Czy mój kumpel się we mnie zakochał...? Co mam robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mój kumpel się we mnie zakochał...? Co mam robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Czy mój kumpel się we mnie zakochał...? Co mam robić?

Otóż mam bardzo skomplikowaną sytuację. Spróbuję ją w miarę możliwości opisać/wytłumaczyć.

A więc : ten kumpel jest bratem mojej przyjaciółki, od jakiegoś czasu bardzo się zaprzyjaźniliśmy. Spędzaliśmy czas ciągle w trójkę, ale ostatnio naprawdę poczułam, że jest moim nawet przyjacielem, naprawdę go polubiłam.
Jakiś czas temu powiedziałam mu o tym, że kocham pewnego chłopaka, myślałam, że mnie jednak wyśmieje lub coś w tym stylu, a jednak nie - właśnie, że się tym przejął, wysłuchał, starał się pomóc. Potem niewiele się zmieniło, spędzaliśmy razem czas i było okey.
Do czasu... Ostatnio odwaliłam coś czego bardzo żałuję.
To była moja osiemnastka - 2 sierpień, siedzieliśmy już sami, w trójkę jak zwykle, ja ostro się uchlałam - wymiotowałam przez okno parę razy, potem usiadłam i załamałam się, zaczęłam płakać, zakochałam się bardzo mocno w pewnym chłopaku, a On po prostu dziwnie się zachowuje, stawia mi warunki i tym podobne, płakałam i mówiłam totalnie to co myślę, np. "Dlaczego On?", "Dlaczego tak bardzo Go kocham", "Dlaczego On się tak zachowuje? "? Wtedy ten chłopak, brat mojej przyjaciółki przytulił mnie, czułam taką fajną bliskość, przejął się bardzo, starał się za wszelką cenę mnie pocieszyć, wreszcie przestałam. Potem poszliśmy spać.
A więc taka sytuacja - opowiedziałam Mu o tym jak bardzo kocham innego chłopaka. Potem jeszcze w tym samym tygodniu koleś ten się taj jakby podłamał, w ostatnią sobotę nie chciał iść na grill z nami, nawet chciałam Mu postawić piwo, ale mimo to nie chciał! Na tym grillu był koleś, którego tak bardzo kocham. Potem jak z nim gadałyśmy to mówił, że ma zły dzień po prostu, raczej nas unikał.
Już wcześniej trochę dziwnie się zachowywał, rzadziej do nas przychodził -u przyjaciółki tej jestem codziennie.
Kilka dni temu wyszliśmy na dwór, wołałyśmy go, ale nie chciał wyjść, mówił że niby pilnuje brata, pytał się też z kim jesteśmy, wydaje mi się, że On może nie chciał wyjść, bo był ten koleś, którego tak bardzo kocham, on jest z mojego podwórka, także często z Nim wychodzę. Potem gdy owy chłopak poszedł już do domu, ten jednak wyszedł... Poszłyśmy po niego z jeszcze inną koleżanką i trochę z nami pochodził.

Poza tym zauważyłam, że od jakiegoś może tygodnia, na pewno od kilku dni on mnie unika, jak do nas zachodzi to na krótko. Już to wydaje mi się podejrzane, ale no kurcze nie wiem.
Dodam, że w sumie w tym samym czasie jego kumple dostali jakieś kary i siedzi jednak sam, no ale dlaczego mnie unika...?Wcześniej ciągle do nas przychodził i z nami długo gadał, a mniej więcej wtedy, gdy mu się tak rozkleiłam, to on od tego momentu mnie unika, jest jakby podłamany.
Aha, jest ode mnie 2 lata młodszy, ale cholernie fajny!
A właśnie, jakoś przedwczoraj mi kurcze odbiło, jednak nie jest dla mnie takim zwykłym kumplem, to chyba zauroczenie, nawet mi się trochę podoba, chociaż najbardziej lubię jego charakter, ale czy on mi kiedykolwiek uwierzy, że nie kocham tamtego innego, będzie chciał ze mną być...?
W każdym razie no nie jest mi obojętny jednak...

