Mój były mnie podsłuchuje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Mój były mnie podsłuchuje

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1

Temat: Mój były mnie podsłuchuje

Mam prosbe pisalam tu raz jako ysl,teraz powracam jako ysl-x gdyz nie pamiętam hasła, ale mniejsza z tym.
Jestem tu odnośnie mojej chorej sytuacji.
Opisywałam historie z pewnym Duńczykiem, ktory jak na moje oko cos do mnie mial. Chodzilo o to ze wgrał mi podsłuch na moj telefon, a umowy wygasają pod koniec tego roku.
Nie umiem zaszyfrować się przed tym. Jesli ktos chce mi poradzic zmiane tel badz czegos w tym stylu, z gory dziekuje,nie jestem bogata. Probowalam zerwac te umowy odnosnie tych okolicznosci ale Orange żąda kar umownych.
To ze mi wgral aplikacje i siedzi w moim tel to jedno i jest to pewne gdyz w jaki inny sposob mozna dzwonić na swoj wlasny nieaktywny numer zagraniczny i tam go słyszeć i nie tracić przy tym pieniędzy?
Na to nawet mam świadków. Podczas moich zwykłych polaczen slychac urywany glos meski. I to jest jedno,a druga sprawa jest taka, ze on ma kogos. Jak dla mnie to ona ani ładna, ani madra, ani tym bardziej nie ma do siebie szacunku.
Ale ja moge byc nieobiektywna. Rzecz w tym ze rzekomo z nia sie ozenil i spodziewaja sie dziecka  w kwietniu. Info oparte o facebook. Nie bardzo wierze w ten slub, nie wiem czy to ogolnie jest prawda, ale załóżmy, ze tak.
Mnie zdenerwował na maksa, bo zalezalo mi na nim. Czy ja jetsem dziwna, ze chcę, aby ode mnie się odczepil?
Rozsmiesza mnie jak ona chwali sie ślubem, bo sadze ze to fikcja, rozsmieszaja mnie jej opisy o wielkim uczcuciu. Dlaczego nie wspomni ze jej chlop mnie prześladuje i podsłuchuje, bo to nie pasuje do wielkiego uczucia?Malo tego, ja domniemywam, ze te wszystkie huki, stuki, zatrzaski w tel sa robione na bieżąco, podczas moich polaczen, wnosze po ich roznorodnosci glosnosci.
POWIEDZCIE mi czy tak wygalda milosc:mam zone czekamy na dziecko a ja ,,siedze w telefonie ,,innej?
czy macie takie samo zdanie na temat ich uczucia jak i ona?
Kim ja moge dla niego byc ze mi to robi?
ostatnio odebral ode mnie telefon(zazwyczaj wyglada to tak ze udaje ze nic nie robi)i kiedy wydarlam sie do sluchawki zeby dal mi swiety spokoj i sie ode mnie odczepil uslyszalam cos w stylu:aha,yhy,
I dalej a nawet dokuczliwiej.
czasem jak dzwonie przy kims to pytaja mnie:a co to bylo w twoim telefonie?
Nie ukrywam ze mi na nim zalezalo i jest mi przykro ale zeby podsluchiwac juz blisko 2 lata i konca nie ma?
Noc dzien i dalej to samo.
A wy dziewczyny zgodzilybyscie sie zeby wasz facet tak sie zachowywal bedac z wami?
Bo mi osobiscie w glowie sie nie miesci cos takiego.
On doskonale odczytuje moja ironie bez 2 zdan wtedy na chwile wylaczy tel i dalej jest  to samo.
Blagam co o tym sadzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój były mnie podsłuchuje

Nie wiem co za podsłuch gość Ci wgrał, ale czy nie najprościej jest wziąć sobie jakiś tani abonament np. w innej sieci, zmienić numer i dostać telefon za 1 zł przy podpisaniu umowy? Drogie to raczej nie jest, a tak nawet nie będzie miał do Ciebie numeru kontaktowego i przestanie Cię nekać. I chyba święty spokój jest wart jakichś pieniędzy? Albo zwyczajnie sformatuj sobie telefon, usuniesz wtedy też wszystkie aplikacje. A skoro on tak Cię nęka to czemu masz go na facebooku...?

3

hej.Zrozum oplacam abonamenty na 130zl mam 2 numery i mam kupywac inny tel?
nie ma sensu/a jak sie formatuje telefon mozesz mi pomoc z tym?
mam samsunga s 7220?
Nie mam go na facebooku ,czasem sprawdzam w googlach go i natkenlam sie na to pzry czym to ona ma konto na Fb nie on.
Moze zle mnie zrozumialas,on mi nie jest obojetny ale jesli nasze drogi sie rozeszly to sie rozeszly zwyczajnie po ludzku nie chce go slyszec.

