Powiedział, że nigdy mnie nie kochał... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powiedział, że nigdy mnie nie kochał...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Powiedział, że nigdy mnie nie kochał...

Cześć kobietki! Jestem nowa na tym forum, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ciepło i powiecie mi kilka słów pocieszenia, bo ja sobie nie radzę:(

Więc tak...

Swojego (już teraz byłego) chłopaka poznałam dzięki swojemu bardzo bliskiemu przyjacielowi. Od razu mi się spodobał i od razu między nami coś zaiskrzyło. Potem zaczęliśmy ze sobą pisać i spotykać się. Było to w wakacje 2 lata temu. W zeszłe wakacje zaczęliśmy być ze sobą. Z początku wszystko było jak w bajce, zapewniał mnie, że mnie kocha, że jestem tą jedyną, wierzyłam mu, mimo że znałam jego przeszłość (słynął z tego, że dziewczyny zmieniał jak rękawiczki) i mimo tego, że moja rodzina ostrzegała mnie przed nim. Ja jednak mu ufałam, wierzyłam, że się zmienił. Było dobrze, nawet bardzo dobrze, przez kilka kolejnych miesięcy. Zakochałam się w nim strasznie, jednak dwa miesiące temu coś zaczęło się psuć... Przestał mieć dla mnie czas, tłumaczył to tym, że jest bardzo zajęty, pracuje, uczy się, z początku mu wierzyłam, ale z czasem przestał nawet do mnie pisać, nie odzywał się po kilka dni, już nie mówił mi, że mnie kocha, kiedy chciałam się z nim spotkać, żeby porozmawiać, nie miał czasu, a doskonale wiedziałam, że często odwiedza swoją przyjaciółkę, którą zna od lat. Dzisiaj, podczas kolejnej z kłótni wygarnęłam mu to, zapytałam, dlaczego tak mnie traktuje, dlaczego przyjaciółka jest ważniejsza ode mnie, rozłączył się (rozmawialiśmy wtedy przez telefon, bo oczywiście znowu nie mógł się spotkać). Przed chwilą dostałam SMS'a: "To koniec, nigdy Cię nie kochałem i nie pokocham." Świat mi się zawalił:( Nie wiem co mam zrobić, tak bardzo go kocham, a okazuje się, że byłam tylko jego kolejną zabawką:( Byłam głupia, że myślałam, że dla mnie się zmienił...

Czy to ze mną jest coś nie tak? Mój poprzedni chłopak też mnie zostawił w podobny sposób, może mnie nie da się kochać?:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Powiedział, że nigdy mnie nie kochał...

Witamy ciepło, kobietko smile
Na początku powiem Ci tak - spójrz na to racjonalnie. Wiadomo, cierpienie nie pomaga w racjpnalnym myśleniu, ale spójrz na to tak - wiedziałaś, że zmienia kobiety jak rękawiczki? Istniało prawdopodobieństwo, że staniesz się kolejną, jak sama określiłaś, "zabawką"? Skoro tak, to widać od razu, że problem z miłością jest nie w Tobie, tylko w nim. Wybacz ostrośc sformułowania, ale widać to po tym, że zrobił z Tobą tak, jak z Twoimi poprzedniczkami. Nie obwiniaj się o brak miłości z jego strony, nie da się na nikim wymusić miłości. Ks Jan Twardowski napisał ładnie w pewnym wierszu: "Miłości się nie szuka jest albo jej nie ma".
A z tym oświadczeniem, że Cię nigdy nie kochał... pocieszę Cię, że mężczyźni często się bronią w ten sposób, kiedy nie umieją sobie poradzić z własnymi uczuciami i chcą wyjść z twarzą przed samymi sobą. Nie wiem, czy tak jest w tym przypadku, wygląda na to, że ten facet faktyccznie nie jest w stanie pokochać żadnej kobiety.
A jeśli Ty go kochałaś, znaczy, że zrobiłaś wszystko, co się dało. Nie upatruj winy w sobie, bo to by znaczyło, że wszystkie inne jego kobiety nie potrafią wzbudzać miłości. Trochę to nieprawdopodobne, prawda?
On cię zwyczajnie nie docenił.
I taka dygresja: nie licz nigdy na to, że swoją miłością odmienisz kogokolwiek. możesz mu tylko pomóc w tym, żeby sam zmienił sam siebie. A i to możesz zrobić tylko w ograniczonym zakresie. Być moze dlatego natyrafiasz na takich chłopaków, którzy Cię traktują w tak fatalny sposób.  Bo podświadomie liczysz na to, że oni się zmienią, jak ich pokochasz. Rada na przyszłość - jak następnym razem się zakochasz, sprawdź najpierw, czy wybranek ma już cechy, które byś chciała, żebyś miał, czy tylko ma potencjał tych cech, które mają szanse się rozwinąć pod wpływem opiekuńczych skrzydeł Twojej miłości wink

