Miłość przez internet. Coraz wiecej wątpliwości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Miłość przez internet. Coraz wiecej wątpliwości

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

1 Ostatnio edytowany przez Olinka (2011-12-12 01:56:40)

Temat: Miłość przez internet. Coraz wiecej wątpliwości

Witam! wiem że to forum kobiet , ale kto mi lepiej odpowie jak nie Panie> Ciężko mi okreslic to co dokładnie chciał bym napisać ale mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi.
wiec ponad miesiac temu poznałem Dziewczyne przez internet najpierw to była tylko taka rozmowa by po pisac. to był ze tak powiem portal z grami nie jakiś tam do szukania drugiej osoby. no i tak w ciągu czterech dni przeszlismy na gg(to była moja inicjatywa) i tak zaczelismy ze sobą pisac codzienie. co nie jest łatwe bo Ona mieszka obecnie w USA i jest spora róznica czasu , oczywiscie przesłalismy sobie zdjecia (tu Ona była pierwsza) Mi sie bardzo spodobała . Coraz czesciej zacząłem o Niej myślec ,, nie mogłem sie kazdego dnia doczekac żeby z nią po rozmawiać. Nasze rozmowy trwają po kilka godzin , gadamy o byle czym i nam sie to bardzo podoba. oczywiście przeszliśmy na telefon. Choć co mnie bardzo martwi do tej pory tylko raz do mnie zadzwoniła , ja ze swojej strony próbowałem wszystkiego ale na podany numer sie nie mogłem do dzwonic(amerykański)Z tego co piszemy czujemy do siebie to samo , powiem szczerze że jeszcze do zadnej kobiety nie czułem tego co teraz ( może to głupie ale pisze to co czuje) z jej strony jest to samo> Ze wzgledu na odległość do naszego spotkania troche czasu minie ale jest juz zaplanowane jak najszybciej się da. I tu zaczyna sie moje zmartwienie wiadomo jak jest dziś w internecie(świecie) Ja sie bardzo w to angażuję i boję sie że moze sie okazać ze ta druga osoba nie istnieje , bo to wydaje sie mi na razie jak z bajki. Ja jestem prostym chłopakiem z małej wioski a Ona dziewczyna która moze miec wiele> I tu mam pewne watpliwości , nie wiem jak mam zweryfikować czy Ona to Ona. czy tam nie siedzi jakas osoba która sie tylko bawi. Czy te zdjecia które mi przysłała są prawdziwe czy Ona w ogóle mieszka w tej ameryce? mam dużo watpliwości bo wiem ze sie bardzo angażuje w to i jezeli by sie przed przyjazdem okazało ze tej osoby po prostu nie ma to bym sie załamał porzadnie. ja sam osobiście nie mam pomysłu jak to zweryfikować . Dla mnie to jest jak Bajka i nie wierze że moge miec tyle szczeście żeby spotkać tak mi odpowiednią Kobietę. Mamy juz nawet plany że jak sie spotakamy i bedzie nam dobrze to sie już nie rozstajemy. wiem że może dużo osób powie że to głupie jak myślę ,że tak przez neta ale ja tak czuje i tego nie mogę zwalczyć. Mam wątpliwosci ale jak z nią pisze to jestem jak by w innym świecie , uśmiech mi nie schodzi z twarzy.

Zwracaj, proszę, uwagę na prawidłową pisownię. Pozdrawiam, Moderatorka Olinka smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miłość przez internet. Coraz wiecej wątpliwości

