Witajcie!
Myślę o zakupie szynkowaru. Czy możecie polecić jakiś model? Na co zwrócić uwagę?
Z góry dziękuję za informacje.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Jaki szynkowar kupić?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie!
Myślę o zakupie szynkowaru. Czy możecie polecić jakiś model? Na co zwrócić uwagę?
Z góry dziękuję za informacje.
Przede wszystkim na materiał - raczej nie polecam aluminium (szkodliwe) ani plastikowych modeli (o dziwo też takie są, z reguły droższe i mam wątpliwości, czy nie oddają do mięsa szkodliwych substancji). Więc najlepszym rozwiązaniem będzie stal. Zwróć też uwagę na wysokość maszynki - prawie cały będzie musiał być zanurzony w wodzie, warto więc, żebyś miała dostatecznie wysoki garnek, z doświadczenia polecam szynkowary możliwie niskie i o sporej średnicy. Warto dokupić termometr, ale nie jest on niezbędny. Konkretny model: http://www.sklepogrodniczy.pl/szynkowar … in-313030/ jak widzisz, jest niski i szeroki, więc wygodny w użyciu. Dla ułatwienia sobie pracy, możesz używać woreczków, które wkłada się do szynkowaru - ułatwiają wyjmowanie wędliny. Ten sklep organizował konkurs, w którym do wygrania był właśnie szynkowar, ale już niestety się skończył. Brałam w nim udział, ale niestety nie udało się wygrać
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Jaki szynkowar kupić?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024