Pieknadziewczyna.pl...... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

1 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-03-04 16:24:50)

Temat: Pieknadziewczyna.pl......

Na to poszło 450000 zł z  ministerstwa rodziny i opieki społecznej. Strona należy do instytutu wiedzy o rodzinie i społeczeństwie.  Ten portal miał w zamiaże służyć bardzo młodej kobiecie od młodości do dorosłości by poprawić jej samoocenę.. NA głownej jest artykuł  Co ma Bóg do Twoich pieniędzy? CHyba więcej nie trzeba a więc wejdźmy chociasż na Q&A a tam po prawej Q&A męskim okiem

Jakie cechy kobiet najbardziej nie lubisz? Dlaczego?

" Strasznie nie lubię, kiedy dziewczyna jest zbyt pewna siebie, kiedy bardzo się narzuca. Nie lubię też, kiedy uważa, że to ona ma być w centrum. Oczywiście, pewność siebie sama w sobie jest dobra, ale nie w nadmiarze. Druga rzecz, której nie lubię, to takie „matkowanie”."

Andrzej, 21 lat

"Nie cierpię, gdy kobiety na siłę starają się upodabniać do mężczyzn np. sposobem ubierania, zachowaniem czy mową…  To strasznie odpychające."

Rafał, 16 lat

"Myślę, że takiego panikarstwa, robienia z igły wideł. Chodzi mi o takie sytuacje, w których nie do końca jest jasne, co się stało, ale kobieta już robi jakieś założenia. Zanim ja coś powiem, ona już „wie”, co mam na myśli. Co więcej, wyciąga z tego konsekwencje, bez skonfrontowania tego z faktami."

Grzegorz, 26 lat

"Nieświadomości siebie. Nie – braku pewności siebie, tylko nieświadomości swoich emocji i działań i ich wpływu na osoby dookoła. Nie lubię tej cechy, ponieważ zabija możliwość rozmowy i znajomości."

Tobiasz, 17 lat

Spotykasz na ulicy dziewczynę o bardzo mocnym makijażu. Co myślisz?

Po co? (Tak, rozumiem, chcę ładnie wyglądać, nie podoba mi się moja twarz, podkreślam itp.), ale mimo to to pytanie nadal mi się nasuwa. Zaraz po tym robi mi się szkoda, gdy myślę o powodach. Być może jest to zgubne, ale mój odbiór jest taki, że ta osoba albo to lubi, albo chce zaimponować innym (wpasować się w środowisko, spełnić jakieś oczekiwania, …).

Tobiasz, 17 lat

Muszę się przyznać, że z kolegami w szkole gimnazjalnej zdarzało mi się śmiać z tzw. ,,tapeciar”. Teraz po prostu nie zwracam na nie uwagi…

Rafał, 16 lat

Jest mi generalnie smutno, bo nie uważam, żeby to było potrzebne. Myślę, że wynika to raczej z kompleksów i z takiego przekonania kobiet, że jedyne, co mają do pokazania, to ich wygląd, że to jest jedyny sposób, w jaki mogą zaprezentować się komuś w sposób ciekawy. Uroda oczywiście jest bardzo ważna, ale nie może przysłaniać innych cech. Bardzo mocny makijaż, jeśli jest dobrze zrobiony, oczywiście przyciągnie uwagę faceta, ale na jakieś 2 sekundy. Potem przychodzi refleksja: ok, ale po co aż tyle? Poza tym, nie znam faceta, który by na poważnie uważał, że z dziewczyną jest coś nie tak, bo nie ma jakiejś kreski na twarzy

2

Odp: Pieknadziewczyna.pl......
Socjallibertarianin napisał/a:

Na to poszło 450000 zł z  ministerstwa rodziny i opieki społecznej. Strona należy do instytutu wiedzy o rodzinie i społeczeństwie.  Ten portal miał w zamiaże służyć bardzo młodej kobiecie od młodości do dorosłości by poprawić jej samoocenę.. NA głownej jest artykuł  Co ma Bóg do Twoich pieniędzy? CHyba więcej nie trzeba a więc wejdźmy chociasż na Q&A a tam po prawej Q&A męskim okiem

Jakie cechy kobiet najbardziej nie lubisz? Dlaczego?

