Sąsiad...111 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Sąsiad...111

Strony Poprzednia 1 25 26 27 28 29 144 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,691 do 1,755 z 9,305 ]

1,691

Odp: Sąsiad...111
rh72 napisał/a:
ósemka napisał/a:

Wtedy, kiedy się odważysz.

Odwaga nie ma tutaj chyba nic do rzeczy... Szybkość chyba ma... taaaaa tongue Reflex! big_smile

Twoja szybkość i refleks nie pomoże jeśli odwagi zabraknie.

1,692

SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Jeszcze jakieś życzenia, żeby Panu było łatwiej? tongue

Hej! Dobry początek... big_smile ... związku? tongue

Zdecydowanie nie, jeśli facetowi potrzeba pomocy w usztywnianiu.. konwersacji, bo Ty sobie za dużo pozwalasz  tongue

smile
Egoistycznie patrzyłem na Twoją wypowiedź tylko ze swojej strony... sad Przyznaję...

1,693

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

Jakie Wilk ma skłonności?!!! Hahahaha big_smile Zagadką On Ci pozostanie tongue

Ojejku !! I co ja teraz zrobię???? big_smile tongue

Spokojnie kobieto! Nie panikuj! big_smile Oddychaj głęboko, zaraz przejdzie... tongue Kontakt ze mną leczy...

Znachor od siedmiu boleści tongue

1,694

ósemka napisał/a:
rh72 napisał/a:
ósemka napisał/a:

Wtedy, kiedy się odważysz.

Odwaga nie ma tutaj chyba nic do rzeczy... Szybkość chyba ma... taaaaa tongue Reflex! big_smile

Twoja szybkość i refleks nie pomoże jeśli odwagi zabraknie.

smile
No tak, i cierpliwości i pokory i zrozumienia i dystansu i ... listę idę robić czego jeszcze potrzebuję do tej konwersacji smile

1,695

SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Ojejku !! I co ja teraz zrobię???? big_smile tongue

Spokojnie kobieto! Nie panikuj! big_smile Oddychaj głęboko, zaraz przejdzie... tongue Kontakt ze mną leczy...

Wilk to Wilk... Ja to Profesor Wilczur! Znachor... tylko ostatnio brodę zgoliłem sad

1,696

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

Wilk to Wilk... Ja to Profesor Wilczur! Znachor... tylko ostatnio brodę zgoliłem sad

Sam sobie odpowiedziałeś tongue Wilczur to nie to samo co Wilk tongue

1,697

Sony, czy ja już Ci mówiłam, że Cię lubię:)

1,698

Kółko różańcowe... big_smile niechcący założyłem tongue

1,699

rh72 napisał/a:

Kółko różańcowe... big_smile niechcący założyłem tongue

Fun Club palenia gumy tongue Ale co poniektórzy pewnie "przed" odmówiliby różaniec tongue

1,700 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-14 22:16:42)

smile
Wolę chyba jednak palić... banany! Pomodlę się za Ciebie, Sony! Wiem, że nie potrzebujesz, będzie więc, że na siłę! tongue Była taka komedia, gdzie kobiety banany paliły... już nie pamiętam tytułu. big_smile

http://bezuzyteczna.pl/static/content/69aee2ba439618d040f77c72a.jpg

1,701 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 22:19:41)

rh72 napisał/a:

smile
Wolę chyba jednak palić... banany! Pomodlę się za Ciebie, Sony! Wiem, że nie potrzebujesz, będzie więc, że na siłę! tongue Była taka komedia, gdzie kobiety banany paliły... już nie pamiętam tytułu. big_smile

http://bezuzyteczna.pl/static/content/69aee2ba439618d040f77c72a.jpg

Rh72 niech wystarczy to, że kiedyś zmokło Ci  ubranko na łajbie, bo wookoło była woda i byłeś lekko zaskoczony, ok? smile Naprawdę, spokojnie możesz oszczędzić sobie palących się bananów tongue

1,702

Nie zmokło, zawilgotniało big_smile Mi nic nigdy 'do końca' nie wychodzi! big_smile I odwrotnie tongue

1,703 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 22:26:22)

rh72 napisał/a:

Nie zmokło, zawilgotniało big_smile Mi nic nigdy 'do końca' nie wychodzi! big_smile I odwrotnie tongue

Było całe mokre big_smile Nie zawilgotniało tongue Było całe mokre tongue lol
Pewnie były duże przechyły tongue
Spróbuj wskoczyć na tę karuzelę z Octoberfest, o której pisałam big_smile
https://www.youtube.com/watch?v=N5kqpQtfI2g

