instrukcja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: instrukcja

Hejka

Czy zdarzyło Wam sie drogie panie, lub czy sądzicie że jest to normalne, żeby Wasz mąż odmowil Wam pomocy np. przy uruchomieniu piekarnika?
Kupilismy nowy puekarnik, chcialam go wyprobowac, on szybko zalapal jak go uzywac, wiec chcialam tylko zeby mi powiedzial jak ten piekarnik szybko uruchomic, bo chcialam ciasto upiec. Uslyszalam od niego, ze mam sobie wziasc instrukcje i sama przeczytac, ze on mi nie bedzie tłumaczyl... Troche mnie to zdziwilo. Nastepna sytuacja, kupilam sobie maszyne do szycia nowa, nawet wybieralam sie na kurs szycia ale jakos tak zeszlo przy dzieciach, potem wrocilam do pracy zawodowej.... A tu sie okazuje ze moj mąz potrafi szyc....(tesciowa ma maszyne i szyje). Zapytalam czy by mi nie pokazal jak ona dziala, bo chcialabym cos naszej coreczce uszyc prostego. Uslyszalam to samo, wielklie oburzenie, ze sobie mam instrukcje wziasc i przeczytac, on mi nie bedzie wszytskiego pokazywal i na tzw tacy podawal....  Nie wiem co o tym sądzic, moze to normalne u chłopów jest ??
Ja kazda swoja wiedza dziele sie i to nie tylko w pracy.... Mnie sprawia radosc jak cos wiem i moge komus pomoc....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: instrukcja

Norma big_smile
mój tata zawsze wszystkim mówi "spróbuj sama".
szybciej do głowy wchodzi jak sama do czegoś dojdziesz niż jak ktoś Ci na tacy pokaże.

3

ja jestem kobietą i też nienawidzę jak ktoś zanim sam spróbuje coś zrobić to wyskakuje z "pokaż mi jak coś zrobić".

4

Też tego nie cierpię tongue

Nawet tutaj, na forum, zdarzyło mi się spontanicznie opierniczyć osoby zakladajace tematy z banalnymi pytaniami typu "Jak opiekować się paprotką?" czy "Jakie są strony do nauki angielskiego?" bo to jest oznaka totalnego lenistwa umysłowego.

Skoro instrukcja leży w szufladzie to dlaczego z niej nie skorzystasz, Autorko, tylko oczekujesz, że mąż ci poda wszystko w pigułce?

Gdybyś napisała "przeczytałam instrukcję kilkukrotnie, ale nie rozumiem jak ustawić opcję x, poprosiłam więc męża, aby mi pomógł, a on odmówił" to co innego, ale tak?...

5

Może w takim razie ja jestem nienormalny, ale ja lubię jak moje panie pytają mnie o wyjaśnienia. Tak się utarło że na ogół to ja "rozkminiam" sprzęt, a potem pokazuje im najważniejsze funkcje których będą potrzebować. Jak sobie z czymś całkiem nie radzą, jak np z excellem, to po prostu wklepuje im bardziej zaawansowane funkcje.

6

Ja też proszę mojego ślubnego, żeby mi pomógł w obsłudze różnych rzeczy. Nawet jak czasem sama wiem, jak coś działa. Nie z lenistwa, tylko dlatego, że on czuje się dzięki temu ważny i potrzebny, no i to głaszcze jego męskie ego smile. Widać Autorki mąż ma inny charakter, a ja rozumiem jej odczucia. Ja bym się poczuła trochę odrzucona, bo przecież nie chodzi o to, że ja nie umiem włączyć kuchenki lub nie umiem czytać , tylko żeby sobie razem pogadać o indukcji itd.

7

Zawsze myślałem że każdy mężczyzna lubi pomoc kobiecie, a już swojej to się w ogóle nie mówi.
Ostatnio córka się obraziła jak nie pozwoliłem jej dźwigać zakupów z samochodu. Odwykła, bo kiedyś nie byłoby tematu. Teraz mieszka z facetem, chodzi na siłownię i pewnie jest silniejsza ode mnie. Ale moje panie nie noszą.
Tak samo jest ze sprzętem. Jak zabraknie prądu, to zegarek w kuchence mruga póki ja nie przyjadę i nie nastawię.
Za to ja nigdy nie karmiłem piersią, jak próbowałem sprzątać, to żona po mnie poprawiała, więc teraz robi to sama, nigdy nie dobieram kolorów. Co z tego że umiem (no może poza karmieniem piersią)? Dla niej to jest ważne, ona to robi lepiej i ona w tym się realizuje. Ja za to lubię robić rzeczy techniczne. Ona udaje że mnie przy tym podziwia. Takie sobie drobne przyjemności.

8

No właśnie, dobrze, że sa tacy którzy wiedza o co chodzi. Ja leniwa nie jestem, tez wole sama do czegosc dojsc. Jednak przy dzieciach i braku czasu nie zawsze jest ten czas na wnikliwe czytanie instrukcji obslugi ... Np. moj ojciec zawsze mi pomagal, teraz ja na jego stare lata z wielka radoscia i checia ucze go np. obslugi komputera.On sie cieszy i ja, ze moge mu pomoc.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024