Jak stwierdzić aborcje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jak stwierdzić aborcje?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez Arek.Rajch (2017-06-05 10:15:31)

Temat: Jak stwierdzić aborcje?

Witam, mam pewien problem.
Wpadliśmy z dziewczyna przy nie dokonca ułożych sprawach rodzinnych z obu stron.
Nie chce za bardzo opissywac tej sytacji.
Przechodzac do sedna.

Dziewczyna była w 10 tygodniu ciaży.
Wczoraj powiedziała MI ze poroniła tydzien temu w piatek, lecz nie chciała nic mówic.
Jednak nie che pokazac zadnych papierów na pobyt w szpitalu ani nic.
Powiedziała ze szła rano pracy, leciała jej krew, pojechała do spzitala i tam podali jej kroplowki i po kilku godzinach wypusćili
Tym bardziej ze w pon i wt sie widzieliśmy i nic na to nie wskazywało.
Normalnie sie dotykalismy i nic.
Wczoraj tylko dziwnie chodziła, wolno, mowiła ze ja boli.
Powiedziała ze 3 tygodnie nie bedzie teraz sexu zeby to sie oczysciło.
Miszkamy przy granicy z Czechami (godz, drogi)
Mam podejrzenia ze w tej sytacji pojechała i to zrobiła.
Nie sama z przyjaciółka.
Wiem ze to ciezka sytuacja i jesli naprawde poroniła to chce ja wspierać, chce zeby była ze Mna szczera, nie chce jej stracić.
Czy da sie w jakis sposób to stwierdzić?
Jak odróznić poronienie od aborcji?

z góry dziekuje za pomoc, pozdrawiam
Arek

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak stwierdzić aborcje?

Współczuję dziewczynie.

3

a jeśli to aborcja, to co jej zrobisz?

4

chce ja wesprzeć w tej sytuacji!
chce otoczyc opieka!
sytuacja w której jestesmy jest dla nas oboje meczaca psychicznie..
Chce zeby mi zaufała, ale boje sie ja o to zapytac sam zeba jej nie ranic i martwic!
ona sie moze bac mi powiedziec prawde bo mysli ze odejde!
A ja chce z nia mimo wszystko byc!

5

wyczuwam trolla, więc dla mnie EOT tak czy inaczej

6

W szpitalu nie musieli jej nic wypisać. 10 tydzień to początek trzeciego miesiąca - to może "wyjść lekko" jak okres.

7

Nie jesteś tego w stanie stwierdzić. Wydaje mi sie, ze nawet lekarz mialby z tym problem... Przeczytałam w necie opinie ginekologa, ze lekarz nie jest w stanie odróżnić poronienia farmakologicznego od samoistnego. Jak to jest przy innych metodach,  nie wiem, ale podejrzewam, ze tez byłby problem.  Na sile przecież nie zaciagniesz dziewczyny do lekarza, wiec jeśli sama Ci nie powie, nigdy nie będziesz mieć pewności.

8

Daria777 napisał/a:

W szpitalu nie musieli jej nic wypisać. 10 tydzień to początek trzeciego miesiąca - to może "wyjść lekko" jak okres.

Zartujesz chyba sobie.

Co do autora...jakie ma to znaczenie czy tak czy inaczej? Dziewczyna i tak jest w rozbitce emocjonalnek. Kazdy by byl. Wiec nie istotne w jaki sposob sie to stalo, istotne jest ze ona cie potrzebuje. Chcesz ja wspierac to wspieraj i nie dociekaj.

9

Jaguar napisał/a:
Daria777 napisał/a:

Zartujesz chyba sobie.

Co do autora...jakie ma to znaczenie czy tak czy inaczej? Dziewczyna i tak jest w rozbitce emocjonalnek. Kazdy by byl. Wiec nie istotne w jaki sposob sie to stalo, istotne jest ze ona cie potrzebuje. Chcesz ja wspierac to wspieraj i nie dociekaj.