Moim zdaniem powinieneś poszukać jakiś swoich znajomych którzy mieszkają w USA w tym mieście co twoja dziewczyna,może ja znają?może mogli by ci coś o niej dowiedzieć? A tak moim skromnym zdaniem,to co czujesz to jeszcze nie miłość, to zauroczenie, jak piszesz pochodzisz z małej miejscowości, a ona? dziewczyna z ameryki, to działa na wyobraźnię,wierzę że jesteś bliski zakochania się w niej,ale jak na razie nie straciłeś jeszcze zdrowego rozsądku i chwała Bogu. za tym, że coś tu nie gra, przemawia fakt, że nie mogłeś się do niej dodzwonić, jak się domyślam na numer z którego ona  raz zadzwoniła. Gdyby nie miała nic do ukrycia pierwsze co to podałaby ci swój numer telefonu. Jedyne co możesz zrobić to poszukać kogoś mieszkającego tam gdzie ona, kogoś ze znajomych, z rodziny. Nie znaczy to że chcesz ja śledzić,potrzebujesz tylko potwierdzenia, że taka osoba jest tym za kogo się podaje. powodzenia.

3

Ta opcja odpada nie mam nikogo takiego niestety. tez o tym myslałem i znajomy brata teraz wyjechał ale pech chcial ze mieszkają w bardzo dużej odległości. a wiadomo nie bedzie przejezdzał pół stanów z tego powodu. o gólnie to ciężka sprawa z tym dzwonieniem ale powiedziała nie dawno że od poniedzialku z mnienia sieć na inną z której bedziemy mogli do siebie dzwonic bez problemów

4

nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie..popros ja moze o jakiegos fb czy coss takiego, zebys mogl powtwierdzic, ze to faktycznie ona

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2011-12-12 02:29:01)

Dobry pomysł, ze na to nie wpadłem. Własnie jej napisałem , zobaczymy co odpisze. Dziekuje.

Pomysł z portalami został obalony . niestety odpisała że nie ma . coraz wiecej myśli w głowie

Nie pisz, proszę, posta pod postem, a jeżeli chcesz coś dopisać użyj opcji "edytuj", o czym mówi punkt 11 Regulaminu Forum. Dziękuję za dostosowanie się do prośby i pozdrawiam, Moderatorka Olinka

6

karola87 napisał/a:

nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie..popros ja moze o jakiegos fb czy coss takiego, zebys mogl powtwierdzic, ze to faktycznie ona

dobry pomysł! ja mam fejsa otwartego cały czas a na to nie wpadłam big_smile jest jeszcze NK, tam też możesz jej poszukać Powodzenia!

7

hm jak nie ma to zle, ja tez naprawde nie mam, ale dlatego ze nie lubie tego typu rzeczy, da sie tu jakos na privie pisac? bo dopiero dzis dolaczylam? to bym ci huzil wiecej doradzila

8

karola87 napisał/a:

hm jak nie ma to zle, ja tez naprawde nie mam, ale dlatego ze nie lubie tego typu rzeczy, da sie tu jakos na privie pisac? bo dopiero dzis dolaczylam? to bym ci huzil wiecej doradzila

tu nie ma privu, możecie pisać na e-mail lub na GG jak podacie sobie namiary na siebie.

9

popros ja o rozmowe na skypie, skype chyba moze sciagnac jesli nie ma, a nie wierze, ze mieszka w usa i nie ma kamerki np czy to internetowej czy w lapie, nie chce cie martwic, ale ja troszke czytalam o internetowych naciagaczach tzn wysylaja ci np zdjecie pieknej dziewczyny lub chlopaka i wkrecaja w znajomosc, zeby np zrobic cie na kase, mam nadzieje, ze tobie sie to nie przytrafilo, popros ja o tego skype, ze bardzo bys ja chcial zobaczyc itd

10

witam wink z internetowymi znajomosciami to jest roznie ja sie nacielam tak bardzo ze szok nigdy juz nikomu nie zaufam , poczatek zupelnie jak twoj normalnie bajka obok mnie z tej bajki lezy mala sliczna dziewczynka ,ale niestety krolewicz okazal sie oszustem szukal kogos kto splaci jego dlugi ,facet mial wyroki w zawieszeniu za kradzieze prwko oczywiscie tez zabrane za alkohol i takie rozne sprawy i jego rodzina tez mnie oszukala wszyscy w tym tkwili wiec uwazaj kolego z kim masz do czynienia moze to prawdziwe piekne uczucie ale narazie badz ostrozny wink powodzenia

Rowniez polecam skype. Przynajmniej bedziesz mogl zobaczyc czy osoba ze zdjecia to na pewno ona. Tylko jak koleznanki wczesniej powiedzialy, uwazaj zebys nie nacial sie na jakies problemy.

