Słodziak99 napisał/a:Kiedy granice UE zostały otwarte dużo ludzi z Polski wyjechało w poszukiwaniu lepszego życia. To dało nowe możliwości jak i natworzyło nowych problemów np. zdrady, kradzieże, gwałty itp.
Zwykle jak się z kimś rozmawia, to warto posiłkować się jakimiś danymi, nawet nie po to, aby wyciągać je w trakcie rozmowy, ale żeby mieć w ogóle jakiekolwiek prawo wypowiadać w danym temacie. Polska plasuje się na szarym końcu w europie jeżeli chodzi o gwałty. W Polsce od 2003 roku do 2017 ilość gwałtów na 100 tysięcy mieszkańców spadła z 5.7 na 3.2 co daje jednocześnie najniższy wskaźnik przez te kilkanaście lat. Tak samo ogólna ilość wszelkiej maści zbrodni (przez zniszczenie mienia po kradzieże, włamania czy przestępstwa ekonomiczne) spada w dół regularnie od lat.
Słodziak99 napisał/a:Kobiety jako płeć piękna pomyślały dlaczego nie wolno tego wykorzystać i wiązać sie z obcymi dla kasy bądź rozrywki [OCZYWIŚCIE NIE WSZYSTKIE... są też które ciężko pracują]. (...) Kiedy już takie "Karyny" zaczęły sie wiązać już nie tylko z francuzami, włochami ale z różnej maści murzynami, arabami odezwał sie duży zgiełk polskich facetów, że to niszczą białą rasę, przywożą (ciapatych do polski), polskie kobiety zaczęły się bronić że są wolne, mają prawo decydować o sobie, że nie są tylko kurami domowymi a "Polaki cebulaki" to homofoby, rasiści i ksenofoby i nie rozumieją nowoczesnego świata i dobrze że opuściły ten zaścianek zwany Polską.
Tutaj kolejny przykład życia w jakimś matrixie. To o czym mówisz faktycznie ma miejsce, ale są to pojedyncze sytuacje. Ty za to piszesz sobie w głowie scenariusz, gdzie Polki biorące ślub z obcokrajowcami, to tępe jak to określiłeś "Karyny", które lecą na hajs i tak wygląda jakieś +90% takich przypadków. Po pierwsze - kobiety nie lecą na hajs, a na bezpieczeństwo które on daje. To naturalne, że jako kobieta dbasz o to, aby Twój partner był wyżej od Ciebie jeżeli chodzi o status socjo-ekonomiczny, bo to jego zadaniem jest dbać o rodzinę, kiedy ona musi poświęcić dużo uwagi swoim dzieciom. Było takie badanie przeprowadzone na ponad tysiącu Kanadyjczyków. Dla kobiet status socjo-ekonomiczny mężczyzny oznaczał 45% sukcesu w związku. Dlatego dla kobiet aktorzy, celebryci, atleci czy osoby znane w danych kręgach, które dorobiły się pieniędzy na tym co robią, mają wysokie powodzenie. Czy to oznacza, że prawie wszystkie kobiety to "karyny", które lecą na kasę? A może dopisujesz sobie historie, bo złapałeś o coś ból dupy?
Słodziak99 napisał/a:odezwał sie duży zgiełk polskich facetów, że to niszczą białą rasę, przywożą (ciapatych do polski), polskie kobiety zaczęły się bronić że są wolne, mają prawo decydować o sobie, że nie są tylko kurami domowymi a "Polaki cebulaki" to homofoby, rasiści i ksenofoby i nie rozumieją nowoczesnego świata i dobrze że opuściły ten zaścianek zwany Polską.
Proszę pokaż mi ten cały zgiełk i miejsce, gdzie polskie kobiety zaczęły się bronić właśnie takimi słowami o których mówisz, bo dla mnie póki co to wygląda jak jedna wielka projekcja chorego człowieka. Poza tym pytanie do Ciebie - kobieta z polski chce wyjść za np "ciapatego" (to ciekawe określenie jak na post, który jak sam twierdzisz - nie ma na celu nikogo urazić), co w tym złego? Co złego w wolnym wyborze wolnego człowieka, który nie szkodzi nikomu i nie narusza niczyjej wolności? Dlaczego masz problem z tym, że ktoś śmie podejmować wybory inne niż te, które Ty uważasz za słuszne? Dlaczego osądzasz drugą osobę na podstawie swoich domysłów i projekcji?
Słodziak99 napisał/a:Większość to lewaczki i mało urodziwe panie. Zachwyty polskich kobiet nad czarnymi lub śniadymi panami są ogromne. Nawet nie słuchają jak ktoś ich ostrzega, że islam itp. Mówią że 'mi się z arabem uda'. Mój Ahmed nie modli się 5X dziennie, nie chodzi do meczetu, pije wódke, dobry chłop. Dlaczego jak potem jest tragedia zjeżdżają do polski to szukają pomocy i najlepsze, jak ma taka dziecko z takim i jest sama się potem dziwi "Dlaczego żaden Polak mnie już nie chce?"
Ponownie - skąd wnioski, że większość z kobiet, które związały się z obcokrajowcami to "lewaczki" czy "mało urodziwe panie"? W sumie to sam odpowiem na to pytanie. To co tutaj robisz to warunkowanie. Widzisz rzecz, która Cię wścieka - w tym wypadku jest to Polka, która bierze za męża obcokrajowca - i starasz się ująć tej osobie wartości, przez przypinanie jej łatek, które mają negatywne cechy - w tym wypadku, że jest brzydka i ma lewicowe poglądy. Wtedy możesz poczuć się lepszy od takiej osoby, a jej zdanie się nie liczy, w końcu to tylko brzydka, lewacka karyna. To tak samo jak wtedy gdy ktoś ma górę kasy i niektórzy próbują ukoić swój ból poprzez krzyczenie, że miał bogatych rodziców, którzy mu pomogli, a to auto to jego mama mu kupiła. Jesteś żałosny człowieku.
Słodziak99 napisał/a:Polacy lekko rozczarowani polkami zaczeli szukać powodzenia u nich bo myśla, podobne do naszych, mała różnica kultur, jest szansa że się uda. (...) Co mnie jeszcze dziwi, jak to niektóre polki reagują na polaków w związkach z obcą dziewczyną "To polki są jakieś brzydsze? Nie podobam się mu? Wołyń to co??? itp"
Wiesz, że to co tutaj zacytowałeś, ma dokładnie ten sam ton wypowiedzi co Twój post? "To polacy mają mniej kasy? A co z ciapatymi, którzy są sługami Allaha i pokrewieństwo z terrorystami?". Poza tym - kolejna iluzja w której żyjesz. Ile razy usłyszałeś tekst o Wołyniu? Tak serio odpowiedz proszę.
Słodziak99 napisał/a:Drogie Panie. Czy nie uważacie że trzeba na nowo poruszyć temat związków Polak-Polka. Porozmawiać o wadach, pomyśleć je wyeliminować. Wiem wiem, każdy jest inny, ale jest nas 38 mln. Idzię się dopasować. Gdyż jak tak dalej będzie to Polska będzie multi kulti.
Idzie się dopasować, najlepiej tak jak ja mówię, bo inaczej będę Was piętnował i obrabiał dupę, że jesteś głupią, lewacką, brzydką Polką, która chciała murzyńskiego penisa.