Nie umiem odejść od faceta który mnie źle traktuje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie umiem odejść od faceta który mnie źle traktuje

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Nie umiem odejść od faceta który mnie źle traktuje

Jestem ok.2 lat z pewnym facetem, zawsze powtarzal ze mnie kocha ale tez ZAWSZE trzymal mnie na dystans a gdy czul ze mnie traci od razu sie staral byl czuly kochany itp, potem mnie zostawil ja oczywiscie placz panika potem przeprosil wybaczyłam ale zdarzało sie to co chwile do dnia dzisiejszego, nawet gdy sie starałam robiłam co chciał powiedział że odchodzi bo sie dusi- nie raz gdy potrzebowalam wsparcia wprost powiedzial ze nie przyjedzie"Bo mu sie nie chce" jak ja tu cała zapłakana do niego dzwoniłam,a potem sie dowiedzialam ze byl z kolegami i sobie pił. nie dotrzymywał obietnic,zawsze mu wszystko wybaczałam,jak przepraszał ale potem sytuacja sie znowu powtarzała a ja nie potrafie odejsc..zawsze rzucałam mu się w ramiona.zaczęłam się okaleczać,uzależniłam się od  niego, nie robiłam nic dla siebie najchetiej bym caly czas spedzala z nim,zawsze mogl na mnie liczyc i tak nigdy nie docenial co robie.wyzywal mnie od szmaty od suki ze jestem zerem,ze ma mnie w dupie,obietnice wszystkie lamal..szarpal mnie,chcialabym sie uwolnic ale to ciezkie.moze przeszlyscie to samo?..eh

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie umiem odejść od faceta który mnie źle traktuje

Moim zdaniem powinnas zakonczyc ten zwiazek, pomysl czy chcesz tego do konca zycia? Zycie singla tez nie jest takie zle i napewno lepiej wplynie na Twoja psychike i wreszcie zauwazysz ze zyjesz. Do tego przeczytaj co napisalas, caly czas uzywasz czasu przeszlego wiec juz teoretycznie nie jestescie razem, jedynie tylko w praktyce. Tutaj na Naszej stronie masz super wsparcie dziewczyn oraz chlopakow, mozesz o wszystkim pogadac i sie wygadac. Jezeli chciala bys pogadac to zawsze mozesz napisac do mnie tez chetnie pomoge smile

3

Idź do psychiatry, psychologa na terapię. Może to by Ci pomogło otrząsnąć się z wpływów faceta i wreszzcie go rzucić. Też jestem kobietą kochającą za bardzo.

4

Myślę że powinnaś zastanowić się nad dwiema rzeczami. Pierwsza to jest ta czy gdyby on był miły dla ciebie to czy chciałabyś z nim być? Może ciągnie ciebie do agresywnych facetów i jaka może być tego przyczyna? Druga sprawa jest taka, że jeśli z nim szybko nie zerwiesz a dopiero jak już będzie bardzo źle, to dostaniesz takiego urazu psychicznego że nie zwiążesz się już z żadnym facetem do końca życia. Czy masz obniżone poczucie własnej wartości? To może mieć duże znaczenie. A co gdybyś na przykład poszła na studia? To mogłoby ciebie dowartościować na tyle że nie potrzebowałabyś kontaktów z takimi facetami.

5 Ostatnio edytowany przez Marisa (2015-06-25 14:46:53)

stayy napisał/a:

nie dotrzymywał obietnic, zawsze mu wszystko wybaczałam, jak przepraszał ale potem sytuacja sie znowu powtarzała a ja nie potrafie odejsc..

zawsze rzucałam mu się w ramiona.
zaczęłam się okaleczać, uzależniłam się od  niego, nie robiłam nic dla siebie najchetiej bym caly czas spedzala z nim,

zawsze mogl na mnie liczyc i tak nigdy nie docenial co robie. wyzywal mnie od szmaty od suki ze jestem zerem, ze ma mnie w dupie, obietnice wszystkie lamal..szarpal mnie, chcialabym sie uwolnic ale to ciezkie.

Stayy,
wspolczuje Ci.
To jest wspoluzaleznienie.
Czy mialas w dziecinstwie moze podobne doswiadczenia - ze kochalas odrzucajacego Cie rodzica, np.?
Pytam o to, bo w zyciu doroslym powtarzamy bardzo czesto wzorce z dziecinstwa.
Kogos, kto mial rodzica odrzucajacego go - ciagnie do partnerow narcystycznych, z osobowoscia psychopatyczna czesto.
Podswiadomie czlowiek szuka podobnych doswiadczen, POWTORZENIA TRAUMY.
Sama nie dasz sobie rady. Polecam Ci psychoterapie u dobrego psychoterapeuty.
Jak nie popracujesz nad soba, nad swoim poczuciem wartosci, jak nie POKOCHASZ SIEBIE - to nic sie nie zmieni w Twoim zyciu.
Nawet, jak odejdziesz od tego "przyjemniaczka", to nastepny bedzie identyczny, o ile nie jeszcze gorszy.

