Przestała mi odpisywać.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przestała mi odpisywać..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

Temat: Przestała mi odpisywać..

Cześć. Poznałem dziewczynę na popularnej aplikacji na literę T. Ja mam 23 lata, ona 20. Bardzo fajnie nam się pisało, rozmowa się kleiła. Widziałem, że jest bardzo zaangażowana w rozmowę ze mną, co mnie cieszyło. Jesteśmy z innych miast, nie mamy daleko do siebie, ale jednak. Zaproponowałem, że do niej przyjadę i pójdziemy gdzieś na kawę. Odmówiła mówiąc, że woli jeszcze trochę popisać i mnie poznać niż mnie fatygować z innego miasta może na darmo. No to ok, pisaliśmy. Nasze rozmowy były już tak intensywne, że postanowiłem się z nią podzielić jednym z moich fetyszy. To nie miało zabarwienia seksualnego, ot informacja o mnie. Ten fetysz nie jest jakiś mega drastyczny, nic z tych rzeczy. Na szczęście przyjęła to dobrze, trochę się zdziwiła, dopytywała o pewne rzeczy, bo nie wiedziała wcześniej o istnieniu czegoś takiego, mówiła nawet, że wydawało jej się to zabawne, oryginalne. Było spoko, ale potem napotkaliśmy zgrzyt. Jakoś temat naszych rozmów padł na tą akcję w Białymstoku, a potem na tematy mniejszości seksualnych. Ona się oburzyła, kiedy wypowiedziałem swoje zdanie, że nie mam nic do lgbt, niech robią co chcą ze swoim życiem, ale nie powinni oni adoptować dzieci cz brać ślubów (proszę tylko na ten temat nie dyskutować, to nie jest temat mojego wątku, mam takie zdanie i tyle). Ona z kolei zaczęła mnie atakować różnymi badaniami naukowymi na temat dzieci par homo, przekonywała mnie do swojego zdania, kazała mi wyciągać argumenty, dlaczego tak sądzę, że próbuje zrozumieć tą przeciwną stronę, która nie ma żadnych sensownych argumentów, itd. Nie chciałem kontynuować tego tematu, ona na to przystała, ale pojawił się między nami od tego momentu wielki dystans. Dało się to wyczuć. Przestała używać do mnie emotikonów, wolniej odpisywała i do tego tak olewczo. Ja jej szczerze powiedziałem, że czuję ten dystans i nie chce tego, bo mi na niej zależy i szkoda by mi było, aby nas poróżnił temat, który naszej relacji nie dotyczy. Ona przystała, że możemy po prostu o tym zapomnieć i starała się pisać ze mną normalnie, ale już było jakoś inaczej, czułem to. Zauważyłem, że tylko ja inicjowałem rozmowy następne kilka dni. Zapytałem ją wprost, kiedy możemy się spotkać, bo myślę, że minęło już dość wystarczająco czasu na to, żeby się poznać w realu. Ona mi napisała, że chce być ze mną szczera, ale mam dać sobie spokój, bo ona nie chce na partnera faceta, który ma takie poglądy, nazwała mnie mało inteligentnym skoro podważam badania naukowe i ona nie chce kogoś takiego do wspólnego życia. Starałem się ją przekonać, że przecież naszej relacji temat mniejszości nie dotyczy, więc w czym problem, ale ona była nieugięta. Potem dodała, że przeszkadza jej mój fetysz i nie wyobraża sobie robić takich rzeczy, bo to dla niej chore. Powiedziała, że no fajnie, nie ma w tym moim upodobaniu nic złego, że to jest okej, ale ona nie chce w łóżku takich rzeczy robić i się zmuszać do tego. Ja jej wtedy zarzuciłem, że jest hipokrytką, bo sama mi powiedziała o swoim innym fetyszu i ja bym jej zaakceptował. Ona na to, że każdy ma inne granice w łóżku i to tak nie działa, że skoro ja bym przystał na jej fantazje, to ona musi na moje, i to działa w obie strony. No wkurzyłem się. Przestałem potem się odzywać, ona też się już nie odezwała. Ale jednak mimo wszystko myślę o niej. Zastanawiam się, czy jest sens do niej pisać? Jakaś rada, żeby zmieniła zdanie? hmm Mimo tego zgrzytu uważam ją za inteligentną, fajną dziewczynę, ma dystans do siebie, zasady moralne. Serio zależy mi, żeby ją poznać..

