Dlaczego uważam model rodziny 2+0 za najlepszy z możliwych ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dlaczego uważam model rodziny 2+0 za najlepszy z możliwych ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Dlaczego uważam model rodziny 2+0 za najlepszy z możliwych ?

Chciałbym się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami nad modelem rodziny 2+0 i dlaczego właśnie ten model uważam za najlepszy

1) Koszt wychowania jednego dziecka to jakieś 300tys zł+ za taką kwotę można sobie wiele fajnych rzeczy kupić lub pojechać w fajne miejsca. Brak dzieci powoduje to, że te pieniądze zostaną na naszym koncie.

2) Gówniaki to nie tylko wydatek finansowy, ale także ogromka dawka stresu każdego dnia, dodatkowej pracy i ograniczenia zawodowego. Kuźwa ja nie mogę pojąc, jak ludzie płacą grube sumy za to żeby nie wyspiać się w nocy, chodzić z dzieciem do lekarza, chodzić na wywiadówki, wiecznie kogoś prosić o opiekę nad nimi, ślęczyć nad książkami itp. itd.

3) Jeżeli mieszkamy tylko ze swoim partnerem to jesteśmy niezależni i możemy robić co nam się podoba. Dodatowo potrzebujemy mniejszego mieszkania, czyli też mniejsze koszty, dwójka osób pracujących to łatwo będzie to mieszkanie spłacić, bo będzie tańsze, no i będziemy mogli oszczędzać pieniadze, które wydalibyśmy na lekarzy dla dziecka, opiekunkę czy ubranka

4) Celem życia jest maksymalizacja wolności, minimalizacja odpowiedzalności przymusowej, a gówniaki to skutecznie uniemożliwiają.

5) Brak bóli porodowych u kobiety plus brak tego wstrętnego etapu ciąży, który dla wielu kobiet jest również bolesny. Takie non stop dźwiganie w brzuchu ciężaru o masie 3kg bez możliwości zrzucenia naprawdę nie jest przyjemne.

Osobiście bardzo się cieszę, że mądrzejemy i coraz rzadziej decydujemy się na posiadanie gówniaków.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego uważam model rodziny 2+0 za najlepszy z możliwych ?

Związek 2+0 rodziną jako taką nie jest...

3

assassin napisał/a:

To sobie przypomnij jak brzmi tekst przysięgi małżeńskiej składanej w USC.

4

pawkud napisał/a:
assassin napisał/a:

Podtrzymuję to co napisałem.

5

assassin napisał/a:
pawkud napisał/a:
assassin napisał/a:

W świetle prawa jest to rodzina, nawet przysługuje małżonkom prawo do odmowy składania zeznań i możliwość dziedziczenia w pierwszej kolejności.

6

pawkud napisał/a:
assassin napisał/a:
pawkud napisał/a:

W świetle prawa jest to rodzina, nawet przysługuje małżonkom prawo do odmowy składania zeznań i możliwość dziedziczenia w pierwszej kolejności.

I co z tego? Rodzina to tak z grubsza więzy krwi i tyle.

7

assassin napisał/a:
pawkud napisał/a:
assassin napisał/a:

Niekoniecznie. Np para gejów czy lesbijek to też rodzina, tak samo jak para heteroseksualna która jest bezpłodna.

8

W Polsce pary jednopłciowe nie mogą zawrzeć ślubu. Mogą tylko złożyć umowę majątkową u notariusza.

9

Autorze co jak by twoim rodzice tak zrobili byś się nie urodził

10

pawkud napisał/a:

Brak bóli porodowych u kobiety plus brak tego wstrętnego etapu ciąży, który dla wielu kobiet jest również bolesny. Takie non stop dźwiganie w brzuchu ciężaru o masie 3kg bez możliwości zrzucenia naprawdę nie jest przyjemne.

Z drugiej strony, jest trochę chorób układu rozrodczego, na które bardziej podatne są kobiety, które nigdy nie rodziły.

11

Miklosza napisał/a:

Autorze co jak by twoim rodzice tak zrobili byś się nie urodził

No nic, świat by dalej istniał jak przed moim urodzeniem.

12

assassin napisał/a:
pawkud napisał/a:
assassin napisał/a:

Wiem o co Ci chodzi, ale jednocześnie mówisz że Twój tata i Twoja mama to żadna rodzina dla siebie. Babcia i dziadek tez nie.
A przecież tak nie jest.

Co do głównego tematu: generalnie się zgadzam, ale też wiem, że ktoś inny może widzieć to inaczej i dla niego dziecko to spełnienie marzeń.

13

Ja też nie chcę mieć dzieci, ale nie przyszłoby mi do głowy tłuc takie prawdy objawione, jakie ty tłuczesz tutaj. Poza tym chyba jesteś dosyć biedny, bo nie rozumiesz, że rzeczy, a nawet te wyjazdy, szczęścia tak do końca nie dają i też w pewnym momencie mogą się znudzić.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dlaczego uważam model rodziny 2+0 za najlepszy z możliwych ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024