golden retriwer - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » golden retriwer

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 81 z 81 ]

66

Odp: golden retriwer
szaraczek186 napisał/a:

Powiem tak suka została trochę nie dopilnowana (czyja wina to nie warzne) i ,,puściła się z czymś podobnym do owczarka. Szczeniaków nie sprzedaje bo to jak same widzicie jest nie legalne po prostu chce je oddać w dobre ręce no chyba ze darowanie szczeniaka też jest nie legalne to niestety trzeba będzie uśpić. A co do rasowcow. Jestem wielkim przeciwnikiem rasowych psów bo to jak by nie było ciągle jest chow wsobny.

A jednak chłopak big_smile

Zobacz podobne tematy :

67

szaraczek186 napisał/a:

Gdyby ktoś chciał to moja wspanila suczka jest szczenna smile

Czy tu coś jest o sprzedaży? Nic.
Szaraczek było dać ogłoszenie na olx.Ja mam już drugiego szczeniaka kundelka z tych ogłoszeń.
Sama wystawiłam raz kociaki i znalazły dom.
A tak napisałaś tutaj i od razu dym.
Bo na pewno chce sprzedać zarobić.Ludzie  ogarnijcie się.Bo to już śmieszne jest.I dlaczego wszyscy zakładają że jak ktoś weźmie  nierasowego psa za darmo to na pewno skończy wyrzucony gdzieś tam?
Femte to chyba napisała.
Bo jak nie stać go na rasowca za dwa tysiaki to jest potworem?

68 Ostatnio edytowany przez Volver (2015-04-26 20:27:24)

niki71 chyba nie zauważyłaś, że temat psów rasowych wypłynął po zdecydowanie niepotrzebnym ataku szaraczka na hodowców. Jego argumenty są naprawdę niepoważne. Mnie bardzo cieszy, że są amatorzy kundelków, co nie oznacza że łatwo o dom dla takiego pieska. Z własnego doświadczenia wiem, że  choćby pies bez papierów ale w typie rasy, zdecydowanie szybciej znajduje dom, niż kompletny mieszaniec. O czymś to jednak świadczy... Zdecydowanie łatwiej znaleźć też dom kundelkom mniejszym na co ma wpływ zapewne wielkość mieszkań i dochodów naszego społeczeństwa...
Realia są jakie są.

69

A potm efekty dzialalnosci takich Szaraczkow sa masowo usypiane...

70

Zwierze to nie zabawka, gdy nie planujemy szczeniaczkow to nie wybierajmy suczek lub zglosmy sie do weterynarza w celu sterylizacji. moj tata kilka razy natknal sie w lesie na psy przywiazane do drzewa bo komus pieski sie znudzil, szlag mnie trafia jak ludzie lekkomyslnie decyduja sie na posiadanie zwierzaka

71

Ja mam kundelki, tylko i wyłącznie.I znam mnóstwo osób,które uwielbiają i mają właśnie kundelki.Kundelki są wspaniałe pod każdym względem.
Co do okrucieństwa ludzi, to rzeczywiście problem jest straszny.Przez kilka lat byłam wolontariuszką,prowadziłam DT dla psiaków.No historie tych biedaków są po prostu niewyobrażalne sad Przygarnęłam dwa psiaki na stałe, bo niestety za względu na zdrowie nie jestem w stanie już nic więcej zrobić. W miarę możliwości wspomagam jednak finansowo jedną fundację.Zgadzam się z tym, że suczkę najlepiej wysterylizować, problem bezdomnych psiaków jest ogromny, choć jeszcze parę lat temu był o wiele większy.

72

Jak mówiłam napisz na forach tematycznych że będziesz mieć do oddania szczeniaki kundelki, zamiast siedzieć tutaj i prowadzić dyskusję która tym psom w niczym nie pomoże.

73

Ja też kundelki miałam zawsze małe albo średnie.
Mnie tylko zdenerwowało że ktoś napisał że jak  weźmie psa nierasowego to pewnie potem go gdzieś wywali.Tak jakby to czy kocha się zwierze zależało od tego ile się za niego zapłaciło.

74

niki71 napisał/a:

Ja też kundelki miałam zawsze małe albo średnie.
Mnie tylko zdenerwowało że ktoś napisał że jak  weźmie psa nierasowego to pewnie potem go gdzieś wywali.Tak jakby to czy kocha się zwierze zależało od tego ile się za niego zapłaciło.