4

pójdź do salonu i spytaj jak sformatować tel, a może jakis kolega pomoże?   spróbuj wejść w aplikacje i zwyczajnie usunać wszystkie których nie znasz bądz nie uzywasz, myslę, ze to nie jest trudne, możesz jeszcze zablokować połaczenia od niego, ewentualnie sprawe podsłuchu zgłosić na policję,  niech n ie myśli, żę ma z głupią do czynienia, pokaż mu na cię stać

5

Wygoogluj sobie "formatowanie telefonu", tam znajdziesz instrukcje co i jak robić. A jeśli się boisz to poproś jakiegoś znajomego kolegę, chłopacy są zwykle zdolni jeśli chodzi o takie rzeczy. Jak nie masz takiego kolegi to idź do jakiegoś serwisu komórkowego, oni takie rzeczy też robią, choć za opłatą. Tylko pamiętaj, żeby zapisać swoje numery telefonu, bo przy formacie możesz wszystko stracić, taka w końcu idea formatowania.

6 Ostatnio edytowany przez Czerepach (2012-01-07 15:58:15)

Dobre rady.
Podsłuch do telefonu wgrywa się w bardzo prosty sposób. Wszystko zależy od aparatu telefonicznego a nie od karty sim. Tak, więc wystarczy wymienić aparat. Jak jest odpowiedni program to formatowanie telefonu czy przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie da. Może być taki program w telefonie wgrany, że nie tylko przełapuje wszystkie smsy przychodzące jak i wychodzące( kopię ich) przekazuje je na odpowiednią pocztę mailową. O każdym połączeniu wychodzącym lub przychodzącym jest informowana osoba podsłuchująca na swoim telefonie. Po zaakceptowaniu ( jednym przyciskiem) włącza się do twojej rozmowy. Rozmowy te również mogą być przesyłane na odpowiednią pocztę mailową. Mało tego dobre programy ( u nas koszt około 3 tysięcy złotych) dodatkowo mogą przekazywać wszystko, co słyszane jest w promieniu 10 m od aparatu telefonicznego. Tak, więc nie tylko rozmowy telefoniczne mogą być przechwytywane, ale i rozmowy prowadzone w pobliżu aparatu telefonicznego. Możesz sprawdzić czy jesteś podsłuchiwana w otoczeniu ( tzn. to, co się dzieje w promieniu aparatu telefonicznego) np: wystarczy przystawić aparat telefoniczny do dajmy na to włączonych głośników przy komputerze. I gdy w danym momencie będzie Cię ktoś podsłuchiwał to z głośników będzie wydobywał się sygnał taki jak wydobywa się, gdy przychodzi połączenie na nasz numer telefonu. Jak masz jakieś pytania to proszę o inf. na maila.

A i jeszcze jedno. Nie wszystkie programy szpiegowskie są do wychwycenia. Tak więc nie ma pewności że w serwisie sobie z tym poradzą. Ale zapytać warto.

7

A on nie wie, że tak nie wolno robić? Idź z tym na policję- narusza Twoją prywatność. Gdyby mnie nękał jakiś świr na bank bym się nie zastanawiała.

8

dziekuje wszystkim i dziekuje za maila,na pewno sie odezwe.
wlasnie obawiam sie ze mam te opcje full podsluch,nawet jak jestem w lesie moj telefon wlasnie tak pracuje jakby gdzies byl glosnik.Nie mam pojecia czy mogl to zrobic tez na domowym bo tam tez dziwne zdarzenia maja miejsce.
Byłam dzis w podrozy w promieniu 70km pytalam znajomych czy tak maja,czy zdarzaly im sie takie trzaski ,takie dziwne rozlaczenia i odbior glosu,niestety nie.Wracajac sluchalam glosno muzyki ,sprawdzalam trzask niesamowity nawet i przy muzyce.
Czesto rowniez przy polaczeniu na numery Orange odzywa sie jakas dziwna poczta,huk szum jakby gdzies bylo kilku ludzi rozmowy i komunikat orange ,czy ktos tez  ztym sie spotkal?dzis rano dzownilam na jeden numer po raz 1wszy rozlegl sie taki glosny szelest odkladanej sluchawki ze sasiadka podskoczyla delikatnie na krzesle a jej syn pzryszedl z pokoju spytac co to.
DO TEGO CZLOWIEKA nie dociera nic ani nie boi sie policji ani nie wyocfuje sie wogole.
Dziekuje za info o sformatowaniu tel,ja w tych sprawach jestem zielona.
Prosze sobie wyobrazic jak ja sie czuje,gdy ten telefon jest obok.Po kazdym wylogowaniu gdy wlaczam ponownie telefon gasnie a za jakis czas niedotkniety nawet oddechem podswietla sie,jakies sparwdzanie karty sim wyskakuje.Tych roznosci jest mnostwo.Okropnie mi sie zyje ze swiadomoscia ze ktos byc moze wie o czym rozmawiam,zna moj humor nastroj,plany.
Jesli wszytsko zawiedzie zostanie mi jeszcze Policja,tylko troche sie obawiam czy uda sie udowodnic sprawce?
Rozmawialam wczesniej z Policja mowili ze jesli w jego kraju nie jest to przestepstwem jest on nie do ruszenia,dla mnie to chore.W ogole jaki trzeba miec tupet zeby zrobic cos takiego.
,,On jest jak dziwka ktorej pluje sie w twarz a ona twierdzi ze deszcz pada,,taki sam typ/
dziekuje raz jeszcze

