Jak znaleźć panią do sprzątania? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Jak znaleźć panią do sprzątania?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Jak znaleźć panią do sprzątania?

W jaki sposób szukaliście pani do sprzątania? Jak znaleźć uczciwa osobę? Mam w ostatnim czasie bardzo dużo pracy, poza tym jestem w ciąży, nie chce się ponad siły przemęczać i uznalam, że potrzebuje kogoś do pomocy.

Ile również może kosztować standardowe sprzątanie domu 100m2 raz w tygodniu? Czyli odkurzanie, zmycie podłóg. Starcie kurzu i umycie łazienki?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak znaleźć panią do sprzątania?
watma napisał/a:

W jaki sposób szukaliście pani do sprzątania? Jak znaleźć uczciwa osobę? Mam w ostatnim czasie bardzo dużo pracy, poza tym jestem w ciąży, nie chce się ponad siły przemęczać i uznalam, że potrzebuje kogoś do pomocy.

Ile również może kosztować standardowe sprzątanie domu 100m2 raz w tygodniu? Czyli odkurzanie, zmycie podłóg. Starcie kurzu i umycie łazienki?

Ja dałam ogłoszenie na lokalnych stronach  internetowych.
Wcześniej miałam osobę poleconą przez znajomych.
Cena zależy od lokalizacji mieszkania.
W dużym mieście trzeba czasami zapłacić znacznie więcej niż na wsi gdzie pracy brak i znajda się chętni za najniższą krajową za godzinę.
Czas jaki się poświęca na sprzątanie jest różny w zależności od stopnia zagracenia mieszkania.
Są łazienki gdzie da się posprzątać w pół godziny i są takie gdzie 3 to za mało.

3

Jest portal"Pomoce Domowe" gdzie można znaleźć panią z okolicy. Możesz dać ogłoszenie na którymś ze znanych portali ogłoszeniowych.
Co do uczciwości to raczej nikt Ci nie zagwarantuje tego. Najlepiej znaleźć kogoś z polecenia. Stawki są różne w zaleznosci od miasta. 15- 30 zł/h.

4

Ze sprzątaczkami troszkę jak z opiekunkami do dzieci- najlepiej z polecenia, sprawdzone przez znajomych, więc warto popytać wśród bliskich.
Cenowo- to nikt Ci nie zasugeruje, zależy jaki region Polski, czy miasto czy wieś.

5

W Warszawie podobno 50-60zl za godzinę. Kolega mi podawał taką cenę na podstawie doświadczeń znajomych.

6 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-12-27 11:23:09)

przez znajomych którzy korzystają z takich usług. Jak nie masz to agencja pracy tego typu
apotkałam się raczej z kwotą za sprzątanie, niż za godzinę. Po co Ci ktoś kto będzie sprzątał 5 godzin zamiast 3?

spotkałam się ze stawką 100-150 zł za taką usługę. Niektóre rzeczy płatne ekstra np mycie okien.

7

Parę dni przed świętami zgłosiła się do mnie osoba z propozycją sprzątania, mycia okien czy robienia czegokolwiek za choćby 5 zł za godzinę, a nawet co łaska.
Smutne to.
Bezrobocie w mojej okolicy gdzie większość utrzymywała się z pracy na umowach śmieciowych w pensjonatach, hotelach, gastronomii wzrosło ogromnie.
Mój uciążliwy lokator stracił pracę. Jego pracodawca poddał się,  nie ma już z czego dokładać do swojego biznesu.

8

Co racja to racja. Sama jakiś czas temu świadczyłam usługi sprzątania mieszkań i domów. Mysle ze najlepiej umowic sie z Pania na ogledziny i niech ona sama powie jaki czas sobie daje na wykonanie pracy, ustalicie dokładny zakres obowiązków. Najniższa krajowa za godzine to stawka jaka dawno sie skończyła . Dla czego mam rugac na kolanach bałagan który byl zbierany 3 miesiące za 12 zl za godzine ? Same Panie wiedza ile trzeba sie nagimnastykować zeby idealnie posprzątać kuchnie czy łazienkę.

9 Ostatnio edytowany przez jagczy (2026-05-05 13:36:28)

Jeśli chcesz żeby ogarniała zmywarkę to jej to powiedz, u mnie jedna babka przychodziła i mówiła że powinnam mieć posprzątane zabawki bo ona tego robić nie powinna  podstawy wiadomo, ale takie dodatki jak np za każdym razem odsunięcie kanapy w salonie i tam umycie podłóg już prosiłam bo większość sprząta tam raz na miesiąc albo i rzadziej. ( Od razu uprzedzam że mebel lekko się przesuwa )
Okna miałam w cenie godzinowej , jak chciałam żeby były umyte to np mówiłam że jak Pani ma jakiś czas który może poświęcić na mycie to może je rozłożyć np na dwa sprzątania, nie wszystkie naraz.
Zabawki były sprzątanie tak żeby to 'wyglądało', generalne porządki robiłam sama raz na jakiś czas. Mogę też polecić firmę z Trójmiasta do sprzątania https://luxusclean.pl/sprzatanie-mieszkan-i-domow/

watma napisał/a:

W jaki sposób szukaliście pani do sprzątania? Jak znaleźć uczciwa osobę?

Chyba najlepiej z polecenia lub przez agencje. Kiedyś szukałem pośród dalszych znajomych i tylko kłopoty były z tego. Ja chciałem czystego domu, oni traktowali to jako spotkania pół-towarzyskie.
Na szczęście odkąd się przeniosłem do groty w górach, wystarczy omiesc podłogę skrzydłem gęsim raz na kilka tygodni, więc pracy mniej.

Mnie by sie przydała taka służba sprzatajaco-gotujaca  big_smile

Julia life in UK napisał/a:

Zatrudnij, pełno ofert;)

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Julia life in UK napisał/a:

Zatrudnij, pełno ofert;)

To sobie zatrudnie i sie nie madraluj big_smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Jak znaleźć panią do sprzątania?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024