Niki-byłam wolontariuszką w schronisku,w fundacji i miałam dom tymczasowy i uwierz-nie raz i nie dwa tak właśnie jest.
Jest taki typ ludzi,którzy chcą na wszystkim zarobić.Zgłaszają się do fundacji bo chcą adoptować psa w typie rasy.Potem okazuje się,że pies niewysterylizowany i ci sprzedają "rasowe" szczeniaki.
Kiedyś taka kobita-rozmnażaczka trafiła do fundacji.Jak jej suki urodziły za bardzo kundlowate szczeniaki to po prostu jej wywalała do lasu.
Żeby daleko nie szukać-moja teściowa.Sama powiedziała,że jakby za psa miała zapłacić to by jej szkoda było tej kasy i by o psa dbała.A tak dostaje za darmo jak  jakaś wioskowa suczka zaciąży.I pies żyje jakieś dwa,trzy lata.Kto się będzie przejmował jak pies ucieknie i zabije go auto? Skoro można drugiego sobie wziąć?

75

Jak bylam ostatnio w Polsce to ludzie widzac mnie z rasowa suka, a jeszcze slyszac ze adoptowana mowili z podziwem i zazdroscia - to pani bedzie teraz mogla szczeniaki sprzedawac....Ze niby psa wzielam za darmo i jeszcze zarobie na tym. Taka mentalnosc.

76

femte napisał/a:

A potm efekty dzialalnosci takich Szaraczkow sa masowo usypiane...

Żeby to jeszcze były usypiane przez weterynarza to przynajmniej nie cierpią długo. Ale przeważnie ponieważ zastrzyk kosztuje to są topione, żywcem zakopywane w torbie foliowej czy w mieście wrzucane do kontenera, przywiązywane w lesie czy porzucane gdzieś za miastem.

77

Ale o czym Wy mówicie? Przecież autor tych szczeniaków nie chce utopić, zarąbać siekierą, otruć, tylko oddać. To takie straszne? Ja mam kota. Tak bardzo nieprzemyślanego, jak tylko można. Ot, szłam z mamą i bratem na zakupy, pod supermarketem w upale stał dzieciak z 4-tygodniowymi kociakami i zamiast go hejtować, że nieprzemyślane rozmnażanie, zwykłe dachowce i tępi rodzice, to zaczęliśmy marudzić tyle, ile było trzeba, żeby mama koty zgodziła się natychmiast wziąć. Tak bardzo przemyślana decyzja, na pewno jesteśmy potworami, zwłaszcza, że to pierwsze koty, jakie mamy. I mój ze mną na studiach - najbardziej rozpieszczony kocur świata, za którym skoczyłabym w ogień. Kotka - w domu mamy, z moim bratem, tak samo jedno z drugim zabiłoby za nią. I jakoś oba wysterylizowane, szczepione, regularnie u weta, odpowiednie karmy. I są u nas prawie 2 lata już, jakoś nie spieszy nam się do wywalania ich na ulicę. Polecam się ogarnąć, nie trzeba brać zwierzaka z rodowodem i dumać nad rasą miesiącami, żeby się nim zająć i nie wywalić z domu.

78 Ostatnio edytowany przez O-Kasia (2015-04-27 21:53:34)

Wybaczcie ze się wtrace. Czytałam z zaciekawieniem Wasze posty i nie mogłam wyjść z podziwu ze przez proste pytanie można już w pierwszej odpowiedzi osadzić człowieka jako zwyrodnialca nie pytając o nic. Przerwałam czytanie w momencie owych zmian genetycznych powodujących choroby i upośledzenia co zdaniem większości z Was w dużej mierze jest spowodowane "pseudo hodowlami" otóż sama posiadała labradora z takiej "pseudo hodowli" (jak oceniliscie autora posta) i mimo że też na słuchałam się zabobonow i okrutnych opinii o takich hodowlach i szczeniakach ostatnich z miotu (moja labunia właśnie była ostatnia) przypuszczam że gdyby nie fakt ze nie miała pieczątki świadczącej o jej rodowodzie na niejednej wystawie zginęła by championow wink Nie miała żadnych problemów zdrowotnych tymbardziej związanych konkretnie z ta rasa jak biodra otyłość ...
Psa dostałam za przysłowiową złotówkę która przydała się na wykarmienie pozostałych szczeniaków nim znalazły swój dom a ciąża ich matki była spowodowana (ublizmy wlascicielom) brakiem odpowiedzialności i zbyt mała uwaga ludzi.
Moim zdaniem zbyt brutalnie potraktowaliscie autora. Świat nie jest idealny i tak samo nie istotne jest czy dziecko jest białe czy czarne jeśli potrzebuje pomocy to się mu pomaga tak samo nie ma dla mnie różnicy czy pies jest z rodowodem czy to "kundel z hasioka" jest możliwość- trzeba pomóc. Rownie dobrze właściciel piesków mógłby nie wystawiać żadnego ogloszenia szczeniaki potopic w misce i męczyć się co najwyżej z własnym sumieniem.
Pozdrawiam.

