On nie ma dla mnie czasu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » On nie ma dla mnie czasu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: On nie ma dla mnie czasu

Witam wszystkich.

Pierwszy raz zwracam się o poradę na forum, ale kompletnie nie wiem, co mam myśleć i robić. Moja sytuacja wygląda tak, że od 4 miesięcy jestem w pierwszym poważnym związku z facetem, na którym bardzo mi zależy. Znamy się dłużej, od ponad 3 lat, byliśmy kolegami, przyjaciółmi, lecz zawsze było między nami jakaś chemia. Dopiero po tym, jak rozjechaliśmy się do różnych miast na studia, on zaczął się o mnie starać, częste rozmowy, spotkania w naszym rodzinnym mieście i w wakacje zostaliśmy parą. Na początku był bardzo zaangażowany, rozmawialiśmy praktycznie codziennie, spotykaliśmy się 3 razy w tygodniu, przyjeżdżał do mnie i ogólnie widać było, że mu zależy. Miałam wrażenie, że traktuje mnie poważnie, zaczęłam często bywać u niego w domu, poznałam jego rodziców, rodzeństwo, jego najbliższego przyjaciela. Ogólnie starał się być cały czas blisko mnie. Od października musieliśmy wrócić na studia, dzieli nas teraz około 250 km. Zdawałam sobie sprawę, że nie będziemy tyle czasu spędzać razem, że będziemy się rzadziej widywać i rozmawiać. Ja mam dużo zajęć, czasami do wieczora jestem na uczelni, on ma w tygodniu pracę dorywczą, popołudniami jest na uczelni, w weekendy ma drugą pracę, bo chce odciążyć finansowo rodziców. Rozumiem to i szanuję, ale trochę dobija mnie fakt, że czasami nawet przez kilka dni nie dostaję od niego żadnej wiadomości, żadnego słowa. Ostatnio tylko ja angażuję nasze rozmowy, i to co kilka dni, i mam wrażenie, że jemu to jest obojętne. Może on faktycznie jest aż tak zajęty i nie ma czasu? Może przesadzam? Ale czy napisanie choćby jednego smsa dziennie jest takie czasochłonne? Gdy pytam go, dlaczego się nie odzywa, mówi, że dopiero wrócił albo że kompletnie nie miał czasu i mam wrażenie, że go to denerwuje, że się o to pytam. Wiem, że ma dużo zajęć, ale nie wymagam godzinnych rozmów przez telefon, ale choćby krótkiej wiadomości.
Całkiem się już w tym pogubiłam, z jednej strony pokazywał, że chyba mu zależy, teraz zupełnie coś innego.
Co powinnam według Was zrobić, jak to wygląda z boku? Przesadzam czy nie? Dać mu spokój, nie pisać i nie dzwonić, skoro jest taki zajęty?
Zależy mi na nim bardzo, nie chcę, żeby między nami popsuły się relacje, ale czy można być z kimś bez żadnego kontaktu? Z drugiej strony, skoro zeszliśmy się mimo odległości, która nas dzieliła, to może da się teraz to też utrzymać?
Co o tym sądzicie? Czekam na Wasze porady i szczere opinie.

R.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez MrCarter (2014-10-24 13:23:16)

Odp: On nie ma dla mnie czasu

spokojnie, faceci lubia tak robic, na poczatku sie staraja a nastepnie oczekuja tego od kobiety tez, mozesz  tym z nim porozmawiac wink

3

katelenla napisał/a:

Ale czy napisanie choćby jednego smsa dziennie jest takie czasochłonne? Gdy pytam go, dlaczego się nie odzywa,

Oczywiście napisanie jednego sms-a nie jest czasochłonne.
Jednak facetom nie zawsze to po prostu przychodzi do głowy wink
Zamiast pytać go dlaczego się nie odzywa, może lepsze byłoby zakomunikowanie, że chciałabyś/byłoby Ci miło gdyby to robił.

4

Już mu o tym mówiłam parę razy, że byłoby miło, gdyby czasem dał jakiś znak życia, ale jak na razie nic to nie dało. sad

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » On nie ma dla mnie czasu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024