Szanse w średnim wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Szanse w średnim wieku

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 68 ]

1 Ostatnio edytowany przez craghack (2017-09-03 18:36:17)

Temat: Szanse w średnim wieku

Cześć,

Od jakiegoś czasu jestem sam. Rozpadł się mój 5-letni związek, z różnych przyczyn, ale głownie to że od początku nie byliśmy do siebie dopasowani. Ale jak to na początku chemia działała więc jakoś to trwało.
Teraz jestem gotowy na coś nowego. Problem w tym, że nie za bardzo wiem jak poznać nowe kobiety. Tzn. owszem są portale internetowe ale jak się czyta ile wiadomości przypada na jedną kobietę od mężczyzn to nie nastraja optymizmem. Zresztą nie lubię wysyłania wiadomości i w ogóle takiego pisywania.
Nie jestem raczej nieśmiały, ale tylko jak już się z kimś spotkam. Jestem raczej wygadany, nawet aż za bardzo.
Z drugiej strony nie jestem na tyle na tyle odważny żeby zaprosić przypadkową kobietę na ulicy na kawę. Z racji zawodu, pracuję praktycznie z samymi mężczyznami. Większość w podobnym średnim wieku do mojego, wszyscy żonaci i dzieciaci także nie socjalizujemy się poza pracą.
Raczej nie mam kompleksów, jestem w tym wieku że zawodowo i finansowo jestem zadowolony ze swojego życia i dość pewny. Wygląd raczej też ok. Nawet chyba wyglądam lepiej niż jak miałem 20 lat z małym wyjątkiem bo wyłysiałem, ale to już też nie jest problem dla mnie, zaakceptowałem to choć wiem że włochaci mają więcej uroku. Mieszkam w średniej wielkości mieście niestety, więc to raczej też minus.
Dodam że mam raczej niemęskie zainteresowania, lubię podróżować w każdej wolnej chwili.
Także gdzie szukać tych kobiet?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szanse w średnim wieku
craghack napisał/a:

Cześć,

Od jakiegoś czasu jestem sam. Rozpadł się mój 5-letni związek, z różnych przyczyn, ale głownie to że od początku nie byliśmy do siebie dopasowani. Ale jak to na początku chemia działała więc jakoś to trwało.
Teraz jestem gotowy na coś nowego. Problem w tym, że nie za bardzo wiem jak poznać nowe kobiety. Tzn. owszem są portale internetowe ale jak się czyta ile wiadomości przypada na jedną kobietę od mężczyzn to nie nastraja optymizmem. Zresztą nie lubię wysyłania wiadomości i w ogóle takiego pisywania.
Nie jestem raczej nieśmiały, ale tylko jak już się z kimś spotkam. Jestem raczej wygadany, nawet aż za bardzo.
Z drugiej strony nie jestem na tyle na tyle odważny żeby zaprosić przypadkową kobietę na ulicy na kawę. Z racji zawodu, pracuję praktycznie z samymi mężczyznami. Większość w podobnym średnim wieku do mojego, wszyscy żonaci i dzieciaci także nie socjalizujemy się poza pracą.
Raczej nie mam kompleksów, jestem w tym wieku że zawodowo i finansowo jestem zadowolony ze swojego życia i dość pewny. Wygląd raczej też ok. Nawet chyba wyglądam lepiej niż jak miałem 20 lat z małym wyjątkiem bo wyłysiałem, ale to już też nie jest problem dla mnie, zaakceptowałem to choć wiem że włochaci mają więcej uroku. Mieszkam w średniej wielkości mieście niestety, więc to raczej też minus.
Dodam że mam raczej niemęskie zainteresowania, lubię podróżować w każdej wolnej chwili.

E tam, mój brat ma konto na takim portalu na S i jakoś nie narzeka na brak odp. Owszem, przeważnie to on musi pisać, no ale to normalne. Próbuj, co szkodzi chociaż spróbować i nie sugeruj się doświadczeniami innych, bo może u Ciebie będzie miłe zaskoczenie smile Tylko daj kilka zdjęć, jakiś fajny opis, a nie coś w stylu "jestem jaki jestem", "kto ma wiedzieć, ten wie", "napisz, to się dowiesz"- opisz mniej więcej siebie, swoje zainteresowania. Im bardziej bogaty profil, tym większa szansa, że kogoś to zainteresuje (np. podobne zainteresowania, poza tym kobiety będą myślały, że poważnie podchodzisz do tematu)
Bo z tego co piszesz, to oprócz wyjść do pubów, zapisania się na jakieś tańce czy coś, to faktycznie masz średnio gdzie kogoś poznać.

3

Dlaczego uważasz podróże za niemęskie zainteresowania?
Polecam różnego rodzaju grupy podróżnicze (czy też górskie) na popularnym portalu (fb) - możesz się umówić z ludźmi na jakiś wypad, a może przy okazji spotkasz kogoś interesującego. Ja w ten sposób poznałam masę znajomych, ogólnie na takich "profilowanych" grupach jest dużo mega pozytywnych i otwartych ludzi. Zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji.

