Ból pod łopatką - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ból pod łopatką

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Ból pod łopatką

Raz jakiś na rok dostaję bólu pod łopatką. Jest nie za mocny, taki tępy, ale zmienia się w dźgający ból jak nagle ruszę staw barkowy czy szyję. Ostatni lekarz przepisał mi diazepam na zrelaksowanie mięśni i kodeinę na ból. Guzik pomogło. Tylko byłam otumaniona i senna. Teraz stosuję żel ogrzewający i jest jakoś lepiej, tylko, że ciągle nie wiem jak zlikwidować tą przypadłość. Miałam zrobione badania i nie mam ani wady kręgosłupa ani zwyrodnienia stawu barkowego.

Szukam ćwiczeń by poprawić sytuację.

2

Odp: Ból pod łopatką

Poszukaj w swej okolicy osteopaty (by stać się osteopatą potrzeba ukończyć studia fizjoterapii i minimum pięcioletnie studia podyplomowe). Osteopatia to metoda diagnozowania i leczenia manualnego.

3

Jeśli to ból pod lewą, to może być związane z serduchem. Gdzieś mi się obiło o uszy, że to szczególnie u kobiet może tak boleć. Może też być kwestia nerwobólów.

4 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-12-28 22:43:08)

Ja mam taki ból od spania w złej pozycji, od której nie mogę się odzwyczaić. Zawsze dziwnie podwijam prawą rekę i rano mam wrażenie, że jest wyrwana ze stawu hmm Ból barku i pod łopatką właśnie. Katastrofa. Najdziwniejsze, że niezależnie w jaki sposób zasnę, budzę się pokręcona dokładnie tak, żeby bolało.

5

U mnie tak bywa przy przewianiu, jak stoję w przeciągu dłuższy czas, lub śpię z otwartym oknem
Z problemami nieznanego pochodzenia według mnie i proszę się nie śmiać ale najlepiej radzą sobie szeptuchy, tylko te polecone
Poważnie, wbrew pozorom potrafią wiele przepędzić i to za niewielką opłatą i naturalnie

6

Nie wierzę w znachorów smile

7 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2019-12-29 00:38:22)

A sprawdziłas? Ja tak, zrobiła coś co lekarze nie mogli wink
Natomiast oczywiście w większości spraw wysyłam w pierwszej kolejności do lekarza, a w sytuacji wyjątkowych do sprawdzonej szeptuchy

Ps: a sam w sobie "rytuał" to magia słowiańska, moje klimaty, niezapomniane .. ach big_smile

8

Mialam dokladnie to samo. Nie znaczy oczywiscie, ze Ty masz taka sama dolegliwosc.
To co opisujesz to tylko jeden symptom. Okazuje sie, ze to bylo stresowe. Dlatego, ze jestem osoba, ktora nie okazuje za duzo emocji i jestem zawsze w kupie sie trzymajaca to napiecie objawilo sie bolem.
Pozniej mialam taki bol w szczece i ramieniu tez. Co bylo doslownie atakiem paniki udajacym zawal.

9

Dzięki za odzew smile

To po prawej stronie, nie po lewej, więc na pewno nie serducho. Zresztą robię regularnie badania i EKG oraz ciśnienie mam prawidłowe. Z tym spaniem to coś może być, bo mi ze dwa dni temu pies do łóżka się wgramolił i tak masakrycznie się rozpychał, że obudziłam się kompletnie powykręcana. Nerwobólów nie mam- jak się zestresuję, to dostaję wysypki.

Chyba wychodzi na to, że po prostu czasem źle śpię i może warto by było zainwestować w lepsze poduszki. A na razie smaruję żelem rozgrzewającym, biorę ibuprofen i staram się za dużo nie machać ramieniem.

10

Tak naprawdę to dobry materac i poduszki wiele załatwiają smile
Także warto sprawdzić co się dzieje zaczynając z tej strony

11

Istotka6 napisał/a:

Tak naprawdę to dobry materac i poduszki wiele załatwiają smile
Także warto sprawdzić co się dzieje zaczynając z tej strony

Idę sobie zakupić jutro nowe poduszki smile

12

Idź do fizjoterapeuty.
Przyczyn może być kilka związanych z mięśniami, a oni mają do tego metody diagnostyczne.

13

Jeśli ból pojawia się nagle, to może być to porażenie nerwu. Mnie dotknął kilkukrotnie, kiedy na przykład zgrzana po ćwiczeniach stanęłam lub usiadłam gdzieś w przeciągu. Jest dotkliwy i ogranicza możliwość swobodnego ruchu. Przypomnij sobie czy Twój ból przypadkiem nie pojawia się w podobnych okolicznościach?
W takich sytuacjach sama stosuję i wielu osobom poleciłam, a wszystkie polecają dalej, przeciwzapalno-przeciwbólowy żel Traumon, którego głównym zadaniem w tym przypadku jest rozluźnienie spiętego mięśnia. Traumon to jest nazwa handlowa, więc nie wiem czy u Was dostępny jest pod taką samą, jeśli nie, podaję, że zawiera 100g etofenamatu na 1 g leku. Jest to żel, który ma wszystkie żele pod sobą smile. Jeśli Ci nie pomoże, wtedy szukaj innych przyczyn.

14

Olinko, dziękuję za radę smile Na szczęście ból mi przeszedł po paru dniach, sam z siebie. Może trochę pomogła joga i rozciąganie, które staram się zawsze robić przed snem teraz (postanowienie noworoczne). Wydaje mi się to bardzo racjonalnym nawykiem, ponieważ pracuję cały dzień za biurkiem i co tu dużo nie gadać, garbię się przed kompem.

A zapalenie nerwu to miałam w zeszłym roku i skończyło się na wizycie w szpitalu i zastrzykach ze sterydów. Trzy tygodnie chodziłam jak kaleka yikes Jak go dostałam to jednak nie wiem, ale prawdopodobnie mogło być jak u Ciebie- zwykle z siłowni wracam w krótkim rękawku, nawet zimą, bo mam kilka minut tam.

15

najprawdopodobniej ucisk na nerw albo dysfunkcja mięsniowa.

16

Albo pólpasiec.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ból pod łopatką

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024