Syndrom miłego gościa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Syndrom miłego gościa

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

66

Odp: Syndrom miłego gościa
Qsky napisał/a:

Po ostatniej nie udanej relacji, zresztą opisywanej tu na forum, zacząłem czytać o technikach uwodzenia itd. Oglądając film na ten temat, natknąłem się na określenie "miły gość=przydatny frajer, z którego nie będzie kandydata na chłopaka".

Trochę mi to zburzyło moje wyobrażenie na ten temat. Dla mnie, jeżeli laska, dziewczyna, kobieta nie ważne w jakim wieku prosi o pomoc, lub widzę że takowy ma, to o ile nie spieszę się po odbiór wygranej z totolotka to staram się pomóc.
.

Jako kobieta proszę Cię nie idź drogą " technik uwodze nia..Potem świat się roi od macho brodaczy, którzy chodzą na cross fit a jak trzeba pomóc żeby koło wymienić to odwracają wzrok w druga stronę. To jest właśnie męskie, ze potrafisz jak fscet stanąć na wysokości zadania, pomóc nie oczekując nic w zamian.
Są różne kobiety i uwierz mi , że prędzej czy później jakas doceni Twój charakter i kulturę oaobista. Najważniejsze to być sobą.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-15 09:31:59)

madoja napisał/a:

Generalnie nie ma co się oszukiwać, że jakiś brzydal jest dla kogoś szczytem fantazji seksualnych.

A tu się nie zgodzę! Czy znany jest Ci termin ciekawie brzydki mężczyźni? Część z nich naprawdę od kanonu piękna jest lata świetlne a jest przy tym szalenie pociagajaca big_smile

W drugą stronę, technicznie idealnie wstrzelajacy się w kanon urody modele Abercrombie & Fitch. No co im można zarzucić: wysocy, umięśnieni, młodzi, symetryczne twarze, hollywoodzkie uśmiechy. Ale ja jak widziałam te reklamy to myślałam że oni są dla mnie turbo obojetni pod kątem seksualnym. No jasne, nie powiem że to szkarady bo obiektywnie są ładne chłopaki ale równie pociagajacy seksualnie będzie dla mnie manekin albo ten pokazowy plastikowy czlowieczek do nauki udzielania pierwszej pomocy

A na marginesie z tymi uniwersalnymi kanonami piękna to chyba zapominamy że one wcale takie uniwersalne nie są bo zmieniają się co iles lat

68

Monoceros napisał/a:
Airuf napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Te kwestie wyglądu mnie zawsze śmieszą smile

Nie chodzi o zaprzeczanie temu, że wygląd jest ważny, ale raczej wmawianiu sobie, że istnieje jakiś uniwersalny kanon urody, który sprawia, że wszystkie  osobników płci przeciwnej mdleją z wrażenia:) Może właśnie dla tej dziewczyny ów brat był na tyle urodziwy, że jej się podobał, chociaż może ogólnie uchodzić za przeciętnego..Ale W POŁĄCZENIU z pozostałymi cechami sprawił, że okazał się atrakcyjny.

Ale Ty wiesz że są mniej lub bardziej uniwersalne kanony? Taki Brat Pitt czy Clooney nie przypadkiem są ogólnie uznawani za przystojnych. Nie ma ludzi którzy podobają się wszystkim, ale są tacy co podobają się większosci i nikt nie powie że brzydki, najwyżej nie w moim typie...

Ps. To jest potwierdzone naukowo, są też określone cechy które sprawiają że ktoś jest bardziej atrakcyjny dla płci przeciwnej...

No dla mnie Clooney był i jest paskudny, odrzuca mnie jego twarz big_smile Jak się uśmiecha to jeszcze jeszcze, ale nigdy nie nazwałabym go przystojnym. Brad Pitt ma dziwną twarz, więc też bym się za nim nigdy nie obejrzała. Monica Bellucci bez mocnego makijażu na żadnym zdjęciu jak dla mnie nie wygląda atrakcyjnie. Oh well chyba mam dziwny gust.

A to dla mnie Clooney jest bardzo przystojny, nawet na "stare lata", Brad Pitt też - chociaż może mniej, ale brzydkim bym go nie nazwała.Monika Belluci - zawsze zastanawiałam się, co ludzie w niej widzą. Nie powiem , ze jest brzydka, ale całkiem przeciętna. Jak widać co człowiek to gust.

69

No co Wy, to ja jedyna tutaj jestem fanką urody Bellucci? Ja tu bym duszę diabłu zaprzedała żeby tak wyglądać a Wy że nic specjalnego, kto by pomyślał lol

70 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-15 12:03:15)

Kurcze, ale czy naprawdę niektórzy nie widzą różnicy w tym, że ogólny kanon piękna różni się jak ogień od wody od tego, czy KONKRETNA osoba podoba się KONKRETNEJ osobie, do czego potrzebne i niezbędne jest jeszcze coś poza wyglądem i atrakcyjknością fizyczną?
Jeśli uważam Monicę Belucci za ideał piękan to czy mam potem szukać kandtydatek do niej podobnych i nie zwracał uwagi na nic innego? To przecież absurd! smile Osobiście nie uważam Belucci za szczyt piękności, raczej już prędzej Catherine Zeta - Jones, która mi się na szybko skojarzyła.
Z topowych aktorek Hollywoodu to nigdy nie wiedziałem, co faceci widza w takiej Julii Roberts czy Evie Mendes..

71 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-15 12:06:21)

Ja np nie czuje zachwytu do Mili Kunis za to paradksalnie podobna do niej Nina Dobrev mi się podoba. Ot, jakieś szczególiki mogą zmienić subiektywna percepcję urody danej osoby.

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Syndrom miłego gościa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024