4 Ostatnio edytowany przez namazu (2017-09-03 19:44:41)

ZamarlaTurnia napisał/a:

Polecam różnego rodzaju grupy podróżnicze (czy też górskie) na popularnym portalu (fb) - możesz się umówić z ludźmi na jakiś wypad, a może przy okazji spotkasz kogoś interesującego. Ja w ten sposób poznałam masę znajomych, ogólnie na takich "profilowanych" grupach jest dużo mega pozytywnych i otwartych ludzi. Zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji.

Fajowy nick.

A partnera to znalezc mozesz wszedIe, wazne by nie ogrqniczac sie do tegi czy innego miejsca. To tak jakby osoba w wieku 25 lat zapytalas gdzie znalezc? Swiat nie jest podzielony na sekcje dla 20, 30 czy 40 latkow...wszedzie sa ludzie: w sklepie, na przystanku, w pracy, w teatrze, na sympatii.

Wydaje mi sie, ze troche wygodnicko podchodzisz i chcesz zeby sie znalazla, ot, po prostu. Dobrze wygladajacy facet po 30 to raczej nie moze narzekac na brak zainteresowania. Bez wzgledu czy mysli o zwiazku czy o seksie.

5

Nie sądzę,  żebyś miał kłopot z poznawaniem kobiet. Wolny facet, bez zobowiązań... Jakbyś był samotną matką w średnim wieku,  to miałbyś prawo narzekać smile
Tu dziewczyny dobrze radzą.  Nie rezygnuj z portalu, zrób tylko odpowiednią selekcję,  załóż filtry. A poza tym po prostu realizuj swoje zainteresowania. Możesz też zapytać znajomych, czy ktoś może Cię z kimś umówić... Próby dodają pewności siebie.  Resztę czas załatwi.

6

Pokręc się po tym forum. Tu jest trochę samotnych też poszukujących.  Może kogoś znajdziesz,  kto tam wie.
Powodzenia.

7

rossanka napisał/a:

Pokręc się po tym forum. Tu jest trochę samotnych też poszukujących.  Może kogoś znajdziesz,  kto tam wie.
Powodzenia.

Dokładnie, ja tak się kręcę od jakiegoś czasu po fejsbukach, grupach górskich, sekcjach wspinaczkowych i niby nic "poważnego" się z tego nie urodziło jeszcze, ale ilość nowych znajomych, z którymi można spędzać czas w różny sposób jest bezcenna.
Partnerka sama się nie znajdzie, nikt też nie da Ci gotowej instrukcji jak ją znaleźć, trochę inicjatywy trzeba wykazać smile.

8

craghack napisał/a:

Problem w tym, że nie za bardzo wiem jak poznać nowe kobiety.

W internecie.

Tzn. owszem są portale internetowe ale jak się czyta ile wiadomości przypada na jedną kobietę od mężczyzn to nie nastraja optymizmem.

Nie bądź ciapą.

Zresztą nie lubię wysyłania wiadomości i w ogóle takiego pisywania.

Nikogo to nie obchodzi co Ty lubisz. Liczy się efekt -- czy poznajesz kobiety.

Raczej nie mam kompleksów, jestem w tym wieku że zawodowo i finansowo jestem zadowolony ze swojego życia i dość pewny. Wygląd raczej też ok. Nawet chyba wyglądam lepiej niż jak miałem 20 lat z małym wyjątkiem bo wyłysiałem, ale to już też nie jest problem dla mnie, zaakceptowałem to choć wiem że włochaci mają więcej uroku. Mieszkam w średniej wielkości mieście

Skopiuj to na Sympatię, dodaj fajne zdjęcia pozytywne, poczytaj Adepta Szabelskiego i pisz codziennie do 5 nowych kobiet.

Niemęskie? Kolejna twoja teoria, która nijak ma się do rzeczywistości.

9

Co to znaczy dla Ciebie "średni wiek"? Ile masz lat?

10

Na wiele rozwiązań dostępnych na wyciągnięcie ręki jesteś z góry na nie - nudzą cię, nie podobają ci się... no to chyba nie jesteś na tyle zdeterminowany do poszukiwania tej partnerki, skoro takie drobiazgi uważasz za przeszkody nie do pokonania.

11

No i napisz, jakie kobiety Cię interesują, w jakim wieku i o jakiej osobowości, zainteresowaniach itp., to będzie łatwiej się do tego odnieść, bo z takiego ogólnego "chcę mieć dziewczynę" nic nie wynika.

12

Obstawiam 40+

13

ZamarlaTurnia napisał/a:

Hm... tak mi przyszło do głowy, że to właśnie kobiety bardziej lubią podróżować. Jak wdaje się w dyskusje z kolegami z pracy, to większość chce mieć święty spokój czy wakacje all inclusive.
Ale faktycznie nie można generalizować, dobry sposób żeby poznać nowych ludzi z podobnym hobby/pasją.

14 Ostatnio edytowany przez craghack (2017-09-05 00:03:30)

namazu napisał/a:
ZamarlaTurnia napisał/a:

Fajowy nick.

