szef na mnie krzyczy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: szef na mnie krzyczy

Witam,
mój szef jest neurotykiem...

Ostatnio przy wszystkich praciwnikach, zaczął na mnie krzyczeć .. (jeżeli chodzi o jego racje można powiedzieć, że nie zachowałam się profesjonalnie)..ale on po prostu zaczął na mnie krzyczeć, wszyscy pracownicy stali z tyłu i patrzyli..oczywiście nic mu nie odpowiedziałam ,bo boję się go...boję się konfrontacji z nim...do tego stopnia, że bałam się zwolnić.....

Nie wiem jak sobie poradzić z tym....wiem, że powinnam coś odpowiedzieć (że nie życze sobie żeby tak do mnie mówił),ale mnie paraliżuje...usmiecham się jakby nic się nie stało. Przychodzę do domu i rycze....

Jakieś złote rady??

Ps. to nie jest pierwszy raz, jak się tak na mnie wydziera... Najlepsze że wydziera się tylko na mnie i mojego kolegę -może dlatego że jesteśmy najmłodsi..na kolegę ,który jest w jego wieku czasem powie stanowczo,ale nie krzyczy....

Niszczy mnie to i moją samoocenę.

Dokładają mi obowiązków-a jak powiem że to zadużo to mówią: jak się nie podoba to musimy się rozejść..kumpela zaproponowała mi pracę ,ale nie przeszłam warunki finansowe lepsze, bałam się że sobie nie poradzę....

Non stop tylko mnie upominają, żadnej premii/ pochwalenia mnie/ tylko opr.

Czasem jak mam dobre obroty to się uśmiechają(szefowie),a tak to wielki foch,jak jest gorszy miesiąc.

Nie wiem...teraz mam poczucie, że oni dają mi szansę ,że tam pracuję  .....mimo że dostałam 3 oferty pracy, przejścia do firm z którymi wspólpracuję..... po prostu, zaczynam się zastanawiać ,czy praca w tej firmie nie wpływa na to że czuję że nic nie umiem...Chociaż przetrwałam już 2 handlowców...i pracuje tam ok.2 lata.
Faktycznie czasami jestem leniwa-więc może to poczucie ,szansy wynika też z tego...

Mam straszliwy mętlik/ Proszę o radę/

Jak mam przezwyciężyć ten strach i nie pozwolić na siebie krzyczeć

Z góry dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: szef na mnie krzyczy

Witaj! Wiem o czym mówisz bo byłam w identycznej sytuacji,były takie momenty ,że nie potrafiłam odpowiedzieć na proste pytania ze strachu.Byłyśmy w biurze we dwie i to ja byłam ta do "bicia" nawet jak żle zrobiła koleżanka to i tak za wszystko oberwałam ja.Przez lata sama uwierzyłam,że do niczego się nie nadaję,że nigdzie sobie nie poradzę i tak tkwiłam w tym.Nie spałam po nocach,ze strachem jechałam do pracy co znów będzie żle.Sytuacja się zmieniła gdy odeszła koleżanka i na jej miejsce przyjeli inną dziewczynę.Moi szefowie nagle zaczeli mnie traktować normalnie,okazało się ,że nie jestem taka głupia,wszystko jest jak trzeba nic się nie zawaliło.Moja rada odezwij się,że nie życzysz sobie takiego traktowania a jak nie potrafisz tego zrobić to odejdz ,spróbuj innej pracy ,poradzisz sobie skoro tam sobie radzisz.Moja sytuacja się zmieniła ale czekałam wiele lat żyjąc w strachu.Teraz wiem to był błąd, nie można pozwolić by ktoś Cię ciągle poniżał.Na tej jednej pracy świat się nie kończy.Uwierz w siebie,głowa do góry!

3

dzięki.....właśnie zamierzam szukać czegoś innego...

4

Powinnaś wprost mu powiedzieć, że nie życzysz sobie, by na Ciebie podnosił głos. Jedyna szansa, że jak już mu to powiesz, to spuści z tonu i przestanie się wydzierać.
Oczywiście szukanie nowej pracy to konieczność w takiej sytuacji - po co się męczyć z takim prostakiem i chamem? Praca ma być przyjemna, ma rozwijać, a nie być katorgą.

5

Zmień pracę. Praca ma się zadowalać a nie dołować. Pozdrawiam

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024