Pozdrawiam

12

i tu jest problem , juz to przerabiałem ale tu gdzie mieszkam to taka dziura że porzadnego neta nie da sie załozyć. a na tym czymś to mi nie działa. wiec odpada, a z tym że własnie mogę trafic na jakiegos oszusta to własnie sie zastanawiam bo czuje że co raz mocniej sie w to angażuje a nie bardzo mogę te uczucia , mysli powstrzymać . dziekuje za rady

13

huzil napisał/a:

i tu jest problem , juz to przerabiałem ale tu gdzie mieszkam to taka dziura że porzadnego neta nie da sie załozyć. a na tym czymś to mi nie działa. wiec odpada, a z tym że własnie mogę trafic na jakiegos oszusta to własnie sie zastanawiam bo czuje że co raz mocniej sie w to angażuje a nie bardzo mogę te uczucia , mysli po wstrzymać . dziekuje za rady

To to trochę utrudnia sytuację, pozostał ci FB, NK, nie musisz czekać aż ona ci prześle kontakt na któryś z portali, możesz sam spróbować ja znaleźć, kiedy wrzucisz jej imię i nazwisko i miasto do wyszukiwarki tych portali,pokaż ci się osoby którym te dane pasują. Może wśród tych osób będzie i ona.

14

dziekuje. Ale niestety jej się zapytałem i odpowiedziała że nie ma nigdzie . co mnie bardzo nie pociesz.
masakra

15 Ostatnio edytowany przez samisam (2011-12-11 21:00:23)

huzil napisał/a:

dziekuje. Ale niestety jej się zapytałem i odpowiedziała że nie ma nigdzie . co mnie bardzo nie pociesz.
masakra

Coś za dużo asekuracji z jej strony,Jak na młoda dziewczynę,polkę będąca za granica,to trochę dziwne nie mieć kontaktów w Polsce. A taki Fb to bożyszcze obecnej młodzieży.  Ja na twoim miejscu odpuściłabym sobie tego "egzotycznego ptaka" i poszukała "słowika" na polskich łąkach smile ale to zrobiłabym ja, co zrobisz ty, to już twój wybór, trzymam kciuki smile

16

tu jest małe nie porozumienie ona od 14 roku zycia wyprowadziła sie z polski i tu praktycznie nie ma rodziny. wiec nie utrzymuje z nikim kontaktów. wiem że troche duzo tych watpliwosci ale na razie ciezko to zerwać , bo niczego nie jestem pewny a jak tam jest na prawde ta osoba której oczekuje i to strace. to bym sobie tego nie darował. a po drugie po co by miała Mi poswiecac tyle czasu na rozmowy. mam jej kilkanascie zdjec z róznego okresu zycia . Sam nie wiem mnie bardzo ciagnie do niej. co mnie przeraza.

17

huzil napisał/a:

tu jest małe nie porozumienie ona od 14 roku zycia wyprowadziła sie z polski i tu praktycznie nie ma rodziny. wiec nie utrzymuje z nikim kontaktów. wiem że troche duzo tych watpliwosci ale na razie ciezko to zerwać , bo niczego nie jestem pewny a jak tam jest na prawde ta osoba której oczekuje i to strace. to bym sobie tego nie darował. a po drugie po co by miała Mi poswiecac tyle czasu na rozmowy. mam jej kilkanascie zdjec z róznego okresu zycia . Sam nie wiem mnie bardzo ciagnie do niej. co mnie przeraza.