" Strasznie nie lubię, kiedy dziewczyna jest zbyt pewna siebie, kiedy bardzo się narzuca. Nie lubię też, kiedy uważa, że to ona ma być w centrum. Oczywiście, pewność siebie sama w sobie jest dobra, ale nie w nadmiarze. Druga rzecz, której nie lubię, to takie „matkowanie”."

Andrzej, 21 lat

"Nie cierpię, gdy kobiety na siłę starają się upodabniać do mężczyzn np. sposobem ubierania, zachowaniem czy mową…  To strasznie odpychające."

Rafał, 16 lat

"Myślę, że takiego panikarstwa, robienia z igły wideł. Chodzi mi o takie sytuacje, w których nie do końca jest jasne, co się stało, ale kobieta już robi jakieś założenia. Zanim ja coś powiem, ona już „wie”, co mam na myśli. Co więcej, wyciąga z tego konsekwencje, bez skonfrontowania tego z faktami."

Grzegorz, 26 lat

"Nieświadomości siebie. Nie – braku pewności siebie, tylko nieświadomości swoich emocji i działań i ich wpływu na osoby dookoła. Nie lubię tej cechy, ponieważ zabija możliwość rozmowy i znajomości."

Tobiasz, 17 lat

Spotykasz na ulicy dziewczynę o bardzo mocnym makijażu. Co myślisz?

Po co? (Tak, rozumiem, chcę ładnie wyglądać, nie podoba mi się moja twarz, podkreślam itp.), ale mimo to to pytanie nadal mi się nasuwa. Zaraz po tym robi mi się szkoda, gdy myślę o powodach. Być może jest to zgubne, ale mój odbiór jest taki, że ta osoba albo to lubi, albo chce zaimponować innym (wpasować się w środowisko, spełnić jakieś oczekiwania, …).

Tobiasz, 17 lat

Muszę się przyznać, że z kolegami w szkole gimnazjalnej zdarzało mi się śmiać z tzw. ,,tapeciar”. Teraz po prostu nie zwracam na nie uwagi…

Rafał, 16 lat

Jest mi generalnie smutno, bo nie uważam, żeby to było potrzebne. Myślę, że wynika to raczej z kompleksów i z takiego przekonania kobiet, że jedyne, co mają do pokazania, to ich wygląd, że to jest jedyny sposób, w jaki mogą zaprezentować się komuś w sposób ciekawy. Uroda oczywiście jest bardzo ważna, ale nie może przysłaniać innych cech. Bardzo mocny makijaż, jeśli jest dobrze zrobiony, oczywiście przyciągnie uwagę faceta, ale na jakieś 2 sekundy. Potem przychodzi refleksja: ok, ale po co aż tyle? Poza tym, nie znam faceta, który by na poważnie uważał, że z dziewczyną jest coś nie tak, bo nie ma jakiejś kreski na twarzy

Strona prowadzona dla młodych kobiet, przez te już dorosłe, wiedzące i o życiu kobiety i o życiu samym w sobie.
Czy jest tu coś, co denerwuje przedmówcę..? Tylko fakt, że wyprodukowane przez rząd, czy to, że uczy młode kobiety jak być bardziej kobiecymi, niż albo anty-męskimi, albo anty-rodzinnymi, albo po prostu konformistkami na jakąkolwiek ideologię, którą podpowie im obiekt ich zainteresowań, czy grono znajomych?

