Czy tabletki Levomine mają działanie poronne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy tabletki Levomine mają działanie poronne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Czy tabletki Levomine mają działanie poronne

Cześć wszystkim.

Mam pytanie, jak w temacie.

Przepisano mi preparat Levomine z powodu obfitych i bolesnych miesiączek. Czy wykazuje on działanie wczesnoporonne? Ginekolog nie mówiła o takim działaniu, w ulotce również nie ma takiej informacji, ale jest ona napisana w sposób dość niejasny.

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy tabletki Levomine mają działanie poronne
promemoria napisał/a:

Cześć wszystkim.

Przepisano mi preparat Levomine z powodu obfitych i bolesnych miesiączek. Czy wykazuje on działanie wczesnoporonne? Ginekolog nie mówiła o takim działaniu, w ulotce również nie ma takiej informacji, ale jest ona napisana w sposób dość niejasny.

Nie. To antykoncepcja, nie dopuszcza do owulacji.

3 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-03-16 18:48:59)

Dubel

4

Lady Loka napisał/a:
promemoria napisał/a:

Cześć wszystkim.

wiele srodkow antykoncepcyjnych dziala wlasnie proporonnie. dlatego zdarzaja sie wlasnie przypadki ciaz mimo np spirali. dzialaja one w ten sposob, ze juz ZAPLODNIONEJ komorce uniemozliwia zagniezdzenie sie w macicy i wydala z organizmu.

5

blueangel napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
promemoria napisał/a:

Cześć wszystkim.

wiele srodkow antykoncepcyjnych dziala wlasnie proporonnie. dlatego zdarzaja sie wlasnie przypadki ciaz mimo np spirali. dzialaja one w ten sposob, ze juz ZAPLODNIONEJ komorce uniemozliwia zagniezdzenie sie w macicy i wydala z organizmu.

No ale nie mówimy tu o środkach tylko konkretnie i tabletkach. A tabletki nie dopuszczają do owulacji. Nie wiem czy mamy obecnie na rynku jakieś, które działają wczesnoporonne, nasza "władza" się postarała, żeby tak ne było.
Raczej większość, jak nie wszystkie, nie dopuszczają do owulacji.

6

Najbardziej zastanawia mnie działanie lewonorgestrelu. Z tego, co czytałam powoduje on zahamowanie owulacji, ale w razie zapłodnienia- zmiany w endometrium nie dopuszczające do zagnieżdżenia się blastocysty. Stąd właśnie moje pytanie- czy ten hormon w takim mechanizmie nie wykazuje działania wczesnoporonnego. Może się mylę, ale wydaje mi się, że właśnie takie działanie jest. Nie jestem jednak lekarzem, natomiast termin kolejnej wizyty mam wyznaczony dopiero za spory okres czasu, stąd moje pytanie.

7

promemoria napisał/a:

Najbardziej zastanawia mnie działanie lewonorgestrelu. Z tego, co czytałam powoduje on zahamowanie owulacji, ale w razie zapłodnienia- zmiany w endometrium nie dopuszczające do zagnieżdżenia się blastocysty. Stąd właśnie moje pytanie- czy ten hormon w takim mechanizmie nie wykazuje działania wczesnoporonnego. Może się mylę, ale wydaje mi się, że właśnie takie działanie jest. Nie jestem jednak lekarzem, natomiast termin kolejnej wizyty mam wyznaczony dopiero za spory okres czasu, stąd moje pytanie.

Jak będziesz brać tabletki regularnie, to nie będzie owulacji. Więc warunek pierwszy masz spełniony i nie musisz się martwić.

Jak tak bardzo Cię boli potencjalne działanie wczesnoporonne, to zabezpieczaj się w inny sposób albo nie uprawiaj seksu, albo znajdź lekarza, który na bolesne miesiączki będzie miał inny sposób niż tabletki.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy tabletki Levomine mają działanie poronne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024