Sierpniowe Mamusie 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,691 do 1,755 z 2,151 ]

1,691

Odp: Sierpniowe Mamusie 2014

Witam! Pewnie nie nadrobię ale może ostatnie wpisy.

Dziękujemy za miłe słowa, mała lepiej, ale inhalacje na 2 miesiące ma, nie wiem czemu tak łapie zapalenie płuc.. Powiem wam, że jakiś koszmar, ledwo wyzdrowiała z zapalenia oskrzeli, a na drugi dzień gorączka 4 dni i zapalenie płuc. Skierowanie do szpitala miała, ale spróbowałam w domu leczyć po jednym już pobycie tam.. Więc miała zastrzyki teraz i sterydy doustne i wziewne- ma je do maja. Mi to wygląda na astmę niestety, czego nie da się zbadać u tak małego dziecka. Synek przechorował ferie całe sad Też miał gorączkę, ale na szczęście nie miał zapalenia płuc.

Kati zastanawiałam się kiedyś nad szczepieniem, ale tak choruje że mamy opóźnienie w zwykłych. Hubert też choruje? Mąż wyjechał to może odpoczniesz, mały zatęskni pewnie..   Ty masz okres nerwowy, a ja też, przez te choroby..

Asienka widzę że jakaś praca się szykuje smile Będzie ciężko ale przyzwyczaisz się. Ja miałam problem z synkiem, nie chodził do żłobka, a małej nie zostawię, choruje okropnie niestety. Z resztą nie mam dokąd wracać. Moja to pewnie dopiero do przedszkola pójdzie, u nas okropny problem z dostaniem się do żłobka i przedszkola.

Dorota jak Olek, co się podziało bo nie wiem ? Czemu szpital? Pytałam kiedyś czy w domu jednorodzinnym mieszkacie? Fajnie że możesz pracować w domu smile

Ilo27 witaj przyszła mamusiu smile Ruchy dziecka tak częste to czułam bardzo późno, a pierwsze to były takie delikatne i rzadko na początku.

Misiak jak mała, ząbek jest ? Ja na basenie nie byłam, u nas choroby i nic więcej.. Synek chciał, żebym szła z nim, ale chorował i nie ma kiedy teraz.

Kulka ty też widzę do pracy wracasz niedługo. Jak mała? Ze żłobkiem problem, a jak macie z mężem możliwość zostania na zmiany z małą to super, u mnie nie ma takiej opcji, mąż ma taką pracę że nie ma go cały tydzień.

Odnośnie ząbków to syn miał późno i faktycznie ma zdrowe. U małej jeszcze nic się nie zapowiada smile A jeśli chodzi o kaszę mannę- gluten, to dajecie codziennie? Ja dodaje do zupy, ale nie codziennie,oprócz tego mała jest na cały czas na bebilonie pepti, nic mlecznego, ulewa dalej, ale mniej. Zmiany na brzuszku są nadal, choć na sterydzie jak była to było ok. To raczej to azs.
a co do mnie przytyłam dużo w zimie.. i przez to siedzenie w domu. Poza tym nie miałam okresu 2 miesiące, wzięłam luteinę i było małe plamienie. Najprawdopodobniej przez tarczycę, cały czas złe wyniki. Nerwy też swoje dają. Ale lekarka dała mi skierowanie na usg, żeby sprawdzić jajniki.
Na razie tyle u nas, mam nadzieję że będę tu częściej. Oby tylko mała była zdrowa.

Zobacz podobne tematy :

1,692 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2015-03-04 18:34:17)

Kiniak no Hubert mi kaszlał długo, pierwsza wizyta z kaszlem była dokładnie 23 grudnia, zaczęło się leczenie od syropów przeciwhistaminowych, potem doszły inhalacje, a w między czasie jeszcze było zapalenie krtani pleśniawki no i jakoś w połwie stycznia zmiany w oskrzelach, lepiej się zrobiło dopiero po antybiotyku, wczoraj skończyłam podawanie syropów i zobaczymy co dalej bezie, jeśli Hubert jest alergikiem to kaszel, katar i łzawiące/ropniejące oczy będą niemal na porządku dziennym, Hubert też jest do tyłu z jednym szczepieniem, za tydzień go zaszczepię, o ile znowu nie złapie czegoś. a lekarz jak się odnosi do podejrzenia astmy u małej? z tego co wiem to dla astmatyków tak jak i alergików najgorsza jest wiosna i jesień, tak? no bo jakby nie patrzeć mamy piękną wiosnę tej zimy smile ooo właśnie i Hubert mi zaczął chorować jak się z zimy wiosna zrobiła, czyli w sumie od grudnia, bo jak były przymrozki i śśnieg to wydaje mi się że tak nie kaszlał. Kiniak ja staram się codziennie podawać już gluten, czasem dostaje mniej, czasem więcej ale codziennie. żyze dużo zdrówka dla dzieciaczków i dla Was smile
Misiak o tak, pobyt u rodziców działa na mnie jak cudowne lekarstwo smile aż mi się do teściów nie chce wracać smile no ale chcąc nie chcąc w przyszłym tygodniu muszę wrócić na szczepienie Huberta.
Ja z chcęcią bym poszła do pracy, chcociaż nie wiem jak bym Huberta zostawiała, nie lubię go zostawiać ani z teściową ani ze szwagierką, bo ciągle go noszą tylko na rękach jakby nie mógł posiedzieć w chodziku czy w leżaku, a jak zaczyna płakać to mi go oddają hmm narazie chciałabym się załapać na weekendy do restauracji w której kiedyś pracowałam, będę próbowała się spotkać z szefową kuchni żeby pogadała w mojej sprawie z szefem smile zobaczymy co z tego mi wyjdzie.

Miłego wieczoru  życzę wink

1,693 Ostatnio edytowany przez dorota.f (2015-03-05 14:49:06)

Asienka, jeśli chodzi o pracę i organizację, to łatwo nie jest właśnie przez to, że wszystko pod Olka planuję. Natomiast oczywiście plus jest ogromny - brak rozłąki. Teraz to sobie nie wyobrażam, żebym go tak długo nie widziała, ale jak skończy roczek, to kto wie, czy nie zastanowimy się nad żłobki w niepełnym wymiarze czasu.
Olek też nie zawsze ma ochotę na samodzielną zabawę. Ale widać, że uczy się coraz lepiej sobą zajmować. Czasami wystarczy do niego gadać albo mu śpiewać. A to mogę robić, pracując obok na kompie wink

Kulka, ja bym do gina  chyba poszła z tymi dolegliwościami.

Misiak, super, że Aga polubiła  wodę! My musimy się wstrzymać 2 tygodnie do kolejnej kontroli nóżki. Może wtedy lekarz da nam zielone światło. Juz się doczekać nie mogę, jak Oluś na basen zareaguje.

Kiniak, oby inhalacje pomogły! Niech malutka szybko wraca do zdrowia.
No i oby Twoje badania były ok.
My mieliśmy wypadek z gorącą herbatą i leżeniem z Olkiem w szpitalu kilka dni. Teraz jest już dobrze, wszystko pięknie się goi.
Co do domu, to go wynajmujemy. Mieszkamy w nim i mamy tu studio. Próbujemy połączyć dwie funkcje domu pod jednym dachem.

Kati, a jakiś żłobek albo niania na godziny?

Jak długo śpią Wasze dzieci? Olek zaczął wstawać ok 5 i nie ma ochoty na dalsze spanie. Zaczął tez budzić się ok 1 i domaga się mleka.
Nie wiem, czy to po szpitalu mu się zrobiło (a tam spał super) czy to skok jakiś, może zęby... Czy on nie mógł by powiedzieć, co mu jest? wink

1,694

Dorota żłobek odpada, najbliższy mam 25km od domu a do pracy 8 i do tego w innym kierunku, a co do niani to może by i coś z tego wyszło ale teściowa by mnie "zjadla" za to no a po za tym to niedawno brat hipoteczny męża szukał niani i jakoś kobiety się nie rwaly do pracy "za tę grosze", bezrobocie takie niby wielkie ale jak dochodzi co do czego to chętnych tak naprawdę brakuje. A co do spania to u nas noce od kilku dni są kiepskie Hubert mi się budzi nawet po 3 razy, zazwyczaj budzi się ok północy, ok 2 no i już jak się budzi trzeci raz to mleko muszę robić smok nie wystarcza, no a do tego wstaje ok 6 i już pi spaniu, w dzień też kiepsko śpi, rano ok 1, w południe do 2 godz i czasami jeszcze śpi po południu ok godziny. Jeszcze niedawno spał mi dużo lepiej i po 2-3 godziny dwa razy dziennie. Też bym chciała żeby Hubert mi powiedział co się dzieje ze spać nie chce. Jak ja już bym chciała żeby te zęby wyszły, wyglądam jak jakieś zombie bo się nie mogę wyspać.

1,695

Witajcie

Kończę załatwianie spraw ze żłobkiem, w pon na kilka godzin idziemy zobaczyć jak Michaś zareaguje.

Dorotka dziś akurat Misiek pobił rekord w nie spaniu - na cały dzień 3x po 40 min a z reguły to śpi ok poludnia godzinkę i po poludniu 2-2,5 h ale wstajemy o 8 rano z tym ze  w nocy są 2 karmienia ok 12-1 i 4-5 wypije mleko i śpi dalej.

Kulka ja żadnych bóli nie miałam, może porozmawiaj o tym z ginem.

Kiniak zdrowia dla Was! oby jak najmniej chorób. Skąd  podejrzenie astmy? gluten daję praktycznie codziennie w kaszce, albo daję biszkopta z Hippa. Ty też zadbaj o swoje zdrowie i zrób te usg, wiem, że ciężko się nie denerwować jak coś ciagle na nas spada, ale trzeba przeczekać i będzie lepiej. 

Misiak My nie byliśmy na basenie bo się rozchorowalismy, a teraz tak szybko się wszystko potoczyło, że czasu nie było, ale pewnie się wybierzemy jak się z tym wszystkim ogarnę. Fajnie, że Adze się spodobało.  Gdzie kupowałaś pampersa do wody?

Kati a to taka normalna restauracja czy sala bankietowa też?  witaj w klubie ja też chce już tego ząbka zobaczyć.

Czytałam o Tomusiu, było bardzo źle, ale już się trochę poprawiło. Nasz bohater! trzymajcie kciuki!

Dobrej nocy!

1,696

Kati widzę, że ty też do pracy już chcesz smile Ja widzę, że mała ma takie świsty jak ja, nawet jak jest zdrowa, lekarka nie zbada tego pod kątem astmy, bo się nie da, ale mówią, że może mieć astmę niemowlęcą. Mała też miała teraz pleśniawki przez inhalacje, bo to steryd i po każdej inhalacji myję buźkę i daje jej popić.