Różni się oczywiście propagandą i praniem mózgu typu "kobieta może być mężczyzną" i vice versa, ale cóż... nie każdy chce być małym pieskiem szczekającym głośno aż faza minie i dookoła nikt nie pozostaje, a czas tylko ucieka.
Wydaje mi się, że ta strona, pomimo że i tak marnuje pieniądze podatnika, bo i tak będzie używane przez te kobiety które już w młodym wieku posiadają jakieś solidne wartości, może pomóc przynajmniej rozwiązać problem właśnie tego straconego czasu młodości i wymienić go na coś, co w przyszłości zrodzi dużo szczęścia.

Na to poszło 450000 zł z  ministerstwa rodziny i opieki społecznej. Strona należy do instytutu wiedzy o rodzinie i społeczeństwie.  Ten portal miał w zamiaże służyć bardzo młodej kobiecie od młodości do dorosłości by poprawić jej samoocenę..

W Polsce większość samobójców jest płci męskiej.

Rozumiem, że powstał jakiś odpowiednik strony dla facetów, która zostałaby utworzona z publicznych pieniędzy?

Czy nie?

4

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Na to poszło 450000 zł z  ministerstwa rodziny i opieki społecznej. Strona należy do instytutu wiedzy o rodzinie i społeczeństwie.  Ten portal miał w zamiaże służyć bardzo młodej kobiecie od młodości do dorosłości by poprawić jej samoocenę..

W Polsce większość samobójców jest płci męskiej.

Rozumiem, że powstał jakiś odpowiednik strony dla facetów, która zostałaby utworzona z publicznych pieniędzy?

Czy nie?

Trochę googlania wyrzuciło to: https://zapobiegajmysamobojstwom.pl/
Nie jest to niestety program tylko dla mężczyzn, ale chyba lepsze to niż nic. Ciekawe jaki odsetek mężczyzn zdecyduje się w ogóle prosić o pomoc w tym dzisiejszym "społeczeństwie."

5

Poznałam w innym zakątku Internetu kobietę, która odpowiada za treści publikowane na stronie. To mocno zacietrzewiona katoliczka, z misją nawracania. Pamiętam, że gdy rozmawiałyśmy na początku przedstawiała projekt tak, że "chce stworzyć miejsce dla młodzieży, które będzie wartościowe". Ja - niewierząca, o kompletnie innych poglądach politycznych - pamiętam że powiedziałam jej, że w takim razie to powinno być miejsce współtworzone przez młodzież, gdzie rzeczywiście pozwala im się dyskutować, a nie "upupia". Dopiero później dowiedziałam się, że oni mają mnóstwo powiązań z jakimś ministerstwem, dlatego mogą liczyć na dotacje.

Strona prowadzona dla młodych kobiet, przez te już dorosłe, wiedzące i o życiu kobiety i o życiu samym w sobie.
Czy jest tu coś, co denerwuje przedmówcę..? Tylko fakt, że wyprodukowane przez rząd, czy to, że uczy młode kobiety jak być bardziej kobiecymi, niż albo anty-męskimi, albo anty-rodzinnymi, albo po prostu konformistkami na jakąkolwiek ideologię, którą podpowie im obiekt ich zainteresowań, czy grono znajomych?

Ja odpowiem, co tu widzę niepokojącego:
1. Strona prezentuje dość toksyczną wizję kobiecości w modelu patriarchalnym, konserwatywnym;
2. Dla nastolatków taka strona to tylko przedmiot dla beki, nawet nie dlatego, że większość z nich ma inne poglądy - treści na tej stronie są po prostu strasznie nieautentyczne. Widać, że te wszystkie "wypowiedzi" to pod dyktando konserwatywnych rodziców i nikt specjalnie w to nie wierzy. Młodzież, nawet ta oazowa, wypowiada się zupełnie inaczej, żyje czym innym, inaczej funkcjonuje w sieci.
3. Jak ktokolwiek może myśleć, że skutecznie będzie przemawiać do młodzieży stronka, na których wszystkie komentarze "nie po linii" są kasowane?
4. Spróbuj założyć niszowego bloga na tematy związane np. z psychologią, wychowaniem - zamieścić kilka krótkich, źle zredagowanych, powierzchownych artykułów i dostać na to 450 tysięcy dotacji. Pewnie trudno byłoby Ci uzyskać kilka. To jest zwykłe wspieranie krewnych i znajomych królika, oni nawet nieszczególnie udają, że coś robią. Dostali pół miliona i nawet nie postarali się zatrudnić profesjonalnego dziennikarza, który by im te teksty jakoś ogarnął, zredagował.

