Wyciągi ortodontyczne /aparat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wyciągi ortodontyczne /aparat

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Wyciągi ortodontyczne /aparat

Hej, mam pytanie do wszystkich byłych bądź obecnych Aparatek/ów

Noszę już 1,5h aparat ortodontyczny na dwie szczęki. W celu wyciągnięcia szczęki powinnam nosić wyciągi. Zahaczone na zębach: dół 7, dół 3, góra 3 po dwóch stronach.
Jest to niestety niemożliwe, bo gumki sprawiają mi straszny ból, odgniatają się na policzku, robią mi rany w kącikach ust. Nawet jak założę na 2-3h na dniu, to zaraz potem mam spuchnięte wargi i rany w środku. I muszę czekać kilka dni aż się zagoi.
Zgłosiłam to ortodontce i dała mi cieńsze gumki, ale nic to nie daje. Smarowanie dentoseptem delikatnie przyśpiesza gojenie, ale nie niweluje problemu. Woskiem tego też nie zakleje. Wiem, że noszenie tych wyciągów jest ważne dla wyrównania zgryzu.

Czy ktoś z was tak miał? Jakieś sposoby jak temu zaradzić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyciągi ortodontyczne /aparat

Czy mogę odnowić ten temat? Szykuję się do założenia aparatu ortodontycznego i będę miała także wyciągi, żeby cofnąć żuchwę. Autorka postu piszę o trudnościach noszenia gumek, może macie jakieś inne doświadczenia. Marzę o aparacie ortodontycznym wink Ale gumek się boję!

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wyciągi ortodontyczne /aparat

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024