To że ona tak dawno wyjechała nie pisałeś, to trochę zmienia sytuację, a jak planujecie się spotkać? Ona tu przyjedzie, czy ty wybierasz się do niej? nie popadaj w obsesję,poczekaj bo real może cię rozczarować, a im więcej sobie wyobrazisz tym bardziej się możesz rozczarować.

18

wiem ze może trochę zaczynam przesadzac, dlatego pracuje nad tym. początek był że przyleci w wakacje ale z tego że nas ciagnie do siebie przylatuje do polski wczesniej. i jezeli by nam wyszło to ma zostac w polsce ponieważ jak wiadomo przeszkodą jest wiza , i brak znajomosci jezyka, wiec mamy na razie byc tu a jak by nam wyszło to pózniej bedziemy nad tym mysleli.

19

huzil napisał/a:

wiem ze może trochę zaczynam przesadzac, dlatego pracuje nad tym. początek był że przyleci w wakacje ale z tego że nas ciagnie do siebie przylatuje do polski wczesniej. i jezeli by nam wyszło to ma zostac w polsce ponieważ jak wiadomo przeszkodą jest wiza , i brak znajomosci jezyka, wiec mamy na razie byc tu a jak by nam wyszło to pózniej bedziemy nad tym mysleli.

NO więc "daj se na wstrzymanie"(jak to moi synowie mówią) i poczekaj spokojnie na rozwój wypadków, do jej przyjazdu podszkól angielski,obmyśl jak jej uprzyjemnić pobyt,co jej pokazać w swojej okolicy czy dalej. Gwarantuję ci że jak się skupisz na takich drobnostkach przestaniesz "szaleć" i nabierzesz trochę potrzebnego realizmu. Możliwe że po spotkaniu oboje poczujecie że "to nie to" i pozostaniecie przyjaciółmi, a może zostaniecie razem. Musisz sobie zdać sprawę że dla niej to będzie ogromna rewolucja, przyjazd do kraju którego prawie nie zna(wyjechała jako dziecko) będzie musiała jakoś tu się zagospodarować. No nie łatwe zadanie sobie postawiliście, mam nadzieje że wam to jakoś pójdzie, big_smile

20

wiem i staram sie panowac nad tym choć jest coraz trudniej. wiem że trzeba poczekac na to co bedzie jak przyleci. tylko mi własnie o to chodzi ze jak nadejdzie ten dzien a ja sie na niego nastawie a tu sie o kaze że ta osoba to fikcja. a wiem jedno jak bym jej wyłożył kawe na ławe i powiedział w prost ja Ci nie bardzo wierze i chce jakiegoś dowodu ze ty to ty. to na pewno jezeli jest ze tak powiem prawdziwa to straci zaufanie do mnie że jej nie ufam. bo to kazdy by tak odebrał. czekam teraz jak ma specyjalnie zmienić dla mnie sieć żeby do mnie dzwonić a ja do niej .  przy najmnie bede wiedział czy mieszka w ameryce.
mam jeszcze jedno dziwne pytanie Ona ma numer w orange polski bo jej załatwił brat ale tak że może tylko pisać sms a dzwonić na ten numer nie można, co nie rozumiem ale moze to wynika z mojej niewiedzy jak działaja polskie sieci w USA

21

a ja ci powiem szczerze, ze dla mnie jest tu za duzo ale i zbyt wiele rzeczy sie nie udaje, nie chce cie zle nastawiac ale mi cos tu smierdzi, po za tym ty tez czujesz ze jest cos nie tak, nie podoba mi sie zwlaszcza ten numer z orange i ze smsy da rade wysylac a dzwonic juz nie..tez sie nad tym zastanawiam, hm nie wazne ze ty nie mozesz gadac na skype zapytaj jej poprostu czy nie mozecie pogadac, jesli sie nie zgodzi to juz wiaomo napewno ze cos nie halo