6 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-04-05 10:37:26)

Elena_Lenu napisał/a:

Poznałam w innym zakątku Internetu kobietę, która odpowiada za treści publikowane na stronie. To mocno zacietrzewiona katoliczka, z misją nawracania. Pamiętam, że gdy rozmawiałyśmy na początku przedstawiała projekt tak, że "chce stworzyć miejsce dla młodzieży, które będzie wartościowe". Ja - niewierząca, o kompletnie innych poglądach politycznych - pamiętam że powiedziałam jej, że w takim razie to powinno być miejsce współtworzone przez młodzież, gdzie rzeczywiście pozwala im się dyskutować, a nie "upupia".

Zawsze pouczasz innych jak mają tworzyć swoje strony? A poza tym, czy katolicy mają jakieś wspólne poglądy polityczne? Wg mnie to jesteś pod wpływem jakieś dziwnej ideologii i o coś walczysz, a zapewne będzie lepiej to nazwać zwalczasz.
Jeżeli jesteś niewierząca, to po co się wtryniasz komuś wierzącemu i go pouczasz? Oczywiście ktoś kto ma inne poglądy niż ty, musi być zacietrzewiony, bo ty oczywiście nie. big_smile

7

Legat napisał/a:

Zawsze pouczasz innych jak mają tworzyć swoje strony?

A jaka to jest "swoja" strona jeżeli jest za moją kasę?

8 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-04-05 13:13:58)

M!ri napisał/a:
Legat napisał/a:

Zawsze pouczasz innych jak mają tworzyć swoje strony?

A jaka to jest "swoja" strona jeżeli jest za moją kasę?

To ma taki sam sens, jakby dający kasę na film wpływał na reżysera. Co z tego wyjdzie? Artyzm z cała pewnością nie. A wyjdą takie hocki klocki, jak "dzieła" TVP, których nikt nie chce oglądać.
Najlepiej będzie jak niewierząca, nie będzie pouczać wierzącą jak ewangelizować ludzi. smile

9

Legat napisał/a:

To ma taki sam sens, jakby dający kasę na film wpływał na reżysera.

A myślisz że to tak nie działa?

Legat napisał/a:

Najlepiej będzie jak niewierząca, nie będzie pouczać wierzącą jak ewangelizować ludzi. smile

Niech sobie ewangelizują ale za swoje a nie za pieniądze podatnika świeckiego państwa.

10 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-04-05 13:40:14)

No to idź do rządu i mu to powiedz. big_smile Pewnie posłuchają. smile

11

@Legat - w zasadzie to nie mam nic przeciwko, by wierzący tworzyli strony jakie chcą, ale:

1. Jedna z kobiet odpowiedzialnych za tworzenie tej strony pytała mnie o to osobiście, bo poznałyśmy się i wiedziała, że mam doświadczenie w dziennikarstwie - wówczas mówiła o tym, że chce stworzyć "fajny portal dla nastolatek, niosący pewne wartości" i szuka pomysłów. O tym, że te "wartości" to nawracanie na katotaliban, dowiedziałam się "w praniu".

2. Na to coś poszło prawie pół miliona publicznych środków. Nikt bez znajomości w ministerstwie nie miałby szans uzyskać nawet znacznie mniejszej kwoty na prostego bloga z paroma źle zredagowanymi, amatorskimi artykułami. Mamy prawo krytykować, na co są wydawane publiczne pieniądze.

