Sierpniowe Mamusie 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Strony Poprzednia 1 … 21 22 23 24 25 … 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,431 do 1,495 z 2,151 ]

1,431

Odp: Sierpniowe Mamusie 2014

Kati jak zdrówko? Śpij kiedy tylko możesz i dasz radę przy małym smile Włosy krótkie widać szybciej jak odrastają, dlatego trzeba częściej fryzjera odwiedzać. Kiedy do lekarza, nie w przyszłym tygodniu jakoś pisałaś? Mały zaszczepiony ?

Dorota prezenty nie kupione.. Planuje jutro się wybrać, w końcu trzeba. Kaszel trochę jest, kataru nie ma, a mamy szczepienie w czwartek, jak będzie kaszlała to znowu nic z tego. Ale na spacery chodzimy, kombinezon, ubrana po uszy i spacer smile Dorota ja smaruje po kąpieli mleczkiem lub balsamem brzuszek, rączki i nóżki w zgięciach. Moja też się śmieje głośno smile

Asienka gratulacje dla małego, moja się nie przekręci, ale wkurza się na brzuszku. To odciąganie i woda morska lub sól fizjologiczna i trzeba przeczekać. Zupki ugotowane można podobno w lodówce do 48 godzin trzymać, a w zamrażalniku 7 dni. Ja chyba będę gotować i czasem kupne słoiczki, to i to smile
Moja mała od jakiegoś czasu ma tylko na brzuszku czerwone krostki małe, może od proszku ? Piorę, potem płukam bez płynu do płukania, jak radziła położna. Je po 120 dalej w ciągu dnia, a nad ranem 150. Trochę kaszle a mamy szczepienie w czwartek, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Byliśmy z mężem na andrzejkach, fajnie było smile A wczoraj po imprezie dała nam pospać smile
Dziewczyny a ja znowu z synem w grudniu do kościoła, tym razem roraty do świąt. A do komunii jeszcze 5 miesięcy.. Nie wiem co wymyślą.

Co u reszty? Dobranoc

Zobacz podobne tematy :

1,432

Cześć dziewczyny. Melduję się, że żyję ale weny brak na pisanie ale i czytanie bo nawet nie śledziłam co piszecie sad Okazało sie, że nie polecę z dziewczynkami do pl i raczej moja mama tez nie przyjedzie więc smutno mi a i T zaczął  okazywac swoje nadmierne "troski" i mnie dobija eh sad
U nas również postępy niesamowite robi Emily nie wspominając o Lliy smile Emily smieje się i piszczy z radości na nasz widok. Gdy Tomas wraca do domu to ona słysząc jego głos jak się wita ze mną i Lilką aż sie trzęsie ze szczęścia big_smile i wtedy piskom radości nie ma końca. Stara sie z nami rozmawiać i wychodzi jej to przezabawnie hihi wtedy puszcza banki i robi smieszne minki smile 24 listopada bylismy na drugim szczepieniu, 5in1, Menningitis C i druga dawka rotawirusy. Emila przekręca sie z plecków na brzuszek ale z brzuszka na plecki nie potrafi jeszcze, a jak wasze maluchy? Przekręcaja się w dwie strony? Diety jeszcze nie rozszerzamy ale w UK od 5-6 mz podaje sie niemal wszystko oczywiście w granicach zdrowego rozsądku! Lily tez w 5 mż zaczęłam podawać owocki, kaszki itp. Sorry, że nie odniosę sie do waszych postów ale nie mam czasu na czytanie sad Może pózniej...
Buziaki

1,433

Witam Dziewczyny.
Jak po andrzejkach? u nas 2 imprezy a teraz trzeba wracać do pracy.
Dziś miałam małą przerwę na zajęciach bo Mała Mężowi się zaczęła wydzierać w niebogłosy i musiałam mega szybko wracać nie wiem co się Jej stało sad ale cieszę się, że Mąż po mnie zadzwonił i że juz jest lepiej. Niestety Aga już 3 dzień mi kupki nie robiła dałam jej 50tkę rumianku zobaczymy czy pomoże?...
Jeju Dziewczyny jak Was słucham ile dajecie jeść swoim dzieciakom to się zastanawiam czy moja nie jest głodna. Ja nie wiem ile Aga je z piersi, ale jak ściągam czasami mleko to więcej niż 100 nie a ray mi zjeść z regóły daję jej 90tkę. Myślicie, że to mało?
Agnieszka nei przewraca mi się jeszcze ale kombinuję jak to zrobić więc może wkrótce. A gdzie Wasze Dzieciaki mają rączki jak się przewracają??
Dorota my do niedawna kąpaliśmy w płynie oilatum baby i po każdej kąpieli smarowałam balsamem z tej serii, a teraz przeżuciłam się na płyn o kąpieli, szampon i balsam z hippa. Puki co jestem zadowolona. A buźkę smaruję zwykłym kremem bambino tongue
A mam pytanko? Czy smarujecie głowę oliwką? A może macie jakieś inne sposoby czy preparaty na wysuszanie skóry głowy?

