nie moge wygrzebac sie z bagna. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » nie moge wygrzebac sie z bagna.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: nie moge wygrzebac sie z bagna.

Od dluzszego czasu nie moge znalezc pracy,po tym jak zostalam zwolniona z poprzedniego miejsca.Z mojej winy,bo kilkumiesiecznym pobycie na chorobowym,juz kiedy mialam wracac do pracy,przydarzyl mi sie maly wypadek,ale ze by okres swiateczny a moj lekarz rodzinny nie przyjmowal wizyt i w ogole gdzies wyjechal,glupim sposobem rozumowania doszlam do wniosku,ze i tak swieta i  nikogo w zakladzie pracy.Co sie okazalo zaraz po swietach dostałam dyscyplinarke.Ublagalam wowczas zwolnienie za porozumieniem stron.Nie wiem dlaczego do tego doprowadzilam,ale chyba dlatego,ze w tej pracy stracilam zdrowie i bylo mi juz wszystko jedno,a po drugie borykalam sie(i nadal borykam)z depresja.Tu jest wlasnie moj problem,bardzo zlozony.Wychowalam się w toksycznym domu,ale na niego nie bede zwalac winy,oduczylam sie tego.Natomiast od wielu,wielu lat cierpie na depresje,brdzo niskie poczucie wlasnej wartosci,co w sumie zawsze cisnelo mnie w dol,i nie skonczylam studiow,lapalam sie jakichkolwiek prac.Za kazdym razem kiedy chcialam sie czegos nauczyc,przyswoic wiedze,znalezc swoje miejsce w swiecie,ogarnialo mnie zmeczenie,tak wielkie ze nie da sie tego opisac.Taki odwieczny smutek i wypalenie.Doszlam do takiego punktu w zyciu,kiedy wiem ze za pozno na wiele rzeczy.Nie docieraja do mnie argumenty,ze nigdy nie jest za pozno i w kazdym wieku mozna zmienic swoje zycie.Otoz probowalam,ale bedac po 30r.ż.,bez studiow,bez fachu i umiejetnosci szukam pracy juz od ponad roku.Raz ze mieszkam w malym miescie i ofert malo,dwa że nie mam zadnego asa w rekawie,nie jestem specjalista-tylko dla takich ofert jest sporo.Jest juz tak,ze depresja sie znacznie nasilia,nie mam po co wstawac rano,probujac znalezc dla siebie zajecie.Bledne kolo spowodowane brakiem pracy,zdrowia itd.Nie jest tak,ze siedzialam na tylku i nic nie robilam by wyjsc z tego bagna,ale rzeczywistosc mnie przerasta,jestem zacofana,kto da mi prace?Dodatkowo nie mam predyspozycji do nauki jakiegos zawodu,bo probowalam  w handlu np,ale nie ogarniam.Wydaje mi sie,ze to spowodowane jest depresja albo wrodzonym niskim intelektem.Pisze tutaj bo czuje,ze juz odchodze od zmyslow.Gdybym mogla cofnac sie do czasu szkoly sredniej,inaczej poprowadzilabym siebie.Niestety juz niewiel moge zrobic dla siebie.Probowalam wszedzie:up nie pomogl w niczym,nie znalazlam zadnego bezplatnego kursu zawodowego dla osob o takich-z ulicy jak ja.Juz brak mi sil,boje sie ze jedyne co mi pozostalo to sznur...ale nie zrobie tego bo jestem tchorzem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie moge wygrzebac sie z bagna.

Witaj. Napisz, proszę, czy masz kogoś, kto mógłby Cię wesprzeć choć trochę? Bo utrata pracy, problemy zdrowotne i depresja to jednak dużo, by unosić to samej.

3

Witaj.
Mam rodzicow,ale to polega na tym,ze juz mi wstyd korzystac z ich dachu nad glowa.Poza tym nie mamy jakiegos szczegolnie dobrego kontaktu,kazdy zyje swoim zyciem,to dom w ktorym kiedys byl alkohol,wiec skutki tego ciagna sie po dzis dzien.

