Jak wrzucić na przysłowiowy "luz"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak wrzucić na przysłowiowy "luz"?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Jak wrzucić na przysłowiowy "luz"?

Witam

Zacznę od tego,że jestem 31 letnim facetem, z ustabilizowaną sytuacją zawodową(architekt), z pewną grupką znajomych, mieszanka intro i ekstrawertyka.
Mój problem polega na początkach relacji z kobietami które wpadają mi w oko, czuję do nich pociąg, intelektualny jak i fizyczny.

Przez fakt,że do tej pory nie byłem jeszcze w poważnym związku, z różnych przyczyn, czy to przegapienie okresu studenckich czy późniejszych "kolein" życiowych, nie potrafią złapać w takich relacjach przysłowiowego luzu, dać relacji biec swoim wolnym biegiem, gdzieś z tyłu głowy zawsze zaczynają się setki pytań, jak się zachować, kiedy się starać, czy okazywać zainteresowanie czy też nie.

Zdaje sobie sprawę,że to jest często swojego rodzaju podświadomym sabotażem takich relacji, zbyt szybkie zaangażowanie prowadzi najczęściej do przysłowiowego kosza.

Oczywiście zdaje sobie sprawę z tych błędów, jednakże jest to jedynie w momencie zimnej kalkulacji, stojąc z boku już dawno po danej relacji, natomiast w momencie kiedy trafią na mój obiekt zainteresowania, zaczynam powielać te wszystkie błędy.
Podświadomie wykonuję gesty zainteresowania, czasem jakieś komplementy, mówiąc krótko daję kobiecie do zrozumienia "lecę na Ciebie"....Jak to się kończy każdy już tutaj się domyśli.

Moje pytanie jest jak zmienić skutecznie tą podświadomą chęć wyjścia z samotności, w której czuje się źle, tego zaklętego koła ocierającego się o lekką desperację która nigdy nie prowadzi do niczego dobrego. ? 

Dziękuje za cenne wskazówki, nawet takie "brutalne" wink

Pozdrawiam.

2

Odp: Jak wrzucić na przysłowiowy "luz"?

Podświadomie wykonuję gesty zainteresowania, czasem jakieś komplementy, mówiąc krótko daję kobiecie do zrozumienia "lecę na Ciebie"....

To, że pokazujesz zainteresowanie to chyba dobrze? Lepiej niż jakbyś udawał, że nie jesteś zainteresowany.
Kwestia tego jak to robisz, w jaki sposób mówisz i czy ta desperacja jest odczuwalna.
Jak wrzucić na luz to nie wiem, bo sama za szybko się wkręcam

3 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-03-17 12:05:36)

Co w tym złego że okazujesz zainteresowanie? nic. Moze jednak okazujesz je za wcześnie, kiedy Ona jeszcze nic nie okazuje, tylko badawczo się przygląda.
więc nie masz wrzucić na luz, tylko robić to co ona, nie starać się prowadzić rozmowy, komplement rzucić mimochodem, jeśli jest prawdziwy i szczery.
moze umawiaj sie na spacer w ciekawym miejscu i rozmawiajcie o tym co mijacie, albo do kina jak będzie mozna czy muzeum, by początkowo rozmowa nie koncentrowała sie na niej.
A mozesz napisać jakiego te komplementy mówisz na pierwszym spotkaniu?

4 Ostatnio edytowany przez Incuriosito (2021-03-17 14:37:48)

Muszę się nieco zgodzić z tym co napisałaś Elu, w moim przypadku kiedy zaczynają działać emocje przestaje widzieć kobietę jako koleżankę i zaczynam widzieć w niej mój obiekt pożądania, dlatego tracę ten luz i relacja przestaje być na poziomie koleżeńskim, tworzę sobie ciśnienie "czy sie jej podobam"  "co zrobić,żeby ona też zaczęła to czuć".
Przez to wszystko mimowolnie i podświadomie tracę ten "luz" i zaczyna mi mega zależeć co się kończy przeważnie klęską.

Może coś takiego objawia się w umyśle kobiety jako "podanie na tacy"?  Już czuję,że nie musi mnie zdobywać bo wpadłem...

Teraz kiedy myślę o tym na luzie to wiem jakie błędy popełniam, jednakże kiedy tylko pojawi się taka sytuacją powielam ten błąd i znowu tracę głowę.

Oczywiście potem relacja się kończy podobnym monologiem na temat moich wspaniałych cech, osobowości ale braku odwzajemnionych uczuć z jej strony.

5 Ostatnio edytowany przez Zwrotka (2021-03-30 10:52:47)

Niestety to co robisz/mówisz jest malowazne. Dziewczyny, kobiety są w stanie wybaczyć każde glupostwo jeżeli się spodobałes, ale także choćbyś był złotousty, ale się nie spodobał, to nic z tego nie będzie. Wniosek: musisz dużo mielić, żeby trafić na te, które są Tobą zainteresowane i którymi Ty jesteś zainteresowany. Im więcej kanałów, tym lepiej.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Jak wrzucić na przysłowiowy "luz"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024