Dorota to też w szpitalu byliście.. Biedny mały, niech się goi szybko. Mam nadzieje ze z mala już będzie lepiej. Myślałam że kupiliście domek, a to wynajem, a co z mieszkaniem, też wynajmowaliście? Dwie funkcje pod 1 dachem to super sprawa, szczególnie przy dziecku, nie musisz go oddawać nigdzie lub wozić codziennie.

Asienka podejrzenie astmy  z tych duszności ciągłych u niej.. nawet teraz jak osłuchowo czysto jest to czasem cos świszczy.. Wy już do zlobka, oby się szybko maly przyzwyczail.

Jeśli o spanie chodzi u nas krotka drzemka w dzień, za to w nocy spi ladnie. Zupelnie inaczej niż syn.

A co z malym Tomeczkiem, bo nie czytalam wieki. Asienka możesz cos więcej..

1,697

Asienka pracowałam w restauracji, z jednej strony budynku jest bar, a z drugiej wejście do sali weselnej, oprócz weselnej sali są też 2 inne, mniejsze na imprezy okolicznościowe (chrzciny, komunie a nawet szkolenia są tam organizowane) praca dosyć ciężka ale pieniądze niezłe, narazie bym chciała dochodzić na weekendy do pomocy a później może już normalnie, teraz tylko na weekendy ze względu na Huberta, nie chce go zbyt często zostawiać z innymi członkami rodziny. No a po za tym na weekendach czasem szło złapać nawet ok 40 godz., weekend to mam na myśli piątek, sobota, niedziela, więc przy tyłu godz nie.musiałabym nawet chodzić na tygodniu do pracy smile
Kiniak muszę czasami odetchnąć tymi codziennymi obowiązkami, duszę się siedząc ciągle w.domu, muszę wyjść trochę do ludzi a jeśli będę okazję zarobić to tym bardziej, mam nadzieję że wyjdzie mi z tą pracą bo zawsze grosza wpadnie i przy okazji będę miała możliwość spotkać się z dziewczynami z pracy smile Kiniak z Tomkiem to było coś ze sepse wykryli, podpieli znowu respirator, ale czytałam wczoraj wieczorem ze już jest lepiej, dostawał antybiotyki chyba leki uspokajające. Biedne to dziecko od urodzenia tyle przejść. Ale wierzę że wyrośnie na zdrowego i pełnego energii chłopca.
Huberta znowu zaczyna kaszel dusić, ja już nie mam pomysłów co to może być, po antybiotyku minęło ledwo 10dni i znowu kaszel wraca. Mam nadzieję że przejdzie, bo narazie to podkaszluje co jakiś czas, ale jak się pogorszy przez weekend to zaraz w poniedziałek jadę z nim do lekarza.
Miłego popołudnia smile

1,698

Hej

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet!  hihi spóźnione ale szczere!

Kati jak kaszel przeszedł? 

Kiniak a jak z ząbkami u Was? Mam nadzieje, że  Michał szybko się przyzwyczai do żłobka.
Dziś byliśmy pierwszy dzień na 2h zobaczyć jak Misiek zareaguje i było super. Bez problemu poszedł na ręce do opiekunki potem się ładnie bawił, inne dzieci mu się z zaciekawieniem przyglądały. Michał jest najmłodszym dzieckiem w żłobku i już podbił serca wszystkich Pań.
Bardzo mi się spodobał ten żłobek, czysto, schludnie, każdy ma swoją szafkę na ubranie i inne rzeczy, Panie troskliwe i opiekuńcze, dużo ciekawych i edukacyjny zabawek. Mogę być spokojna bo powierzam dziecko w dobre ręce. Małym głównie będzie się zajmować Pani pielęgniarka /położna z racji tego, że jest najmłodszy, a w maju ma dojść kolega dla Michasia roczny chłopiec.

Dziewczyny piszcie co u Was? 

Milego dnia!

1,699

Witam. Również życzę wszystkim kobietkom, tym malutkim i tym dużym wszystkiego naj z okazji naszego święta.
Asienka, Hubert dalej podkaszluje trochę, zdarza się to mniej więcej 2-3 razy dziennie, niewiele no ale jednak,poczekam do końca tyg jeśli nie przejdzie to pojadę chyba do lekarza, narazie rodzinnego, zobaczę co powie, jeśli nic konkretnego wtedy będę myśleć nad prywatną wizytą.
Fajnie że Michasiowi podoba się w żłobku, no i najważniejsze że Ty jesteś zadowolona, bo teraz różnie bywa, zarówno ze zlobkami, przedszkolami a nawet z niania. Nie każdy.ma podejście do dzieci.
A teraz trochę pomarudze sad z mężem źle, a nawet bardzo. Znowu się klocimy, cały dzień się nie odzywal wczoraj bo zwróciłam mu uwagę, kurczę nie potrafię się z nim dogadać, ustąpić też nie umiem, uparta jestem ale i jemu nic nie brakuje też. Nie wiem jak to dalej będzie wyglądało ale świetlnej i kolorowej przyszłości to nie widzę. Mam tylko nadzieję że dogadamy się chociażby ze względu na synka, zresztą czas pokaże jak się nam ułoży...

1,700

Cześć Kobietki.
I jak tam pielęgnujecie kwiaty od swoich Mężów? Kati przykro mi że się kłócicie znowu z Mężem. I to jeszcze w dniu Twojego święta... ehhh faceci ....
Asienka super że Michasiowi się w żłobku podoba. Ciekawe jak Aga zareaguje we wrześniu. Myślę, że im wcześniej tym dziecku jest łatwiej. Ja tak myślę, że przy tej mojej firmie też by się przydało Agunię oddać tak choć na 5,6 godzin dziennie ale neistety już teraz nie da rady się zapisać a pozatym to jakoś daję radę [puki co.
U nas druga jedynka na wierzchu, więc chyba wyprzedziliśmy Was wszystkich... jedna nocka nieprzespana tzn z pobudkami i jeden dzień marudny i ząbek na wierzchu tongue
U nas ciepluśko więc pracujemy sobie na polku. Aga śpi w spacerówce albo ogląda co pies robi tongue
A jak u Was z siezonkami samochodowymi? Zmieniłyście już na większe? U nas obecne jest jeszcze dobre ale Adze jest chyba w nim za ciepło...
Pozdrawiam smile

1,701

Kati to bardzo dobrze, jak się uda z pracą na weekendy, nie będziesz musiała małego zostawiać na długo a coś zarobisz i wyjdziesz do ludzi. Mi też tego brakuje. Faktycznie biedny ten Tomuś.. Może mały kaszle, ma alergię na coś?? Czy to są bardziej takie duszności? Najlepiej do lekarza iść. My mamy cały czas coś z tym kaszlem, choć teraz mało, oby tak zostało! mała jest cały czas na inhalacjach rano i wieczór. Co z tym mężem się porobiło, nie umiecie się jednak dogadać..

Asienka to super że w żłobku fajnie smile Oby tak dalej, bo jak sam będzie zostawał z paniami to musi się przyzwyczaić. Dzięki za życzenia smile Tobie równi9eż wszystkiego najlepszego smile Laura nie ma ząbka jeszcze smile Syn miał późno i póki co są zdrowe, więc może u niej też tak będzie.

Misiak jakie kwiaty smile? Ja już nie dostaję kwiatów, za długi staż małżeński i mąż twierdzi że po co i na co,haha smile A jaką ty firmę prowadzisz? Fotelika nie zmieniałam, jeszcze pojeździ trochę smile

Jak reszta, zapracowane ?

Ja jutro jadę na usg brzuszka małej, jedna lekarka mówiła, żeby zrobić na wszelki wypadek.

1,702

Kiniak lekarz do którego jeżdżę prywatnie mówił że być może będzie alergikem, mój tata i dwie siostry to alergicy więc chcąc nie chcąc ryzyko alergi U Huberta jest spore. Na testy za wczesnie, bo robi się je jak dziecko ma 2 albo 3 latka, nie pamiętam, tak więc przez ten czas będziemy Zygmunt głównie na domysłach i ewentualnym podawaniu leków, innego wyjścia nie ma. Nie no mi się wydaje ze to nie są duszności, kaszlal przy lekarzu akurat jak byliśmy na którejś wizycie i myślę że jeśli byłyby to duszności to by wspomniał coś na ten temat. A U małej widzisz poprawę czy nic się nie polepsza?
Misiak no twoja Agusia to się wybiła na prowadzenie z zębami, u nas narazie jeszcze nic nie widać no ale nieprzespane noce trwają już od ponad tygodnia, slinienie się na potęgę i marudzenie też już nam towarzyszą dłuższy czas a tu ani widzi ani slychu zębów. O jak ja marzę o przespanych nocach, już mi spał tak ładnie od 20 do ok 7 a tu znowu wstawianie w nocy i rano o 6, jak był noworodkiem to się budził raz czasem dwa.
Patrycja, Dorota, kulka co u was? Dorota jak Olek, rana się ładnie goi? Patrycja na nadziejki zagląda a o nas zapomina chyba smile

Dobranoc mamuśki wink

1,703

Kati szkoda, że tak z mężem znowu kiepsko, musicie razem popracować nad związkiem, raz Ty musisz ustąpić raz on i jakoś się dogadacie! trzymam kciuki zeby się ułożyło! teraz pewnie dopiero na święta wraca?  może te pokasływanie to jak Kiniak pisze na jakąś alergie, a może to tylko tak i nic nie będzie! 

Misiak moje tulipany od męża dopiero dziś podcięłam i wstawiłam do wazonu i podziwiam smile
Idziecie jak burza z tymi ząbkami!  aż zazdroszczę ale tak pozytywnie smile
u mnie Michaś będzie na 7-8 godzin w żłobku. A nowy fotelik już tylko czeka na zmianę. Za to  już na spacerówkę się przesiedliśmy bo Michał już nie chciał w gondoli jeździć, wiercił się i denerwował.

Kiniak a jak te zmiany na brzuszku? poznikały? daj znać po usg powie lekarz. Kiedy masz komunię synka?

Dorotka, Kulka gdzie się podziałyście?

Michał wtrynił ok 19.30 kaszkę manna,  ale i tak na spanie musi być mleko bo jak nie to ryk i nie zaśnie.

Dobrej nocy!

