odżywka dodająca objętości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » odżywka dodająca objętości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: odżywka dodająca objętości?

Pytanie ,czy ktoś się spotkał z odżywką jak w tytule i żeby faktycznie efekt był taki, jak obiecuje producent.
Mam dosyć cienkie, proste i delikatne włosy, przez co większość odżywek wywołuje na nich totalny przyklap.
Z drugiej strony bez odżywki źle się rozczesują i po jakimś czasie zaczyna być widać, że brakuje im pielęgnacji.

Chodzi o odżywkę w stylu l'oreal fibrology, ale żeby faktycznie działała, a nie robiła siana na głowie;)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: odżywka dodająca objętości?

Mam dobre doświadczenia z Mr Potters taką niebieską z kwiatem lotosu z tym że stosowałam w połączeniu z szamponem i odżywką na mokre włosy a póżniej spraj przy rozczesywaniu, nie wiem czy na każdego podziała. Ja mam włosy do pasa proste i z tego powodu ciężkie. Przez prawie dobe po umyciu efekt uniesienia u nasady się utrzymywał u mnie.

3

Ja używam elixir Body Luxe. Idealnie działa na cienkie włosy <3 Są odbite od nasady i nieobciążone.

4

Odżywki chyba nie zawsze dobrze działają. Ja wolę zawiązać włosy w koczka na czubku głowy albo podkręcić szczotką u nasady. Taki efekt dłużej się utrzymuje i jest lepiej widoczny.

5 Ostatnio edytowany przez Jakly (2016-08-29 17:13:04)

Nie wiem czy pytanie jest jeszcze aktualne, ale dostałam ostatnio szampon i odżywkę Dove Oxygen & Moisture, i rzeczywiście działają jak obiecuje producent. Efekt nie jest jakiś spektakularny i nie jest trwały (jak umyjesz wieczorem to rano włosy będą już oklapnięte), ale w przeciwieństwie do innych tego typu kosmetyków - jakiś jest. A przynajmniej powinien być na krótkich i łatwych do obciążenia włosach (czyli takich jak twoje), za to przypuszczam, że mogą nie sprawdzić się na długich i skłonnych do puszenia. No i niestety kosztują dość sporo.

6

Ja ostatnio używam szamponu z fructisa taki różowy i on powiększa objętość

7 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-10-21 12:30:30)

Odżywka niestety cudów nie zdziała. To nie jest tak, że mamy liche, słabe włosy, a po zastosowaniu odżywki staną się gęste i będziemy z nich koki układać. :-)
Ja zainwestowałam w naturalne włosy [spam], które w zależności od okazji wczepiam w swoje naturalne. Wyglądają świetnie, nie osłabiają tych włosów, które mam (a nie mam ich zbyt wiele). Poza tym pozwalają trochę pokombinować z fryzurami. :-)

8

trishaa napisał/a:

Odżywka niestety cudów nie zdziała. To nie jest tak, że mamy liche, słabe włosy, a po zastosowaniu odżywki staną się gęste i będziemy z nich koki układać. :-)
Ja zainwestowałam w naturalne włosy  [spam], które w zależności od okazji wczepiam w swoje naturalne. Wyglądają świetnie, nie osłabiają tych włosów, które mam (a nie mam ich zbyt wiele). Poza tym pozwalają trochę pokombinować z fryzurami. :-)

A jesteś pewna, że nie widać, iż masz doczepiane włosy?

Mam dwie Znajome, które doczepiały sobie same włosy, efekt tragiczny!!!
Po prostu było widać, że włosy mają na jakieś taśmie doklejone.

9

mi ostatnio fryzjerka popsikała włosy takim płynem z loreala z tej profesjonalnej linii...chyba volumetry i przyznam, że całkiem długo były uniesione.

10

Sproboj sobie plukac wlosy na koniec mycia zimna woda  dodatkiem lyzki octu jablkowego powinno na poczatek pomoc

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » odżywka dodająca objętości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024