9 Ostatnio edytowany przez Motylewemgle (2012-01-08 08:53:10)

dziecinada, prostactwo, brak myślenia i tyle.

chcesz pozbyć się podsłuchu idziesz do najbliższego salonu orange czy serwisu telefon?w kom?rkowych, każesz sprawdzić czy jest podsłuch, jeżeli jest to go usuwaj? i tyle, wgrywaj? nowe oprogramowanie, miałam podsłuch w kom?rce to wiem co piszę. podsłuch można wgrać tylko do telefonu komôrkowego nie na kartę sim. Wgrać podsłuch do telefonu NIE do kart SIM( to dwie r?żne rzeczy)można wgrać z internetu lub zlecaj?c to specjalistycznej firmie( oczywiście potrzebny jest do tego fizycznie telefon) np agencji detektywistycznej. aby wgrać na kartę sim trzeba mieć zgodę s?du, prokuratora, tylko opierator sieci może na kartę sim podł?czyć podsłuch czyli orange, plus, t-mobile, play, prywatna osoba nie ma takiej możliwości, to nie możliwe.

podsłuch z aparatu telefonicznego usuniesz z każdej kom?rki  zlecajác to w salonie, usługa ta kosztuje około 50 zł.

z czego tu dym  robić...

10

Motylewemgle napisał/a:

podsłuch z aparatu telefonicznego usuniesz z każdej kom?rki  zlecajác to w salonie, usługa ta kosztuje około 50 zł.

z czego tu dym  robić...

Przepraszam, ale ja się z tym nie zgodzę. To twierdzenie jest takie jak twierdzenie, że formatując dysk komputera nie pozostają dane na nim. Chyba już dzisiaj wszyscy wiedzą, że to nie prawda.. prawda.

11

a zadzwoń do najbliższego serwisu NOKIA,
wiesz co to jest podsłuch wgrany na kom?rkę?

zwykła aplikacja, kt?ra przekazuje rozmowy i smsy na tel podany w oprogramowaniu szpiegowskim, np ja jeżeli podsłuchuję męża(jeżeli ma podsłuch na kom?rce) a jeżeli chcę przechwytywać wszystkie jego smsy klikam kod na moim tel  00001 i tu nr kom?rki, jeżeli chcę słyszeć rozmowy przychodz?ce i wychodz?ce w czasie rzeczywistym klikam kod  00002 i nr kom?rki, oprogramowanie takie r?wnież ma możliwość nasłuchwania co dzieje się w odległości 8metr?w od kom?rki, ta opcja kosztuje około 4 tysiáce, oczywiście bez aparatu telefonicznego.
w salonie Plusa odinstalowanie koszowało 54zł, w  autoryzowanym serwisie Nokia 50 zł, wi?że się to z tym, że wykasowana będzie cała pamięć telefonu i wgrana na nowo, czyli nie będzie kontakt?w, sms, zdjęć, nic, będzie czysty telefon.

Pokazać rachunek? wskazać serwis Nokii, gdzie robi? takie rzeczy?

12

Czerepach napisał/a:
Motylewemgle napisał/a:

z czego tu dym  robić...

Przepraszam, ale ja się z tym nie zgodzę. To twierdzenie jest takie jak twierdzenie, że formatując dysk komputera nie pozostają dane na nim. Chyba już dzisiaj wszyscy wiedzą, że to nie prawda.. prawda.

nie myl dysku twardego z kom?rk? bo to dwie r?żne sprawy,

oczywiście, specjalistyczne służby, firmy odzyskajá dane z dysku twardego, sam też możesz zrobić to specjalnym programem, ja tak zrobiłam, odzyskałam część danych z dysku twardego.
Mojego laptopa CBŚ trzymało ponad rok, wszystko ści?gnęli, co prawda nic tam nie było opr?cz programu magazynuj?cego ale odzyskali z dysku.

podsłuch a odzyskiwanie danych z dysku to dwie zupełnie a zupełnie r?żne sprawy bo co ma  piernik do wiatraka?