1,704 Ostatnio edytowany przez misiak1234 (2015-03-10 09:20:58)

Asienka mam tylko nadzieję, że mimo, że wzesnie ząbki wychodzą będą mocne jak moje a nie jak Męża tongue hihihi
My już też od wczoraj na spacerówce bo po co mi Aga ma płakać na spacerze, że nic nie widzi.... tongue
A co do fotelika Kiniak my też jeszcze długo bysmy się zmieścili bo na długość mam jeszcze dużo miejsca kilogramowo też jeszze z 4 kilo więc spoko ale zastanawiam się czy nie wygodniej i troche chłodniej by Dziecku było w większym foteliku??
Kati współczuję relacji z Mężem a o do tych alergii to faktycznie nie ma sensu wczesniej badać bo dziś może wyjść a za 2 tygodnie nie u takiego Brzdąca więc musicie to jakoś przetrwać puki co.
Kiniak mój nawet z krótkim stażem tak stwierził ale był na mieście po pampersy dla Agi to po drodze różyczki zakupił tongue
A co do firmy prowadzę sklep rowerowo narciarski tzn w zimie narty na wiosnę lato rowery - szeroko pojęty używany sprzęt sportowy  wink)
U nas ostatnio Aga strasznie pzreciera często oczka. Nie wiem czy to od niewyspania? Czy może ma jakąś alergie faktycznie na jakieś pyłki albo coś?? Ale fakt barziej trze jak jest niewyspana więc może to jest i to... i nie ma się co martwić na zapas wink)
Pozdrawiam wink)

aha Dziewczyny doradźcie jakiego kremu uzywacie do smarowania buźki Dzieci? Teraz na polku to już z filtrem? Proszę o jakieś konkretne produkty sprawdzone tongue
Aaa i miałam pytać używacie po ciąży jakiś kremów, żeli, balsamów ujędrniających? Też mi pasuję jakiś kupić tylko nie mam pojęcia jakich??

1,705

Witam wszystkie Mamy smile za kilka dni minie 7 miesięcy a moja córeczka nadal nie chce siadac, jeździ na brzuchu po całym pokoju, turla się, staje na czworaka i buja się ale siadaniem ani trochę nie jest zainteresowana, Wasze dzidzie wszystkie już siedzą?

1,706

Kati no może być, u nas astma w rodzinie, alergie niby nie.. Testów się nie robi maluszkowi, więc oby kaszel przeszedł i nic mu nie było. Laura LEPIEJ, DUSZNOŚCI NIE MA, BO jest na sterydzie rano i wieczór więc to ją trzyma. Nie będę próbować jak by było bez, bo ma na 2 miesiące jeszcze i nie chce ryzykować.

Asienka twój mąż się spisał, ja dostałam czekoladki, ale to dlatego, że marudziłam że dawno nic mi nie kupił, a mi byłoby miło smile Zmiany na brzuszku nie było jak był steryd, teraz znowu wracają.. Kąpie ją w tym co kazała i smaruję kremem mediderm. Moja w gondoli jeździ, do końca marca myślę. Komunię mamy 17 maja smile

Misiak fajny sklep. Pewnie to z niewyspania, jak nic na oczkach nie ma. Moja miała teraz zaropiałe i antybiotyk do oczek. Przez steryd wziewny, który też na oczka leci. Ja na razie używam krem z nivei. Balsamu rzadko używam, ale jak już to jakiś zwykły, nie ujędrniający.

Rurka z kremem co u was?? jak mała? Moja jeszcze sama nie siedzi, tylko kiwa się. Ale chce już, podciąga się.

Dziś mamy usg, a w czwartek do szczepienia, ale nie wiadomo czy zaszczepi ją.

1,707

u nas w porządku, mała rośnie, ma już dwa ząbki, dużo gaworzy, zastanawiam się czy ściąć jej grzywkę bo włosy sięgają już do nosa i wchodzą w oczka smile na razie ma kucyk

1,708

Asienka wiem że ktoś.musi być mądrzejszy i ustąpić ale ja czasami nie umiem ustąpić, były sporo takich sytuacji w naszym związku gdzie ustepowalm mimo że nie powinnam, nie powiem bo i mąż też, ale to co się dzieje od początku roku to jest masakra. Klocimy się o byle co, o dziecko, porządek, pranie, no dosłownie o pierdoły, mam ogromną nadzieję że się jakoś to wszystko ułoży i wszystko w porządku będzie, jeśli nie dla nas, naszej miłości to dla synka, żeby miał zgodna i pełna rodzinę... tak teraz na święta wróci i później pewnie znowu pojedzie, ale jeśli mam być szczera, jakoś wogole nie tęsknię, przynajmniej narazie. Nieco lżej mi było jak był w domu ale daje radę samą.
Misiak ja już od około miesiąca albo i dłużej wizę Huberta w foteliku tym większym, zmieniłam go bo Hubertowi wystawaly z tamtego i się odpychal od siedzenia smile a po za tym w tym wiekszym/normalnym mogę go posadzić z przodu, teraz wszędzie jeżdżę sama i lepiej mi jak mam Huberta na oku. A co do przecierania oczek, to mój Hubert ma dosłownie to samo, jak chce mu się spać to strasznie trze oczka, więc nie martw się. Krem dla maluchów to ja ci polecę z nivea, używam go odkąd zaczęłam regularnie wychodzić na dwór z małym, on jak się nie mylę ma jakiś tam filtr uv no i jest chyba na każdą porę roku. Odnośnie kremu dla nas, mam to ujme to tak
Bez diety i ćwiczeń żaden krem cudów nie uczyni, ją mam zamiar zacząć ćwiczyć ale się zebrać nie mogę, diety nie są dla mnie ale na miejsce słodyczy wrzucam owoce, fast-foody również odstawiłam, no i narazie to są moje jedyne postępy w drodze do schnięcia po ciąży wink
Rurka, spokojnie każde dziecko rozwija się w swoim własnym, indywidualnym tempie, mój synek siedzi już niemal stabilnie,ale za to nie potrafi się suwac po podłodze, stawać na czworaka, zębów również nie widać... pochwał się nam swoją pociechą smile
Kiniak jak po usg? Super ze lepiej u Was,
Byłam dzisiaj u rodzinnego z Hubertem, no i wygląda na to że to jednak z alergia związany jest ten kaszel, mam podawać allertec i inhalowac berodualem,  ze szczepienia narazie nici, mam nadzieję że w następnym tygodniu uda mi się go zaszczepić,  bo pielęgniarka powiedziała że jak bardzo będziemy do tylu ze szczepieniami to będę musiała jechać do Lublina ustalać dla Huberta taka "indywidualną" kartę szczepień. Jeszcze by mi tego brakowało. Z mężem trochę lepiej, dzwoni, odzywa się normalnie więc jest ok, zobaczymy jak długo hmm

1,709 Ostatnio edytowany przez asienka88 (2015-03-10 22:00:01)

Cześć!

Kati czyli jednak od alergii ten kaszel, najważniejsze żeby się nie pogorszyło i żeby inhalacje pomogły. Dajesz już do spacerówki Huberta? Pisałaś kiedyś, że dahezz 3 kapsułki wit D dkaczego aż tyle?

Misiak mi się marzy nowy rower żebym mogła z Michasiem latem jeździć do rodziców i na wycieczki.
Co do kremu to ja też mam z nivea taki w niebieskiej tubce z misiem kupiłam w rossmanie i moja koleżanka też takiego dla swojego dziecka używa. Co do kremów dla mam to ja jedynie używam balsamu z nivea taki granatowy, teraz na okres Wielkiego  postu mam postanowienie i nie jem słodyczy. Chciałam z tym finesem wystartować ale najpierw pracę muszę ogarnąć.

Kiniak i jak po usg?  To do komuni jeszcze trochę czasu, robisz w domu czy w lokalu?

Rurka z kremem mój syn też jeszcze sam  nie siada, kiwa sie na boki, tak jak Kati napisała każde dziecko się w swoim tempie rozwija więc nie ma się co martwić. Jak córcia ma na imię? 

Dorotka jak nóżka Olka?

Kulka gdzi się podziewasz?

Przysłali nam dziś paczkę z Hippa! była zupka po 7 miesiącu  smile już myślałam, że nic nam nie przyślą a tu niespodzianka! smile

Dziś u nas taka piękna pogoda była, że koniecznie na spacer poszliśmy. Wiosno witaj! smile

1,710 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2015-03-10 23:16:41)

Asienka, też dostałam tą paczkę smile tym razem kuponów rabatowych jest tylko dwa, pierwszym razem miałam chyba 10 albo nawet 12 wink a witamin podaje 3 kapsułki bo ten prywatny lekarz powiedział że Hubert szybko rośnie i potrzebuje więcej niż siedmiomiesieczne dziecko o mniejszej wadze i wzroście, większość osób które widzą Huberta pierwszy raz myślą ze ma już około roku taki jest duzy, pytałam lelarza czy to nie za dużo ale podobno Wit D nie da się przedawkowac,  siostrzenica męża ma 19M I szwagierka  podaje jej 100kropli (nie pomyliłam się 100 nie 10 smile ) żeby zapobiec krzywicy, to jest oczywiście zalecenie lekarza, ortopedy. Hubert W spacerowce już od ponad miesiąca w domu u rodziców mam spacerowke-parasolke, a u teściów spacerowke z wózka 3w1, ale jeśli chodzi o "prowadzenie" wózka to lepiej mi z tą parasolka, ten też jest fajny wózek ale takie wielki mi się wydaje no i Hubertowi tamten bardziej pasuje.

O tak, tak mi też by się rower dobry przydał i krzesełko na rower dla Huberta, zanim zaszlam w ciążę to rower był moim wielkim przyjacielem smile uwielbiam wycieczki rowerowe, ni a po za tym łączy się przyjemne z pożytecznym wink

Misiak z jakiej części Polski jestes? Może bym się do Ciebie po rowerowe zakupy wybrała wink

Oj, coś nam Dorota, Patrycja i kulka zamilkly wink

Dobranoc smile

Doczytałam przed minuta na nadziejkach ze nasza Dorotka ma dzisiaj urodziny wink tak więc życzymy ci z Hubertem wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia, miłości,  spełnienia marzeń no i zadowolenia zarówno z synka jak i z męża. Wszystkiego najlepszego :*

1,711

Kati moze musicie jakis czas sie nie odzywac do siebie nawet na skype, na spokojnie wszystko przemyslec. Wierz mi ze moj tez mnie czasem wyprowadza z rownowagi ale zawsze staram sie policzyc do 10 albo w ogole nie odezwac bo w nerwach to czasem mozna cos palnac. Zawsze staram sie potem na spokojnie pogadac co mi nie pasuje. Kati a moze masz za suche powietrze? Od tego tez moze byc kaszel.