1,704 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-14 22:26:48)

SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

smile
Miałem w pewnym momencie cykora... Kumpel ostrzył w czasie burzowej pogody... Nie było juz później tak źle, odkryłem worki plastikowe i jakoś poszło. Ale pływania do tej pory nie uskuteczniam, raz wystarczył. smile

1,705

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

smile
Miałem w pewnym momencie cykora... Nie było juz później tak źle, odkryłem worki plastikowe i jakoś poszło. Ale pływania do tej pory nie uskuteczniam, raz wystarczył. smile

Nie grasz w mojej drużynie
https://www.youtube.com/watch?v=h_vYv4aGSSU

1,706

Sony! Wiem to! big_smile Swoje miejsce w szeregu znam, ja wyczuwam jakich kobieta preferuje facetów, sorki, mężczyzn! tongue Tylko po co udawać? Swoje wiem i swoje zrobić umiem...

1,707

rh72 napisał/a:

Sony! Wiem to! big_smile Swoje miejsce w szeregu znam, ja wyczuwam jakich kobieta preferuje facetów, sorki, mężczyzn! tongue Tylko po co udawać? Swoje wiem i swoje zrobić umiem...

Nie o szereg chodzi ani o preferencje, ale uwaga słuszna, kobieta peferuje mężczyzn wink

1,708

SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

Nie o szereg chodzi ani o preferencje, ale uwaga słuszna, kobieta peferuje mężczyzn wink

smile Po Twojemu odpowiem... tongue
Och! Nie! Się zaskoczyłem! big_smile

http://www.ralphmag.org/FP/big-eyes410x277.gif

PS. serio to oboje wiemy, że nie zawsze...

1,709 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 22:49:48)

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

smile Po Twojemu odpowiem... tongue
Och! Nie! Się zaskoczyłem! big_smile

http://www.ralphmag.org/FP/big-eyes410x277.gif

PS. serio to oboje wiemy, że nie zawsze...

OK. Wyłożę Ci kawę na ławę. Żaden mężczyzna nie napisałby, że nie lubi pływać, bo mu ubranie zmokło na łajbie tongue Można nie lubić ze wszystkich innych powodów, ale nie z tego, że woda chlapie. No sorry, wybacz smile Nie pisz tak więcej smile
https://www.youtube.com/watch?v=0Rdg6GUv-wQ
Chociaż tak naprawdę powodów nie ma żadnych żeby nie lubić tongue

1,710 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-14 22:53:39)

Sony... Ja nie miałem wcześniej doświadczenia w pływaniu. Wzięli mnie namówili 'z łapanki'. Nie wiedziałem co mnie czeka na łajbie. Nie wiedziałem, że są takie kwiatki jak mokre ubranie, brak możliwości przybicia do brzegu, jak potrzeba pili, trudna zatapialność łodzi, jak ma to obciążenie na dole (nie pamiętam teraz nazwy tego ustrojstwa) - to akurat będzie plus, tego (ale tego nie wiedziałem wtedy i był cykor), że jak po długim pływaniu jak się wyjdzie na ląd to można się przewrócić stąd ten marynarski krok, że jak łodka wpłynie na mieliznę... itd. itp.
Po prostu 'dobrze' namówili. Te inne wady mi się potem nie spodobały. Ale generalnie było fajnie... Pewnie i mógłbym polubić nawet. Już tak mam - zawsze próbuję się adaptować do warunków. Nie marudziłem im podczas rejsu, uwierz smile

1,711 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 22:55:15)

rh72 napisał/a:

Sony... Ja nie miałem wcześniej doświadczenia w pływaniu. Wzięli mnie namówili 'z łapanki'. Nie wiedziałem co mnie czeka na łajbie. Nie wiedziałem, że są takie kwiatki jak mokre ubranie, brak możliwości przybicia do brzegu, jak potrzeba pili,

Jaja sobie ze mnie robisz , prawda lol ?
OK
Miałeś problem z sikaniem za burtę? big_smile

1,712

smile
Nie, nie robię. Zabrakło wyobraźli. Przyjaciele bardzo chcieli abym z nimi płynął. big_smile Chcieli abym to polubił - jak oni to kochali po prostu. Jest tak przecież, że nie ciągnie Ciebie czasami do jakiegoś zajęcia a inni, że to ich hobby. smile
Dzielnie burłaczyłem, dzielnie w kabinie siedziałem jak potrzeba była zmyć się z pokładu, dzielnie wiosłem machałem... W ogólności dzielnie smile Ale się tyle przydałem i dobrze mnie wspominali jednak powiedziałem im, że na następny rok się nie piszę.
Przeżyli big_smile

