czy ona mnie lubi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: czy ona mnie lubi?

Witam,
     Podoba mi się pewna dziewczyna, problem w tym, że jestem bardzo nieśmiały i nie wiem jak do niej zagadać. Sam nieraz mam wrażenie, że też jest mną zainteresowana. Studiujemy na jednym kierunku i w zasadzie tyle tylko ją znam. Nieraz(ale bardzo rzadko) rozmawiamy ale krótko i na tematy związane z nauką. Pewnie nie było by problemu gdyby nie to, że jestem brzydki i stąd ta moja nieśmiałość. Tak jak już napisałem nieraz mam wrażenie, że ona też się mną interesuje tylko nie wiem czy to nie dlatego, że jestem najlepszym studentem w grupie i sam nie wiem może dlatego żebym jej pomógł w nauce czy coś w tym stylu?(Ona też bardzo dobrze się uczy) Pewnie bym tak nie myślał ale ze względu na swoją brzydotę jakoś trudno mi uwierzyć, że mogę się jej podobać tym bardziej, że ona jest ładna(przynajmniej jak na mój gust). Nieraz mam wrażenie, że ona sama jakby czeka aż do niej zagadam tylko, że ona jest bardzo towarzyska, ze wszystkimi chętnie rozmawia i nie wiem jak to odebrać. Ostatnio nawet zaproponowała, żebyśmy się razem spotkali zrobić raport, tak jak by jej zależało na spotkaniu- tyle tylko, że nie wiem czy nie w celach czysto naukowych? Chętnie bym do niej zagadał albo gdzieś zaprosił ale boje się, że mnie wyśmieje:(
Tak sobie czasem myślę, że gdyby nie ten wygląd to ...
Nie wiem co mam robić?

Zobacz podobne tematy :
Odp: czy ona mnie lubi?
szwajcerzeber napisał/a:

Witam,
     Podoba mi się pewna dziewczyna, problem w tym, że jestem bardzo nieśmiały i nie wiem jak do niej zagadać. Sam nieraz mam wrażenie, że też jest mną zainteresowana. Studiujemy na jednym kierunku i w zasadzie tyle tylko ją znam. Nieraz(ale bardzo rzadko) rozmawiamy ale krótko i na tematy związane z nauką. Pewnie nie było by problemu gdyby nie to, że jestem brzydki i stąd ta moja nieśmiałość. Tak jak już napisałem nieraz mam wrażenie, że ona też się mną interesuje tylko nie wiem czy to nie dlatego, że jestem najlepszym studentem w grupie i sam nie wiem może dlatego żebym jej pomógł w nauce czy coś w tym stylu?(Ona też bardzo dobrze się uczy) Pewnie bym tak nie myślał ale ze względu na swoją brzydotę jakoś trudno mi uwierzyć, że mogę się jej podobać tym bardziej, że ona jest ładna(przynajmniej jak na mój gust). Nieraz mam wrażenie, że ona sama jakby czeka aż do niej zagadam tylko, że ona jest bardzo towarzyska, ze wszystkimi chętnie rozmawia i nie wiem jak to odebrać. Ostatnio nawet zaproponowała, żebyśmy się razem spotkali zrobić raport, tak jak by jej zależało na spotkaniu- tyle tylko, że nie wiem czy nie w celach czysto naukowych? Chętnie bym do niej zagadał albo gdzieś zaprosił ale boje się, że mnie wyśmieje:(
Tak sobie czasem myślę, że gdyby nie ten wygląd to ...
Nie wiem co mam robić?

Spróbować, do odważnych podobno świat należy. W najgorszym razie odmówi, ale zdobędziesz jakieś doświadczenie w podrywaniu płci pięknej.

3

Stary mam dokładnie taki sam problem w pracy. Otóż też koleżanka która mi się podoba ładnie się do mnie uśmiecha zagaduje, ba nawet broni mnie przed szefem żeby nie dawał mi więcej obowiązków bo jestem jak to się mówi dociążony. Tyle tylko że ona ogólnie jest towarzyska, bezpośrednia i uśmiechnięta do wszystkich. Tylko że do mnie jakby bardziej, bo czasem rozmawiamy na tematy poza zawodowe. Też nie wiem jak to odbierać. Bardzo chętnie bym się z nią spotkał gdzieś po pracy ale nie chcę psuć dobrej póki co relacji koleżeńskiej i wyraźnie jej podrywać. Może ona po prostu ma mnie za dobrego kolegę a ja wyjeżdżając z takimi propozycjami stracę dobrą koleżankę. Pamiętam, że raz nawet jak wychodziliśmy oboje późno z pracy jako ostatni to powiedziała do mnie (do dziś nie wiem czy żartem czy serio) że trzeba uważać bo takie wspólne wychodzenie gdy inni dawno już wyszli jest podejrzane (w sensie że niby coś tam razem działamy ;-)). Też często chce abym jej w czymś pomógł ale bardzo często są to rzeczy dość proste i sam już nie wiem czy ona oczywiście oczekuje mojej pomocy czy też chce abym przy niej po prostu posiedział. Gdyby nie fakt że jest ona otwarta w stosunku do wszystkich to już dawno bym coś zaproponował a tak to chodzę taki trochę zaczarowany od bandy do bandy bojąc się poderwać bo to jednak praca a nie klub nocny. Miał ktoś z Was podobne doświadczenie?

4

Chłopaki. Nie będę wam tu pisać takich frazesów jak "do odważnych świat należy" czy też "kto nie ryzykuje ten nie ma"/.

Przesyłam wam linka do wątku chłopaka, który miał problem podobny do waszych. Poczytajcie jak u niego rozwinęła się sytuacja - na pewno doda wam to trochę otuchy.

http://www.netkobiety.pl/t40032.html

Pozdrawiam i życzę odwagi;)

5

@szwajcerzeber
1. Kobiety sa bardzo delikatne w okazywaniu zainteresowania, to że z Tobą rozmawia to znaczy że lubi, więc to mamy już za sobą, czy ty byś rozmawiał z kobietą której nie lubisz?
2. Kobieta ciebie nie wyśmieje, widziałeś taką co by się śmiała jak zaproponujesz jej coś? chyba filmów się naoglądałeś z zachodu. Jeśli do ciebie podejdzie brzydka kobieta i zaproponuje spotkanie to najwyżej jej odmówisz a w głębi duszy poczujesz się dobrze że ktoś się tobą interesuje. Tak one mają tak samo. Dlatego zaproponuj centralnie spotkanie, wspólne wyjście na spacer itd... na którym będziesz gadał o rzeczach nie związanych z uczelnią tylko o pierdołach.

@soliter84 Skoro Ci zleca lekkie zadania to znaczy że nie chce ciebie wykorzystywać, a więc chce z tobą przebywać. I tak jak u kolegi zaproś ją na spacer, nie wiem może do zoo, na kawę, powiedz że masz ochotę ja poznać i dowiedzieć się jaka jest poza pracą, to dość odważne i niezobowiązujące, a będzie wiedziała że masz na nią konkretną ochotę. Jak odmówi to się nic nie stanie, zarzuć jej że jest tajemnicza z uśmiechem na ustach i tyle wink baw się tym, laski nie są głupie one dobrze wiedzą po co się z nimi chcesz spotkać i widzą 3 razy więcej niż faceci, mają wysoka inteligencje emocjonalną.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024