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Realista (2019-08-30 04:45:51)

Odp: Przestała mi odpisywać..

Ma dziewczyna prawo nie zadawać się z człowiekiem, który jest po prostu ograniczony.  Mylisz się, że takie poglądy nie wpływają na relacje, bo wpływają, wyobraź sobie, że macie w przyszłości dzieci i ona chciałby je wychować na osoby inteligentne i tolerancyjne, a Ty na ograniczone byś im wmawiał, że osoby homoseksualne nie mogą adoptować dzieci lub brać ślubu. Ma prawo znaleźć sobie partnera, który będzie jej odpowiadał pod względem przekonań na temat świata i poglądów szczególnie tych dla niej istotnych. Co do fetyszu to też ma rację ona nie musi akceptować Twoich, a Ty możesz jej akceptować i nie jest w żadnym wypadku hipokrytką. W ogóle weź zapoznaj się z definicją hipokryzji serio.

Daj jej spokój, bo dziewczyna szuka kogoś o podobnych poglądach i widać, że to dla niej jest ważny temat. Nic już nie zrobisz.

3

Nie zmieni zdania, nie odpowiadasz jej i tyle.
Poszukaj kogoś innego.

4

Realista napisał/a:

Ma dziewczyna prawo nie zadawać się z człowiekiem, który jest po prostu ograniczony.

big_smile

Autorze, wierz mi, postawy i poglądy mają wpływ na to jak postrzegamy drugiego człowieka. Nawet w relacjach czysto koleżenskich czasami.

I właściwie nie mam nic do dodania, bo ta argumentacja, którą przytoczył Realista jest w 100 % trafna.

5

Nie wiem jak sie Tobie moze wydawac, ze jesli Ty sie godzisz na jej fetysz to ona musi na Twoj.
Czyli wedle Ciebie jesli Twoj fetysz to jest zebym na Ciebie nasikala i ja sie zgodze, a moj fetysz to bic Ciebie piescia po twarzy to automatycznie jestes hipokryta bo lima nie chcesz?
Dziwne masz myslenie.

Dziewczynie nie odpowiada Twoj fetysz i nie odpowiadaja jej Twoje poglady. To po co ma marnowac czas Twoj i swoj ?

6

Wbrew temu co mówisz poglądy są bardzo ważne w związku i powinny być przynajmniej w miarę zgodne.
Co do jakiegoś tam fetyszu, gdy doszło do spięcia na temat poglądów, no to sprawa już była pozamiatana.
Co do samej taktyki prowadzenia relacji. Musisz się kolego sporo nauczyć. Błędów narobiłeś całą masę.

7

A ja się nie zgodzę z pewnym stwierdzeniem i potwierdzeniem który padł w komentarzu, że jeżeli Autor ma pewne poglądy to jest ograniczony, proszę bez obrażania poglądów, każdy ma własne co nie czyni go od razu ograniczonym.

Natomiast zgadzam się, w związku muszą być jednak w jakimś stopniu podobne poglądy, podobne upodobania seksualne. Tak więc Autorze, nic już nie zrobisz, zraziles do siebie dziewczynę, aczkolwiek może ona już być zainteresowana innym , tej opcji też nie wykluczam. Mógł pojawić się ktoś o ciekawszych poglądach, bardziej jej odpowiadających

8

Wbrew pozorom to ona wykazała nietolerację dla innego myślenia, a już ocenianie Twojej inteligencji, bo "badania" to było mega słabe.
Więc nie brnij w to. Znam młodą parę gdzie występuje podobny problem i dziewczyna jak nie ma argumentów to płacze big_smile
I nie ważne jakie to poglądy, nienawiści nie głosisz - chodzi o sam fakt akceptacji, że ktoś- nawet bliska osoba- może mieć w czymś inne zdanie.
Wg mnie ona jest niedojrzała i takie podejście ujawniło by się w innych sferach. Ty zaakceptowałaeś, że ona myśii inaczej- a Ona nie.
Szukaj innej.