A partnera to znalezc mozesz wszedIe, wazne by nie ogrqniczac sie do tegi czy innego miejsca. To tak jakby osoba w wieku 25 lat zapytalas gdzie znalezc? Swiat nie jest podzielony na sekcje dla 20, 30 czy 40 latkow...wszedzie sa ludzie: w sklepie, na przystanku, w pracy, w teatrze, na sympatii.

Wydaje mi sie, ze troche wygodnicko podchodzisz i chcesz zeby sie znalazla, ot, po prostu. Dobrze wygladajacy facet po 30 to raczej nie moze narzekac na brak zainteresowania. Bez wzgledu czy mysli o zwiazku czy o seksie.

Nie wiem czy wygodnicko, samo się nic nie zrobi. Choć gdy kończy się długi związek (mój trwał 5 lat) to pojawia się myśl "ja pierd.... i co teraz" , no bo jednak człowiek znajduje się w zupełnie nowej sytuacji i jak na początku myślałem o tym całym randkowaniu znowu to mi się słabo robiło. Ale ok, po prostu trochę zdziadziałem i jak to się mówi wypadłem z obiegu. Na szczęście etap biadolenia i żałoby już minął.
Brak zainteresowania mną to jeszcze nie wiem, bo nie zacząłem randkować i poznawać nowych osób. I nie, nie mam jakiś dziwnych ograniczeń co do wieku potencjalnej partnerki, przedział 25 - 40 z hakiem.

15

rampampam napisał/a:

Nie sądzę,  żebyś miał kłopot z poznawaniem kobiet. Wolny facet, bez zobowiązań... Jakbyś był samotną matką w średnim wieku,  to miałbyś prawo narzekać smile
Tu dziewczyny dobrze radzą.  Nie rezygnuj z portalu, zrób tylko odpowiednią selekcję,  załóż filtry. A poza tym po prostu realizuj swoje zainteresowania. Możesz też zapytać znajomych, czy ktoś może Cię z kimś umówić... Próby dodają pewności siebie.  Resztę czas załatwi.

Dzięki, właściwie pewności mi nie brakuje. Trochę w życiu przeszedłem i już widziałem. Jak pisałem wcześniej, mam dystans do siebie i dość specyficzne (ironiczne) poczucie humoru, co jednak nie każdemu może odpowiadać.
Problemem jest poznanie/spotkanie nowych kobiet. Internet to chyba faktycznie jedyna opcja.

16

Gary napisał/a:

Zresztą nie lubię wysyłania wiadomości i w ogóle takiego pisywania.

Nikogo to nie obchodzi co Ty lubisz. Liczy się efekt -- czy poznajesz kobiety.

Racja, tylko po 8 godzinach przed monitorem już naprawdę się nie chce siedzieć i pisać. Ale samo się nie zrobi.

Raczej nie mam kompleksów, jestem w tym wieku że zawodowo i finansowo jestem zadowolony ze swojego życia i dość pewny. Wygląd raczej też ok. Nawet chyba wyglądam lepiej niż jak miałem 20 lat z małym wyjątkiem bo wyłysiałem, ale to już też nie jest problem dla mnie, zaakceptowałem to choć wiem że włochaci mają więcej uroku. Mieszkam w średniej wielkości mieście

Skopiuj to na Sympatię, dodaj fajne zdjęcia pozytywne, poczytaj Adepta Szabelskiego i pisz codziennie do 5 nowych kobiet.

Ha... poważnie? Tak zrobię.

Niemęskie? Kolejna twoja teoria, która nijak ma się do rzeczywistości.

Tak mi się wydawało, ale mogę być w błędzie. Teraz gdy o tym pomyślę, to po prostu w podróżach spotykałem więcej kobiet niż mężczyzn.

17 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-09-05 00:31:17)

T-28 napisał/a:

Co to znaczy dla Ciebie "średni wiek"? Ile masz lat?

38, nie wiem czy to już średni wiek czy nie.
Kryzys wieku średniego raczej mnie jeszcze nie dopadł, ale brak kobiety/partnerki zaczyna doskwierać.

---------------
12 punkt Regulaminu Forum wyraźnie mówi, aby nie pisać postów jeden pod drugim. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji "edytuj".
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka

18

craghack napisał/a:

I nie, nie mam jakiś dziwnych ograniczeń co do wieku potencjalnej partnerki, przedział 25 - 40 z hakiem.

sad kurczę, nie załapałam się ;(

19 Ostatnio edytowany przez craghack (2017-09-05 00:20:10)

T-28 napisał/a:

No i napisz, jakie kobiety Cię interesują, w jakim wieku i o jakiej osobowości, zainteresowaniach itp., to będzie łatwiej się do tego odnieść, bo z takiego ogólnego "chcę mieć dziewczynę" nic nie wynika.

Kobiece oczywiście. Wrażliwe, inteligentne i kobiece, potrafiące cieszyć się z małych rzeczy, potrafiące odnaleźć szczęście w codzienności (nie rutynie).
Odważne, ciekawe świata i lubiące podróżować, ale jednocześnie ceniące stabilizację emocjonalną i zdrowy balans i tryb życia.
Wiek... hm... powiedzmy 27-40.