13

Motyle we mgle wiesz nie obraz sie byc moze to co mowisz jest prawda ale ja mam to w kazdym moim aparacie telefonicznym,to mam pojsc z kazdym,korzystam z 3 a na telefonach do ktorych ja dzwonie  jest to samo a on tych numerow nie ma prawa znac!A moge dac reke uciac,ze to dalej by bylo.
Gdyby to bylo takie proste jak twierdzisz dawno bym tego nie miala.
Orange nawet nie dpopuszcza mysli ze moze byc wgrany podsluch.
A ze stacjonarnego tez usuna oprogramowanie i wgraja nowe?
Wydaje mi sie ze bardziej moja sytuacje rozumie Czerepach,zwroc uwage ze to nie Polak a tam wszystko jest bardziej do przodu.
Mogl miec dostep do 2 moich telefonow,z tym ze jeden tel mial wypadek wpadl w ocet i nie istnieje, a na wsyztskich innych jest to samo.
Chyba nigdy nie zapomne tej koszmarnej radosci ze poznal moj numer telefonu,polskiego.Nie rozumialam wtedy co zamierzal zrobic i zrobil.Wiem na pewno ze jego telefon tez wspolpracuje z komputerem,slyszalam taka informacje po dunsku podczas polaczenia,poza tym gdy ja dzwonie celem rozgryzeinia co narobil na moje dunskie nieaktywne numery slysze ze ktos dostal smsa z nokii a to zaden z moich telefonow.Tak jakbym ja slyszala jego smsa.
To wsyzstko jest tak wstretne i koszmarne ze w glowie sie nie miesci.
Co do wgrania tylko na mozliwosc komorki a nie numeru to dlaczego mu wystarcza tylko numer?
To co ja slysze w moim tel to miedzy innymi ja tak to odbieram:jakby gzdies przy tych przelaczeniach byl tzrask otwieranych drzwi to moje subtelne odczucia.
Ale dziekuje za wsyztskie info,spytam w orange o taka usluge,ja pokazywalam im to co mam i nigdy wczesniej z czyms takim sie nie spotkali.

14 Ostatnio edytowany przez Motylewemgle (2012-01-08 19:38:36)

tymbardziej jest pewne, że jeżeli on nie zna nr telefonu to podsłuch jest w aplikacji komôrki, absolutnie niemożliwe aby był na karcie SIM,  sam numer kom?rki do wgrania nic mu nie da, nr komôrki potrzebny jest do uaktywniania i wył?czania podsłuchu, musi mieć dostęp fizyczny do telefonu, chyba że odebrałaś od niego smsa z aplikacj??aby podł?czyć podsłuch do karty sim musi być zgoda s?du, prokuratora bo to operator  sieci może uaktywnić podsłuch na karcie sim, tylko on. w zwi?zku z życiem, interesami mojego męża ja mialam podsluch w komôrce ponad dwa lata założony przez policję a m?ż w tym czasie dał mi na gwiazdkę komôrkę z podsłuchem, to były jaja!Więc wuem jak to działa.   
tak, idź do serwisu, niech sprawdz? telefony czy jest  podsłuch,
nie chodzi o nowsz? technologię ale o spryt,
w Orange mogłaś trafić na nieświadomych baranôw.

Ja mialam w prezencie podsłuch od męża razem z nowym telefonem, w salonie Plusa tylko sprawdziłam czy jest, wysłali do serwisu, potwierdzili, że jest, po kilku miesi?cach usunęłam w serwisie Nokii, ale przedtem narobiłam mężowi trochę dowcip?w.

w stacjonarnym telefonie może być tak zwana pluskwa, malutkie urz?dzenie podsłuchuj?ce, nawet na allegro można to kupić, być może spryciarz podłożył ci w mieszkaniu kilka podsłuch?w, wykryciem takiego sprzętu zajmuje się np detektyw, koszt około 1000zł. W laptopie może być r?wnież program szpieguj?cy przesyłaj?cy dane na jego pocztę.
Ale nie popadajmy w paranoję,

zanieś kom?rki do serwisu, niech sprawdz?, jeżeli jest podsłuch nie usuwaj tylko zł?ż doniesienie na policji bo to karalne, a policja sprawdzi Ci mieszkanie, czy jest podsłuch. Gość może mieć problemy.

Proste.

15

Serdeczne dzięki.

16

wlasnie sformatowalam telefon ale wszystko jest jak bylo.Odnosnie wgrania czegos ,otrzymalam raz 2 takie same mmsy w ktorych byl jego glos.jesli jest tak jak bylo to sformatowanie zadzialalo?

17

ysl-x napisał/a:

wlasnie sformatowalam telefon ale wszystko jest jak bylo.Odnosnie wgrania czegos ,otrzymalam raz 2 takie same mmsy w ktorych byl jego glos.jesli jest tak jak bylo to sformatowanie zadzialalo?

formatowanie telefonu nic nie da, serwis doszczętnie czyści telefon z oprogramowania, następnie ponownie wgrywa.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Mój były mnie podsłuchuje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024