Realista napisał/a:

Ma dziewczyna prawo nie zadawać się z człowiekiem, który jest po prostu ograniczony.  Mylisz się, że takie poglądy nie wpływają na relacje, bo wpływają, wyobraź sobie, że macie w przyszłości dzieci i ona chciałby je wychować na osoby inteligentne i tolerancyjne, a Ty na ograniczone byś im wmawiał, że osoby homoseksualne nie mogą adoptować dzieci lub brać ślubu.

I to jest kwintesencja tzw. tolerastów.
Tak walczą o wolność i tolerancję, że zniszczą każdego kto ma odmienne zdanie na temat ich walki.
big_smile

10

zwyczajny gość napisał/a:
Realista napisał/a:

Ma dziewczyna prawo nie zadawać się z człowiekiem, który jest po prostu ograniczony.  Mylisz się, że takie poglądy nie wpływają na relacje, bo wpływają, wyobraź sobie, że macie w przyszłości dzieci i ona chciałby je wychować na osoby inteligentne i tolerancyjne, a Ty na ograniczone byś im wmawiał, że osoby homoseksualne nie mogą adoptować dzieci lub brać ślubu.

Tak walczą o wolność i tolerancję, że zniszczą każdego kto ma odmienne zdanie na temat ich walki.
big_smile

Zdaje się, nazywają to tolerancją wybiórczą. smile

11 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-30 09:40:32)

Realista napisał/a:

big_smile

Zgadzam się.
Rozmawiałam kiedyś na FB z feministkami, których wiele argumentów popieram, a jak okazało się, że w czymś się nie zgadzamy, nastąpił atak wściekłych furii big_smile z epitetami.
Wyszłam stamtąd zażenowana

12

balin napisał/a:
Realista napisał/a:

big_smile

Zdaje się, nazywają to tolerancją wybiórczą. smile

Oj, tak! I to sie nawet rozbija o poglady polityczne czesto. Bo osoby, ktore walcza o prawa LGBT nagle zycza smierci osobie trans bo ma poglady prawicowe...wiec w koncu chodzi o sama w sobie poprawnosc i sluszne poglady, a nie wolnosc i tolerancje.

Ta dziewczyna za bardzo sie zaangazowala w klotnie z nim, ale skoro jej tak bardzo przeszkadza to ma racje by nie brnac w to dalej.

13

Niestety masz nauczke. Pamietaj, ze osoby, ktore najglosniej krzycza o tolerancji sa najabradziej agresywne i najnniej tolerancyjne to co dla Ciebie jest tylko nieznaczny epizodem, fragmentem Ciebie nie znaczacym na tyle aby na tej podstawie dobierac partnera, dla nich to wrecz kwintesencja jestestwa. Taki niestety obecny fanatyzm. Dobrze sie skonczylo dla Ciebie. Poszukaj kogos normalnego i tolerancyjnego.

14

Dziewczyna przynajmniej inteligentna, bo podała badania, a chłopak nawet nie miał konkretnych argumentów. Przecież on nawet nie wie co to hipokryzja i jeszcze się na nią o to złościł big_smile Dojrzałość i inteligencja z jego strony? Jasne...

Nie mam tolerancji do głupoty, bo dlaczego jeśli ktoś rodzi się homoseksualny nie mógłby wziąć ślubu lub mieć dzieci? Chciałbym poznać rzetelne argumenty, a nie ludzi którym bliżej do przemocy i zaściankowego myślenia.

Ktoś kto jest ograniczony światopoglądowo nie widzi tego, że taka para homoseksualna może stworzyć takie same warunki jak heteroseksualna. Lepiej by dziecko się wychowywało w takim związku niż było w rodzinie heteroseksualnej gdzie jest przemoc i alkohol? Cóż za myślenie.

15 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-08-30 21:05:30)

Realista napisał/a:

Nie mam tolerancji do głupoty, bo dlaczego jeśli ktoś rodzi się homoseksualny nie mógłby wziąć ślubu lub mieć dzieci? Chciałbym poznać rzetelne argumenty, a nie ludzi którym bliżej do przemocy i zaściankowego myślenia.

Post poniżej poziomu forum. Nie ma zgody na wyszydzanie odmiennych orientacji seksualnych w naszym serwisie

16

Realista napisał/a:

Ktoś kto jest ograniczony światopoglądowo nie widzi tego, że taka para homoseksualna może stworzyć takie same warunki jak heteroseksualna. Lepiej by dziecko się wychowywało w takim związku niż było w rodzinie heteroseksualnej gdzie jest przemoc i alkohol? Cóż za myślenie.

