Żona spotyka się ze znajomymi ale beze mnie... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żona spotyka się ze znajomymi ale beze mnie...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Żona spotyka się ze znajomymi ale beze mnie...

Witam,

Mam na imię Andrzej i szukam kobiecej pomocy w rozwiązaniu problemu.
Jesteśmy z żoną 17 lat małżeństwem i wciąż bardzo ją kocham.
Czytałem wiele watków gdy mąż nie akceptuje żadnych znajomych żony i najchętniej chciałby aby obydwoje siedzieli w domu.
Tutaj sytuacje jest taka, że żona ma swoich znajomych (kobiety, mężczyzn) ale nie kwapi się abym brał udział w spotkaniach, szczególnie dotyczy to facetów.
O każdym mi opowiedziała to i owo, więc niby jest OK, ale żadnego nie poznałem. Bardzo lubię wychodzić z żoną gdziekolwiek ale ostatnio zostały mi już niemal tylko zakupy...
Żona ciężko i wiele pracuje więc z jednej strony to rozumiem, ale ciężko mi jest to w pełni zaaprobować, szczególnie że potrafi często kontaktować się ze swoim kumplem.
Próbowałem z nią porozmawiać, ale z reguły jest b. zmęczona po pracy i nic z tego.

Chętnie dowiedziałbym się, że jest to typowa sytuacja i powinienem stuknąć się w głowę, ale ja wiem że nigdy ni potrafiłbym tak postąpić w stosunku do niej.
Andrzej

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żona spotyka się ze znajomymi ale beze mnie...

Zajrzyj do wątku pod linkiem Kemot79 w dziale "Rozstanie, flirt, zdrada, rozwód" -  ma prawie identyczny problem.

3

A czy żona zna Twoich znajomych? Bierzesz ją na spotkania ze swoją "ekipą"?

4

Aurora_ napisał/a:

A czy żona zna Twoich znajomych? Bierzesz ją na spotkania ze swoją "ekipą"?

Żona zna moich znajomych. Jak idę na piwo z kolegą to ona z reguły nie idzie, ale wie o spotkaniu.
Spotykamy sie czasem ze wspólnymi znajomymi, więc to nie jest tak, że każde z nas ma oddzielne zycie.

5

Excop napisał/a:

Zajrzyj do wątku pod linkiem Kemot79 w dziale "Rozstanie, flirt, zdrada, rozwód" -  ma prawie identyczny problem.

Hm... To zupełnie inny kaliber. Żona ma np. spotkanie 2-3 godz. i po powrocie mówi czy było fajnie, czy niefajnie. Chyba, że nie o wszystkich spotkaniach wiem.
Główne pytanie, to czy Wy Kobiety potrzebujecie mieć przyjaciela, z którym możecie sobie pogadać, posmsować, żeby oderwać się od codziennej rzeczywistości i czy wolicie ukryć to przed mężem?

trzasio napisał/a:
Excop napisał/a:

Hm... To zupełnie inny kaliber. Żona ma np. spotkanie 2-3 godz. i po powrocie mówi czy było fajnie, czy niefajnie. Chyba, że nie o wszystkich spotkaniach wiem.
Główne pytanie, to czy Wy Kobiety potrzebujecie mieć przyjaciela, z którym możecie sobie pogadać, posmsować, żeby oderwać się od codziennej rzeczywistości i czy wolicie ukryć to przed mężem?

Ja nie potrzebuję. Do znajomych idę sama, jak mój men robi w tym czasie coś innego, ale on ich zna. mam jednego kolegę, którego rzadko widuję,ale go również nie ukrywam - można się spotkać w trójkę lub w większym gronie, nie widzę problemu. Nie ukrywam żadnych znajomości - na zasadzie - "nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe".

7

Ja bym na twoim miejscu zaczął się niepokoić.
Skoro nie chce ci przedstawić swoich kolegów to coś musi być na rzeczy.
Może poproś swojego kolegę aby ją śledził albo sam to zrób?
Zacznij działać bo niestety wielce prawdopodobne jest to że żona przyprawia ci rogi.

8

Ta zaraz rogi. Moja żona też dziś wychodzi wieczorem na imprezkę do koleżanki i będą tam jacyś faceci. I co z tego? Nie wypytuję. Jak chce iść to niech idzie, ja też często sam wychodzę.

9

Pogadaj z żoną - zaproponuj że z nią pójdziesz, a jak powie nie to zapytaj dlaczego? Nie wiadomo co to znaczy "nie kwapi się" - to znaczy co, nie zaprasza Cię tylko idzie?

10

Sorry, że zapytam tak wprost, ale... może ona się Ciebie wstydzi?

11

E tam, sa takie grupy zawodowe gdzie nie zaprasza sie osob towarzyszacych
Ja np pracuje w takiej firmie, wychodzimy w gronie tylko swojego wydzialu po kilkanascie osob raz w cza
Sa to grile, wypady do barow, zawody strzeleckie czy jak ostatnio paintbal
Naszych polowek to nie dziwi, taka praca

12

Cynicznahipo napisał/a:

Niestety, też pierwszy powód jaki mi przyszedł do głowy to właśnie to...

