Orientuje się ktoś, w jakim terminie biuro podróży powinno zwrócić wpłaconą zaliczkę w przypadku rezygnacji?
Są to jakieś ogólne przepisy?
W regulaminie, który mi wysłali wcześniej nie ma o tym żadnej wzmianki.
a powinno zwrocic ?
a powinno zwrocic ?
Tak, otrzymałam potwierdzenie.
dalia45 napisał/a:a powinno zwrocic ?
Tak, otrzymałam potwierdzenie.
Podałaś numer konta, na który biuro podróży ma Tobie zwrócić zaliczkę?
Jeśli tak, wystosuj wezwanie do zwrotu zaliczki dając jakiś termin np 7 - dniowy i czekaj. Wyślij za potwierdzeniem odbioru.
O ile się nie mylę, to biuro podróży może sobie rozliczyć już poniesione koszty na organizację i zwrócić tylko różnicę. Czasem trzeba poczekać do zakończenia planowanego turnusu - w zależności od umów, jakie biuro zawarło np. z hotelem czy przewoźnikiem.
Ale mogę się mylić. A w necie faktycznie ciężko znaleźć. Żadnych ogólnych przepisów. Upominałabym się w konkretnym biurze, kiedy wreszcie to rozliczą i zwrócą
6 2016-08-04 06:37:04 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-08-04 06:37:20)
O ile się nie mylę, to biuro podróży może sobie rozliczyć już poniesione koszty na organizację i zwrócić tylko różnicę. )
Tak, oczywiście. Biura obliczają procentowo koszty rezygnacji. To jest dla mnie jasne.
W regulaminie podane są terminy wszelkich płatności jeśli chodzi o stronę klienta, z ich strony nie ma nic
Podałaś numer konta, na który biuro podróży ma Tobie zwrócić zaliczkę?
Jeśli tak, wystosuj wezwanie do zwrotu zaliczki dając jakiś termin np 7 - dniowy i czekaj. Wyślij za potwierdzeniem odbioru.
Tak, dostałam informację,że polecenie wypłaty trafiło do księgowości....i tyle...