Modelka - coś więcej niż ładne ciało? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Modelka - coś więcej niż ładne ciało?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Modelka - coś więcej niż ładne ciało?

Gdy przeglądam strony internetowe, co rusz natrafiam na informacje o jakiejś modelce - teraz na topie jest Andżelika Fajcht znana z piersi. Tfu, znana z programu Top Model, gdzie furorę zrobiły jej piersi. Programu nie oglądałam, zobaczyłam ją po raz pierwszy w teledysku Patty pt. "Krzyk", gdzie kryła się za gitarą i od razu pomyślałam  "Przecież to jest modelka!" - gdy posypały się negatywne komentarze odnośnie jej umiejętności jako gitarzystki. Potem zapodano wywiad z nią, który jednak mnie nie zniechęcił co do mego poglądu.

Jedno mnie jednak zdumiewa od lat: czemu ludzie tak bardzo interesują się modelkami? Stały się one swoistymi celebrytkami, których życie chce się śledzić.

Może zabrzmi kontrowersyjnie to, co napiszę, ale z całym szacunkiem dla wszystkich modelek: dla mnie modelka ma za zadanie tylko jedno: dobrze prezentować ubrania. Pracować ciałem. Nic innego. Jeśli chodzi o wykonywanie tego zawodu, nie wymagam, by była specjalnie błyskotliwa, wykształcona czy miała piękne loki. Modelka to dla mnie synonim wieszaka, na którym każdy ciuch wygląda świetnie.

A co Wy uważacie na temat modelek?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Modelka - coś więcej niż ładne ciało?

Zależy jak do tego podejdziemy , jeśli ma być to tylko manekin na ubrania stylistów, to dla mnie może być nawet niemową .czymkolwiek ...
Jeśli miałbym mieć w życiu z nią kontakt tongue tongue To wolałbym żeby w głowie miała więcej niż sznurek trzymający uszy.. hmm

3

Synonim wieszaka? Nie... To tak, jakby powiedzieć, że aktor to synonim papugi.

Modelka modelce nie równa i nie ma co wszystkich wrzucać do jednego wora. Nie wszystkie maja pusto w głowie, a te, które mają rzadko się wybijąją.

Czy Mille Jovović nazwałabym tylko wieszakiem?
Albo Naomi Campbell?  A już do postaci Waris Dirie ppojecie "tylko wieszak" zupełnie mi nie pasuje.
Nawet Marylin Monroe zaczynała od bycia modelką.
- - -

Z drugiej strony co do owego nieszczęsnego występu to nie modelce należy się krytyka, bo ona robiła tylko to, za co jej zapłacili, ale temu, kto taki "show" wymyślił oraz tej całej Pati, ze się na to zgodziła.

A czego oczekuje od modelek? Ze będą cieszyły moje oczy swoim wyglądem smile

4

Iceni napisał/a:

A czego oczekuje od modelek? Ze będą cieszyły moje oczy swoim wyglądem smile

A ja nawet tego nie oczekuję big_smile

ps. ale ja nie mówię o modelkach, które udzielają się również społecznie, jak np.Waris Dirie. Ale Naomi Campbell to już dla mnie jedynie wieszak. Jedyne co robi poza wybiegiem to skandale.

5

No tak, ale mimo wszystko z przeciętnej dziewczyny stała się osoba znana na cały świat i zarabiajaca grube miliony - trudno ja uważać za osobę mniej inteligentna, przebojowa czy ambitna od jakiejś urzędniczki choćby po studiach zarabiajacej 1500 funtów na miesiac.
Czy byłaby tym, kim jest gdyby na przykład 20 lat temu postanowiła zostać chirurgiem? big_smile

Zupełnie mnie nie dziwi fakt, że są kobiety, które ze swojej urody potrafią uczynić niezły biznes. Dziwią mnie jedynie dziewczyny, które tak się rozmarzyly o byciu kolejna "ikoną" że przestały dostrzegać, że zupełnie się do tego nie nadają i marnuja życie w gonieniu za nierealnymi marzeniami.

Ludzie pragną sławy. To nie jest wymyśl naszych czasów. Sława zawsze przekładala się na pieniądze, a pieniądze na możliwości. To kusi big_smile

A modelki sa jak wszyscy inni ludzie - jedni lepsi w tym, co robią, inni gorsi i wcale nie mało tych, którzy sa beznadziejni.

Poza tym do modelingu garną się również faceci - dla nich też to jest całkiem dobra droga do sławy i pieniędzy.

6

noooo smile

7

Poznałem kilka modelek. Miały tak dziwaczne podejście do swojego ciała że naprawdę nie chciałem kontynuuwać znajomości...

A podobno to najbardziej podatny na zdrady zawód: 9/10 się rozwodzi...

8

Spotykam się z początkującymi modelkami przy wspólnych sesjach i po rozmowach z nimi zmienia się mój pogląd na ten zawód/hobby/zajęcie (każda traktuje to inaczej).

Przede wszystkim, ładne ciało to za mało tongue
To jest na prawdę ciężka branża i ciężkie zajęcie. Dziewczyny, które chcą się z tego utrzymywać, muszą być świetnie zorganizowane, zdeterminowane, zdyscyplinowane.

Castingi, testy, sesję, wybiegi, targi, spotkania. Zleceń jest sporo. Często rozrzucone po różnych częściach Polski. A między nimi trzeba jeszcze zadbać o kondycję i wygląd.

To naprawdę ciężka praca i napięty grafik.

A co do podejścia do własnego ciała, to chyba nie powinien dziwić fakt, że jest ono czasem dalekie od przeciętnego postrzegania.

9

Spada brzoza w zoo...
ja mam tu grzyby!
Antylopa... uciec tak bardzo chce!
Czy ty nie wiesz, że... z antylopy
przysmaki są dobre? Tak bardzo!

a w tle brzdąkające struny gitary...

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Modelka - coś więcej niż ładne ciało?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024