Misiak my sie zapisalismy na kurs i ruszamy 21.03 smile Gratuluje kolejnego zabka smile My dalej uzywamy pierwszego fotelika i jeszcze dlugo sie nie zanosi zebysmy mialy zmieniac. Fotelik jest zamaly kiedy dziecku wystaje glowka lub gdy osiagnie wage max. Zawsze ubieram Manie cienko do samochodu i przykrywam kocykami na czas przenoszenia. Im dluzej dziecko jezdzi tylem tym lepiej obecnie obowiazek przewozenia tylem jest do 15 miesiaca. Tez uzywamy tego kremu nivea na kazda pogode.

Kiniak kurcze to u Was niewesolo z tymi chorobami. Wymiany zmianami sa mozliwe ale maz bedzie musial w pracy sie troche postawic bo teraz on wiecznie robi za tego co zapycha zmiany co nie maja kogo wstawic i pracuje w kratke i tlumaczy mi ze to dlatego ze ja w domu jestem ciagle. Nie martw sie ja tez nie dostalam, a zyczenia zlozyl jak mu jego siostra przypomniala i pierwsze co to do Manci polecial z zyczeniami. Jak usg?

Dorota.f u nas mala zaczyna dzien o 6. I odpukac zaczela sie rzadziej budzic w nocy wiec jakos lepiej mi sie funkcjonuje smile nawet jak przespie tylko 6 godzin smile

Asienka to fajnie sie Wam ulozylo z tym zlobkiem smile Ciesze sie ze sie Michasiowi podoba smile U nas dalej gondola dzis pierwszy raz podnioslam jej oparcie troche do gory bo zawsze narobila rabanu i wolala lezec na plasko, ale pogoda byla piekna i ponad 3 godziny spedzilysmy na spacerze smile Troche ja maz na rekach ponosil to nie chciala potem lezec na plasko wiec moze dlatego smile

Rurka z kremem corka sie rozwija prawidlowo. Pierwsze powinno byc raczkowanie a potem siadanie tak najzdrowiej dla kregoslupa. Chociaz niektore dzieci w ogole nie raczkuja tylko siadaja a potem staja. Wszystko zalezy od sily dziecka. Mania ani nie siedzi ani nie raczkuje. Czolga sie troche na brzuchu jak lezy. Idziemy na basen by wzmocnic miesnie tak nam poradzil pediatra i za dwa miesiace do kontroli pokazac sie jak rozwiajmy. Tez sie martwilam ze malo jest rozwinieta ale powiedzial ze jeszcze ma czas i nie widac zeby bylo cos z nia nie tak, a bardzo dokladnie ja obejrzal i sprawdzal co umie ruchowo.

1,712 Ostatnio edytowany przez misiak1234 (2015-03-11 09:24:03)

Dzięki za informację na temat kremu. Pewnie w najbliższym czasie go zakupię. Mam tylko nadzieję, że szybko się wchłania bo Aga mi się barzo nie lubi kremować na buźce.
Kati ja mieszkam w malopolsce 80km od Krakowa.
A co do rozwoju dzieciaków to faktycznie jest różnie i każdy rozwija się w swoim tempie i nie ma się co martwić tylko dlatego że dzieccko miesiąc później coś robi.... albo wcześniej tongue
Kulka tak jak mówiłam u nas w foteliku dużo miejsca jeszcze ale wydaje mi się, że w tamtym byłoby wygodniej. Ale puki co wstrzymałam się z decyzją.
Dorotka wszystkiego najlepszego! big_smile

1,713

Kulka może masz rację ze kilka dni bez kontaktu byłby dobry ale może też pogorszyc nasze relacje, a po za tym mimo że zniszczeń się na męża to martwię się o niego jak długo się nie odzywa, w jego pracy są dni gdzie pracuje na dachu i wystarczy chwila nieuwagi i ... wiadomo o co chodzi. Powietrze nie sądZę żeby było za suche, na grzejniku zazwyczaj na noc wiesza się pranie, narazie wszystko wskazuje na alergię.
Misiak to w takim razie nici z zakupów u Ciebie wink do Krakowa mam dobre 200km.

U nas dzisiaj pochmurno i brzydko, słońce czasem wygląda przez chmury, te ostatnie 3 dni były takie ładne a teraz znowu się ponuro zrobiło hmm Hubert dzisiaj jak ręka odjal nie kaszle od rana,ja już sama nie wiem o chodzi z tym kaszlem. Najważniejsze że płucach ani w oskrzelach nic nie słychać.

Miłego dnia smile

1,714

smile

Kati zapomniałam my te 2 kupony też dostaliśmy smile ja o spacerówce parasolce będę później myślała, chcę taką mieć u rodziców żeby tej swojej 3w1 nie taszczyć za każdym razem a poza tym jak się uda pojechać na wakacje to taka parasolka jest poręczniejsza.
A Hubert może kaszle bo coś go w gardełku drapie i to dlatego, a tak naprawdę to nic poważnego, nie przejmuj się na zapas. Kiedy na szczepienie się wybieracie? Ja krzesełko na rower też muszę kupić ale jak się cieplej zrobi.

Misiak a macie sklep stacjonarny czy przez internet też sprzedajecie? Podeślij linka na mojego maila jak chcesz to pooglądam sobie rowery smile

Kulka u mnie Michał też nie raczkuje, jedynie słabo się czołga, a z siedzeniem to jak się go posadzi to kiwa się i łapie za swoje stopy, jak się na coś zapatrzy to umie chwilę "usiedzieć" a tak to się kiwa, myślę, że wszystko w swoim czasie. Do tego Michał waży ponad 11 kg więc może dlatego trudniej mu usiąść. Myślę, że więcej leżenia na brzuszki i w ten sposób ćwiczenia mięśni i powinno być dobrze.
U nas co do fotelika to waga już dawno przekroczona bo do 9kg, ale jeszcze chwilkę Michał pojeździ i przesiadamy się do nowego.

Dorotka wszystkiego najlepszego! spełnienia marzeń, powodzenia w pracy, pociechy z Olusia i męża i dużo, dużo zdrówka bo jak jest zdrowie to reszta sama się ułoży! pisz co u Ciebie.

My już po żłobku, dziś Michał był praktycznie sam przez 2 h sam z Paniami a ja na kawę do koleżanki poszłam.
Chwilę posiedziałam w żłobku potem do koleżanki, chyba nawet jeden chłopiec mnie polubił bo mi na kolana usiadł:)

Teraz zmykam bo mam trochę sprzątania i muszę dom ogarnąć.

Miłego dnia!

1,715 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2015-03-11 14:43:30)

Ale nastukałyście od wczoraj smile

Na usg w porządku, lekarz wszystko dokładnie pokazał i wytłumaczył. Brzuszek ok smile

Rurka z kremem wpadaj częściej i pisz więcej co u was.

Kati rozmawiajcie z mężem, bo się odzwyczaisz, ja też tak miałam kiedyż z moim że prawie nie tęskniłam, tzn przyzwyczaiłam się że go nie ma.. Może to alergia niestety. U nas jest suche powietrze, dlatego ja też kłade zawsze coś mokrego na kaloryferze. Mi chyba też jutro jej nie zaszczepi bo dziś jakiś katar się przyplątał znowu..

Asienka komunię robimy w lokalu, mieszkanie za małe i rodziny sporo z dziećmi. My też spacerowałyśmy, ale dziś już brzydko i zimno. Nie mogę jej po takiej chorobie wystawiać na taką zmianę.

Dorota widzę że urodzinki były, wszystkiego naj, spełnienia marzeń, spokojnego dziecka i męża smile

Kulka po usg ok, ale dziś ma jakiś katar, nie wiem co jest grane, jutro miała mieć szczepienie..

Misiak Aga nie lubi się kremować, bo wolałaby robić to sama smile Laura z kolei lubi, ale próbuje zjeść ten krem smile

Mała ma katarek po nocy, nie wiem czemu, pogoda się zmieniła, zobaczymy jak jutro wyjdzie z tym szczepieniem. Na razie lecę, bo mała ma czkawkę.

1,716

U mnie weekend pracujący, a potem świętowanie urodzin było, więc czasu brak.

Dzięki za życzenia! smile

Asienka, dzielny synek! Oby pokochał żłobek. Kiedy prace zaczynasz?

Kiniak, bardzo współczuję tych wszystkich chorób. Idzie wiosna, oby przyniosła dużo zdrowia!

Kati, strasznie się z mężem emocjonalnie "szarpiecie". Musicie wreszcie porządnie wziąć to na warsztat i coś radykalnie zmienić, bo rzadne uczucie nie wytrzyma takiej wiecznej huśtawki.
Przemyśl to póki go nie ma, a potem do roboty wink

Kulka, co ja bym dała za ta 6:00. U nas ostatnio większość porankow zaczyna się ok 5:00 tongue
Jak rozszerzanie diety? Macie juz stałe pory? Ile wychodzi Wam razy KP?

Misiak właśnie, a te rowery wysylacie? Myślę o zakupie, ale nie wiem, ile wykorzystam, więc może używany będzie tańszy.
Daj jakieś namiary, interesy z Sierpnióweczki zrobisz wink

My też smarujemy buzię kremem Nivea na każdą pogodę.
Fotelik na razie zostaje, póki głowa nie zacznie wystawać, nie będziemy kupować nic nowego.
Ja tak jak Kulka lekko Olka do samochodu ubieram, więc miejsca ma w foteliku dalej sporo wink

Olek, chętnie siedzi na kolanach, lubi też w wysokim krześle. Czasem się bujnie, ale stabilnie coraz bardziej mu to wychodzi. Sam nie siada, za to coraz częściej lubi pelzac - na razie tylko do tylu i wokół własnej osi, ale tylko w jedną stronę.
Ja tam wcale nie mam ciśnienia, żeby robił coś więcej. Ma jeszcze na wszystko czas wink

Nózia goi się super szybko i coraz ładniej to wygląda. No a my z mężem w opatrunkach mamy juz opanowany poziom zaawansowany tongue

1,717 Ostatnio edytowany przez Rurka z kremem (2015-03-11 14:55:31)

też mi się wydaje, że nie ma co panikować, ale to pediatra przy ostatnim szczepieniu powiedziała żeby przyjść za miesiąc bo według niej powinna już próbować siadac, idziemy za tydzień, mam nadzieję, że nie skieruje nas na żadną rehabilitację, bo dziecko tego nie potrzebuje smile dzięki za odpowiedzi smile

asienka88 córcia ma na imię Adusia smile

1,718

Dorota dobrze że znalazł się czas na świętowanie smile Mam nadzieję, że zdrówko już będzie, bo to jakieś nieporozumienie jak ona łapie.. Dobrze, że Olek już ok, Laura też najchętniej na kolanach siedzi i wtedy buja się do przodu smile Chyba wszystkie używamy nivea na buźkę:)

Rurka mała ma czas na siedzenie. Adusia czyli Adrianna smile? Ja zastanawiałam się nad imieniem Ada smile

Dziewczyny czy codziennie dajecie zupę z innym mięsem? Czy np. 2,3 dni pod rząd z kurczakiem?