4

Może rozważ przeniesienie do większego miasta i szukanie tam pracy, a jak już będziesz miała źródło dochodów to i studia będziesz mogła zacząć.

5

Napisałaś, że już długo leczysz się na depresję. To wymaga wiele sił i energii.  Musisz zatroszczyć się teraz o siebie. Pozwól sobie na gorszy nastrój, gdy faktycznie nie masz siły na cokolwiek. Ale nie pozwól, by tak już zostało. Pomalutku wyznaczaj sobie cele. Nie wiem, na jakim jesteś teraz etapie, ale może niech to będzie wyjście z domu na krótki spacer? Jak poczujesz, że jest Ci trochę lepiej, łatwiej Ci będzie szukać pracy.

6

Nie poddawaj się...ja to sam nie wiem czy już dawno nie wpadłem w depresje...
Zawsze uśmiechnięty i radosny ,pewny siebie a w pewnym momencie zgasłem rok temu...
Najpierw zawiedziony na kobiecie...potem zdrowie siadło całkiem...
Rodzina się wogle mną nie interesuje...
I gdy miałem dość ktoś mi pomógł długo opowiadać.
Obecnie leżę po zabiegu połamany i liczę na poprawę póki co słabo rokuje...
Jest ktoś kto koło Mnie jest i mi pomaga ...sam to chyba ech lepiej nie pisać...
Prace mam a dzieciństwo też miałem nie zaciekawe ,jakoś wyszedłem na ludzi i się ogarnąłem.
Co Mnie trzymało wyznaczany cel z roku na rok i uśmiech który coraz bardziej blednie...
Czasami jest źle aby było lepiej smile

7 Ostatnio edytowany przez uczenczarnoksieznika (2021-11-07 13:56:01)

edit

8

Przede wszystkim powinnaś się leczyć, być pod kontrolą psychiatry. Ludzie wychodzą z depresji, ale trzeba zaufać specjalistom i samemu nie przerywać leczenia.

Jakimś rozwiązaniem byłby dla Ciebie wyjazd za granicę do pracy, znam dziewczynę która od lat pracuje w Holandii przy kwiatach, uważam, że praca dla każdego, nowe środowisko, poznanie nowych ludzi. Warto chociaż spróbować.

9 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-11-07 15:42:57)

Nie wierzę że masz za male zdolnosci intelektualne by pracowac w handlu. Predzej braki w umiejetnosciach interpersonalnych. Poza tym przy depresji oslabia sie niestety zdolnosc koncentracji i zapamietywania. Dlatego w pierwszej kolejnosci potrzebujesz zadbac o rownowage psychiczną. Sa rozne sposoby ale chyba powinnas sie skonsultowac z psychiatra aktualnie.
Praca z ludzmi czy praca fizyczna np przy tych kwiatach tez raczej sprzyja zdrowiu psychicznemu.

Mnie tez czesto ciezko, ale staram sie nie dopuscic by opanowala mnie zupelna rezygnacja.
Z tym wyznaczaniem sobie celow to dobra rada. Powinnas dazyc do tego by za jakis czas byc w czyms dobra, opanowac jakis zakres umiejetnosci ktore mozna sprzedac. Jesli nie wiesz co to moze byc probuj roznych rzeczy i obserwuj. Musisz wiedziec jednak ze aby byc dobrym w jakiejkolwiek dziedzinie trzeba poswiecic duzo pracy. To jest jak maraton. Nie mozna sie szybko poddawac jesli sie czuje ze to cos co lubisz i mozesz byc w tym dobra. Jednoczesnie dobrze jest zrezygnowac jesli widzisz ze to nie jest cos dla Ciebie, nie widzisz w tym sensu i nie lubisz tego co robisz.

10

Jeszcze apropos kursow; nie wiem czy wiesz ale w internecie obecnie jest mnostwo kursow w niskich cenach lub za darmo i mozna wiecej sie z nich nauczyc niz z tych z UP.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » nie moge wygrzebac sie z bagna.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023