13

Iceni napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Niestety, też pierwszy powód jaki mi przyszedł do głowy to właśnie to...

Prawdę mówiąc, to też przeleciało mi przez głowę...

14

Albo po prostu chce mieć "coś swojego". wink

15

joanna maria k napisał/a:

Albo po prostu chce mieć "coś swojego". wink

To też możliwe, ale wolałbym aby to Ona mi o tym po prostu powiedziała.

16

Chyba najlepiej będzie jak porozmawiasz ze swoją żoną i sam ją zapytasz dlaczego cię nie chce zabierać.
Dla mnie to dziwne jest, bo odsuwa cię na boczny tor, a to chyba z toba powinna chcieć spędzać wolny czas.
Dziewczyny podpowiadają tu o wstydzeniu się, no ale dlaczego miałaby się wstydzić?Masz jakieś podejrzenia? Spójrz na siebie tak "z boku". A może właśnie ta niechęć zaczęła się po jakimś wspólnym wyjściu?
Co do spotkań sam na sam twojej żony z kolegami, to raczej miałabym na to "oko". Strzeżonego...  no wiadomo.

17 Ostatnio edytowany przez alcybiades (2014-08-27 12:55:41)

..... nie powinno się przesadzić i chodzić zawsze oddzielnie na imprezy....mi osobiście byłoby przykro gdybym nie miała przy sobie męża......raczej zawsze razem....oczywiście mogą być odstępstwa...coś by mnie zaniepokoiło, dlatego szczera rozmowa potrzebna..

18 Ostatnio edytowany przez ryba81 (2014-08-27 13:27:02)

trzasio napisał/a:

Tutaj sytuacje jest taka, że żona ma swoich znajomych (kobiety, mężczyzn) ale nie kwapi się abym brał udział w spotkaniach, szczególnie dotyczy to facetów.
O każdym mi opowiedziała to i owo, więc niby jest OK, ale żadnego nie poznałem. ......
Żona ciężko i wiele pracuje więc z jednej strony to rozumiem, ale ciężko mi jest to w pełni zaaprobować, szczególnie że potrafi często kontaktować się ze swoim kumplem.
Próbowałem z nią porozmawiać, ale z reguły jest b. zmęczona po pracy i nic z tego.

Jak żona reaguje jak proponujesz aby ich poznać ?? Nie mowie abyś był na każdym ich spotkaniu  ale jakieś jedno dla wzajemnego poznania sie . Moze zaproście ich do was do domu.

Jak ty chcesz rozmawiać to ona zmęczona ale siły na kontakt z kolega ma ??  Jak często sie kontaktują ??

olka_kontrolka napisał/a:

E tam, sa takie grupy zawodowe gdzie nie zaprasza sie osob towarzyszacych
Ja np pracuje w takiej firmie, wychodzimy w gronie tylko swojego wydzialu po kilkanascie osob raz w cza
Sa to grile, wypady do barow, zawody strzeleckie czy jak ostatnio paintbal
Naszych polowek to nie dziwi, taka praca

Mnie do czasu tez to nie dziwiło aż wyszło szydło z worka dlaczego mąż "nie kwapi " poznać mnie z nowym towarzystwem ......
teraz nie ma problemu od czasu do czasu jestem na ich spotkaniach lub sa zapraszani do nas kawke czy grilla ........

Autorze u Ciebie nie musi tak byc , ale jesli juz Cie to niepokoi i czujesz sie ze odsuwa Cie na boczny tor doradzam poważną rozmowę z żona.

19

Witaj,
Niestety my kobiety mamy to do siebie, że lubimy znaleźć sobie znajomego, który prawdopodobnie później awansuje na przyjaciela, oczywiście Naszego faceta bardzo to denerwuje, powiem tak jak nie umiemy się dogadać z nasza drugą połową więc szukamy osoby, która na spokojnie przedstawi nam jego punkt widzenia no a oczywiście najlepiej zrobi to facet biorąc pod uwagę fakt, że kobiety i mężczyźni bardzo się od siebie różnią. Może spróbujcie spędzać ze sobą więcej czasu, tak aby nie potrzebowała znajomych do rozerwania się czy mile spędzonego popołudnia, to na pewno bardzo pomoże. Nie przesadzaj z zazdrością, bo jeżeli będzie na Ciebie zła to będzie robić to co Cię wkurza, czyli np spotykać się ze swoim przyjacielem. No i zasugeruj jej że jest Ci przykro, bo masz wrażenie że się Ciebie wstydzi dlatego wszędzie chodzi sama - nie powinna Cię wyśmiać, nawet jeśli to i tak na pewno przemyśli to co jej powiedziałeś. Czasem warto męską dumę schować do kieszeni.

Pozdrawiam, Iga

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żona spotyka się ze znajomymi ale beze mnie...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024