1,719

Adrianna wink

1,720

Dorotka, Asienka prowadzę sklep stacjonarny jeśli o rowery chodzi bo kurierzy nie bardzo chcą bra takie gabaryty i przesyłka wtedy drogo wychodzi. Jak sprzedawaliśmy komputerki swego czasu i narty te droższe też to faktycznie na wysyłkę a rowery wolimy na miejscu wink) Za dużo kombinacji wink) Puki co sezon się zaczął ostro więc nie powinno być źle. Szkoda , że pogoda znów się psuję bo łatwiej mi z Aga było wyjść na podwórko jak było takie słoneczo jak wczoraj. Wogóle to muszę jakąś czapkę kupić Adze bo w opasce już chodzi bo nie lubi wiązanych czapek wink hihihi wybredne to moje Dziecko tongue choć tyle, że z jedzeniem nie ma kłopotów. Je może mniej niż rówieśnicy ale za to lubi wszytko wink)
Kiniak Ty swojej Małej nie podajesz możę bebilonu pepti? czy coś pomyliło mi się??

1,721

No i to mu się podoba, wątek krążył na nowo, oby tak częściej smile
Asienka właśnie gardło też jest czyste, ten kaszel jest identyczny jak ten co miał ostatnio. Na szczepienie mamy iść jak kaszel przejdzie, jutro jadę po szczepionke i zostawię w ośrodku, tak rodzinny kazał mi zrobić żeby móc przyjechać w każdej chwili na szczepienie, ogólnie szczepienia są w czwartki ale Huberta to nie obowiązuje bo jest do tylu ze szczepieniem. Więc mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będziemy po szczepieniu.
Kiniak no to dobrze ze z brzuszkiem jest w porządku wszystko. No z mężem to ja muszę przyznać ze od dwóch dni rozmawiamy całkiem normalnie, aż dziwnie.mi się z nim rozmawia jak się nie klocimy i nie "fuczymy"  na siebie. No i chyba powoli przychodzi tęsknota bo jak dochodzi 12 to z tel się nie rozstaje bo wiem że zadzwoni smile
Dorota każde dziecko lubi mamy kolana, a Hubert je wręcz ubóstwia smile zresztą zaczyna się chyba okres gdzie mamy nikt nie zastąpi bo jak znikam mu na chwilę z oczu i zostanie z kimkolwiek  to od razu płacze, jak był młodszy to bez problemu mogłam go zostawić a teraz od jakiegoś tygodnia to masakra.
Wasze dzieci też tak maja? Pytanie nie dotyczy Asienki bo Michaś śmiało w żłobku zostaje smile
Rurka śliczne imię wink

1,722

Dorotka pracę zaczynam w  poniedziałek a jutro idę ostatnie formalności załatwić.
U nas dzień się o 8 zaczyna bo tak Misiek się budzi (oprócz 2 karmień w nocy) ale teraz od poniedziałku  7 się będzie musiał przestwić i trochę się boję jak to zniesie.

Kiniak ja daję duży słoiczek na 2 dni a potem następny, ale szczerze to nie zwracałam uwagi jakie to mięsko, z reguły to kurczak albo indyk, czasem rybka np. łosoś. Wogóle miałam zapas słoiczków z 4-5 miesiąca bo ciocia Michasiowi nakupiła a one to raczej same jarzynowe takie  bezmięsne to tam dodałam trochę ugotowanego kurczaka, żeby była lepsza.

Rurka z kremem ładnie imię ma twoja córcia.

1,723 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2015-03-12 19:30:17)

Misiak podaję bebilon pepti 2, jest na receptę.

Kati moja też najlepiej jak ja jestem, ale tak się rozstać ze mną nie mógł synek, tak było długo. Rozmawiajcie i rozmawiajcie z mężem.

Asienka moja lekarka mówiła żeby dawać raz to mięso na drugi dzień inne, a ja jak ugotuję to na 2,3 dni..

Mam złe wieści, mała chora, tzn kataru nie ma, gorączki też, nic oprócz tego, że świszczy jej okropnie i już są zmiany na oskrzelach. W ciągu 1 dnia tak się pogorszyło! Nie wiem o co chodzi, była i jest na inhalacjach berodual i nebbud, a do tego dostała przeciwalergiczny syrop, jutro kontrola. Nie wiem co jej jest, znowu to samo- ciągle oskrzela i płuca.. Astma, alergia..? Oczywiście szczepienie przełożone. Nie wiem kiedy się pojawię.

1,724

Kiniak przykro się robi jak się czyta takie wiadomości, jaki syrop dostalas?
U nas też mię jest dobrze, od wczoraj Hubert ma gorączkę (najwyższą była 39,3) noc to był hardkor dosłownie, od 22 do 6 budził się co chwilę, jedynie od ok 4.30 do 6 przespal spokojnie, padam na twarz ze zmęczenia, w dzień też prawie wogole nie spał no i teraz w ciągu godziny budził się już 3 razy, mam nadzieję że ta gorączka to na zęby a nie jakieś chorobsko, no a oprócz gorączki ma bóle brzuszka, jutro znowu jadę do lekarza jak gorączka dalej będzie się utrzymywać.
Dobranoc

1,725

Dziewzyny współczuję chorób... sad u nas na razie i oby jak najdłuże ok. Ale nie ma niestety od tygodnia przespanych całych nocek. Aga buzi sie od 4 i pić się Jej chcę . No ale nie ma co narzekać byle gorzej nie było wink)) my właśnie myślimy czy od maja do żłobka się nei starać na parę godzin dziennie? Tak żeby się przyzwyczaiła troszkę i może będzie mieć też taką trochę odskocznie od domu zabawy inne itd... co myślicie?

A etraz muszę sobie ponarzekać dziś piatek 13tego a ja wczoraj się poparzyłam w dwóch miejscach i do tego po 16 miesiącach okres dostałam buuuuu ;(( masakra tongue

Pozdrawiam w ten pochmurny paskudny dzień wink))

1,726

Cześć

Kiniak współczuję, biedna Laura, może coś synek ze szkoły przyniósł, a może to ta astma... u nas  też chyba jakiś wirus panuje bo synek koleżanki w szpitalu leży z zapaleniem oskrzeli.

Kati oby to były zęby! Daj znać co u Was. Tylko te bóle brzuszka są niepokojące.

Misiak ja śmiało mogę polecić żłobek, nawet na kilka godzin, ale tylko wtedy gdy masz pełne zaufanie do pracujących tam osób, ja jestem spokojna bo moja koleżanka akurat pracuje w tym żłobku gdzie Michał chodzi, ale pozostałe panie też są bardzo kompetentne. Fajnie, że mogłam przez te kilka dni najpierw pochodzić z Michałem,  zobaczyć jak on się zachowuje itd i Tobie też bym to polecała takie stopniowe przyzwyczajanie, żeby dziecko nie doznalo "szoku" że mama znika na kilka godzin. I ja uważam, że dziecko wtedy fajnie integruje się z innymi dziećmi i tak jak piszesz to coś nowego, innego niż w domu.

U nas po przyjezdzie ze żłobka też się maruda złącza Michałowi, dziąsła ma wyraźnie rozpulchnione, nawet wczoraj widziałam jakby coś białego przebijało się i byłam pewna że to ząbek, ale dziś już nic nie ma!

Od poniedziałku do pracy, pewnie będę trochę zarobiona, ale postaram się pisać.

BUZIAKI!

1,727 Ostatnio edytowany przez asienka88 (2015-03-14 07:59:47)

Cześć

U nas w nocy też dziś gorączka, mam nadzieję, że to od zębów a nie na chorobę.
Mieliśmy wczoraj gości, Michaś zasnął jak zawsze, o 1 goście się zebrali a o 3 Michał obudził się cały gorący, do tego nie miałam żadnego leku od gorączki i musiałam po nocy do apteki jechać. Zrobiłam mu chłodny okład na czoło i pojechałam. Teraz już dostał leki i jest ok,  tylko nie mogłam go uśpić to pomogło bujanie w foteliku samochodowym. Kupiłam syrop od gorączki  i czopki, miałam wcześniej kupić, ale zapomniałam.

Jak u Was? Kati lepiej już? 

Misiak okres dopiero po 16 msc to i tak nie źle, ja musiałam wywoływać bo przestałam karmić piersią i okresu nie było, ale teraz się już unormowało.

Zmęczona jestem, czas na kawkę.

Miłego dnia!

1,728

Asienka gorączka wczoraj przeszła na cały dzień ale wieczorem znowu miał ale taka względna 38,1 bo nad ranem miał jeszcze 38,8. Byłam wczoraj znowu u rodzinnego osluchowo czysto, dostaliśmy skierowanie na badania na krew i mocz z wynikami na cito, w moczu wyszły jakieś kryształy kwasu moczowego B. Liczne, zgłosiłem się od razu z wynikami do lekarza na pogotowiu ale niepotrzebnie poszłam bo mnie dupek tylko wykrył, w karcie mi wpisał że zakażenie górnych dróg oddechowych, gardło zaczerwienione, spojówki przekrwione i coś tam jeszcze a do tego wszystkiego mam podawać ibum na gorączkę, inhalacje i standardowo jak to wszyscy pediatrzy flegamine, na.litość boską czy ten typ za przysłowiowe jajka skończył studia? Jak mu powiedziałam że dziecko ma kaszel to nawet nie zapytał jaki tylko od razu flegamine zalecił, do oczu wogole nic nie zalecił a katar jak mu powiedziałam że wygląda na alergicznych to powiedział że dziecku choroby szukam. No ciśnienie to mi konkretnie podniósł znachor od siedmiu boleści. Ale zła jestem, jakbym przeczytała kartę na miejscu a nie dopiero w domu jak słowo daje wróciłam się do gabinetu i zapytała co to ma znaczyć... zobaczę co będzie do poniedziałku jak się pogorszy jadę znowu z Hubertem do lekarza. Dzisiaj gorączki niby narazie nie ma, ale ta gorączka to chyba byla/jest na zęby albo "trzydniowka". Asienka Ty pisałaś wczoraj chyba ze Michaś ma dziąsła rozpulchnione to może ba żeby ta goraczka? U nas oprócz gorączki doszły takie duże kupki i to bardzo duże smile takie bym powiedziała jak biegunkowe,  ale nie sugeruj się tym bo nie kazde dziecko musi mieć biegunkę, gorączkę, itp przy zabkowaniu.  Kiedyś, gdzieś wyczytałam że dziecko przy zabkowaniu może mieć objawy przeziębienia, gorączkę, katar a nawet kaszel, nie wiem ile w tym prawdy, no ale byłoby to logiczne, kaszel z kataru i nadmiaru śliny, gorączka wiadomo "normalne" przy zabkowaniu.o jak ja już chce żeby wyszły żeby Hubertowi, może by przesypial noce.
Miłego dnia życzę smile

1,729

Kati ale cymbał z tego lekarza! ja nie wiem po co oni wogóle w tych gabinetach siedzą! jakby za karę mieli pracować. Rozumiem, że to nie był pediatra tylko jakiś zwykły lekarz.  Jak wyszły jakieś kryształki w moczu to może coś z układem moczowym albo pęcherzem. Ja też mam nadzieję, że ta gorączka to na zęby, kurde ja w poniedziałek pierwszy dzień do pracy a tu ciężkie nocki się zapowiadają. Mam nadzieje, że do poniedziałku mu przejdzie, biedny mój kochany, teraz zasnął. Ja po kawie, ale czuję się taka rozbita z niewyspana.
Co dajesz na gorączkę?  ja mam w syropie hasco coś tam nie pamiętam dokładnie  i czopki też wzięłam. Ten syrop nawet Michałowi podpasował,  taką "strzykwką-rurką" się do buzki podaje, wygodne to jest.