3

cześć.jest to bardzo przykre jak ktoś kogo kochamy w taki sposób nas po traktuje.kiedyś mnie tez tak zostawił chłopak przez 5 miesięcy o niego walczyłam .pewnego dnia powiedziałam sobie dość szkoda czasu przestałam o nim myśleć .Ty tez przestań zrób coś dla Ciebie iść do fryzjera znieś fryzurę do Ci pomoże,spotykaj się ze znajomymi są w końcu wakacji.on jest nic nie wart ponieważ jak można przez SMS zerwać? pozdrawiam

4

Po pierwsze, skoro pisze, że nie kochał, to tak jak pisze Onorina, nie potrafi sobie poradzić ze swoimi uczuciami, a może nie potrafi kochać? Na marginesie, to klasy on nie ma, żeby nie mieć na tyle odwagi cywilnej, aby się spotkać i kulturalnie rozstać?
Teraz najważniejsze, abyś zajęła się sobą: wyjedź na wakacje, zmień fryzurę, co już ktoś pisał, to zawsze pomaga, poczuj się dla siebie atrakcyjna, staraj się jak najmniej czasu spędzać sama i baw się dobrze. Trzymam kciuki. smile

5

Tak broken-hearted, to z Toba jest cos nie tak.
Wejdz na : http://www.kobieceserca.pl/czytelnia-uz … .html.html
przeczytaj to i inne artykuly.
Ciezko sie przelamac by zmienic siebie. Zawsze bedziesz sie wypierac i naciagac prawde.
Jesli to Twoj kolejny podobny zwiazek.... kiepsko wrozy.
Poczytaj

6

Kochana domyslam sie, ze jest Ci ciezko, z Toba wszystko w porzadku, trafiasz na nieodpowiednich facetow, a dzis trudno o normalnych. na przyszlosc nie lekcewaz rad znajomych. jesli mowia ze facet to podrywacz i niestaly w uczuciach trzeba odpuscic. Ludzie sie tak latwo nie zmieniaja, mimo ze jest przystojny, nalezy dac sobie spokoj. Cieplutko Cie pozdrawiam.uwierz z czasem przejdzie i pomyslisz, glupia bylam ze sie tym przejmowalam,zycze Ci zebys spotkala wartosciowego czlowieka. Poznaj facetow, badaj ich, a nie pakuj w zwiazki dajac za duzy kredyt zaufania. Pozdrawiam

7

Jeśli jest się w kimś zakochanym, pozwolę sobie uzyć określenia jest się"zapatrzonym w partnerze" nie zważamy na to, co podpowiadają nam inni. Tak było zawsze i wg mnie w większości przepowiednie ogółu się sprawdzają. Tobie czerwona lampeczka powinna się zapalić wówczas gdy dowiedziałaś się, że zmienia dziewczyny jak rekawiczki. Zrywając w ten sposób, chciał się obmyć z wszelkiej odpowiedzialności. Był doskonale świadomy, że te słowa zabolą najbardziej i nie bedzie musiał się tłumaczyć z swego zachowania, bowiem po prostu te słowa cię zaskoczą...

Jestem pewna, że z tobą jest wszystko w porządku tylko trafiasz jak na razie na nieodpowiednich facetów. Zajmij się jakimś dodatkowym zajeciem, spotykaj się ze znajomymi a przede wszystkim nie szukaj miłości na siłę.

8

Ja również uważam, że wszystko z Tobą w porządku. Po prostu zakochujesz się na amen, zaczynasz nabierać zaufania, jest dla Ciebie najważniejszy. Zwyczajnie poznałaś nie tego faceta. Nie uważam, że kochasz za bardzo. Po prostu kochasz.

Jeśli rodzina mówiła Ci, że to nie jest facet dla Ciebie, że on im się nie podoba, to wcale Ci się nie dziwię, że go nie zostawiłaś. Byłaś zakochana, myślałaś, że to facet dla Ciebie. Niestety człowiek jest taki, że nie posłucha się dopóki się nie przekona na własnej skórze.