A ktoś niewychowany nie widzi tego, że zachowuje się jak niekulturalny buc.
Myślisz, że jesteś taki błyskotliwy a argumenty masz na poziomie gimnazjalisty. Co ma alkohol czy przemoc do seksualności? W związkach homoseksualnych nie występują?
Dziecku zamiast w przemocowej rodzinie lepiej byłoby też w kochającej się rodzinie poligamicznej czy kazirodczej. To wcale nie znaczy, że mamy pozwalać na adopcje przez takie związki.

17

Cytowanie badań o inteligencji nie świadczy, ale umiejętność ich analizy- uczą tego na każdej przyzwoitej uczelni. Prace naukowe mają swoje wymagania i często opierają się na krytyce założeń- a do tego niezbędna jest otwarta głowa. wink
Kogoś kto w podsumowaniu takich badań wysunąłby wnioski wobec adwersarzy przyszłych- typu "głupi jesteś bo się nie zgadzasz ze mną- środowisko wyśmiałoby.
Szkoda mi autora, bo się zauroczył ale życie z tą panną nie byłoby lekkie..Chyba żeby we wszystkim potakiwał.

18

Realista napisał/a:

Dziewczyna przynajmniej inteligentna, bo podała badania, a chłopak nawet nie miał konkretnych argumentów. Przecież on nawet nie wie co to hipokryzja i jeszcze się na nią o to złościł big_smile Dojrzałość i inteligencja z jego strony? Jasne...

nie wiemy czy dziewczyna inteligentna. Nie mamy ibformacji na co sie powolywala i jakie wnioski wyciagala, jakich argumentow uzywala.

Wiemy za to, ze Ty inteligentny nie jestes. Czytanie ze zrozumieniem lezy i kwiczy. Autor wyraznie pisze, ze to ona twierdzila, ze "jego strona" nie ma zadnych sens9wnych argumebtow, a sam autor po prostu nie chcial wnikac w temat. I bardzo dobrze zrobil. Tego typu tematy nie sa potrzebne i niezbedne w zwiazku. O ile nie trafisz na walczacego fanatyka dla ktorego to sprawa zycia i smierci a juz sam ten fakt oznacza bardzo niska inteligencje.

19 Ostatnio edytowany przez Haikido (2019-08-30 21:34:22)

Daj sobie spokój. Jeżeli na początku nie zgadzacie się w takich kwestiach to dalej będzie tylko gorzej. A potem dochodzi przywiązanie i jest jeszcze trudniej. Wiem co pisze bo mam taką samą sytuację tylko zlekcewazylam symptomy tego że nasze poglądy  się wykluczają tak bardzo. A teraz doszło  uczucie. Kocham a jednocześnie wkurzam się jak mogę kochać kogoś kto ma takie poglądy.

20

"Serio zależy mi, żeby ją poznać.."

Nie powinno, zupełnie się rozmijacie. Całkiem inaczej patrzycie na pewne sprawy a podobne poglądy są jedną z rzeczy które wiążą ludzi ze sobą , albo dzielą... zależy od tematu, te najbardziej konfliktowe to zazwyczaj polityka, kwestie społeczne, religia. Miałbyś się wyrzec swoich by tylko mieć szansę poznawać ją dalej? To nadał byłbyś Ty? Nie, to nie wyjście. Bądź sobą,  miej swój światopogląd, to też cześć Ciebie. W końcu trafisz na kogoś na tyle otwartego ze z radością przywita różnicę zdań, i będziesz
miał okazję do dyskusji i wymiany poglądów. Powodzenia!

21

autorze ta dziewczyna nie ma zasad moralnych skoro popiera chore postulaty lgbt.
Na dodatek na tej podstawie stwierdziła że jesteś mało inteligentny a w rzeczywistości to ona jest mało inteligentna bo każdy wie że te badania są zakłamane.
Nawet wielu naukowców po przejściu na emeryture przyznało że fałszowali badania bo chodziło o pieniądze a po za tym bali się że wyrzucą ich z uczelni.

