66

Odp: żel do higieny intymnej - który wybrać?

Mi pani ginakolog poleciła Plivafem. Fakt jest trochę drogi, ale nie zamienię go na żaden inny. Zanim zaczęłam go używać ciagle miałam jakieś infekcje teraz jak ręką odjął.
Wcześniej używałam bezzapachowych bo podobno tak zdrowiej, ale w czasie okresu czułam się strasznie niehigienicznie zapachowo. Teraz jest całkiem inaczej.
Żel dla mnie przynajmniej jest skuteczny i ładnie pachnie.
Jest dostępny w aptekach. Naprawdę polecam.

Zobacz podobne tematy :

67

Ja uwielbiam i polecam Lactacyd, zarówno płyn, jak i chusteczki, na podrażnienia i dziwne uczucie po stosunku, świetnie koi smile

68

marteczka napisał/a:

Pliva Fem - tyle że jest dość drogi (około 25 zł.) i do kupienia tylko w aptece smile

jestem tego samego zdania mega polecam. ja mam strasznie wrazliwa skore po zgoleniu okolic bikini mam zaczerwieniona skore i jak odrastaja wloski to robi sie mi wysypka a wlasnie PLIVAFEM B mi pomogl na drugi dzien juz bylo widac efekty tak wiec polecam raz jeszcze;)

69

Lacibios femina ma dobre płyny - ja mam ten Lacibios Femina Protecta, ale jest też Pregna dlakobiet w ciąży. Fajnie odświeża, koi podrażnienia, zapobiega infekcjom intymnym, przywraca właściwe pH - polecam.

70

Możesz spróbować również z płynem od Ziaja. Wszystkie produkty tej marki mi pasują, więc może Tobie też będą odpowiadać smile

71

ja od dawna lactacyd, teraz kupuję go w biedronce, duże opakowanie z pompką w całkiem przystępnej cenie, do tego na otarcia i podrażnienia nawet te po boleniu stosuję provag żel, jest świetnym uzupełnieniem codziennej pielęgnacji

72 Ostatnio edytowany przez nieznajoma85 (2013-05-13 20:14:24)

Ją też kupuję lactacyd ale wolę w aptece bo w biedronce takiego nie ma (ostatnio mąż kupił mi w biedronce). W aptekach są dostępne różnego rodzaju, dla mnie najlepszy jest ten na upławy (profilaktycznie go używam). Co najważniejsze ma niskie PH zgodne z tym w pochwie. Zwykły dostępny m in w biedronce ma 5,5; pochwa ma bodajże od 3,5 do 4,2 i ten lactacyd który najczęściej kupuję ma właśnie tak niskie PH

73

Uważam, że najlepsze to Intima i Laktacyd.

74

nieznajoma - nie wiedziałam, że są różne rodzaje, ja zawsze używam tego samego, myślałam, że to jedyna opcja smile

75

LAKTACYD smile Co z tego ,ze nie pachnie, wazne ze dobrze dziala smile