22

własnie też mi sie wydaje że tu jest za duzo ale. ale tak po prostu nie moge jej powiedziec bo jezeli Ona pisze samą prawde to zobaczy że jej nie ufam. ale jutro zaproponuje jej skype zobaczymy co odpisze. dziekuje

23

a too chyba da rade sprawdzic z tym orange nie? jesli sie wkreciles sprawdzaj wszystko!! moze ja nie jestem najlepsza osoba do dawania tego typu rad, ale przynajmniej wiem czego unikac zeby nie podawac swojej tozsamosci smile i dla mnie tez dziwny jest ten fb, mam nadzieje tylko ze wszystko ci sie dobrze ulozy tak jak mi i ze jest to wspaniala dziewczyna i nie raz jeszcze przezyjecie wspaniale chwile na realu smile

24

dziekuje. no staram sie dokładnie sprawdzac to co piszę i jest duzo rzeczy co mogą być realne ale budzą we mnie wiele sprzecznosci. wiec nigdy do konca nie mogę jej powiedziec co ty piszesz to kłamstwa. no mam nadzieje że coś z tego bedzie a jak nie to pierwszy i ostatni raz z kims pisze przez neta, pozdrawiam

25

ale widzisz, siedzisz na forum dzis pol dnia tak jak ja i czekasz na odpowiedzi, zalezy ci na niej:) mimo tego ze sie nie spotkaliscie, walcz:) 3mam kciuki

26

zalezy i to bardzo. i ja juz zrobie wszystko co mogę by tego nie stracic . ale reszta zalezy od niej. jeszcze raz dziekuje

27

a i jak masz pytania to wal na maila smialo, odpowiem ci na wszystkie, albo tu na forum jak wolisz

28

dobrze. i z góry dziekuje

29

karola87 napisał/a:

a too chyba da rade sprawdzic z tym orange nie? jesli sie wkreciles sprawdzaj wszystko!! moze ja nie jestem najlepsza osoba do dawania tego typu rad, ale przynajmniej wiem czego unikac zeby nie podawac swojej tozsamosci smile i dla mnie tez dziwny jest ten fb, mam nadzieje tylko ze wszystko ci sie dobrze ulozy tak jak mi i ze jest to wspaniala dziewczyna i nie raz jeszcze przezyjecie wspaniale chwile na realu smile

Jeżeli chodzi o polski numer, ja mam numer w play,a też się nikt do mnie nie dodzwoni,i na opak,tylko zostały sms, a mieszkam w Czechach nie w USA. To zależy od podpisanych umów pomiędzy operatorami. Więc się nie nakręcaj, tylko poczekaj, jeżeli to jakieś oszustwo to najzwyczajniej w świecie nie przyjedzie.

30

nie powiem troche mnie uspokoiłeś. no zamierzam uzbroić sie w Cierpliwośc i zobaczymy co z tego wyjdzie. dzjekuje za czas

31

huzil napisał/a:

a po drugie po co by miała Mi poswiecac tyle czasu na rozmowy.

Nie chcę Cię martwić, ale takich powodów może być mnóstwo. Może być na przykład znudzoną mężatką, która pragnie czyjejś uwagi i oderwania się od szarej rzeczywistości, a internet daje jej tę możliwość, a ponadto kiedy tylko będzie czuła, że zabrnęła za daleko, w każdej chwili może się wycofać. Może też mieć zwykłą potrzebę podniesienia własnej samooceny, a nic tak kobiecie w tym nie pomaga jak rozkochany w niej facet, co wcale nie znaczy, że ona musi mieć w stosunku do niego naprawdę poważne zamiary.

