Nerwicowcy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Nerwicowcy

Zaczęły się problemy w moim życiu,nerwy,stres,stałam się bardziej nerwowa.W końcu zaczęłam się samookaleczać-ciąć.Ma to związek z zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi z którymi się męczę.Leczę się na to.Teraz to moja codzienność.Jak przestać się samookaleczać? Jak przestać to robić? To jest silniejsze ode mnie.Nie mam wsparcia w rodzinie,żeby zwierzać się ze komuś ze swoich problemów.Chodzę do psychologa w związku z tymi zaburzeniami.Jednak wstydzę się przyznać,że się okaleczam przez to wszystko.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Nerwicowcy
Katarzyna019 napisał/a:

Zaczęły się problemy w moim życiu,nerwy,stres,stałam się bardziej nerwowa.W końcu zaczęłam się samookaleczać-ciąć.Ma to związek z zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi z którymi się męczę.Leczę się na to.Teraz to moja codzienność.Jak przestać się samookaleczać? Jak przestać to robić? To jest silniejsze ode mnie.Nie mam wsparcia w rodzinie,żeby zwierzać się ze komuś ze swoich problemów.Chodzę do psychologa w związku z tymi zaburzeniami.Jednak wstydzę się przyznać,że się okaleczam przez to wszystko.

Komu nie przyznalaś się do samookalecznia? psychologowi, czy rodzinie?
Z psychologiem musisz być szczera i wypracować plan działania, jak możesz sobie pomóc.

3

Ani psychologowi,ani rodzinie.Moja rodzina uznała by mnie za nienormalną.

4

Powiedzieć psychologowi, umówić się do psychiatry, który przepisze odpowiednie leki.

5

Tutaj możesz napisać na forum jak Cię coś  będzie stresować. 
Ktoś spojrzy na to z boku, inny może miał to samo, powie jak sobie poradził.
Jak nauczysz się zmniejszać napięcie, nie będziesz czuć takiej potrzeby, by się okaleczać.
Czasami wyolbrzymiamy problemy, które u tak jakoś się .
Dbasz o siebie?  odżywianie, sport..

6

Marycha medyczna...

7 Ostatnio edytowany przez 5i5kiN (2024-03-07 23:51:03)

Ja od miesiąca ponad nie palę, wszystko mnie wkurwia, dziś z urzędu skarbowego wyszedłem, drzwiami pierdolnalem...
Ale przez ułamek sekundy głupia myśl, z buta je otworze... w porę orient

8

Do niczego się nie przyznawać
powiedz, że to nie byłaś ty
Jakaś gówniara, ty jej nie znasz

9

Zero sportu.Nie potrzebuje tego.A odżywiam się dobrze.Obwiniam siebie za wszystko.Już nic mi się w życiu nie udaje.

10

Katarzyna019 napisał/a:

Zero sportu.Nie potrzebuje tego.A odżywiam się dobrze.Obwiniam siebie za wszystko.Już nic mi się w życiu nie udaje.

Jesteś tylko człowiekiem. Popełniasz błędy, nie jesteś doskonała, masz do tego prawo. Nie wyszło to trudno.

Koleżanka nosiła gumkę recepturke na nadgarstku i sobie z niej strzelała, tak żeby to poczuć na ręce. Naciągała i puszczała. To pomaga rozładować napięcie.

11

Sport lepiej, tylko trzeba ruszyć czymś więcej niż palcem:)

12

Katarzyna019 napisał/a:

Zero sportu.Nie potrzebuje tego.

tak smile smile smile

13

Sama mam pewne problemy z utrzymaniem równowagi emocjonalnej i zastanawiałam się, gdzie szukać pomocy. Na ten moment znalazłem gabinet energiazyciowa.pl
Jednak nie jestem pewien, czy to jest dla mnie odpowiednie miejsce. Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami z terapią i efektami??

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024