3. Oczywiście, samo pisanie na forum niczego nie zmieni - takie wątki służą wyłącznie zasygnalizowaniu problemu.

4. W zasadzie to nawet gdyby strona była prywatna, każdy ma prawo ją krytykować, na tym polega wolność słowa.

12

Legat napisał/a:

No to idź do rządu i mu to powiedz. big_smile Pewnie posłuchają. smile

Pewnie nie posłuchają. Niemniej dobrze jest  takie rzeczy  podać to do publicznej wiadomości.
Trzeba bronić młodzież przed szkodliwymi treściami i wyciągać to na światło dzienne.
W dodatku  pieniądze publiczne powinny być transparentne, więc nie ma niczego złego w ujawnianiu jak są wydawane.

13

M!ri napisał/a:

Niech sobie ewangelizują ale za swoje a nie za pieniądze podatnika świeckiego państwa.

Oczywiście, znaczenie lepsze jest finansowanie stron i organizacji LGBT przez POwskie samorządy z Warszawą na czele...

14

Inocynt napisał/a:
M!ri napisał/a:

Oczywiście, znaczenie lepsze jest finansowanie stron i organizacji LGBT przez POwskie samorządy z Warszawą na czele...

Oczywiście jako człowiek dobrze poinformowany zaraz podasz konkretne przykłady aby nie wyszło że pieprzysz od rzeczy.

15

Inocynt napisał/a:
M!ri napisał/a:

Idź kłamać gdzie indziej.

16 Ostatnio edytowany przez Inocynt (2023-04-07 16:50:14)

M!ri napisał/a:

Oczywiście jako człowiek dobrze poinformowany zaraz podasz konkretne przykłady aby nie wyszło że pieprzysz od rzeczy.

Nie umiesz w google? O np.: "Siedem milionów złotych otrzymały organizacje LGBT od warszawskiego ratusza".
https://www.portalsamorzadowy.pl/finans … 138306.amp

Możesz szukać dalej, bo z Warszawy czy Gdańska szło sporo przelewów dla LGBT.

Agnes76 napisał/a:

Głupio ci teraz?

17

Inocynt napisał/a:
M!ri napisał/a:

Nie umiesz w google? O np.: "Siedem milionów złotych otrzymały organizacje LGBT od warszawskiego ratusza".
https://www.portalsamorzadowy.pl/finans … 138306.amp

Możesz szukać dalej, bo z Warszawy czy Gdańska szko sporo przelewów dla LGBT.

Agnes76 napisał/a:

Głupio ci teraz?

Wcale nie jest mi głupio.
Przywykłam do oszukiwania i manipulowania informacjami.
Pinokio to najlepszy przykład jak się robi ludziom wodę z mózgu.

18

Nie sądzę, żeby tobie ktoś musiał robić wodę z mózgu. Już dostatecznie w tej materii zrobiono big_smile

19

"Zastępca rzecznika prasowego Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy Ewa Rogala napisała na twitterze: „W związku z kłamstwami i manipulacjami prezentowanymi przez @sjkaleta oświadczamy: Miasto @warszawa wspiera działania edukacyjne i profilaktyczne skierowane do zagrożonych HIV/AIDS, opierając się na zaleceniach ekspertów, a nie polityków”. Poinformowała, że ratusz „rozważa kroki prawne wobec osób, które rozpowszechniają nieprawdziwe informacje, manipulują faktami, wywołując atmosferę zastraszenia”. Dodając, że prawnicy magistratu "już zajęli się opublikowanymi dziś materiałami"

Oraz
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityk … a-pis.read

19 organizacji pozarządowych podpisało się pod oświadczeniem dyskredytującym konkluzje raportu. To m.in. tak uznane marki jak Społeczny Komitet ds. AIDS, Fundacja Res Humanae, Fundacja Edukacji Społecznej czy Stowarzyszenie Monar. „Rozumiemy, że być może poseł Sebastian Kaleta wykazuje wrogą postawę wobec osób nieheteronormatywnych, jednak trudno nam zrozumieć fakt, że chciałby pozbawić je dostępu do działań profilaktycznych chroniących ich zdrowie i życie. Dostęp do ochrony zdrowia jest podstawowym prawem człowieka niezależnie od wieku, płci, sprawności, wyznania czy także orientacji seksualnej i tożsamości płciowej” – czytamy w oświadczeniu podpisanym przez osoby zaprawione w wieloletnich programach redukcji szkód i inicjatywach przyczyniających się do profilaktyki HIV/AIDS, chorób przenoszonych drogą płciową, narkomanii.