22 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-09-01 02:27:51)

[post został edytowany z uwagi na wyraźnie obraźliwy charakter]

23 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-08-31 00:02:38)

Realista napisał/a:

[post został edytowany z uwagi na wyraźnie obraźliwy charakter]

Jak widzisz nikt nie rozkręcał tematu światopoglądowego, tylko Ty i netbabeczka Themusik. Jak chcecie to sobie na priv pogadajcie, podobny styl argumentacji

24 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-09-01 02:29:56)

Ela210 napisał/a:

Jak widzisz nikt nie rozkręcał tematu światopoglądowego, tylko Ty i netbabeczka Themusik.

[off top]

"Szkoda mi autora, bo się zauroczył ale życie z tą panną nie byłoby lekkie..Chyba żeby we wszystkim potakiwał."

Raczej dziewczyna wie czego chce i trzyma się tego. Przynajmniej dziewczyna też wiedziała czym jest hipokryzja, a ona na nią naskoczył i jeszcze ją wyzwał od hipokrytek kompletnie nie wiedząc co to znaczy proszę Cię smile

25 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-09-01 02:30:56)

[obraźliwe osobiste wycieczki, off top]

26 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-09-01 02:33:10)

[obraźliwe osobiste wycieczki, off top]

27 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-09-01 02:33:46)

[treść obraźliwa, off top]

28

A Ciebie to nie frustruje że nie ogarnąłeś istoty problemu autora?
On nie pytał o poglądy, tylko czy warto starać się o dziewczynę, która tak stawia sprawę.
Dostał odpowiedź że niestety nie, bo z tolerancją na ustach jego wybranka jest po prostu nietolerancyjną osobą. A to może mieć wpływ na inne sprawy w życiu.
I tyle
Ty się zachwyciłeś, uznałeś za mądrą, Twoje prawo. Może autor prześle Ci numer?

29

Ela210 napisał/a:

On nie pytał o poglądy, tylko czy warto starać się o dziewczynę, która tak stawia sprawę.
Dostał odpowiedź że niestety nie, bo z tolerancją na ustach jego wybranka jest po prostu nietolerancyjną osobą. A to może mieć wpływ na inne sprawy w życiu.
I tyle

Masz problem z czytaniem czy jak Ela pytam poważnie? smile Nie wiem czy zauważyłaś, ale pod jego postem odpowiedziałem mu, że ze względu na jego poglądy i zachowanie ona nie chce się z nim zadawać, bo się różnią. To, że dodałem ograniczony może mój błąd, bo widzę, że ściągnąłem homofobów cóż...

Mylisz się, ona że ona nie jest tolerancyjną osobą, nie chciała mieć z nim kontaktu i tyle ma do tego prawo nie krzywdzi go słowami czy fizycznie tak? Za to homofoby potrafią agresją pałać i niszczyć słownie itd.

Niczym się nie zachwyciłem, masz problemy z interpretacją. Może Ty potrzebujesz numer jeśli o nim wspomniałaś? smile

30

Ela210 napisał/a:

I tyle

Ja tutaj powod widze inny. Bo tolerancyjna byc nie musi, jezeli poglady uwaza jego za glupie.
Nie warto starac sie o kogos z kim ma sie nie dopasowane poglady. Dziewczyna o tym wie i dlatego wlasnie to ona jest madrzejsza od autora.

31

Winter.Kween napisał/a:
Ela210 napisał/a:

I tyle

Ja tutaj powod widze inny. Bo tolerancyjna byc nie musi, jezeli poglady uwaza jego za glupie.
Nie warto starac sie o kogos z kim ma sie nie dopasowane poglady. Dziewczyna o tym wie i dlatego wlasnie to ona jest madrzejsza od autora.

Nie musi być tolerancyjna nikt nie musi, grunt by komuś krzywdy nie robić przynajmniej umyślnie. Pytanie czy ona jest nietolerancyjna czy można być nietolerancyjnym na nietolerancje?

No nie ma dopasowania i autor sam powinien o tym wiedzieć dlaczego się tak zachowała nawet mu wprost o tym napisała na koniec.

32

Uważanie czyichś poglądów za głupie nie zwalnia z tolerancji tak ogólnie.
Oczywiście ma prawo  wybrać sobie kogoś, kto podziela całkowicie jej poglądy, jako towarzysza życia.
Tylko że pogląd na adopcje przez pary homo to tylko 1 z wieeeelu poglądów, z którymi przyjdzie się jej zmierzyć żyjąc z kimś.
I co? za każdym razem będzie kwestionować związkek? To nie dość, że niedojrzałe, to jeszcze mocno ograniczone bez ciekawości innego człowieka, przekraczania granic swojej głowy i miłości po prostu.
Ale ktoś może czuć się lepiej szukając idealnego puzzla- moim zdaniem to nie mądrość.