20 Ostatnio edytowany przez T-28 (2017-09-05 00:19:39)

Kinga24 napisał/a:
craghack napisał/a:

I nie, nie mam jakiś dziwnych ograniczeń co do wieku potencjalnej partnerki, przedział 25 - 40 z hakiem.

Choćbyś kochała, jesteś za mała tongue

21

craghack napisał/a:

poczytaj Adepta Szabelskiego i pisz codziennie do 5 nowych kobiet.

O nie, ale tego dziwaka nie naśladuj, to jakaś kpina z nim. Jakby mi milion proponowali, to nie umówiłabym się z nim. Kobiety się śmieją z jego zachowania i śmiesznych teorii, które wymyślał w swoim programie tongue

22

T-28 napisał/a:
Kinga24 napisał/a:
craghack napisał/a:

Za młoda, bo mała to nie jestem tongue ale jak mnie zdyskryminował... i weź tu poznaj faceta, jak mają takie wymagania i nie dają szans ;(

23

Kinga24 napisał/a:
craghack napisał/a:

O nie, ale tego dziwaka nie naśladuj, to jakaś kpina z nim. Jakby mi milion proponowali, to nie umówiłabym się z nim. Kobiety się śmieją z jego zachowania i śmiesznych teorii, które wymyślał w swoim programie tongue

Właśnie, nie naśladuj jakiegoś Adepta, nasladuj wujka Janusza, który tkwi w nieudanym związku i jest pantoflarzem:D

24

Kinga24 napisał/a:
craghack napisał/a:

Kto to w ogóle jest, ten Adept Szabelski? Bo zupełnie nie wiem o co chodzi.

25

Kinga24 napisał/a:
T-28 napisał/a:
Kinga24 napisał/a:

Za młoda, bo mała to nie jestem tongue ale jak mnie zdyskryminował... i weź tu poznaj faceta, jak mają takie wymagania i nie dają szans ;(

Nie martw się, u mojego kolegi Wojtka na pewno masz szanse big_smile

26

craghack napisał/a:
Kinga24 napisał/a:
craghack napisał/a:

To jest taki gość, z którym kobiety nigdy by się nie umówiły, bo wolą wujka Janusza wink Reszta w google.

27

T-28 napisał/a:
Kinga24 napisał/a:
craghack napisał/a:

Właśnie, nie naśladuj jakiegoś Adepta, nasladuj wujka Janusza, który tkwi w nieudanym związku i jest pantoflarzem:D

widzieliście, jak traktował i ośmieszał tych chłopaków w swoim programie? A jak już na serio wolałabym się umówić z kilkoma z nich(nie byli źli, tyle że nieśmiali) niż z tym gościem .

28

Kinga24 napisał/a:
T-28 napisał/a:
Kinga24 napisał/a:

Zawyżyłem trochę przedział wiekowy, bo podobno studentki szukają teraz tylko sponsorów.

29

T-28 napisał/a:
craghack napisał/a:
Kinga24 napisał/a:

To jest taki gość, z którym kobiety nigdy by się nie umówiły, bo wolą wujka Janusza wink Reszta w google.

Właśnie, a ma się za guru podrywu i lansu

30

Kinga24 napisał/a:

widzieliście, jak traktował i ośmieszał tych chłopaków w swoim programie? A jak już na serio wolałabym się umówić z kilkoma z nich(nie byli źli, tyle że nieśmiali) niż z tym gościem .

Nie oglądałem.

A tak naprawdę to kocham Kingę24, ale wstydzę się jej o tym powiedzieć, bo jestem niesmiały tongue

31

craghack napisał/a:
Kinga24 napisał/a:
T-28 napisał/a:

Zawyżyłem trochę przedział wiekowy, bo podobno studentki szukają teraz tylko sponsorów.

hahaha no dzięki! Nie uogólniaj, zależy jakie tongue umówiłabym się z Tobą, ale starsi faceci podobną chcą jedynie wykorzystać młode studentki tongue

32

T-28 napisał/a:
Kinga24 napisał/a:
T-28 napisał/a:

Nie martw się, u mojego kolegi Wojtka na pewno masz szanse big_smile

Kto to jest Wojtek? big_smile

33

Wojtek to dobry grzeczny chłopak, zawsze słucha mamy. Nie to, co ten wredny Adept.

34

T-28 napisał/a:
Kinga24 napisał/a:

Nie oglądałem.

A tak naprawdę to kocham Kingę24, ale wstydzę się jej o tym powiedzieć, bo jestem niesmiały tongue

big_smile no proszę, co się dowiaduję smile jednak kolega Wojtek stoi nam już na drodze do szczęścia smile

35

Kinga, musimy działać szybko, jutro biegiem do kościoła i bierzemy ślub, a po 2 dniach weźmiemy rozwód i opiszemy na forum nasz nieudany i pełen napięć związek big_smile

36

T-28 napisał/a:

Wojtek to dobry grzeczny chłopak, zawsze słucha mamy. Nie to, co ten wredny Adept.

