Dzień dobry. Mam córkę która rok temu poznała przyjaciela który od prawie pierwszego dnia się do nas wprowadził. Moje przypuszczenie jest że on prowadzi "podwójne zycie"
wszystko zaczęło się od sierpnia gdy była z jego rodziną na urlopie. Tydzień po urlopie mieliśmy odwiedziny świadków Jehowy . Nigdy u nas jeszcze nie byli. Mąż otworzył a ten starszy pan mówi mu po nazwisku że szukają ludzi co rozmawiają po polsku. A dzwonił na typowo niemieckie nazwisko i tylko do nas..w bloku są 2 polskie nazwiska. Mąż mi powiedział "kto ich tu przysłał " zapytałam tego przyjaciela corki on to zaprzeczył. W kolejna niedziele mialam taką kartkę w kuchni od świadków Jehowy nie wiem skąd się tam znalazła. Popołudniu córka sprzątala swoja szafę i dala mi jej album komunijny bo nie ma miejsca powiedziala.
Każda rozmowa jest blokowana. Córka na pewno nam nie chce zrobić przykrości bo ja jestem praktykujacą katoliczką. To wszystko działo się w ciągu 10 dni po urlopie.
Teraz w czwartki na wieczór gdzieś jeżdżą przypuszczam na spodkania
Tylko nie piszcie że mam go z mieszkania wyrzucić bo to jakbym córkę wyrzuciła.
Ona jeszcze się uczy. A poza tym to przeciez U nich bez ślubu nie mogą razem mieszkać. A teraz to żaden poza rodzicami nie wie co on robi.
Moje pytanie jest jak ona zostanie świadkiem Jehowy czy bedzie sie mogla ze mna spotykac czy bedzie miala to zabronione? Bo to przeciez sekta.
Chciałam zaprosić jego rodziców na pewno by się wszystko wyjaśniło Ale ona nie chce.bo my jesteśmy za prości do nich i ja nie umiem dobrze po niemiecku. Albo oni tez nie chcą jak są świadkami Jehowy?.
Piszcie bo to co czytałam o światkach Jehowy to mnie przeraża. Jak co już rok obserwuje to on tam pasuje.
1.Świąt w tamtym roku nie świętowali
2.Na urodziny zrobilam mu tortę taką polską połowę dałam rodzicom to nawet dziękuję nie słyszałam bo Napewno im nie dał bo bał się bo urodzin nie mają
3.Żadnych gier komputerowych nie miał
4.zawsze zadbany. Krötkie włosy.
5. Wychodzi w koszuli
6.Do mnie jest miły o wszystkim można mówić tylko nie o pochodzeniu.
7. Oni nigdy się jeszcze nie klucili.
8. Tylko Na pewno bardzo zazdrosny będzie teraz jej się to podoba Ale potem. Albo ja tak pilnuje bo zawsze jest jak nie pracuje.
Piszcie co o tym myślicie. A może ktoś że świadków Jehowy?
Dziękuję