Jak dla mnie ona za bardzo chroni swoją prywatność, asekuruje się, nie dąży do rozwoju Waszej znajomości, a w zamian piętrzy problemy. Kiedy człowiekowi bardzo na kimś zależy, jest w stanie zrobić naprawdę wiele, żeby mieć z tą osobą jak najszerszy kontakt. Weźmy też pod uwagę, że dzisiejsza technika umożliwia nam to jak nigdy wcześniej, dając do dyspozycji całe mnóstwo możliwości i narzędzi. A Wy? Nie słyszycie się, nie widzicie, macie tylko to gg, a to jest naprawdę bardzo mało. Zbyt mało w każdym razie jak na coś, co ma dążyć do stworzenia czegoś trwałego i wyjątkowego.

Ja oczywiście życzę Ci jak najlepiej, ale bądź ostrożny, nie angażuj się zanadto w znajomość, która nosi w sobie wszelkie przesłanki wielkiej niewiadomej.

32

Huzil... nie angażuj się w to tak.. I nie chodzi mi o to że ona może udawac kogos kim nie jest bla bla.. ale po  prostu nie możesz angażowac sie w swoje wyobrażenie o kimś.  Piszesz że nigdy do żadnej dziewczyne czegoś takiego nie czułeś a może dlatego że jej nie znasz? że jest to twoje wyobrażenie, że nie widzisz jej wad. Jak sie maksymalnie zaangażujesz to trudno ci potem będzie w razie rozczarowania o niej zapomnieć. Do tego dochodzi fakt tego że mieszka w USA.. i co przeprowadzi sie???
Musisz zachować dystans a to co czujesz to nie miłosc to zauroczenie, fascynacja itp.

33

roses napisał/a:

Huzil... nie angażuj się w to tak.. I nie chodzi mi o to że ona może udawac kogos kim nie jest bla bla.. ale po  prostu nie możesz angażowac sie w swoje wyobrażenie o kimś.

Bardzo dobre stwierdzenie. Jeśli się kogoś nie dotknęło, nie usłyszało, nie pobyło z nim sam na sam - nie można się w nim zakochać, a wyłącznie w wyobrażeniu o nim. W takich sytuacjach nasza wyobraźnia ma niestety tendencję do idealizowania, co jednak wcale nie znaczy, że po tej drugiej stronie nie może siedzieć ktoś bliski takiemu ideałowi. O tym trzeba się jednak realnie przekonać, dopiero potem można się bezpiecznie angażować.

34

hmm potrzebowałem właśnie spojrzenia osób ze tak powiem neutralnych . wiec dziękuje wam. moi bliscy po cześci też mi tak mówią. ale jezeli mam pisać prawdę to muszę sie przyznać że to co czuję że tak powiem do tej osoby stara sie mi juz przy słonić rozsadne myślenie. na prawde cieżko jest z tym walczyć. Chyba pod świadomie chcę wierzyć że ta osoba istnieje na prawdę i jak ją spotkam to bede szczęsliwy. sam tak na prawdę nie wiem czego oczekuję , jestem młody ale juz troche w życiu przeżyłem i wiem że nic mnie nie zaskoczy. Może dlatego ja sam sie zaczynam nastawiać się że nic az tak dobrego mnie spotkać nie moze. Masakra. ale dziekuję  za odpowiedzi