33

Ela210 napisał/a:

Oczywiście ma prawo  wybrać sobie kogoś, kto podziela całkowicie jej poglądy, jako towarzysza życia.
Tylko że pogląd na adopcje przez pary homo to tylko 1 z wieeeelu poglądów, z którymi przyjdzie się jej zmierzyć żyjąc z kimś.
I co? za każdym razem będzie kwestionować związkek? To nie dość, że niedojrzałe, to jeszcze mocno ograniczone bez ciekawości innego człowieka, przekraczania granic swojej głowy i miłości po prostu.
Ale ktoś może czuć się lepiej szukając idealnego puzzla- moim zdaniem to nie mądrość.

Przekraczaja takie granice ludzie w kolko. Dlaczego jest tyle tematow o zwiazkach, ktore sie nie udaja? Bo ludzie mysla, ze takie roznice to nic, ze milosc wszystko pokona.
Nie bedziesz chyba w zwiazku z zatwardzialym rasista? To w koncu tylko jeden z wielu pogladow. Moze akurat ma mile poglady na dzialalnosc dobroczynna ?
To zalezy od priorytetow osoby. Dla mnie naprzyklad facet, ktory nie lubi kotow nie nadaje sie do zwiazku ze mna.
Niby takie nic, tylko gust. Ale za to jakie wazne w moim zwiazku i w moim zyciu.
Jesli dla niej wazne sa jej poglady to bylaby totalna idiotka by brac kolesia z przeciwnymi do jej wlasnych.

To Ty nie potrafisz tutaj przekroczyc granic Twojej glowy. Nie potrafisz zrozumiec, ze cos co dla Ciebie jest bez znaczenia moze byc bardzo wazne dla innej osoby.
Sa takie rzeczy, ktorych Ty tez bys nie zaakceptowala. Moze to byc wyrok wiezienia na koncie, moze to byc bycie w przeszlosci kobieta i operacyjne przerobienie sie na faceta... Cokolwiek to nie jest to mozesz sobie wyobrazic, ze dla niej jej poglady sa tak samo wazne.

Ja zawsze konfrontuje sie z innymi pogladami i z niektorymi konfrontowalam sie wiele razy, przez wiele lat i mam swoje zdanie na ten temat, ktorego nie zmienie. Dlatego, ze odkrylam wystarczajace dowody na to, ze cos jest prawda. Samotnosci nie obawialam sie wiec na kompromisy isc nie musialam.
Zwiazek to nie badania naukowe, ze trzeba ciagle sie klocic o poglady. Zwiazek to przyjazn i wspolnota, a nie udawanie, ze jakas czesc osoby nie istnieje by sie nie klocic.

34 Ostatnio edytowany przez Realista (2019-08-31 22:48:48)

Ela210 napisał/a:

Zależy jakie to poglądy, bo jeśli ktoś uważa, że ziemia jest płaska, a szczepionki wywołują autyzm to... smile

Prawdopodobnie przyjdzie jej się zmierzyć z innymi poglądami i może mieć łagodniejszy stosunek zaakceptuje, bo dla niej to nie będzie ważne jak tamten temat.

Ja mogę porozmawiać z kimś na spokojnie jak ktoś jest przeciwko tylko niech poda naprawdę sensowne i rzetelne argumenty to cenię po prostu.

35

STOP! Proszę o zaniechanie słownych przepychanek i wzajemnego obrażania się z tego tylko powodu, że ktoś ma odmienne zdanie. W merytorycznej dyskusji zdecydowanie nie ma na to miejsca, a zapewniam, że każdy pogląd można wyrazić w sposób, który nie łamie ogólnie przyjętych zasad. Jeśli jednak macie z tym problem, a wciąż czujecie niedosyt, to przypominam, że zgodnie z regulaminem należy wyjaśnić to sobie poza forum.
Wszystkich uczestników dyskusji proszę o posty merytoryczne, zgodne z zasadami i głównym tematem wątku.
Z pozdrowieniami, Olinka