20

M!ri
Czyli politycy PO i zaprzyjaźnione media znalazły uzasadnienie tak sutych przelewów do bliskich sobie organizacji. To ten portal katolicki też ma uzasadnienie swojej działalności. Ale rozumiem - pchanie publicznej klasy do organizacji ci bliskich przez partię ci bliską jest OK, ale pchanie kasy publicznej do dalekich ci organizacji przez daleką ci partię, to świństwo. To ma nazwę: hipokryzja.

21 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-04-08 21:50:09)

Monar to organizacja niegodna PIS ?
Fundacja Res Humanae to organizacja pomocy humanitarnej dla ludzi chorych na AIDA (pełna choroba) bądź mających HIV i narkomanów też niegodni PIS co oni mają wspólnego z opozycją ?
Państwo ma psi obowiązek wspierać organizacje pomagające ludziom chorym, narkomanom.  Marek Kotański (tworca Monar oraz ruchu Markot) właśnie przewraca się w swoim grobie.

Ale jesteś żałosny z tym avatarem, typowy beciak haha big_smile

23 Ostatnio edytowany przez Inocynt (2023-04-08 22:42:41)

Socjallibertarianin
Drogi POwski ynteletualysto (strasznie bełkotliwie piszesz, nie mówiąc już o tragicznej interpunkcji). O Monarze to ty chrzanisz, a kasa szła na projekty typu:
Queerowe gesty i kolektywność.
Co lesbijka ma w słoiku?

do organizacji typu:
Stowarzyszenie Grupa Artystyczna TERAZ POLIŻ.
Sistrum – Przestrzeń Kultury Lesbijskiej.

W tym kasę i to sporą (3,7 mln zł) dostała taka organizacja, jak Fundacja Edukacji Społecznej, która zasłynęła z "nauczania" prawidłowego chem-sexu (czyli seksu po narkotykach) - fragment instrukcji:

Cały fun w chemsexie polega na tym, żeby nie mieć jednego partnera, ale żeby mieć tych partnerów wielu. (...) Nigdy nie łącz kropel GBL z alkoholem, przyjmuj dawki z odpowiednimi przerwami. Używaj pipety albo strzykawki z miarką do odmierzania dawek (...) bezpieczniej jest przyjmować chemię doustnie niż wciągać nosem. A gdyby cię złapała policja na braniu narkotyków: W razie co, pomoże ci nasz prawnik.

Nie wiem czy masz dzieci, ale jeśli masz, to chcesz takiej edukacji dla nich?
To są właśnie przybudówki PO (po burzy w mediach kanał tych POwskich pupilków z instrukcjami co do chem-seksu zniknął z YouTube)

24 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-04-09 18:12:45)

Odezwał się prawiczek. Mnie nikt nie zdradził i stawiam granicę. Nie jestem ani beta, ani alfa, ani omega a wszystkim po trochę. Mnie nie dotyczy aborcja, ponieważ poddałem się wazektomii, która w przeciwieństwie do podwiązania macicy jest odwracalna, ale większość ludzi tzw. mężczyzn jest tylko silna w gębie, ale już poddać się wazektomii iść do dentysty to się boi. To jest szacunek nie tylko do dziewczyny, ale oraz swojej matki.

Inocynt napisał/a:

Socjallibertarianin
Drogi POwski ynteletualysto (strasznie bełkotliwie piszesz, nie mówiąc już o tragicznej interpunkcji). O Monarze to ty chrzanisz, a kasa szła na projekty typu:
Queerowe gesty i kolektywność.
Co lesbijka ma w słoiku?

do organizacji typu:
Stowarzyszenie Grupa Artystyczna TERAZ POLIŻ.
Sistrum – Przestrzeń Kultury Lesbijskiej.