To fajny, dawaj nr na priv big_smile

37

T-28 napisał/a:

Kinga, musimy działać szybko, jutro biegiem do kościoła i bierzemy ślub, a po 2 dniach weźmiemy rozwód i opiszemy na forum nasz nieudany i pełen napięć związek big_smile

uuu, naprawdę myślisz, że wytrzymałbyś aż dwa dni? tongue szacun smile ale rozwód będzie z Twojej winy, bo to Ty mi przedstawisz kolegę Wojtka tongue

38

Kinga24 napisał/a:
T-28 napisał/a:

uuu, naprawdę myślisz, że wytrzymałbyś aż dwa dni? tongue szacun smile ale rozwód będzie z Twojej winy, bo to Ty mi przedstawisz kolegę Wojtka tongue

Słuchaj, ja się poddaję na starcie, bo wiem, że przy Wojtku nie mam szans, Wojtek to Wojtek, prawdziwy turbokozak smile

39

Przerywając tę radosną pogawędkę, pozwolę sobie zauważyć, że niniejszy wątek został przez Autora założony w konkretnym celu. Równocześnie przypominam, że off top stanowi naruszenie naszego regulaminu, a miejsce na luźne rozmowy znajduje się w kafejkach (dział "Nasza Społeczność") - jeśli nie znajdzie się dla siebie właściwej, zawsze można założyć własną. Proszę o powrót do głównego tematu wątku, a równocześnie uprzedzam, że kolejne posty znacząco od niego odbiegające, będą usuwane.
Z pozdrowieniami, Olinka

40 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-09-05 11:03:00)

[off top - usunięte przez moderację]

A do autora wątku: Tak, masz szanse u kobiet, nawet dużo młodszych. Spójrz na naszą Kingę smile

41

Widzisz, autor miałby nawet szansę u młodszych, ale nie chce, to cóż zrobić sad Ale jakby co, to zawsze mogę się przefarbować na gołębi kolor włosów! big_smile

42 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-09-05 11:08:54)

autorze wątku, szukasz podróżniczek, to się po prostu zapisz do jakichś grup podróżniczych na fejsie i działaj smile

43 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-09-05 11:06:57)

Autorze, grupy na fb to dobry pomysł, u nas w mieście są takie grupy jak "spontaniczne wypady" czy "aktywny+nazwa miasta". Obcy ludzie umawiają się na jakiś wyjazd/wycieczkę czy wspólne spędzenie czasu. I ze zdjęć, które wrzucają na fb widać, że dobrze się bawią smile a w ten sposób łatwo poznać jakieś dziewczyny, które mają wspólne pasje smile chłopaków też tam dużo jest, więc to stereotyp, że tylko kobiety mogą lubić podróżowanie smile a jak nie to, to pozostają portale randkowe, a co Ci szkodzi chociaż spróbować. Najwyżej jakaś dziewczyna nie odpisze na Twoją wiadomość. I co się wtedy stanie? Nic smile w końcu jakaś odpisze smile

44

Jesteś podobno wygadany i śmiały, ale nie lubisz ani pisać, ani zagadywać na żywo. Raczej pozbawiony kompleksów, ale z góry zakładasz, że Twoje wiadomości utoną w morzu innych (tymczasem sensownych facetów po 30. jest na portalach bardzo niewielu). Na pewno jesteś "gotowy na coś nowego"? Samo to coś nowego nie przyjdzie, przyłączam się do porad, aby szukać aktywnie.

Jakie kobiety są niekobiece - te, które nie lubią podróżować?

45

Kinga24 napisał/a:

Autorze, grupy na fb to dobry pomysł, u nas w mieście są takie grupy jak "spontaniczne wypady" czy "aktywny+nazwa miasta". Obcy ludzie umawiają się na jakiś wyjazd/wycieczkę czy wspólne spędzenie czasu. I ze zdjęć, które wrzucają na fb widać, że dobrze się bawią smile a w ten sposób łatwo poznać jakieś dziewczyny, które mają wspólne pasje smile chłopaków też tam dużo jest, więc to stereotyp, że tylko kobiety mogą lubić podróżowanie smile a jak nie to, to pozostają portale randkowe, a co Ci szkodzi chociaż spróbować. Najwyżej jakaś dziewczyna nie odpisze na Twoją wiadomość. I co się wtedy stanie? Nic smile w końcu jakaś odpisze smile

Dokładnie. Ja także polecam "Spontaniczne wypady" - sama poznałam sporo osób przez tą grupę i mam same dobre wspomnienia z takich wypadów, zawsze trafiam na pozytywnych ludzi smile. Poza tym są też - "Chętni na Podróż" i "Szukam towarzysza podróży" - typowo podróżnicze grupy, jest masa różnych ciekawych propozycji wypadów. Jak poszperasz trochę na fb, to znajdziesz tego o wiele więcej.
Ja tak zaczęłam nowe-stare życie po zakończeniu 7 letniego związku i jest to naprawdę dobry sposób.