Polecam Ci madra ksiazke dla ludzi, jak Ty - wspoluzaleznionych:
"OKOWY ZDRADY" - Patrick Carnes.

W tej ksiazce nie chodzi konkretnie o zdrade fizyczna tylko.
Chodzi o zdrade w sensie ogolnym.
Cytat z ksiazki:
"U podstaw wszystkich uzaleznien lezy historia wczesniejszej traumy".
"Lojalnosc wob. toksycznej, wykorzystujacej czy destrukcyjnej osoby jest forma postradania zmyslow."

Rodzice, nie kochajacy wlasne dziecko, odrzucajacy je i raniacy - zdradzaja je. Ty - pozostajac w wyniszczajacym Cie zwiazku ZDRADZASZ SIEBIE SAMA.
Pozwalasz, by Cie bardzo zle traktowano, raniono.
Wybierasz jego dobro, a nie swoje.
Stajesz po jego stronie, nie po swojej.

Twoj facet tez Cie ZDRADZA. Zamiast Cie wspierac i dac Ci poczucie akceptacji, milosci, - rani Cie, poniza, niszczy psychicznie.
On wyladowywuje na Tobie swoje negatywne uczucia, frustracje.
Chcesz naprawde byc dla niego koszem na smieci???
On Cie nie szanuje, gardzi Toba.

Pora dzialac, odizolowac sie zupelnie od psychola. Zastosowac regule - zero kontaktu - inaczej bedziecie do siebie jeszcze wracac i rozstawac sie z soba przez nastepne 2 lata.
Poczytaj ksiazki na temat wspoluzaleznienia, skorzystaj z psychoterapii.
Musisz zaczac od pracy nad zmiana samej siebie.
Pokochaj siebie. uwierz w to, ze jestes wartosciowym czlowiekiem i zaslugujesz na szanujacego Cie i dbajacego o Ciebie partnera.
Jak uwierzysz kiedys w swoja wartosc, to nigdy nie spojrzysz nawet na takiego chama jak ten, ktory Cie niszczy.

Najpierw - radzilabym Ci zajac sie "relacja" z soba sama. Zadbac o siebie, poznac swoje wnetrze, wrocic do przeszlosci, przepracowac stare traumy.
Musisz przeplakac swoja krzywde, ktora Ci zafundowali kiedys ludzie (rodzice, opiekunowie, inni ludzie). Samej trudno jest sobie z takimi trudnymi sprawami poradzic, dlatego przydalby Ci sie terapeuta.
Jak nie przepracujesz tych starych traum, bedziesz je ciagle spotykac w relacjach z ludzmi. Tym samym zafundujesz sobie kolejne cierpienia.

Powodzenia.

6

Takie obiecanki cacanki są najgorsze, to się nigdy nie zmieni. Wie, że ma nad Tobą władze i to wykorzystuje. Niestety musisz być twarda, jakbyś go zostawiła to zapewne wrócił by z podkulonym ogonem i błagał o kolejną szansę. Postaw na swoim skończ to, zobaczysz co będzie dalej. Może taki kubeł zimnej wody go zmieni.

7

jezeli wprost Ci mowi,ze jestes dla niego zerem ,to po co z nim jestes?Nie wiem tez dlaczego i po co on jest z Toba.Ciekawa jestem ,zapytaj go o to wprost.Jezeli masz swiadomosc ,ze jestes od niego uzalezniona ,to dzialaj w tym kierunku,zeby to uzaleznienie przeciac.Ten czlowiek nie jest najwyrazniej stworzony do stalych zwiazkow-i nic z tym nie zrobisz.Niczego z nim nie zbudujesz.Poki co,jestes dla niego jedynie workiem treningowym,na ktorym on moze wyladowywac swoje frustracje.I chyba tylko to jest dla nioego atrakcyjne w tym ukladzie.Czy chcesz byc cale zycie poniewierana przez jakiegos idiote?

8

Moim zdaniem powinnaś z tego związku po prostu uciekać. Nie ma to żadnej przyszłości, a ty nie daj sobie wmówić jakiemuś facetowi że jesteś zerem i nic lepszego Cię nie spotka bo to wierutne kłamstwo!

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie umiem odejść od faceta który mnie źle traktuje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024