36 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-09-01 02:46:34)

z moich obserwacji - dziewczyny częściej są umiarkowane światopoglądowo, u chłopaków częściej zdarzały się poglądy odbiegające od tego, ale to może zależeć od różnych rzeczy np. środowiska. Jeśli dwie osoby potrafią rozmawiać wtedy różnica w opinii nie powinna być problemem. Tutaj natomiast pojawiły się nawiązania do Twojego braku inteligencji więc podobny sposób dyskusji mógłby mieć miejsce również przy innych codziennych różnicach w zdaniu, i życie w udanym związku mogłoby być trudne. z przeciwnikami szczepionek da się porozmawiać;)póki nie ma ataków personalnych. Płaska Ziemia - pamiętam jakiś argument "za" dotyczący księżyca, który nie uwzględniał sił pływowych:)

37 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-09-01 07:39:24)

Szukanie dopasowanego puzzla to działanie przystosowawcze nie żaden rozwój i pogłębianie rozumienia świata,  tylko rozumienie siebie i swoich potrzeb.
Dla mnie osobiście to za mało, tylko jedna sfera życia i nie moja filozofia życiowa.
Sprawa o której mowa nie ma nic wspólnego z kompromisami- bo ich nie dotyczy i bezpośredniego przełożenia na ich życie by nie miała.
Czy kompromisy tak ogólnie świadczą o strachu przed samotnością? nieuzasadniona teza.
Rasizm czy inne postawy związane z nienawiścią nie mają związku z  poglądami na temat regulacji w danym kraju jakie związki chce wspierać i dlaczego.
A także jak opiekować się opuszczonymi dziećmi.
Autor nie głosił nienawiści, to spore  nadużycie

38

Autor nie glosi n8enawisci, jego przyszla niedoszla niestety juz tak. I w ten wlasnie sposob stqorzyla problem z niczego. Prpblem ktorego nigdy sie nie obejdzie

39 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2019-09-01 08:12:29)

Ela210 napisał/a:

Szukanie dopasowanego puzzla to działanie przystosowawcze nie żaden rozwój i pogłębianie rozumienia świata,  tylko rozumienie siebie i swoich potrzeb.
Dla mnie osobiście to za mało, tylko jedna sfera życia i nie moja filozofia życiowa.
Sprawa o której mowa nie ma nic wspólnego z kompromisami- bo ich nie dotyczy i bezpośredniego przełożenia na ich życie by nie miała.
Czy kompromisy tak ogólnie świadczą o strachu przed samotnością? nieuzasadniona teza.
Rasizm czy inne postawy związane z nienawiścią nie mają związku z  poglądami na temat regulacji w danym kraju jakie związki chce wspierać i dlaczego.
A także jak opiekować się opuszczonymi dziećmi.
Autor nie głosił nienawiści, to spore  nadużycie

Zgadzanie sie na bliska relacje z kims kto ma poglady, ktore wedle Ciebie sa zle i problematyczne jest kompromisem Twoich pogladow.
Jezeli te poglady sa dla Ciebie WAZNE. niektorzy uwazaja zakaz slubow i adopcji dzieci za to samo co nie pozwalanie czarnym ludziom wypic piwa w pubie. I w taki sposob ona moze to postrzegac, ograniczanie praw czlowieka na podstawie seksualnosci.
Wystarczy uruchomic wyobraznie. Moim najlepszym przyjacielem jest gej, ktory chce miec dzieci i rodzine.
Moze autorka ma podobna sytuacje? Ma powody by wziac osobiste zainteresowanie? Moze dla niej to jest homofobia i homofobia dla niej rowna jest rasizmowi?
Moze wedle niej gloszenie, ze ograniczanie praw ludziom na podstawie seksualnosci jest rowne ograniczaniu praw na podstawie koloru skory?
Jestes empatyczna wiec umiesz to sobie wyobrazic.

Ja osobiscie nie klocilabym sie z autorem i moglabym sie przyjaznic z nim. Ja osobiscie nie uwazam tego za mowe nienawisci, ale jednak potrafie sobie wyobrazic, ze ona widzi to inaczej. Moze dla niej to jest wielka sprawa, a nie cos drobnego.