46

Dzięki za rady. Będę próbował na FB w grupach tematycznych i na portalach randkowych. Bez żadnej spiny czy ciśnienia na związek, po prostu z nastawieniem na poznanie nowych kobiet. I może z czasem trafię w lotto smile

47

malydemon napisał/a:

Jesteś podobno wygadany i śmiały, ale nie lubisz ani pisać, ani zagadywać na żywo. Raczej pozbawiony kompleksów, ale z góry zakładasz, że Twoje wiadomości utoną w morzu innych (tymczasem sensownych facetów po 30. jest na portalach bardzo niewielu). Na pewno jesteś "gotowy na coś nowego"? Samo to coś nowego nie przyjdzie, przyłączam się do porad, aby szukać aktywnie.

Tak, jestem gotowy. Inaczej bym się tu nie logował i nie zawracał głowy pisaniem. A jeszcze raz wracając do tego pisania i czekania, nie wiem, z reguły w wolnym czasie staram się jak najdalej od komputera. No i z 10 czy więcej lat temu, korzystałem już z portali randkowych, poznałem kilka fajnych kobiet. Ale największe wyzwanie było właśnie to pisanie, ale teraz to już sam nie wiem czy z lenistwa czy z obawy przez brakiem odpowiedzi.

malydemon napisał/a:

Jakie kobiety są niekobiece - te, które nie lubią podróżować?

A gdzie ja coś takiego napisałem? Dla mnie niekobiece jest bycie agresywnym, wulgarnym, pozbawionym empatii.

48

craghack napisał/a:

Tak, jestem gotowy. Inaczej bym się tu nie logował i nie zawracał głowy pisaniem. A jeszcze raz wracając do tego pisania i czekania, nie wiem, z reguły w wolnym czasie staram się jak najdalej od komputera. No i z 10 czy więcej lat temu, korzystałem już z portali randkowych, poznałem kilka fajnych kobiet. Ale największe wyzwanie było właśnie to pisanie, ale teraz to już sam nie wiem czy z lenistwa czy z obawy przez brakiem odpowiedzi.

Tak z ciekawości, widzisz jakąś różnicę między portalami randkowymi teraz i 10 lat temu?

49

craghack napisał/a:

A gdzie ja coś takiego napisałem? Dla mnie niekobiece jest bycie agresywnym, wulgarnym, pozbawionym empatii.

Nie twierdzę, że napisałeś - zadałam pytanie ironicznie nawiązujące do Twojego operowania stereotypami męskości i kobiecości (uznałeś podróże za kobiece hobby).
Czy wobec tego agresja, wulgarność i brak empatii to cechy męskie? Dla mnie to zachowania niegodne ludzi w ogóle, żadnej płci z nimi nie do twarzy.

50 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-09-05 22:04:52)

craghack napisał/a:
T-28 napisał/a:

Masakra... lista życzeń... odpychające dla kobiet... Taki profil się czyta tak:

Kobiece oczywiście.

Ojej! Pewnie nie jestem kobieca... nie chcę mieć do czynienia z tym cwaniakiem...

Wrażliwe, inteligentne i kobiece,

Nooo... ciekawe jaki on jest... czy taki znowu wrażliwy, inteligentny i męski, czy raczej kolejny "facio" co szuka księżniczki...

potrafiące cieszyć się z małych rzeczy, potrafiące odnaleźć szczęście w codzienności (nie rutynie)

Aaaaa.... no jasne... nie ma nic do zaoferowania, a ja mam się cieszyć jego bylejakością... Niedoczekanie jego!

Odważne, ciekawe świata i lubiące podróżować, ale jednocześnie ceniące stabilizację emocjonalną i zdrowy balans i tryb życia.

A kasa na podróże jest? Pewnie był gdzieś-kiedyś na wyciecze i wielki podróżnik się znalazł... Zdrowy balans? Czego on może chcieć? Szuka jakiejś uległej? Ja przecież mam emocje...

Pisze taki gość listę życzeń, a potem dziwi się, że kobiety go nie chcą. To nie konfigurator nowego komputera, ale kobieta, człowiek, życie.

Szabelskiego można nie lubić, ale on naprawdę czuje kobiety, mądry jest, zrównoważony. Inni PUA nie dorastają mu do pięt, są wręcz dziecinni, udawacze, cwaniacy.

Racja, tylko po 8 godzinach przed monitorem już naprawdę się nie chce siedzieć i pisać. Ale samo się nie zrobi.

Nie piszesz, nie poznajesz, nie spotykasz się. Niestety świat się zmienił i nałatwiej poznwać w internecie.

Chomikowa napisał/a:

Na wiele rozwiązań dostępnych na wyciągnięcie ręki jesteś z góry na nie - nudzą cię, nie podobają ci się... no to chyba nie jesteś na tyle zdeterminowany do poszukiwania tej partnerki, skoro takie drobiazgi uważasz za przeszkody nie do pokonania.