Poronienie w takim czasie na pewno wiązałoby się z łyżeczkowaniem. Przed łyżeczkowaniem nie podają kroplówek tylko cytotec - tabletki dopochwowe - więc na pewno tu dziewczyna nie mówiła prawdy.
Ja gdybym miała objawy poronienia to pierwsze co to bym zadzwoniła do męża/partnera - dziwna wymówka, "nie chciałam cię martwić".

Jaguar - a ja sie nie zgodzę, że to nie ma znaczenia. Facet ma prawo wiedzieć - moze nie prawo wpływać na decyzdję, ale jednak wiedzieć. Kiedy się poroni to rzeczywiście świat wali się na głowę (wiem, bo mam za sobą), ale kiedy świadomie się do tego doprowadzi, to jednak trochę co innego.

Trudna sprawa, nie oceniam dziewczyny, ale uważam, że powinna w takiej kwestii być z partnerem szczera, bo to jednak podstawa związku ...

10

Bardolka napisał/a:
Jaguar napisał/a:
Daria777 napisał/a:

Zartujesz chyba sobie.

Poronienie w takim czasie na pewno wiązałoby się z łyżeczkowaniem. Przed łyżeczkowaniem nie podają kroplówek tylko cytotec - tabletki dopochwowe - więc na pewno tu dziewczyna nie mówiła prawdy.
Ja gdybym miała objawy poronienia to pierwsze co to bym zadzwoniła do męża/partnera - dziwna wymówka, "nie chciałam cię martwić".

Jaguar - a ja sie nie zgodzę, że to nie ma znaczenia. Facet ma prawo wiedzieć - moze nie prawo wpływać na decyzdję, ale jednak wiedzieć. Kiedy się poroni to rzeczywiście świat wali się na głowę (wiem, bo mam za sobą), ale kiedy świadomie się do tego doprowadzi, to jednak trochę co innego.

Trudna sprawa, nie oceniam dziewczyny, ale uważam, że powinna w takiej kwestii być z partnerem szczera, bo to jednak podstawa związku ...

Nie, nie "na pewno". Mozliwe jest, że dojdzie do poronienia calkowitego i w czasie krwawienia (zwykle jest wtedy dosc obfite) organizm sam pozbywa sie wszystkiego. Kiedys łyżeczkowanie było standardem, bo nie dało się określić czystości macicy po poronieniu. Dzisiejsze dobre aparaty USG dają możliwość oceny czystości i kiedy nie jest to potrzebne - pozostawia sie caly proces naturze bo ingerencja z zewnatrz nie jest potrzebna i nie ma sensu narazac kobiety na dodatkowy stres.

11

Jaguar napisał/a:
Daria777 napisał/a:

Zartujesz chyba sobie.

Nie żartuje. Wiem jak wygląda poronienie.

Iceni napisał/a:

Nie, nie "na pewno". Mozliwe jest, że dojdzie do poronienia calkowitego i w czasie krwawienia (zwykle jest wtedy dosc obfite) organizm sam pozbywa sie wszystkiego. Kiedys łyżeczkowanie było standardem, bo nie dało się określić czystości macicy po poronieniu. Dzisiejsze dobre aparaty USG dają możliwość oceny czystości i kiedy nie jest to potrzebne - pozostawia sie caly proces naturze bo ingerencja z zewnatrz nie jest potrzebna i nie ma sensu narazac kobiety na dodatkowy stres.

Otóż to.

12

Ja tez wiem. Ze mnie nic lekko nie wyszło. Skończyło sie szpitalem i krwotokiem wiec to niekoniecznie musi być lekkie przeżycie.

13

Ja poronilam w 12tc i nie dostałam żadnych tabletek ani kroplowki tylko zrobili lyzeczkowanie. Poza tym nie dostalam żadnych papierow, żadnego wypisu, nic. Więc jest możliwe że po prostu w szpitalu nic jej nie dali.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jak stwierdzić aborcje?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024