1,713 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-14 23:01:45)

SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

Sony... Ja nie miałem wcześniej doświadczenia w pływaniu. Wzięli mnie namówili 'z łapanki'. Nie wiedziałem co mnie czeka na łajbie. Nie wiedziałem, że są takie kwiatki jak mokre ubranie, brak możliwości przybicia do brzegu, jak potrzeba pili,

Jaja sobie ze mnie robisz , prawda lol ?
OK
Miałeś problem z sikaniem za burtę? big_smile

Tego ostatniego problemu nie miałem aż tak... Dziewczyny miały większy big_smile I co najgorsze, mało intymności a ja wolę 'po ciemku' tongue

1,714

rh72 napisał/a:

smile
Nie, nie robię.

Szkoda. Bo miałam nadzieję, że napiszesz,że tak big_smile

1,715 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-14 23:09:12)

smile
Taaaa... Jeszcze 2 uśmiechy daj... smile Kto Wam kobiety wmówił, że ja jaki książę na białym / karym/ zółtym / srokatym (do wyboru) koniu!?! KTO?!!! tongue

PS. Harvey, odpowiesz mi za to! big_smile

1,716 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 23:10:28)

rh72 napisał/a:

smile
Taaaa... Jeszcze 2 uśmiechy daj... smile Kto Wam kobiety wmówił, że ja jaki książę na białym / karym/ zółtym / srokatym (do wyboru) koniu!?! KTO?!!! tongue

Czy koledze mieni sie przed oczyma ? big_smile tongue

O mam coś o wodzie
https://www.youtube.com/watch?v=IObeVhCudXk

1,717 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-14 23:11:37)

Łeb w hełmie zakuty to już możliwe tongue Księciuniowi bez zbroi nie wypada... tongue

1,718 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 23:14:24)

Facet, który boi się wody. Odpada tongue

1,719

SonyXperia napisał/a:

smile
Sobie dopowiedziała... Ja z Tobą gadam, a Ty, że ja się wody boję! big_smile Już chyba tylko święconej... tongue

1,720 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 23:16:51)

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

smile
Sobie dopowiedziała... Ja z Tobą gadam, a Ty, że ja się wody boję! big_smile Już chyba tylko święconej... tongue

Ogólnie znany fakt stwierdziła tongue Tak po prostu. Dla zasady tongue
Ale dziękuję za ten dopust Boży rozmowy z Waszą Wysokością Suchym Ubrankiem tongue big_smile

1,721

SonyXperia napisał/a:

Facet, który boi się mokrego ubrania. Odpada tongue

Hahaha! big_smile Mokrego ubrania? tongue Dobrze, że mokrego, co by było gdyby 'w ogóle'... taki fetysz... mała rysa na szkle...
https://www.youtube.com/watch?v=cVMJIWb2P9Q

1,722 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 23:19:13)

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Hahaha! big_smile Mokrego ubrania? tongue Dobrze, że mokrego, co by było gdyby 'w ogóle'... taki fetysz... mała rysa na szkle...

Żadnych rys. Dyskwalifikacja tongue I finito

1,723

SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Żadnych rys. Dyskwalifikacja tongue

smile
No dobra! Akurat tutaj żartowałem big_smile

1,724

SonyXperia napisał/a:

Ale dziękuję za ten dopust Boży rozmowy z Waszą Wysokością Suchym Ubrankiem tongue big_smile

smile
Mam nadzieję, że jednak tak mnie nie odebrałaś... Widziałaś sztukę Wiliama S. 'Poskromienie złośnicy'? Dla mnie odjazd, szczególnie Gajos się wybornie spisał tongue

1,725 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-14 23:28:07)

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

smile
Mam nadzieję, że jednak tak mnie nie odebrałaś... Widziałaś sztukę Wiliama S. 'Poskromienie złośnicy'? Dla mnie odjazd, szczególnie Gajos się wybornie spisał tongue

Nie. Nie widziałam.
Nie wiem jak spisał się Gajos.
smile
Nie lubię Gajosa tongue
Powiedz sąsiadowi spod 111 żeby go nie zapraszał.