1,730

Kati a jak się pobiera mocz u takich dzieciaków jak nasze? bo coś czytałam o jakiś woreczka chyba, ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem.
Jakiego termometru używasz? ja mam elektroniczny, ale nie jestem z niego zadowolona bo chyba przekłamuje temperaturę  i rtęciowym mierzyłam i Michał miał ok 38,5 i potem 38.

Miłego dnia!

1,731

Oj Dziewczyny Dziewczyny... zanim wszytkie zęby Dzieiakom wyjdą to kilka nocek jeszcze nieprzespanych przed nami... więc nie czekajcie aż tak bo po tym pierwszym to jeszcze nie wszytko tongue hihihi tak pozatym moja np gorączki nie miała ale fakt kupki przez 5 dni normalne jak biegunka wink) a ślinić się też nie śliniła Bóg wie jak wink)
Kati, Asienka współczuję pzry chorych dzieciakach, oby szybko przeszło i już byli uśmiecnięci.
Co do tego badania moczu to kupuje się w aptece takie worczki przykleja się i później przelewa mocz do  zwykłego pojemniczka na mocz.
Asienka puki co to ten żłobek to jeszcze nie teraz bo pogoda paskudna, ale może za niedługo.... a powieddz mi te panie tam wychodzą z dzieciakami na spaery czy raczej nie??

Miłego dnia ... smile lece malować i  suszyć paznokcie puki Aga śpi tongue

1,732

U nas też przez dwa dni gluty i ślina lały się strumieniami. Dziś od rana nosek czysty, a żeba nie widać. A już myślałam, że to ten dzień wink
My stosowalismy tylko wodę morską i maść majerankowa, plus odciąganie gili. Podwalismy tez Wit. C w kropelkach.

Oby i u Was szybko przeszło.

Kiniak, współczuję tych chorób. Zdrowia dla Malutkiej.
A co mięsa w zupie, to u nas zazwyczaj dwa dni jest to samo, potem zmiana. Daję tez rybę. 1,2 w tygodniu.

Asienka, z chłopcami jest łatwiej, bo woreczek dobrze się z siusiakiem komponuje. Podobno u dziewczynek jest gorzej. My oddawalismy mocz dwa razy i nie było problemu z jego zebraniem.

1,733

Hej

Gorączka przeszła i mam nadzieje, że  nie wróci. Za to pojawiły się kupki dosyć rzadkie.

Misiak nie wiem czy wychodzą na dwór, w grupie Michasia tylko on nie chodzi więc myślę, że nie było by problemu z wyjściem na dwór na podwórko przy żłobku. Gorzej gdyby było np. 5-6 dzieciaków co by nie chodziły. Tak to jego na ręce wezmą a reszta może poszaleć na podwórku.

Dorotka u nas też niby jakiś  katar, ale taki dziwny i chyba już go nie ma, a jak nozka Olka zagoiła się? 

Mile dnia!

1,734

Wrr... Posta mi wczoraj nie dodało, a tyle się opisałam, telefon mi się chyba psuje hmm
Asienka do tego lekarza cymbala lprzepięknym się więcej nie odnosila. Na gorączkę podaje ibum forte, ale mam też Paracetamol hasco, przy bardzo wysokiej gorączce można podawać na przemian Paracetamol i ibuprofen (ibum, ibuprofen itp). A mocz pobiera się do woreczka, Tylko w aptece trzeba mówić czy dziecko to chłopiec czy dziewczynka bo są inne dla chłopców, no i przelewa się później do pojemnika na mocz.termometr mam też elektryczny ale to pic na wodę, mierzylam mu rteciowym temp. Dokladniejszy jest.
U nas na szczęście już po gorączce,  ale jakąś wysypka się pojawiła, podejrzewam że to trzydniowka U nas była, ale maruda to się teraz okropna z Huberta zrobiła, płacze, marudzi bez powodu, nie wiem czy to na zęby czy coś mu jest, jutro będę się kontaktować z lekarzem tym prywatnym odnośnie wyników moczu Huberta bo nie wiem w końcu czy mam się martwić czy nie... no a jeśli o kaszel chodzi to znowu "znikł" kaszlal dwa dni dosyć mocno a dzisiaj zakaszlal może 2 Góra 3 razy. Chciałabym żeby był już zdrowy, męczy się tylko jak ten kaszel nawraca, a przy tym kaszlu jeszcze gardło boli tak silny ten kaszel. Ledwo tydzień był bez kaszlu.

Miłego wieczoru smile

1,735

hmmmm a ja od wczoraj zabieram się, żeby do Was napisać i nie wiem co bo doła złapałam. Pogoda śliczna, a ja nie mam chęci na nic. Siedze sama w domu tzn z Agą łaże po tym polku i nawet nei chce mi się psu piłki rzucić :(a tu wszytkie okna do umycia, ogólnie sprzatanie przed świętami ... i jeden pokój do wymalowania bo szafę żeśmy sprzedali więc trzeba jakieś przemeblowanie zrobić... nie wiem najchętniej wlazłabym pod kołdrę i nikomu nie otwierała sad
sory, że tak maruno dziś ale mam taki humor i nie wiem keidy mi to przejdzie...

1,736

Asienka, u nas też katar dziwaczny; wczoraj go nie było, dziś znów wrócił...Jutro do lekarza na szczepienie idziemy, ciekawe czy Olo dostanie zastrzyk czy lekarstwa wink
Nóżka super. W środę kontrola. Może już nie trzeba będzie zawijac nóżki w opatrunek.
Jak w pracy? Jak dzień bez synka?

Kati, jak Hubert? Jak wyniki?

Misiak,a co się dzieje? Taki dół z nienacka Cię napadł, czy coś się stało? Pisz, wygadaj się, może wystarczy, by poczuć się lżej.

Kiniak, jak u Ciebie? Co z Laurką?

Kulka, dawaj tu na słówko. Nie obijaj się wink

Rurka, Ty też wpadaj częściej.

Julka, Ty to nas chyba na dobre opuściłas.

1,737

Cześć!

W pracy spoko smile podoba mi się smile koleżanka mi MMs-y słała jak Michał jadł, spał i się bawił więc byłam spokojna, chociaż myślałam jak tam daje sobie radę. Dziś tatuś synka ze żłobka odebrał, jutro dziadek jedzie.

U nas jakieś dziwne pokasływanie doszło, nie wiem co to - na chorobę raczej nie wygląda.

Dorotka super, że z nóżką ok. A te krople wit. C co dawałaś to miałaś zalecenie od lekarza czy tak sama z siebie na odporność?

Misiak dawaj wygadaj się! każdy ma gorszy dzień! po prostu trzeba to przeczekać, może też przez okres - burza hormonów taki nastrój.

Kiniak jak tam wasze zdrowie?

Kati ja też Paracetamol hasco dawałam, a kaszel to może powietrze było za suche i tyle, u nas też Michał czasem pokasłuje a potem długo długo cisza.

Kulka weź coś skrobnij i dawaj Manię!

Miłego wieczorku mamuśki!

1,738

Asienka, no i super, że wszystko się ułożyło. Zadowolona mama, szczęśliwy synuś i wszystko ok wink
Witaminę C w kropelkach (Cebion) polecił dawać znajomy lekarz. Tak wspomagająco przy tym katarku.

1,739

My wit C dajemy profilaktycznie na katary i kaszelki z zalecenia pediatry, pielegniarki i poloznej smile

U nas zebow nie ma wink Mania sie troche wiecej kreci na brzuszku i plecach, ale dalej trzeba ja zachecac do przekrecania. Zlikwidowalismy mate i chwilowo wszystkie zabawy na kocu bo latwiej cwiczyc no i wieksza motywacja bo nic nad glowa nie wisi tylko trzeba sie przemieszczac lub przekrecac i koc gladki to nic atrakcyjnego by sie zapatrzec w jedno miejsce. Za to do siadania sie rwie jak sie czegos chwyci to sie podnosi bez problemu ale sama nie daje rady.
Od wczoraj sie przesiadlysmy na spacerowke bo juz w gondoli na plasko sie jej przestalo podobac a jak jej podnioslam materacyk to sie ciagnela do gory i balam sie ze wypadnie smile
Od soboty ruszamy na nauke plywania wreszcie juz sie nie moge doczekac wink

Troszke mam goracy okres ostatnio, ale jeszcze z tydzien i bedzie po wszystkim to bede miec wiecej czasu na forum smile
Zostawiamy buziaki :*

1,740

Kati widzę, że u was też mały chory? Mała lepiej. Jak z mężem? Ten syrop to ketotifen.

Asienka super z tą pracą. Jak malutki ?

Dorota dzięki za odp. smile Ja tak podaję jej 2,3 razy to samo, ale królika nie mogę kupić i nie gotuję.

Misiak , Kulka smile

Niestety dobrych wieści nie mam. Wręcz podłamana chodzę.. Codziennie jesteśmy w przychodni, mała ma astmę- to pewne sad Okropnie jej świszczy.. Kaszle w dodatku, ale mniej. Ma inhalacje co 8 godzin z berodualu i nebbudu i steryd doustny. Lekarka zastanawia się nad leczeniem, coś chce jeszcze jej włączyć. Maleństwo z niej jeszcze, a tak się męczy, stąd te oskrzela, płuca.. Przy astmie chorobę się ciężko przechodzi, znam to z doświadczenia.. Miałam nadzieję, że jednak ją to ominie, ale niestety. Typowe objawy, no i męczy się na razie. Jutro znowu do kontroli idziemy.
Dziś mamy spotkanie z księdzem do komunii.