79

Wiecie u nas kiedyś też była szczeniakowa afera, nasza psina była puszczana do ogrodu, ogród z murem, przez wiele lat żaden zwierzak do niego nie wlazł, więc psina sobie latała po dworku luzem (nie cały czas w ramach spaceru), nagle mama zauważyła psa w ogródku, nasza miała cieczkę. Po pewnym czasie weterynarz- ciąża. Jak się potem okazało ciąży nie było, wet się pomylił i nasza suka nigdy i tak nie zostałaby mamą bo jak się okazało ma specyficzną budowę macicy uniemożliwiającą zajście w ciążę. No i faktycznie nawet gdyby okazało się że jest w tej ciąży to czy można mówić tu o jakiejś nieodpowiedzialności? Suka spacerowała przez lata po tym ogrodzie i nigdy żaden zwierz tam nie wlazł, nie wiemy jak on to zrobił po dziś dzień... Łatwo jest oceniać i rzucać błotem a czasami na prawdę wypadki się zdarzają.

80

Eileen zgadzam się.Przecież autorka nic złego nie napisała.Tylko że chce oddać.
Swoją drogą że z jednego zdania można tyle wysnuć.I ocenić kogoś...fascynujące.
Małpa ja miałam tak samo z suczką.Siedziała w domu bo podwórko było niedokładnie ogrodzone.Wyprowadzałam ją na spacer podczas cieczki.I raz przyszedł syna kolega,otworzył drzwi a ta myk.A na drodze już piesek czekał.
A co do rasowych ,ja wolę właśnie pieski z przypadku,takie których nikt nie chciał.
Jakoś żaden agresywny nie był i nie chciał nikomu przegryźć tętnicy.
Żaden z tych co mieliśmy przez lata nie był w typie rasy,raz był jeden trochę do jamnika podobny.
Jeśli ktoś chce rasowego w porządku.
Ale to czy ktoś  nie zapłaci za zwierzaka nie znaczy że będzie dla niego niedobry.
Okrucieństwo w stosunku do zwierząt było i jest.To zależy od człowieka a nie od tego czy  ma psa z hodowli czy kundla.
Oglądałam kiedyś w interwencji reportaż o jednej hodowli.Zarejestrowana,pod opieką weterynaryjną.Psy karmiono zmieloną padliną,siedziały w klatkach bez podłóg.
Tą suczkę którą mamy  bod pana któremu suczka kundelek niechcący się oszczeniła.Pieski ktoś wziął,ona została.Była czysta zadbana.
Szczepienia już sami załatwiliśmy jak ją wzieliśmy.
Gdyby już miała książeczkę i szczepienia i trzeba by było zwrócić za te szczepienia to coś złego?

81

Nie wieszam i nie wieszałam psów-nomen omen na autorze.
Ale rozumiem osoby,którym wątek wydał się podejrzany.
Ileż to razy zdarzyło mi się czytać podobne ogłoszenia.Są bardzo mylące.Autor zatytułował wątek "golden retriever"-sugerując,że będzie posiadał szczeniaki tej rasy.Jego wina-bo nie potrafi sensownie zredagować ogłoszenia.A ludzie odczytali to co było napisane:)
Poza tym śmieszne jest informowanie i tym,że suka jest szczenna.Tak robią na swoich stronach hodowcy.
Jedyne co mam do zarzucenia to kuriozalne poglądy na temat hodowania psów rasowych i cała głupia dyskusja w tym temacie.

Posty [ 66 do 81 z 81 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » golden retriwer

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024