Czy zdarzało Wam się zatęsknić za byłym/byłą? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy zdarzało Wam się zatęsknić za byłym/byłą?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez koksik2700 (2019-05-31 22:32:08)

Temat: Czy zdarzało Wam się zatęsknić za byłym/byłą?

Witajcie,

Jestem rok po rozstaniu. Przechodziłem w tym okresie już przez różne fazy, od jak myslalem wyleczenia się, do ponownego ataku uczuć z chyba podwójną siłą. Nie chcę opisywać mojego rozstania, mam jednak pytanie do ludzi, którzy kochali swoje/swoich ex po rozstaniu? Jak długo? Czy kiedy myśleliście, że to już koniec, coś się zmieniło? Czy próbowaliście się odezwać? Bo ja ze swoją byłą nie mam już kontaktu od roku...raz tylko wymieniliśmy dwie wiadomości na święta i tyle.

Zdaję sobie sprawę z tego co racjonalne i co powinienem zrobić, skoro ona nie szuka kontaktu. Jednak zastanawiam się czy w waszych historiach zdarzały się jakieś zwroty? Gdy myśleliście, ze już nic z tego nie bedzie i jednak los znowu potrafił Was zaskoczyć? Wiadomo, że tym tematem poniekąd szukam tych pozytywnych historii i znajdę je być może, jak i znajdę te negatywne. Pytam jednak dlatego, że nie daje mi ta sytuacja spokoju...Strasznie za nią tęsknie i bardzo chciałbym się do niej odezwać, mimo że ma faceta.  Byliśmy 7 lat i ja nadal czuję, że to było to, nie ma dnia zebym o niej nie myslal i po prostu nie tęsknił...zawsze wierzyłem również w jej uczucia, nigdy nie dała mi wcześniej powodów do jakichkolwiek wątpliwości. Mam wrażenie, że to jest "ta" jedyna i jeśli ktoś zechce mnie tu sprowadzać na jedyną słuszną drogę. To źle trafił. Dlatego proszę o wypowiadanie się osób, które brały udział w powrocie do ex, walczyly w jakichs sposób lub po prostu ex zabiegali nagle o Was.

Dziękuję za odpowiedzi.

2 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-05-31 22:43:00)

Odp: Czy zdarzało Wam się zatęsknić za byłym/byłą?

Jakiś powód waszego rozstania był. I on nie zniknął. Tęsknisz za byłą z dobrych czasów, a nie za tą, sprzed rozstania zaraz.
To 2 różne osoby.
Masz jakieś sygnały, że Ona też tęskni?

3

koksik2700 napisał/a:

Witajcie,

(...) proszę o wypowiadanie się osób, które brały udział w powrocie do ex, walczyly w jakichs sposób lub po prostu ex zabiegali nagle o Was.

Dziękuję za odpowiedzi.

O mnie zabiegali ale to nie ma sensu. Facet nie potrafi się tak szybko zmienić, do tego potrzeba pewnie z 10 lat.

4 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-05-31 23:55:19)

7 lat to szmat czasu. To zrozumiałe, że tęsknisz. Jeśli czujesz potrzebę odezwania się, to zrób to, słuchaj siebie. Tylko musisz się liczyć z tym, że efekt będzie inny niż chcesz... Mało prawdopodobne, by wróciła do ciebie teraz, kiedy kogoś ma. Nie wiadomo nawet, jak zareaguje na kontakt. Może to zignorować, a może będzie chciała czasem pogadać, ale tylko tyle, a w Tobie wszystko odżyje, będziesz robić sobie nadzieje, czekać na sygnał, że coś się zmienia, że jest szansa i cierpieć widząc, że ona sobie żyje z kimś innym, jest w tym szczęśliwa i na zmiany się nie zanosi...
Takie czekanie na cud, że jej związek się rozpadnie to raczej będzie autodestrukcja.

Ja kiedyś próbowałam wrócić do byłego, ale rozstanie było z mojej winy, potem próbowałam nawiązać kontakt i chciałam to naprawić. Było za późno, on już nie chciał, i samo to by się dało zrozumieć, ale do dziś nie rozumiem tego, jak zostałam wtedy potraktowana, poniżej krytyki i w sposób, który zostawił ślady na lata. Popełniłam błędy, ale zbrodni nie popełniłam i nie zasłużyłam sobie na coś takiego. Niestety, kiedy komuś już przestaje brakować, zależeć, już nie walczy i wypływają wtedy wszelkie tłumione wcześniej negatywne uczucia, może zachować się nieprzewidywalnie i okropnie.
Takie scenariusze trzeba brać pod uwagę.

5

Na forum obowiązuje zasada, że problemy jednego związku opisujemy w jednym temacie.
Ty masz już wątek dotyczący tej relacji, kontynuuj dyskusję tam proszę.
Moderator IsaBella77

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy zdarzało Wam się zatęsknić za byłym/byłą?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024