1,741

Witam poznowieczorowa porą smile
Jak jestem u rodziców mam zawsze milion spraw i brakuje mi czasu na pisanie Ale nie brakuje na czytanie was i nadziejek smile a tak mi tu fajnie, miło i wogole, nie ma to jak u mamy smile
Dorota wyniki okazały się dobre, panikowalam bez potrzeby, dzwoniłam wczoraj do lekarza i normy podane na wynikach są dostosowane do osób dorosłych a nie takich maluchów, jedynie co jest takie trochę zanizone to Lewiński czerwone i hemoglobina, ale to nie jest wielki problem, muszę tylko więcej mięsnych potraw dawać Hubertowi. Uff, A tak się martwilam tymi wynikami. Cieszę się ze Olek ma się dobrze i ze nozka się goi ładnie. Nie dajesz Olkowi tranu?
A wogole któraś z was to podaje swoim maluszkom? Ja daje Hubertowi, ale nie za bardzo mu smakuje, na początku ładnie to pił a teraz ma chyba już jakieś uprzedzenie do wszelkich syropow. Zresztą nie dziwię mu się tyle już tego wypił...
Asienka aż ci trochę zazdroszczę ze pracujesz, też bym chciała pójść do pracy, do ludzi, super ze Michałek ma się dobrze w żłobku, oby było tylko lepiej. A jak sprawa wygląda u Was z zabkami? U mas już teraz ani slychu ani widu, Hubert się trochę uspokoił, w nocy już.nie budzi się, druga noc przespana do 7, Aj jak mi tego brakowało smile oby tak już zostało. A tobie Michaś daje się wyspać?
Kiniak aż mi się przykro zrobiło jak przeczytałam że malutka ma astmę, ze też takie maluchy muszą się z tymi chorobskami męczyć. U nas już lepiej Hubert dzisiaj nie zakaszlal ani razu, przeczekam jeszcze do jutra jeśli nie będzie kaszlem to w czwartek jedziemy na szczepienie, może w końcu uda mi się go zaszczepić.  Siostra ma też ten syrop dla córki ale nie wiem jaki jest, ja mam dla Huberta allertec. Nie kojarzę czy pisałaś skąd jesteś, mogłabym ci polecić naprawdę dobrego lekarza dla małej, jest to specjalista chorób dziecięcych z tytułami itp ale w praktyce, leczeniu jest naprawdę bardzo dobry z czystym sumieniem polecam go znajomym, zresztą sama do niego jeżdżę z Hubertem, co prawda najtańszy nie jest ale wg mnie warto, chociażby ze względu na zdrowie dziecka. Z jakiej części Polski jestes? Lekarz jest z południowo-wschodniej części Polski (woj. Podkarpackie) jeśli będziesz zainteresowana pisz na maila, podam ci namiary. No a z mężem, no cóż nie jest na tyle źle żeby nie mogło być gorzej, mieliśmy ostatnio ciche dni, ale zaczyna być lepiej (chyba), przed weekendem było dobrze, na weekend się pogorszylo, ale wczoraj pisał co chwilę i pytał jak się czuje, czy wszystko w.porządku itp. Nie pisałam nic wcześniej bo się bałam ze coś będzie nie tak, byłam wczoraj w szpitalu na zabiegu, pobierali mi jakieś wyskrobiny czy coś, bo cytologia mi wyszła niezbyt dobra, niby nie mam się co martwić no ale ryzyko jakieś jest ze coś będzie nie tak. Teraz mam czekać spokojnie! 3 tyg na wyniki, potem wizyta u gin i będzie wiadomo co i jak i czy potrzebne będzie leczenie czy to nic takiego, no mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Dobrej nocy życzę wszystkim smile

1,742

Hej

Kiniak z pracą ok, trochę jeszcze w rytm wczesnego wstawania nie wpadłam ale myślę,  że to kwestia czasu. Przykro mi, że Laura ma takie problemy jedyny plus taki to to, że masz już prawie pewną diagnozę, że to astma,  może wtedy uda się to skutecznie leczyć. Może jeszcze skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem jeśli masz taką możliwość. Trzymam kciuki żeby było lepiej.

Kati nie ma jak u rodziców smile u nas zębów brak ale na dziąsłach wyraźnie widać "zarys" więc już sama nie wiem. Michaś zaczyna tylko raz się w nocy budzić więc jest ok.
W piątek mąż ma z nim na szczepienie iść, ale nie wiem czy się uda go zaszczepić bo Michaś ma brzydki suchy kszel, zobaczymy co w pt będzie.
Tranu nie podaje, ale dopytam się o tą wit. c w kroplach czy można bo wiadomo, że do żłobka różne dzieciaki przychodzą, czasem podziębione więc na odporność by się przydała.

Co do wyniku to się nie stresuj, zawsze można leczenie zastosować, ważne,  że lekarze czuwają nad twoim zdrowiem.

Kulka daj znać jak się Mani nauka pływania spodobała.

Miłego wieczorku mamuśki smile

1,743

Wczoraj nas nie zaszczepili. Lekarka chce poczekać tydzień, tak na wszelki wypadek, bo raz był stan podgoraczkowy. Na szczęście gardło czyste.

Dziś z kolei kontrolowalismy nóżkę. Koniec z opatrunkami smile

Kati, super, że Hubert juz lepiej i ze wyniki ok. My tranu nie dajemy.
Oby Twoje wyniki były ok. 3 tygodnie, to długo, ale musisz się w cierpliwość uzbroić wink
A mąż kiedy wraca? Oby ta poprawa byka trwała!

Kiniak, królika to najlepiej w daniu ze słoika szukać.
Zdrówka dla Laury, wytrwałości dla Ciebie!

Kulka, a który basen wybraliście?

Misiak, jak samopoczucie?

1,744

Asienka no to super ze Michaś się tylko raz budzi, daje się mamie wyspać smile u Huberta niby nic nie widzę, dziąsła ma raczej "normalne", nie jestem pewna ale chyba coś się będzie dziać bo oś wczoraj pcha wszystko do buzki, najbardziej mu pasuje pielucha tetrowa, no i mnie "gryzie" gdzie popadnie, jakby miał żeby to by mi palce odgryzl tak mocno ściska. Oj żebyś wiedział że nie ma to jak u mamy smile no ale w następnym tygodniu muszę już niestety jechać tam do domu, okna myć, porządki zrobić itp. Ale narazie o tym nie myślę smile no U nas nie wiem czy coś wyjdzie ze szczepienia bo po trzydniowce podobno nie można zaszczepić przez miesiąc albo nawet dwa,a już się cieszyłam ze w końcu zaszczepie Huberta, jutro mam jechać do lekarza i się dowiedzieć jak to jest. A co do kaszlu Huberta to dzisiaj znowu wrócił na chwilę, dosłownie na 5 minut a później jak ręka odjal.
Dorota mąż przyjeżdża w wielki piątek i zaraz w poniedziałek wielkanocny wraca, chyba ze da wolne na wtorek to we wtorek pojedzie. Mam wielką nadzieję że będzie tylko lepiej między nami, najgorsze albo dziwne jest to że nie tęsknię za nim, dobrze mi jak go nie ma w domu, nie wiem dlaczego mam takie podejście, niby wszystko jest w porządku ale jednak nie brakuje mi go. Bardzo się cieszę ze nóżkami Olka już jest zdrowa, dzielny mały mężczyzna Ci rośnie smile pochwał się nam swoim dzielnym chłopakiem smile Dorota Wy macie szczepienia na bieżąco więc tydzień od daty szczepienia to Pikuś w porównaniu do naszych Opóźnień,  Hubert będzie miał dopiero drugie szczepienie i to ie wiadomo kiedy...

No tak wogole to mamusie mogłyby wrzucić tu zdjęcia pociech smile jestem bardzo ciekawa jaką śliczna jest Laura, Agusia, Mania, no i Adusia, a jacy przystojniacy są z Michasia I Olka. Właśnie dotarło do mnie ze płeć piękna przeważa na wątku smile

Misiak jak się masz? Co Cię takie smutasy dopadly? Wszystko w porzadku?
Ciekawe co się z Julią dzieje, dawno jej nie było. Mam nadzieję że wszystko dobrze u niej.
Nie wiem czy któraś z was, oprócz Doroty i kulki śledzi losy małego Tomcia, ale coraz lepiej z nim, poodpinali go od sprzętów (chyba nic nie pokrecilam,  ale głupi jak nie do czyta to dopowie sobie) i ciągnie cyca, aż się miło na sercu robi czytając na nadziejkach takie wieści smile
Dobranoc smile

1,745

Cześć  czołem! 

U nas Michał ma strasznie brzydki kaszel, prawie aż chrypę ma,  jutro mąż z nim do lekarza idzie,  aż się boje co lekarka powie, oby nic w oskrzelach nie było.

Kati my szczepienia jutro też nie będziemy mieć ale to nic. Martwię się co powie lekarka na ten kaszel, ciekawe czy czegoś w żłobku nie złapał. U nas zęby na bank będą,  kupy mega rzadkie i do tego Michał prawie nic nie chce jeść tz. np. dziś zjadł w żłobku kaszkę 140ml i danonka i o 17 dopiero 90ml mleka i traz zasypia, napił się soczku i bujam go w foteliku samochodowym bo w łóżku nie chciał zasnąć. zdjęcia dodam ale jak się ogarnę z pracą.
Kati czytam o Tomusiu i mu kibicuje!  dzielny chłopaczek! nasz bohater smile

Dorotka i super, że Oluś zdrowy!

Misiak jam Twoje samopoczucie? 

Kiniak ja królika tylko ze słoiczka serwuje.

Dziewczyn trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę bo się denerwuje.

Dobrej nocy!

1,746

Witam witam.
U mnie nadal z humorem kiepsko więc nie chcę przynudzać. Wszytko dookoła mnie denerwuję nie wiem czy to wina okresu czy czegoś innego no ale... staram się uśmiechać mimo wszytko... za ok 3 tygodnie zostanę sama tzn Mąż wyjeżdza na prace dłuższe i będzie tylko na parę dni pzrez najbliższe 2 miesiące... zobaczymy czy mnie to zmotywuję bardziej do wszytkieg czy jeszcze bardziej zdołuje. A może brak słodkiego i wogóle dieta mnie tak przytłacza dawniej przy złym humorku była czekolada a teraz sttaram się schudnąć do mojej wymarzonej wagi wink) puki co 3 kilo na minusie jeszcze tylko 7 tongue albo aż tongue:P:P

Asienka przykro z powodu Michasia ale mnie tez wszyscy straszą że na pczatku w żłobku to tak jest z chorobami...
Dorotka dobrze że z Olusia nóżką już lepiej. wogóle to w jaki sposób On się poparzył??
Kiniak astma? w takim młodzaiuśkim wieku.... szok... nawet bym nie podejzrewała, że dzieciaczki mają coś takiego. Ale co zrobisz przynajmniej wiesz co i jak więc teraz tylko dpowiednie leczenie i powinno byc ok za co trzymam mocno kciuki!!