Dodam jeszcze, że koleś jest bardzo sprytny, trudno go wykryć.
Co o tym myślicie? Może jakieś sposoby na to, żeby to sprawdzić?
I jeżeli macie jakieś pytania, które Wam pomogą, aby mi pomóc, proszę bardzo - pytajcie.

To bardzo trudna sytuacja, dziękuję za wszelką pomoc. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mój kumpel się we mnie zakochał...? Co mam robić?

troche to poplątane . skoro chłopak ma 16 lat zapewne mogą nim kierować emocje , dlatego się dziwnie zachowuje . Byc moze i podkochuje się w Tobie i nie moze znieść myśli ,że bardziej zwracasz uwage na kogoś kto gorzej Cie traktuje niż on ... Bo to on jest przy Tobie kiedy płaczesz jest Ci źle , a nie ten drugi. Moze unika Cię bo nie chce robić sobie nadziei , chce się od Ciebie odsunąć , nabrać trochę dystansu.

ale może byc i 2 wyjscie ... ze zraziłaś go tą sytuacją z wymiotami i pijaństwem ...

więc musisz poczekać az sytuacja sama sie rozwinie i najlepiej szczeze pogadac z nim ( bez swiadków) o tym co wasz łaczy. Czy to nadal przyjaźń czy może zaczęło się to przekształcać w coś innego ?

3

Dziękuję za odpowiedź.
Co do alkoholu, on sam tego dnia również wymiotował, spał kilka godzin w moim pokoju, po mniejszej dawce alkoholu, z pewnością tu nie chodzi o ten alkohol - akurat tego jestem pewna.

4

Hmm... 16 lat mówisz. To taki wiek typowy do posiadania swoich ukrytych sympatii wink Przynajmniej ja tak miałam i kochałam się w koledze brata tongue
Moim zdaniem chodzi właśnie o to - Unika Cię bo nie chce sam sobie zadawać bólu. Kochasz się w jakimś *** (nie będę się wypowiadać). Ja już osobiście się przekonałam, że pomimo iż dziewczyny wolą takich typowych 'brutali' którzy nie zwracają na nie uwagi to jednak ci, którzy są przy Tobie w każdej sytuacji i starają się pomóc z pewnością mają więcej wartości i walorów smile I często się okazuje, że taka 'ciepła klucha', która potrafi Cię przytulić i powiedzieć kilka miłych słów jest w rzeczywistości bardzo fajnym facetem, który o nas, kobietki dba smile

Podpowiem Ci na swoim przykładzie -  może coś z tego wywnioskujesz. Mój M, z którym jestem od prawie 3 miesięcy był, a raczej nadal jest moim najlepszym kumplem smile Potrafił mnie wyciągnąć z każdego dołka, w każdej chwili mógł do mnie przyjechać i pocieszyć. Stało się tak, że i ja i on nie mieliśmy najlepszego okresu w życiu i ... upiliśmy się razem na imprezie. Spaliśmy w jednym łóżku (bez skojarzeń proszę wink ) i stwierdziliśmy, że chcemy ze sobą być. I powiem Ci, że to była najlepsza decyzja w moim życiu! Znamy się od ok 13 lat, przyjaźnimy od 3. Znamy się na wylot, potrafimy się śmiać z tych samych rzeczy, oglądamy te same filmy. I właśnie M. jest (Boże, spraw, żeby on tego nie przeczytał ;P ) taką 'ciepłą kluseczką' smile Dba o mnie jak ikt inny, niczego  mi nie brakuje, a nawet więcej - mam wrażenie, że czyta mi w myślach i wie na co mam ochotę smile

Zastanów się nad tym kumplem, bo może wyjść z tego coś ciekawego i przyszłościowego. Różnicą wieku się nie przejmuj bo jak widać z opisu koleś ma poukładane w głowie i nie jest typowym 16latkiem.
Naprawdę nie warto marnować zdrowia, życia i łez na jakiegoś frajera, który nie zwraca na Ciebie uwagi bo po prostu nie jest tego wart ...

Pozdrawiam i życzę powodzenia smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mój kumpel się we mnie zakochał...? Co mam robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024