No właśnie... jak prawiczek -- na wszystko ma swoją teorię i dowodzi dlaczego każdy sposób jest zły.

51 Ostatnio edytowany przez LolekBolek (2017-09-05 22:29:47)

Gary napisał/a:
craghack napisał/a:
T-28 napisał/a:

Masakra... lista życzeń... odpychające dla kobiet... Taki profil się czyta tak:

Kobiece oczywiście.

Ojej! Pewnie nie jestem kobieca... nie chcę mieć do czynienia z tym cwaniakiem...

Wrażliwe, inteligentne i kobiece,

Nooo... ciekawe jaki on jest... czy taki znowu wrażliwy, inteligentny i męski, czy raczej kolejny "facio" co szuka księżniczki...

potrafiące cieszyć się z małych rzeczy, potrafiące odnaleźć szczęście w codzienności (nie rutynie)

Aaaaa.... no jasne... nie ma nic do zaoferowania, a ja mam się cieszyć jego bylejakością... Niedoczekanie jego!

A kasa na podróże jest? Pewnie był gdzieś-kiedyś na wyciecze i wielki podróżnik się znalazł... Zdrowy balans? Czego on może chcieć? Szuka jakiejś uległej? Ja przecież mam emocje...

Pisze taki gość listę życzeń, a potem dziwi się, że kobiety go nie chcą. To nie konfigurator nowego komputera, ale kobieta, człowiek, życie.

Szabelskiego można nie lubić, ale on naprawdę czuje kobiety, mądry jest, zrównoważony. Inni PUA nie dorastają mu do pięt, są wręcz dziecinni, udawacze, cwaniacy.

Nie piszesz, nie poznajesz, nie spotykasz się. Niestety świat się zmienił i nałatwiej poznwać w internecie.

Chomikowa napisał/a:

No właśnie... jak prawiczek -- na wszystko ma swoją teorię i dowodzi dlaczego każdy sposób jest zły.

A jak kobiety mówią czy piszą listę życzeń i mówią jaki ma być facet to jest dobrze? Przecież to częste zjawisko jest. Lista jest długa: mądry, inteligenty, przystojny, zaradny, musi mieć to "coś" etc. Właściwie często to się przeradza w warunki. Ale każdy szuka jakichś tam cech wspólnych.

Ty przedstawiasz tutaj kobiety w złym świetle. Oczywiście, takie też istnieją, jest jednak ale...

Miałeś takie doświadczenia i dlatego tak to przedstawiasz...

52 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-09-05 22:31:36)

LolekBolek napisał/a:

A jak kobiety mówią czy piszą listę życzeń i mówią jaki ma być facet to jest dobrze? Przecież to częste zjawisko jest. Lista jest długa: mądry, inteligenty, przystojny, zaradny, musi mieć to "coś". Właściwie często to się przeradza w warunki. Ale każdy szuka jakichś tam cech wspólnych.

Kobiety mogą więcej. Takie życie.

Ty przedstawiasz tutaj kobiety w złym świetle. Oczywiście, takie też istnieją, jest jednak ale...

Niech każdy podyrwa tak jak chce. Liczą się efekty. Konto na Sympatii musi być tak napisane, aby ona się czuła komfortowo, a nie jak na rozmowie kwalifikacyjnej.

53

Gary napisał/a:
LolekBolek napisał/a:

A jak kobiety mówią czy piszą listę życzeń i mówią jaki ma być facet to jest dobrze? Przecież to częste zjawisko jest. Lista jest długa: mądry, inteligenty, przystojny, zaradny, musi mieć to "coś". Właściwie często to się przeradza w warunki. Ale każdy szuka jakichś tam cech wspólnych.

Kobiety mogą więcej. Takie życie.

Niech każdy podyrwa tak jak chce. Liczą się efekty. Konto na Sympatii musi być tak napisane, aby ona się czuła komfortowo, a nie jak na rozmowie kwalifikacyjnej.

Tyle, że napisanie czy stworzenie sobie fikcyjnego konta też do nieczgo dobrego nie prowadzi.

Kobiety mogą więcej? Przecież niby dążą do równouprawnienia, bo ciągle są takie poszkodowane. A może to faceci są winni? Bo się tak dają? Bo wielu facetów to takie lizodupy, zwykłe przytakiwacze i sługusy na zawołanie? Uległe cioty.

54

Gary napisał/a:
craghack napisał/a:
T-28 napisał/a:

Masakra... lista życzeń... odpychające dla kobiet...

Chyba się nie zrozumieliśmy. Chodziło mi o to, aby to nam na forum napisał, jakiej kobiety szuka, a nie żeby konstruował w ten deseń profil na portalu randkowym.