35

Witajcie. Teraz  to już sam nie wiem co robić.  Czekam na to spotkanie będzie pod koniec lutego, Ona też zapewnia ze wszystko temu podporządkowuje  i nie może się tej chwili doczekać. Tylko mam z nią  co raz mniejszy kontakt. Dzwonić nie dzwoni bo mówi że próbuje ale nie może się do dzwonić , a ja nie mogę  bo niby ma za blokowane połączenia z polski(bo jej poprzedni chłopak wrócił do polski i ją prześladował połączeniami to zablokowała przychodzące, tyko to tez jej się przypomniało jak kolejny raz nie mogłem sie do niej do dzwonić i za czołem domagać się wyjaśnień. Bo próbowałem wszystkiego żeby to zrobić) Teraz ostatnio net jej przestał chodzić , co prawda zacinał jej się zawsze często, ale teraz nawet nie rozmawiamy przez gg. Ale to co mi najbardziej przeszkadza to że były teraz święta i od czwartku do środy wieczorem nie miałem z nią kontaktu bo niby miała dużo spraw bo święta. I ja starałem się to zrozumieć tylko odezwała się dopiero w środę po 24 że tak się z tęskniła, tak jej mnie brakowało, i tu nie rozumiem bo w święta nie raz siadałem przed kompem i pisałem jej na telefon sms że jestem na gg to porozmawiamy. I jak mi bardzo zależy to nie mogę tego zrozumieć jak można nie znależć 30 minut przez pięć dni dla takiej osoby.A dla wyjaśnienia Ona ma polski numer w orange na który można pisać sms ale do dzwonić się nie można ale akurat to jest możliwe. tylko nie ona potrzebuje jakiś kodów nie raz i właśnie przed świętami jej się skończyły dla tego tez nie mogła do mnie pisać sms. od Czwartku może już pisać ale i to co mnie rozwaliło już kompletnie wczoraj pisaliśmy rano i i mieliśmy pisać wieczorem bo Ona powiedziała że nie idzie na sylwka bo be zemnie nie chce i spędzi go u wujka w klinice pomagając. I najlepsze jest to że od wczoraj wieczorem ma wyłączony telefon, żadnego znaku w takiej chwili, nic zero kontaktu i ja tego nie rozumiem bo jak tak można jak na kimś Ci zależy robić. Na razie nie wiem co się stało ale pewnie usłyszę wypowiedz w stylu to nie moja wina, co mogłam zrobić jak mi sieć zablokowała. Teraz już bardziej skłaniam się ku temu że siedzi tam osoba która się  bawi moim uczuciami, ale duża część  mnie stara się ją tłumaczyć że może na prawdę nie mogła. Nie wiem sam, ledwo potrafię się opanować żeby jej nie wygarnąć co o tym myślę ale wiem że jak tak zrobię to ją stracę. Druga myśl to jest zacisnąć zęby i poczekać te 1,5 miesiąca i zobaczyć czy przyleci. Bo jak się wtedy coś stanie i jej nie będzie to będe miał pewność że ta osoba nie istnieje. Tylko że to wiąże się z pewnymi sprawami bo muszę się na ten czas przygotować, typu wynająć mieszkanie w wawie. i tak dalej.  Ale jak się na nią nastawie a jej nie będzie to ta sytuacja mnie załamię. Proszę o jakąś radę, bo ja mam taki mętlik że ....... przepraszam za ten bałagan w pisaniu , Dziękuję

36 Ostatnio edytowany przez młody777 (2012-01-01 21:16:07)

Witam.Faktycznie sytuacja,w której się Pan znalazł nie jest łatwa.Weryfikacja istnienia tej osoby,uzyskanie jakichś wiarygodnych informacji na Jej temat jest bardzo trudne.Moje znajomości z kobietami to znajomości wyłącznie zawarte przez internet,zawsze po poznaniu kogoś nowego staram się sprawdzić czy ta osoba w ogóle istnieje,ale...to,że ona faktycznie istnieje nie zwalnia mnie od myślenia,zawsze staram się być nieufny i nie ma to znaczenia jak mila,przyjazna,otwarta,szczera itp wydaje mi się druga osoba.Dlatego też dołączając się do wypowiedzi innych użytkowników-zachęcam do tego by się tak nie angażować.Nawet samo spotkanie nie da odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania.Nigdy nie wiem co może ukrywać 2-ga osoba i tylko długi proces poznawania-najlepiej w formie kontaktów "osobistych"(spotkań,spędzania razem czasu) może nas utwierdzić w przekonaniu jak jest na prawdę.Na Pańskim miejscu nie podejmowałbym zbyt pochopnych decyzji.Pozdrawiam i życzę powodzenia

37

Sieci komorkowe dzialaj wszedzie tak samo, choc na innych pasmach. Nie ma czegos takiego, ze mozna pisac a dzwonic nie, Jedynie koszty polaczen moga powstrzymywac, gdyz placi sie za roaming.
W Stanach polaczenia komorkowe tak miejscowe, miedzystanowe jak i miedzynarodowe sa tak tanie, ze nikt nie uzywa polskich kart, bo sie to nie oplaca. Dzwoni sie z tamtejszych numerow i godzinami gada z Polska.
Smierdzi mi tu oszustwem na kilometr...

