skradziony portfel - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2016-10-11 13:13:37)

Temat: skradziony portfel

Witam. Nie wiem czy dobry dział do tego tematu. Może zaczne od poczatku . W niedziele w pracy został skradziony mi portfel. Wyglądało to mniej więcej tak,ktoś wszedł na zaplecze (dodam,ze ja byłam na barze) i buchnal mi portfel,który leżał na zapleczu. ( w portfelu 600 zloty,karta bankomatowa z pinem,dowód , prawo jazdy i reszta dokumentów ... Szczęście w nieszczęściu , został zarejestrowany przez kamery. Po zorientowaniu się,ze portfela nie ma. Obejrzalam nagranie,piznalam zlodzieja byl to osiedliwy pijaczek. Zgralam nagranie i udalam się na policje. Nie mogli nic zrobić poza przyjęciem zgłoszenia. Mieli wykonane pol roboty,niezbite dowody na kradzież. Imię nazwisko złodzieja i jego adres.. Ale nie mogli do niego jechać bo byli po 22 . Na drugi dzień byli u niego,ale im nie otworzył. To wszystko co zrobili w tej sprawie... Siedza  z zalozonymi rekama Nawet go nie szukają,a on [wulgaryzm] moje pieniądze na chlańsko .. Czy jest jakąś szansa ,ze odzyskam moje pieniądze? Proszę o pomoc...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: skradziony portfel

Karta z pinem? Serio? Napisałaś go markerem na karcie, czy jak?

Przede wszystkim od razu zastrzega się kartę w banku i pozostałe dokumenty na policji.

3

pin był na karteczce w portfelu.

4

potworek177 napisał/a:

pin był na karteczce w portfelu.

To żart raczej. Nie uwierzę, że ktoś tak robi.

5

aha żart?

6

potworek177 napisał/a:

Witam. Nie wiem czy dobry dział do tego tematu. Może zaczne od poczatku . W niedziele w pracy został skradziony mi portfel. Wyglądało to mniej więcej tak,ktoś wszedł na zaplecze (dodam,ze ja byłam na barze) i buchnal mi portfel,który leżał na zapleczu. ( w portfelu 600 zloty,karta bankomatowa z pinem,dowód , prawo jazdy i reszta dokumentów ... Szczęście w nieszczęściu , został zarejestrowany przez kamery. Po zorientowaniu się,ze portfela nie ma. Obejrzalam nagranie,piznalam zlodzieja byl to osiedliwy pijaczek. Zgralam nagranie i udalam się na policje. Nie mogli nic zrobić poza przyjęciem zgłoszenia. Mieli wykonane pol roboty,niezbite dowody na kradzież. Imię nazwisko złodzieja i jego adres.. Ale nie mogli do niego jechać bo byli po 22 . Na drugi dzień byli u niego,ale im nie otworzył. To wszystko co zrobili w tej sprawie... Siedza  z zalozonymi rekama Nawet go nie szukają,a on [wulgaryzm] moje pieniądze na chlańsko .. Czy jest jakąś szansa ,ze odzyskam moje pieniądze? Proszę o pomoc...

Jeżeli tak było to zgłoś do ich przełożonego. I to jak najprędzej bo on może na twój dowód pożyczek, chwilówek  nabrać.
Nie wyszłabym z tego posterunku dopóki by nie interweniowali.

7

mama twierdzi,żeby zgłosić to do prokuratury oni szybko ich na nogi postawią. Tylko ja nie wiem czy to dobry pomysł

8

W banku zgłosiłaś? Nawet jeżeli ma pin, zwyczajnie zablokuj kartę, chyba że już wszystko wybrał. Wtedy też zgłoś, dodatkowo pokaż pismo z policji, bo powinni Ci wydać dowód zgłoszenia. Reszta jest do wygrania w sądzie, jeżeli pożyczki weźmie w jakiś sposób, np. za pomocą weryfikacji podpisu na dokumencie, czy właśnie przez zgłoszenie na policji. W urzędzie powinnaś wszcząć procedurę wyrabiania nowego dowodu, nie pamiętam, na jakich zasadach to działa [czy trzeba nowe zdjęcia np.], ale blokują Ci stary dowód, a za nowy do czasu wyrobienia służy Ci specjalna kartka. Z tą samą kartką zgłaszasz się do banku, żeby zmienić dane dostępu do konta. To takie abecadło działania po kradzieży.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024