Podrozowalam po calym swiecie i znam bezdomnych, milionerow, gangsterow, mordercow seryjnych, narkomanow, zakonnice, oficerow policji, nacjonalistow, ateistow, ludzi poboznych, czarownice, analfabetow, profesorow, weteranow wojny i tak dalej i tak dalej. Nie widze powodow by zwiazek musial byc przeznaczony do clashu miedzy pogladami na tematy polityczne i humanitarne. Moj maz kocha koty jak ja, ma poglady podobne do mnie, wypije ze mna piwo na paradzie rownosci i jednak w naszym zwiazku jest miejsce na rozwoj i poglebianie rozumienia siebie bo to jest wazniejsze niz rozumienie swiata.
Swiat to ja rozumiem poprzez antropologie, historie, psychologie, podroze i do tych rzeczy meza nie potrzebowalam.
Za to poznac siebie poprzez interpretacje snow, wymienianie ryutalow i rozmowy o doswiadczeniach juz tak. Oboje poszlismy o wiele dalej w tym zwiazku jesli chodzi o znajomosc samych siebie.
Moze ta dziewczyna nie chce poznawac swiat poprzez faceta u jej boku? Moze ona chce budowac z kims kto juz jest podobny, a poznawac swiat niezaleznie?

40 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-09-01 08:23:52)

WK.. przede wszystkim to natura ogranicza Twojego przyjaciela z powodu jego seksualności- bo ze związku osobnikiem tej samej płci nie można począć dzieci- a to nie zabawka, uzupełnienie czyjegoś życia- tylko OSOBNY byt.
I nie ma to nic wspólnego z szacunkiem do niego.
2 osoby to też rodzina.

A co do dziewczyny, to nikt nie kwestionuje jej prawa wyboru. Tylko to w jaki sposób zaklasyfikowała sobie chłopaka i niektórzy tu jako nieinteligentnego i nietolerancyjnego

41

martiim543 napisał/a:

. Ona się oburzyła, kiedy wypowiedziałem swoje zdanie, że nie mam nic do lgbt, niech robią co chcą ze swoim życiem, ale nie powinni oni adoptować dzieci cz brać ślubów (proszę tylko na ten temat nie dyskutować, to nie jest temat mojego wątku, mam takie zdanie i tyle). Ona z kolei zaczęła mnie atakować różnymi badaniami naukowymi na temat dzieci par homo, przekonywała mnie do swojego zdania, kazała mi wyciągać argumenty, dlaczego tak sądzę, że próbuje zrozumieć tą przeciwną stronę, która nie ma żadnych sensownych argumentów, itd. Nie chciałem kontynuować tego tematu, ona na to przystała, ale pojawił się między nami od tego momentu wielki dystans.

Moim zdaniem to mógł być istoty czynnik zerwania waszej relacji. Nie same twoje poglądy ale to że nie chciałeś kontynuować dyskusji. Temat ją interesował czytała badania więc pewnie już nie raz na ten temat dyskutowała. Chciała dyskutować ale Ty przestałeś bronić swoich poglądów chciałeś zakończyć wymianę zdań i to jej przeszkadzało. Bo ona pewnie wyciągała kolejne badania chciała popisać się swoją wiedzą w temacie a tu nastało rozczarowanie bo przestałeś się bawić w tą grę.

Jeśli faktycznie chcesz kontynuować tą znajomość to wyszukaj badania popierające twoje poglądy albo takie przeczące jej wnioskom i jej podeślij to zobaczysz że zareaguje bo rozbudzisz w niej emocje.

Przypuszczam że ona po prostu lubi się kłócić ale Ty nie więc raczej wspaniałego związku z tego nie będzie.

ps.
Co do małżeństw i dzieci to dla mnie to są tematy wydumane bo nie znam nikogo kto by był w takim związku i chciałby adoptować dziecko. A jeśli ktoś by chciał się hajtnąć to wystarczy pojechać do sąsiednich Niemiec i tam wziąć ślub

42

Gdyby kobieta zaczęła mi wygłaszać poglądy, z którymi absolutnie się nie zgadzam, a do tego pochwaliła się preferencjami seksualnymi, które mnie zupełnie nie kręcą, to podejrzewam, że moje zainteresowanie nią stopniałoby do zera w ciągu paru minut. I tak czytam tę dyskusje i wynika z niej, że jestem nietolerancyjny, bo pewnie powinienem się z nią związać...

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przestała mi odpisywać..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024