Nie ma FB, NK, Twitka itd... cuchnie jak nic zabawa i szalbierstwem.

Nie angazuj sie zbytnio, bo cos mi tu sie nie podoba... Obserwuj, zachowaj zdrowy rozsadek a w razie czego zwiewaj gdzie pieprz rosnie. To, skad jestes nie ma znaczenia, wazne jest jaka osoba jestes. Nie daj sobie wmowic inaczej. Cen sie i szanuj, bo jesli Ty tego nie zrobisz, to nikt tego nie bedzie robil

38

Kolego daruj  sobie tą znajomość Ktoś Cię robi w balona  i bawi przy tym wyśmienicie sad  Jeżeli chodzi   o identyfikacje rozmówczy  to  można  spróbować  taru  tricków np.  wrzucić w google numer  GG może  gdzieś na  jakimś  portalu  lub  czacie  był  podawany, możesz to samo  zrobić  z numerem telefonu  tym  polskim jak i "amerykańskim" jeżli  poznaliście  się na  jakimś  portalu  gier   wrzuć w  google  jej  nick , może  gdzieś uda  Ci się zdobyć  jej  adres  IP  a  wtedy  lokalizacja  to już  prosta  bajka smile  KIedyś  pamietam były takie  programy   do GG ustalające   trase  sygnału  rozmówcy   Tak  więc jest  to do sprawdzenia  Ale   nie zawracaj  sobie  tym  wszystkim  głowy   tylko po  prostu  zapomnij.........

39

Za dużo "ale" i unikania kontaktu bezpośredniego. Czy ona jest małoletnia, że nie może kupić sobie sama telefonu i zadzwonić?? Jak dla mnie - ktoś Cię wkręca.

a teraz trochę czarnowidztwa smile
Co do: "po co by miała Mi poswięcać tyle czasu na rozmowy"

Najłagodniej się rozczarujesz jeśli tylko ktoś chciał się zabawić Twoim kosztem- może być jednak dużo więcej poważnych powodów dlaczego ktoś poświęca Ci dużo czasu. Pamiętaj, że im dłużej korespondujesz - tym więcej ta osoba o Tobie wie i tym lepiej zna Twoje zwyczaje (co lubisz a czego nie itd), tym lepiej potrafi tobą manipulować. Internet niesie ryzyko, że mailując potrafimy otworzyć się bardziej niż podczas spotkania, powiedzieć więcej niż byśmy powiedzieli wprost.

Wydaje Ci się, że kochasz (za co konkretnie? wyobraź sobie, że to obleśny stary facet tak do Ciebie pisał - za co go kochasz? przypomnij sobie momenty kiedy to poczułeś.. czy to nie jest tak, że ktoś stosuje regułę manipulacji zwaną podobieństwem - czyli mówi tylko to co chcesz usłyszeć, powtarza Twoje słowa, opisuje wydarzenia podobne do tych jakie opisywałeś wcześniej, używa podobnych sformułowań).. nie masz pewności, że te maile nie są tylko zmyślone.

Poczytaj - nigdy nie jest za późno smile
http://fdn.pl/baza-wiedzy
Powiesz pewnie, że jesteś dorosły - ale czy dorosły "zakochuje się" w kimś kogo nigdy nie wiedział?
a może potrzebuje Twojej nerki.. albo portfela, kart, dokumentów i numeru konta... możliwości jest wiele.

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Miłość przez internet. Coraz wiecej wątpliwości

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024