Teraz pozostaje Ci tylko zaleczyć ranę w serduszku po nim i z czasem ból minie. Życzę Ci wytrwałości. Powodzenia i pozdrawiam.

9

Tak wlsnie kiedy na kims zaczyna nam zalezec kiedys sie zakochujemy jestesmy "zaslepione" ta miloscia smile w nas jest tak silne uczucie ze wypiera racje rozumu i wszystko inne ale chyba wlasnie na tym polega milosc wink a Ty nie poddawaj sie tylko postaw kropke, nie pisz nie dzwon, nie rob nic bo tylko uzna Cie za natretna i tymbardziej stracisz w jego oczach. Zostaw to poprostu.. moze on potrzebuje czasu zeby przemyslec? A moze naprawde nie umie okazywac uczuc...

10 Ostatnio edytowany przez natalia1710 (2010-07-28 11:55:48)

Dokładnie. Nie dawaj mu znaków życia, nie odzywaj się do niego. Niech spada na drzewo prostować banany. Nie zasługuje na to, żeby Cię znać.

A gdyby z Tobą miało być coś nie tak, to podejrzewam, że z bardzo dużą grupą kobiet na tym forum także.
Trafiłaś na nie tego faceta.

Jeszcze jedno pytanie, ile masz lat???

11

A moze za szybko sie zakochujesz ,okazujesz ze bardzo ci zalezy???
Ja na twoim miejscu nie odzywalabym sie juz wiesz nie da sie kochac za dwoje,nie mial odwagi by spotkac sie z toba powiedziec ci o tym ze nic do ciebie nie czuje to swiadczy o nim ,ja dalabym sobie z nim spokój nie dzwon nie pisz nie narzucaj sie bo to bez sensu.Moze i dobrze ze to sie tak skonczylo trudne byloby zycie z tak nieodpowiedzialnym facetem.Postaraj sie nie myslec o nowej milosci nie szukac jej sama przyjdzie..........

12

Dokładnie jak poprzedniczka. Nie szukaj nikogo na siłę, a z nim daj sobie spokój.. Nie jest tego wart.

13 Ostatnio edytowany przez Zazdrosc (2010-07-29 17:34:49)

Elnett napisał/a:

Jeśli jest się w kimś zakochanym, pozwolę sobie uzyć określenia jest się"zapatrzonym w partnerze" nie zważamy na to, co podpowiadają nam inni. Tak było zawsze i wg mnie w większości przepowiednie ogółu się sprawdzają. Tobie czerwona lampeczka powinna się zapalić wówczas gdy dowiedziałaś się, że zmienia dziewczyny jak rekawiczki. Zrywając w ten sposób, chciał się obmyć z wszelkiej odpowiedzialności. Był doskonale świadomy, że te słowa zabolą najbardziej i nie bedzie musiał się tłumaczyć z swego zachowania, bowiem po prostu te słowa cię zaskoczą...

Jestem pewna, że z tobą jest wszystko w porządku tylko trafiasz jak na razie na nieodpowiednich facetów. Zajmij się jakimś dodatkowym zajeciem, spotykaj się ze znajomymi a przede wszystkim nie szukaj miłości na siłę.

Ona nie trafia na takich facetow! Nie jest drzewem przydroznym przy ktorym kazdy wedrowiec moze sie zatrzymac.... To ona wybiera partnera.
Dlaczego takiego wybiera?
Odpowiedz na to pytanie jest jej problemem.

14

Zazdrosc napisał/a:

Ona nie trafia na takich facetow! Nie jest drzewem przydroznym przy ktorym kazdy wedrowiec moze sie zatrzymac.... To ona wybiera partnera.
Dlaczego takiego wybiera?
Odpowiedz na to pytanie jest jej problemem.

Wlasnie!
Trzeba wziasc sie w garsc i przyjac odpowiedzialnosc za wlasne wybory.
Powiedziec sobie, ze swiadomie podjeta decyzja jest ta najlepsza...
Nie jestesmy liscmi, ktore porwal wiatr i polecimy tam gdzie zawieje...
Same jestesmy odpowiedzialne - za siebie i za swoje szczescie.

15

Macie racje problem w tym ze to ona wybiera takich partnerow, ale tacy wlasnie ja pociagaja... i to wszystko potem juz leci z gorki.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Powiedział, że nigdy mnie nie kochał...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024