W tym kasę i to sporą (3,7 mln zł) dostała taka organizacja, jak Fundacja Edukacji Społecznej, która zasłynęła z "nauczania" prawidłowego chem-sexu (czyli seksu po narkotykach) - fragment instrukcji:

Cały fun w chemsexie polega na tym, żeby nie mieć jednego partnera, ale żeby mieć tych partnerów wielu. (...) Nigdy nie łącz kropel GBL z alkoholem, przyjmuj dawki z odpowiednimi przerwami. Używaj pipety albo strzykawki z miarką do odmierzania dawek (...) bezpieczniej jest przyjmować chemię doustnie niż wciągać nosem. A gdyby cię złapała policja na braniu narkotyków: W razie co, pomoże ci nasz prawnik.

Nie wiem czy masz dzieci, ale jeśli masz, to chcesz takiej edukacji dla nich?
To są właśnie przybudówki PO (po burzy w mediach kanał tych POwskich pupilków z instrukcjami co do chem-seksu zniknął z YouTube)

Nie jestem PO-wcem jestem anarchistą i w razie czego wybiorę mniejsze zło, prawdopodobnie lewicę, generalnie "słabsze" ale nie militarnie a autorytarnie państwo a silniejsza samorządność, docelowo demokracja bezpośrednia. Zakazy aborcji i reszta tp kontrowersyjnego prawa jest już to powinny być regionalne jak w USA. Podkarpacie niech ma swoje zakazy a inne regiony swoje. Tylko obronne wojsko w sytuacji gdy obok jest autorytarna RoSSja oraz walka z pandemią to jedyna obecnie potrzebna domena państwa.
Tak widzę podział lewica, prawica, liberałowie
Lewica prawica liberałowie
Zapomniałem dodać iż gospodarczo to na lewo i an górze jest państwo komunistyczne socjalistyczne, czyli jak mówił Lenin państwowy kapitalizm (State capitalism), gospodarczo na prawo na górze miks państwowego kapitalizmu i rynkowego kapitalizmu a na prawo i na dole czysty rynkowy kapitalizm a na dole i na lewo oddolny socjalizm, anarchosyndykalizm i anarchokomunizm. Wiesz jakie problemy miała moja kuzynka gdy puściła uczniom na pozalekcyjnych nieobowiązkowych zajęciach filmik, który zamieściłem w opisie swojego profilu. Puściła i straciła pracę.

Odezwał się prawiczek.

Kto prawiczkiem? Ja?
Halo halo, pobudka, wstajemy.

Mnie nikt nie zdradził i stawiam granicę.

No widzisz u mnie tak samo smile

Mnie nie dotyczy aborcja, ponieważ poddałem się wazektomii

Twój avatar (błyskawica) symbolizuje włócznie, która przeszywa na wylot nienarodzony płód w ciele kobiety.

większość ludzi tzw. mężczyzn jest tylko silna w gębie, ale już poddać się wazektomii iść do dentysty to się boi.

Ja tam lubię chodzić do dentysty smile Serio, kiedyś nienawidziłem ale teraz uwielbiam, nie wiem dlaczego ale odczuwam przyjemność jak mam zęby po piaskowaniu i na dodatek usunięte wszystkie dziurki.