1,726 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-14 23:29:49)

Spróbuję znaleźć tą wersję z Gajosem... i podesłać...  Cymes! smile Skąd ja wiedziałem, że nie widziałaś? smile

EDIT: doczytałem, będzie bez Gajosa tongue poradzę! tongue

1,727

rh72 napisał/a:

Spróbuję znaleźć tą wersję z Gajosem... i podesłać...  Cymes! smile Skąd ja wiedziałem, że nie widziałaś? smile

Coś sobie dośpiewałeś? tongue

1,728 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-14 23:33:11)

Ufffff.... smile Tak! big_smile

EDIT: i 'odszczekać' będzie trudno... smile

1,729

rh72 napisał/a:

Ufffff.... smile Tak! big_smile

EDIT: i 'odszczekać' będzie trudno... smile

Dasz radę smile Cokolwiek masz na myśli tongue

1,730

Odszczekałem... Sąsiad się zdziwił, że 23:35 a ja mu pod balkonem serenady urządzam sad

1,731

Kurczę, 23:40? big_smile Idziemy spać! Nocy dobrej życzę! big_smile

1,732

To idź tongue Nie zatrzymuję Cię tongue

1,733

SonyXperia napisał/a:

smile
Zaprzeczenie samo w sobie... Jako rzecze Zaratustra... smile Ale on głupoty gadał, więc ja chcę ich już zaoszczędzić po nocy smile

1,734 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-15 07:06:14)

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

smile
Zaprzeczenie samo w sobie...

Jasny komunikat tongue
Ale widzę, że masz tendencję do tworzenia róznych historii tongue Mniej literatury, więcej sportów ekstremalnych tongue

1,735 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-15 11:19:34)

7:00? I już prowokuje? Pisząc swojego posta to się pewnie przeciągałaś? big_smile Ty wiesz, że nas ludzie czytają... Właśnie mi wyszło. Muszę jakoś kulturalniej poprowadzić tą konwersację....
I masz babo placek... Nie mogę namierzyć jakoś tej sztuki. A wiele arażacji było. I angielska wersja którą w polskiej TV puszczali i Teatr TV. tongue Masz coś szczęście, ale będę szukał. Może Ty znajdziesz. Poskromienie złośnicy...

1,736 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-15 11:26:42)

Hihihihi tongue No po prostu dla Ciebie! big_smile Aż nie mogę... lol lody też powinny przeczytać...

Opowiada ona o dwóch córkach kupca z Padwy, młodszej Biance i starszej Katarzynie. Jedna jest słodkim dziewczęciem, otoczonym wiankiem adoratorów, druga - złośliwą jędzą. Ojciec chce jako pierwszą wydać Kasię, adoratorzy Bianki postanawiają więc znaleźć jej męża. Zostaje nim Petruchio, szlachcic z Werony, który postanawia siłą i podstępem zmienić naturę złośnicy: na ślub przybywa spóźniony i w podartym ubraniu, w domu nęka żonę, nie pozwalając jej jeść, ani spać. Z dzisiejszego punktu widzenia sztuka jest politycznie niepoprawna, pokazuje bowiem jak mężczyzna krok po kroku poskramia kobietę niczym dzikie zwierzę i nakłania do wejścia w rolę posłusznej żony, gotowej na każde skinienie swego pana. Z drugiej strony dzięki nietypowej terapii Kasia znajduje w końcu spokój i miłość, gdy tymczasem Bianka ze słodkiej panny zmienia się w złośnicę.

Werona? Piękne miejsce... smile
EDIT: a lody to teraz taka miła, słodka osoba tongue

1,737

Sztuka teatralna samego Wiliama S. więc czysta kultura... Wierszem pisane tongue Klasyka... big_smile Ja idę po sąsiada, ataki odpierać będziemy razem smile

1,738 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-15 12:37:23)

Tak to już bywa z kobietą... dla jednego gorczyca, dla drugiego miód big_smile
That's the way it is tongue to jest ten ponadczasowy klasyk tongue

1,739

smile
Coś by mi za prosto poszło, co? smile Sztukę naprawdę polecam... Sony, gorczycy nie poczułem, miodu też nie, coś kręcisz big_smile
big_smile
http://joemonster.org/images/vad/img_23048/683d3d1a0f466aae9d3c9713c6bdb446.jpg

1,740

rh72 napisał/a:

smile Sony, gorczycy nie poczułem, miodu też nie

Nie masz wyrobionego smaku tongue

1,741

Widzę, że wczoraj wszyscy się zastanawiali czy jestem normalny? big_smile A cóż to jest normalność? tongue Poza tym czy normalność jest dobra? big_smile Ja na pewno sprawiam wrażenie normalnego i zwyczajnego, a jak jest naprawdę niech pozostanie słodką tajemnicą. wink