1,747

Hej

Misiak  nawet nie wiem gdzie Michał ten kaszel złapał. W sumie ja jestem przeziębiona i się smarkam na potęgę więc równie dobrze mógł ode mnie coś złapać. Codziennie stykam się z bardzo dużą ilością ludzi więc może coś przyniosłam, z resztą teraz taki okres na przeziębienia.
Co do słodyczy to ja na okres Wielkiego Postu mam postanowienie nie jeść nic  słodkiego i jak narazie się udaje  z resztą to już kolejny post bez słodyczy, praktykuje to od ok 3 lat i ostatnio przekonałam się do niesłodzonej kawy i herbaty.
Misiak a co do chorób w żłobku to zależy jaką odporność ma dziecko.
Co do diety to super Ci idzie smile dasz radę!

Dobrej nocy!

1,748

Aaaa zapomniałam napisać, że po wizycie w miarę dobre wieści. Osłuchowo czysto, tylko gardło lekko podrażnione, mamy się inhalować 2x dziennie, jeśli nie pomoże to wtedy jeszcze raz na wizytę, mam nadzieję, że nie będzie potrzebna.

Buziaki

1,749

Kati, i jak? Doczekałaś się zęba? Co ze szczeoieniem?
Ja się wcale Tobie nie dziwię, że wcale na męża nie czekasz. Straszne masz z jego udziałem huśtawki, raz Wam dobrze, raz gorzej. A jak go nie ma to masz spokój wink Jesteście jednak małżeństwem i musicie się z problemem Waszego związku porządnie rozprawić. Może czas świat przyniesie Wam jakieś decyzje.

Asienka, no i super, że nie jest xle z Młodym. U Was też temat ząbków. Niekończące się oczekiwania. A Wam mówię, że tak do roku będziemy co chwila widzieć te ząbki,  a potem je odwoływać wink

Misiak, dobra mina do złej gry jest dobra, ale na krótko. Jak Cię coś poważnie męczy, to trzeba się,  tym zmierzyć. Musisz znaleźć przyczynę swojego złego samopoczucia. Obyś w wiosnę weszła z prawdziwym uśmiechem.
A nóżka zalana została herbata. Niestety działo się tak szybko, że nikt nie jest pewien, w jaki sposób kubek się przewrócił. Może on go chwycił? Oluś siedział wtedy na kolanach u teściowej. Mnie przy tym nie było.

A my dziś znów od 5:00 na nogach. Radość i gotowość do zabawy od samego bladego świtu. Dobrze, że teraz śpi, to mam czas na kawę wink

Jak plany na weekend? Ja mam dziś sesję, więc dzień jak codzień wink

1,750

Dorotka masz rację z tymi zębami, zawsze tak jest że jak się na nie czeka to ich nie ma  ale w końcu wyjdą smile my planów raczej rzadnych nie mamy, ja muszę dom ogarnąć bo przez ten pierwszy tydzień w pracy to nie miała na nic siły, Michał wstał ok 7 bo tak też do żłobka wstaje ale  już o 9 godzinną drzemkę zaliczył więc też mogłam spokojnie kawę wypić.

Udanej sesji!

Miłego weekendu smile

1,751

Kiniak biedna Laura. Mam nadzieje ze leki jej pomoga i bedzie dobrze. Trzymajcie sie kochane :*

Asienka ale fajnie ze Michas sie w zlobku zaklimatyzowal smile  a ten kaszel to moze suche powietrze jak plucka czyste? Dobrze Ci sie z ta praca i zlobkiem ulozylo smile

Kati i Twoj Hubercik tez biedny co chwila chory sad Zdrowia dla Was :* Mysle ze tam gleboko w srodku to tesknisz ale ostatnio bylo troche zlych emocji i cieszysz sie spokojem smile

Mania zachwycona basenem. Jest najwieksza w grupie i wszystko ja intersuje. Czasem az trudno zlapac jej uwage zeby cwiczyla. Za to jako jedyne dziecko dzis nie plakala na zajeciach nawet jak musiala nurkowac smile Teraz spi jak zabita nawet to ze ja z fotelika przekladalam jej nie ruszylo.
My juz mamy komplet szczepien smile

Dorota.f zdecydowalismy sie na Nowa Fale bo w razie czego i autobusem tam dojade. Ciesze sie ze Olowa nozka sie pieknie goi.

Misiak jestesmy od tego zeby sie wspierac smile Moze to od slodyczy faktycznie wink Teraz sie zrobila piekna pogoda to moze lepiej sie poczujesz. Mnie ta burosc juz dobijala

1,752

Oj Dziewczyny Dziewczyny śmiać mi się chcę jak czytam o tym Waszym wyczekiwaniu na ząbki tongue ale może tylko dlatego, że u nas już duże dwa są na wierzchu wink)
Kulka jak się nurkuję z Dzieckiem? nie bałaś się??
Ja też bym chciała z Agą jeszcze w najbliższym czasie iść na basen ale pewnie nici z tego przed świętami bo już wiem skąd mój taki humor. Z Mężem się kompletnie ostatnio nie dogadujemy. Żyjemy obok siebie a do tego ostatnio już 2 raz w tym tygodniu mamy ciche dni. Także pewnie pogoda ani nic innego nie porawi mi humoru przez najbliższy czas.
Powiedzcie czy po pierwszym okresie po ciąży byłyście już na cytologii? Podobno powinno się zrobić...

1,753

Hej, ja dalej ciągle na wysokich obrotach i brak czasu, czasem chęci na pisanie smile z Hubertem mam trochę ukrywanie głowy bo marudny się znowu zrobił i nie wiem co mu jest czy to żeby czy humory jego, kaszel niby przeszedł ale szczepienia nie było bo po trzydniowce min 3 tyg trzeba odczekać, jak będzie zdrowy to 2 mam go zaszczepić, w końcu, spotkałam Panią w przychodni z dzieckiem, na oko ok 1,5 roku chłopiec miał dopiero pierwsze szczepienie od urodzenia (!) Tak chorował do tej pory i musiała jeździć do Lublina ustalać indywidualny tok szczepień, zachody przy tym nie mało miała, mam nadzieję że nas to minie i teraz już będzie szczepiony wg kalendarza. No a ale osluchowo czysto, gardło ładne więc wszystko jest w porządku (na szczęście).

Asienka jak w pracy? już się pewnie niejako oswoilas ze wszystkim. A Michaś w żłobku dalej ma się dobrze? dobrze ze u Michasia nic poważnego, ale pewnie na początku tak będzie, bo żłobek to już większą grupą ludzi, każdy jakieś przeziębienie, bakterie itp przyniesie do dzieci no a one niestety odporność mają jeszcze słaba, będzie dobrze smile

Dorota jak zębów nie byli tak nie ma, mama mi mówiła że my (ja i 2 siostry) miałyśmy pierwsze zęby ok 9M więc i w podobnym wieku Hubert je będzie miał, no i mówiła też ze jak byłam malutka to też tak chorowalam jak Hubert, więc coś w genach jest ze i on tak choruje, oj mam nadzieję że okres chorób jest za nami przynajmniej mam taką nadzieję... szczepienie ma mieć 2 kwietnia, byłoby teraz ale po trzydniowce trzeba zachować odstęp czasowy bo to wirus,  a co do męża to masz rację pewnie niebieskie dlatego ze przysporzyl mi zmartwień sporo jak był w Polsce,ale jest coraz lepiej, dogadujemy się i chętniej z nim rozmawiam niż jeszcze kilka dni temu, narazie wszystko idzie w dobrym kierunku smile No i oby tak dalej smile

Kulka myślę że jeśli miałabym dostęp do basenu to też bym skorzystała z Hubertem z niego, ale niestetyvwieksze mi sto mam oddalone o oj 70km i nie bardzo mi się chce tal samej z nim jeździć, zresztą niezbyt grzeczny jest w samochodzie, mało kiedy zdarza się żeby spał, woli podziwiać widoki o ile nie marudzi smile

Misiak pierwsza wizyta u ginekologa pi porodzie powinna być pi 6 tyg, i lekarz wtedy robi się cytologie, badanie gin. I usg (przynajmniej mój lekarz to wszystko robi, dodam że prywatnie chodzę) mi w wynikach cytologii po porodzie wyszły jakieś tam niezbyt dobre wyniki i miałam robiony zabieg, ale nie panikuj na zapas nie każda to spotyka, jakoś mi tak wyszło, bo z.mojego otoczenia nikt.nie miał takiej sytuacji. Misiak ja również miałam bardzo zły czas jeśli chodzi o dogadywanie się z mężem, pisałaś że wyjeżdża do pracy, może u Was również pojawi się poprawa jak zatesknicie,  U mnie sytuacja myślę że nieco gorsza była bo ciche dni to jedno ale do tego klocilismy się o byle co i to nawet kilka razy dziennie były kłótnie. Wszystko się ułoży, teraz jest też przesilenie wiosenne, pogoda w kratkę w sieć i to wpływa nawet na nasze samopoczucie psychiczne,  wiem pi sobie bo czasem miewam humory jak baba w ciąży smile

Jeśli jutro Hubert da mi taką możliwość to wrzucę wam wiosennego Huberta wink

Dobrej nocy życzę smile

1,754

Misiak, ja cytologie juz robiłam. Od dawna robię średnio raz do roku. A po ciąży tez warto sprawdzić, czy wszystko ok.

Kati, też słyszałam, że jak rodzice mieli późno zęby, to może tak być i u dziecka. Oby po powrocie tez Wam się z mężem dobrze rozmawiało i oby się na dobre ułożyło!
Gdzie wiosenny Hubert? wink

A to mój Olo z wczorajszej sesji :
http://www.foto.art-d.pl/olo.jpg

1,755

Dorota wiosenny Hubert wpadnie jutro, dzisiaj za dużo gości było i nie miałam jak laptopa odpalić a teraz to już zmykam spać bo padam na twarz, obiecuje jutro wrzucić fotki smile Olek, no cudowny z Ciebie chłopiec, slicznosci male/duże smile no a z mężem dzisiaj znowu nie dobrze, wyjechał na mnie z krzykami,  za coś o czym nawet nie wiedziałam, o jak mnie wierzył dzisiaj, Nerwa mnie nosi, nie zapyta nie powie tylko od razu język na dzień dobry... za szybk9 się pochwalilam ze jest dobrze...

Posty [ 1,691 do 1,755 z 2,151 ]

Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024