Jak gość prosi ludzi na forum o pomoc, to powinien napisać, czego oczekuje. Bo tak to dostanie np. radę, żeby wyrywał laski w klubie, a okaże się, że marzy o domatorce zbierającej znaczki wink

55

@T-28:  ok, sorki smile

56

Gary, w punkt trafione.
o n nie chce poznac kobiety człowieka - on chce pooznac kobiete , jaka sobie wyobraził i już. I to poznać bez zadnego wysiłku z jego strony, a ona ma się " cieszyć z malych rzeczy" - bo pan ani pomyslu na spotkania nie ma, ani gadac nie lubi... pisac też nie chce... najlepiej, zeby mu jakiś dzin postawił z 10 kandydatek przed soba, a ten będzie wybrzydzał: taaa.. ni nie, ma krótkie włosy...o. może ta... nie, no ona za malo kobieca ....notaak, ta jest kobieca, ale zbyt przysadzista... nie nie, to jakies dziwne kobiety , nie mam wyboru.... ta byla by super.. ojej, ale ona nie chce seksu na pierwszej randce...itp. itd...

57

cataga napisał/a:

Gary, w punkt trafione.
o n nie chce poznac kobiety człowieka - on chce pooznac kobiete , jaka sobie wyobraził i już.

No to akurat jest zrozumiałe. Jesteś domatorem - raczej odsiewasz ostre imprezowiczki. Uwielbiasz wycieczki rowerowe czy górskie - odsiewasz dziewczyny, dla której szczytem wysiłku jest wyjście 100 metrów do warzywniaka. I tak dalej.

58

A jakie portale randkowe polecacie? Cos darmowego jak Badoo czy Twoo, czy lepiej zainwestowac np w eDarling?
Chodzi mi o skutecznosc poznawanie ludzi.

59

Sympatii nie znasz?

60

Znam i już działam. Pytanko, jak piszecie z kobietą i widzicie że macie podobne zainteresowania (np. bieganie), to od razu propnujecie spotkanko. np. może pójdziemy pobiegać? Czy raczej rozkręcacie temat: gdzie ostatnio biegałaś, jakie dystanse robisz?

61

"a co Ciebie najbardziej fascynuje w bieganiu? Bo ja też uwielbiam biegać, czuję się wtedy wolny, oderwany od codziennego zgiełku, hałasu, zrelaksowany... Czy Ty też masz takie pragnienie wolności czy po prostu traktujesz to jako przyjemne ćwiczenie fizyczne? smile"

Pytanie o dystanse to nie rozmowa dwojga zainteresowanych sobą ludzi, lecz ankieta.

62

craghack napisał/a:

Pytanko, jak piszecie z kobietą i widzicie że macie podobne zainteresowania (np. bieganie), to od razu propnujecie spotkanko. np. może pójdziemy pobiegać?

Oczywiście, każda kobieta będzie zachwycona propozycją pobiegania z nieznajomym, najlepiej w lesie i w godzinach wieczornych. Będziesz miał całe mnóstwo chętnych, nie wiem, czy wyrobisz kondycyjnie...

A poważnie - przeczytaj to, co napisałeś i zastanów się... czy to jest mądre...

63 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-09-14 17:22:59)

craghack napisał/a:

Znam i już działam. Pytanko, jak piszecie z kobietą i widzicie że macie podobne zainteresowania (np. bieganie), to od razu propnujecie spotkanko. np. może pójdziemy pobiegać? Czy raczej rozkręcacie temat: gdzie ostatnio biegałaś, jakie dystanse robisz?

Jedno to opresja a drugie ciepłe kluchy. Zero emocji.

Kolega agent super pisze smile

64

craghack napisał/a:

Cześć,

znam ten ból bo też jestem po rozstaniu i fakt - na portalach dużo facetów do mnie pisze wink, czasem nawet tego nie przeglądam,
spróbuj wychodzić do ludzi, ze znajomymi, zapisz się gdzie
wg mnie jesteś interesującym facetem, lubisz podróże - duży plus
ale moim zdaniem nie zaczepiaj obcych kobiet na ulicy bo to może wyglądać desperacko big_smile
nie ma reguły gdzie kogoś poznasz, grunt to mieć dobre nastawienie
ale na jakims portalu też możesz chociażby spróbować
kobietę możesz poznać wszędzie - w barze, na piwku itp, rozglądaj się, jest wiele samotnych kobiet o dobrym sercu które czekają na to by kogoś poznać, nie raz może taka cię mija i sobie myśli kurde fajny gość a pewnie zajęty

65

Rosyjski Agent napisał/a:

"a co Ciebie najbardziej fascynuje w bieganiu? Bo ja też uwielbiam biegać, czuję się wtedy wolny, oderwany od codziennego zgiełku, hałasu, zrelaksowany... Czy Ty też masz takie pragnienie wolności czy po prostu traktujesz to jako przyjemne ćwiczenie fizyczne? smile"

Pytanie o dystanse to nie rozmowa dwojga zainteresowanych sobą ludzi, lecz ankieta.

Masz rację. Muszę nauczyć się pisać. Jest tam taka opcja puszczania oczek, ale na razie nikt nie odpowiedział.
Tzn. muszę się bardziej postarać. Wiem.

A gdy kobieta wam nie odpisuje, to próbujecie się wysilić i jeszcze coś pisać czy już lepiej odpuścić żeby nie wyjść na desperata?

Posty [ 1 do 65 z 68 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Szanse w średnim wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024