1,742

SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

Mam! Hahaha big_smile Daj tylko zakosztować smile

1,743

AloneWolf90 napisał/a:

Widzę, że wczoraj wszyscy się zastanawiali czy jestem normalny? big_smile A cóż to jest normalność? tongue Poza tym czy normalność jest dobra? big_smile Ja na pewno sprawiam wrażenie normalnego i zwyczajnego, a jak jest naprawdę niech pozostanie słodką tajemnicą. wink

Jesteś normalny... W razie czego weź witaminę C. Pomaga! big_smile

1,744

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
rh72 napisał/a:

Mam! Hahaha big_smile Daj tylko zakosztować smile

Nie masz tongue  Nie wiesz czy wolisz gorczycę czy miód? Czy może gorczycę z miodem, czy miód z gorczycą? tongue

1,745 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-15 14:34:40)

smile
Dalej nie widzę problemu... Się dowiem... daj zakosztować! big_smile Poczucie smaku to poczucie smaku - zakodowane i może być najwyżej nieuświadomione! tongue Uświadom!

EDIT: hahahaha! Lody miętowe to jakoś bardziej kojarzę... big_smile

1,746 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-15 14:42:16)

rh72 napisał/a:

smile
Dalej nie widzę problemu... Się dowiem... daj zakosztować! big_smile Poczucie smaku to poczucie smaku - zakodowane i może być najwyżej nieuświadomione! tongue Uświadom!

Hostessę na promocji poproś lol tongue Nie mnie big_smile One są od uświadamiania potencjalnych klientów tongue Teraz widzę, że Ci się nawet zawody mylą tongue Może znajdziesz coś dla siebie tongue big_smile

1,747

smile
Próbować zawsze trzeba... Na święta może będziesz milsza smile Naiwny przecież jestem... Ale zaszarżowałem.

http://img.joemonster.org/i/2017/04/moment_01.jpg

1,748 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-15 14:52:26)

No coś Ty, jaka milsza? tongue Milej nie potrafię big_smile One stoją z tymi talerzykami i mają tam do wyboru do koloru, jesli nie wiesz czego szukasz i chcesz na razie posmakować, to opcja w sam raz  tongue
Ja się staram pomóc, a tu taka niewdzięczność tongue

1,749

Prosiłem... Ale nawet hostessy mi nie chcą dać... nawet piłeczki pożyczyć... nic sad

http://joemonster.org/images/vad/img_28415/36a33d60adc6fbb925f36350c8676997.gif

PS. może źle prosiłem? smile

1,750

SonyXperia napisał/a:

smile
Wdzięczność! Wdzięczność! Tylko jak wyrazić? tongue

1,751

rh72 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

smile
Wdzięczność! Wdzięczność! Tylko jak wyrazić? tongue

Wszystko trzeba podpowiadać  tongue Katastrofa tongue

1,752 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-04-15 15:05:29)

rh72 napisał/a:

Prosiłem... Ale nawet hostessy mi nie chcą dać... nawet piłeczki pożyczyć... nic sad

http://joemonster.org/images/vad/img_28415/36a33d60adc6fbb925f36350c8676997.gif

PS. może źle prosiłem? smile

Na Pan(i)da? Boże, ale tam się samemu bierze big_smile One pod nos podtykają lol To to, żeby w takich warunkach nie dostać yikes Szok big_smile
big_smile
Koniec świata, co to się wyrabia big_smile

1,753 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-04-15 15:17:55)

smile Zasłyszane ale w temacie...
Moja sąsiadka mnie prześladuje. Wczoraj wieczorem próbowała mnie wygooglować. Naprawdę, widziałem wyraźnie przez lunetę. big_smile

1,754

SonyXperia napisał/a:

Wszystko trzeba podpowiadać  tongue Katastrofa tongue

smile
Tak... Kobieta mówi 'a rób co chcesz' i potem się dziwi, że facet realizuje sobie fantazje z jej udziałem big_smile

1,755

rh72 konsekwentnie jedziesz "na Pandę" i żadna siła nie jest w stanie wywalić z roboty tego PRwca tongue Nic tu po mnie  hmm

Posty [ 1,691 do 1,755 z 9,305 ]

Strony Poprzednia 1 25 26 27 28 29 144 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Sąsiad...111

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024