26 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-04-22 22:40:05)

Nie płód a co zarodek. Najpierw jest zygota, czyli dzieląca się komórka później zarodek. Do 2 miesięcy (8 tygodni) jest faza zarodkowa. Do 10 tygodnia wykształca się łożysko a od 10 tygodnia jest faza płodowa. Śmieszy mnie to iż większość przeciwników aborcji to mężczyźni, bo ich to nie tyczy. Statystyki są nieubłagane. W razie urodzenia dzieci z Downem, wodogłowiem większość mężczyzn ucieka, ponieważ stwierdza iż dla nich to za dużo. Drugą grupą są już starsze kobiety, których także to nie tyczy...
O aborcji oraz wielu innych medycznych faktach można dowiedzieć się z bloga mojej znajomej Pauliny patolodzynaklatce. Jeszcze raz powtórzę u wszystkich kobiet poronienie zachodzi naturalnie gdy zygota się nie zakleszczy w macicy. Co ważniejsze aborcja farmakologiczna jest odwracalna. Wami kieruje atawizm tj. konieczność posiadania potomka. I na koniec ciekawostka. Pro-life to ideologia powstała w latach 60-tycvh 20 wieku. Poza zakazem aborcji pierwotnie ten ruch był zupełnie inny od obecnego. Pierwotnym twórcą tegoż terminu był Neil Aleksander Sutherland szkocki pedagog inicjator ruchów wolność  dzieci od przymusu dorosłych. Zacytuje autora
"Żaden rodzic czy nauczyciel pro-life nie uderzyłby dziecka. Żaden obywatel pro-life nie tolerowałby naszego kodeksu karnego, naszego wieszania (kary śmierci), naszego karania homoseksualistów, naszego stosunku do bękartów" A czym teraz jest ten ruch.. Wrogi wobec LGBT postulujący karę śmierci oraz kary cielesne dla dzieci. I wiele więcej.

Śmieszy mnie to iż większość przeciwników aborcji to mężczyźni, bo ich to nie tyczy.

Dwóch ludzi potrzeba do tego, aby kobieta zaszła w ciążę.
Więc dlaczego piszesz, że mężczyzn takie tematy nie dotyczą?

28

Odezwał się prawiczek. Mnie nikt nie zdradził i stawiam granicę. Nie jestem ani beta, ani alfa, ani omega a wszystkim po trochę. Mnie nie dotyczy aborcja, ponieważ poddałem się wazektomii, która w przeciwieństwie do podwiązania macicy (...)

jajowodów, jeśli już coś.

Nie ma nic bardziej żałosnego niż:

- stara baba waląca sprośne teksty do młodego chłopaka
- mężczyzna, który stara się być lewicowym feministą.

30 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-04-23 22:43:51)

Ale  to nie mężczyźni ponoszą konsekwencji cięży, ponieważ w nią nie zachodzą. Ja już o tym psiałem. I oni nie stanowią 50% a zdecydowaną większość przeciwników aborcji. Nie licząc starszych kobiet, które wiek reprodukcyjny mają już za sobą. Uff chyba rozmawiam z wtórnym analfabetą...
Atawizm posiadania dziedzica. Myślę iż gdyby dziecko maiło nadawane nazwisko po kobiecie to by znacznie mniej było przeciwników aborcji wśród mężczyzn. Jest stare przysłowie punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia...

Chłopie, bez męskiego nasienia nie byłoby jakiejkolwiek ciąży lol

Faceci nie zachodzą w ciążę ale muszą non-stop kontrolować swoje witaminki, by nie paliły papierosów i nie piły wódki jak noszą dziecko pod brzuchem.

32 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2023-04-26 18:49:07)

I co z tego że nasienie. Ty nie masz czegoś co wysysa ci wszystkie soki. Moja siostra została zmuszona do rodzenia i dziecko zmarło. A teraz wygląda ... Obecny choć ułożony kanapowiec nie mógł znieść śmierci dziecka i ewakuował się. Jej już wypadają zęby mocno utyła. Już nie pracuje jako stewardesa. To nagroda za nazadawania się z dupkami pokroju ciebie. Szukaj partnerki a nie mentalnego dzieciaka co szuka ojca a nie męża. W Niemczech Polacy to największą patologia robią sobie żarty z czarnoskórego. Młodym Niemcom to nawet przez język nie przejdzie.

I co z tego że nasienie.

No właśnie to, że bez nasienia nie ma dziecka lol

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024