Miłego wieczorku smile)

1,434

Kiniak no z tym spaniem To niestety tak jak pisałam nie bardzo mam możliwość bo Hubert mi kiepsko śpi i jak zacznie mi się usypiac to jak na zawołanie się budzi...do lekarza mam za tydzień w środę. A co do szczepienia to najpierw eeg musimy zrobić, jutro właśnie jadę z Hubertem na to badanie i jak wszystko będzie w porządku to w następny czwartek Hubert będzie zaszczepiony w końcu.
Misiak ja smarowalam całe ciałko Huberta mniej więcej do 3M A w tej chwili mam taki płyn do kąpieli ze tak naprawdę oliwka mi już jest niepotrzebna, płyn jest z ziajki ma ładny zapach i zostawia tłustą powłokę na cialku Huberta z tej samej firmy kupiłam też szampon (chyba)  przeciw ciemieniuszce a główkę smaruję szczególnie wtedy jak widzę że coś się dzieje na główce Huberta, jak narzekam spokój z ciemieniucha nauczyłam się z nią prawie miesiąc jak Hubert miał niecałe 2M I teraz już sprawdzam codziennie główkę czy nic się tam nie robi.
Kupiłam też jak Hubert miał taką dużą ciemieniuche spray który stosuje się przed kąpielą ale.nie pamiętam jak się nazywa
nazywa, miałam tak wielki problem z tą ciemieniucha ze teraz wolę jej zapobiegać, Tylko ten spray się używa jak jest już ciemieniucha. Niestety sama oliwka i wyczesywanie nie pomagała.

Aj ta noc to była katastrofa...Hubert obudził mi się dwa razy płakał,nie chciał jeść ani pić i jakby nie usnal to chyba wylabym razemz nim. Padam na twarz, idę spac.

Dobranoc ????

1,435

Mi też się Michaś coś dziś popsuł. Jest 23 a on od 20 nie śpi, normalnie jest butla ok 21 i spanie do 2-3 a dziś jakoś marudzi. Byłam u lekarki osłuchowo jest czysto mamy robić  inhalacje i zapuszczac kropelki.

Misiak ja niczym nie smaruje kąpie w jakimś niemieckim płynie  (dostałam od cioci) on też  zostawia taką fajną powłokę na skórze, kąpałam też w nivea baby i też  było ok.

kati u mnie też była ciemieniucha, moja mama pomogła mi ją zwalczyć właśnie oliwką.
Nasaczyla dobrze wacik oliwką i dobrze "Namoczyła " ciemieniuche i wyczesala grzebyczkiem, do tej pory nie ma śladu, ważne właśnie jest żeby dobrze namoczyc ciemieniuche.

W końcu zasnął to i ja uciekam.

Dobrej nocy!

1,436 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-12-03 00:21:29)

Kati to życzę przespanych nocy przez małego. Twój miał na główce takie łuski czyli ciemieniuchę? Moja właśnie ma taką jedną łuskę na główce twarda się zrobiła teraz i lekko czerwona, natłuszczam, ale widzę nie pomaga.. ja też mam lekarza 10- tego grudnia.

Julia musicie jakoś przetrwać święta razem, jest was więcej w tym roku, może nie będzie tak źle smile Moja siostra ma przyjechać.

Misiak andrzejki udane oprócz pijanego męża smile Jak się najada i nie płacze to może nie mało te 90 ml. Moja je 120, 90 zależy, rano zjada 150. Główkę niczym nie smaruję, tzn. czasem smarowałam wazelina, kremem, ale teraz widzę ma łuskę twardą i muszę jej natłuszczać.

Asienka co  z tym okresem, dalej nie ma ? Nie martw się, po ciąży może minąć trochę czasu zanim nadejdzie, to jeszcze nie tak długo, ale zapytaj lekarza, mi dał luteinę. O, asienka ty też napisałaś o tej ciemieniuszce.. Musze namoczyć porządnie.

Dziewczyny moja robi od jakiegoś czasu kupki częściej, tzn. 5 razy dziennie, kiedyś już była 1 dziennie, a teraz znowu często, ale s\ą raczej normalne. Trochę kaszle i nie wiem czy będzie szczepiona czy iść z nią jutro do lekarki, może ją przetrzymam, bo nic takiego jej nie jest, a w przychodni bardzo chore dzieci. Syn coś zaczął kaszleć..

1,437

dorota, ja po kapieli ciałko smaruję balsamem a buzke kremem. Masaże robimy olejkami. Ogólnie mi pielegniarka powiedziała by nie przesadzać z kosmetykami i by co 5 minut nie kremować ale tylko po kapieli i na pupkę kremik ochronny i to wszystko. Do kapieli uzywam płynu a nie mydełka. I wszystkie kosmetyki stosuje z jednej serii Mum & me ale nie wiem czy w pl sa dostepne ?
Karmisz piersią? Załozyłas sobie spiralkę? Ja miałam w zeszłym miesiącu pierwszy okres i teraz czekam na drugi. Biore pigułki nadal ale zle sie po nich czuje i Tom nalega bym je do kosza wyrzuciła i że pojdzie ze mna do gina po coś innego tongue tylko co? Czy spirala nie zawiera hormonów?

1,438

Posmarowałam tą łuskę oliwką. Dziewczyny myślicie że te krostki na brzuszku mogą być od proszku? Bo nigdzie indziej nie ma. Idę z nią do lekarki, niech ją osłucha, bo czasem zakaszle.

1,439 Ostatnio edytowany przez asienka88 (2014-12-03 21:46:02)

kiniak właśnie jutro idę do gina ciekawe co powie. Tą ciemieniuchę to mój też tak miał aż takie żółte łuski, trzeba ją naprawdę dobrze namoczyć,

Lecę bo muszę kąpać Małego.

Edit: Miś wykąpany i śpi smile

kiniak możliwe, że to od proszku, może się słabo wypłukało. A może zmieniałaś ostatnio proszek do prania albo użyłaś jakiś nowy kosmetyk na brzuszek? co do kupek to mój też różnie robi czasem jedną czasem i 3 dziennie. Ty też dajesz Hippa?

Dziś tata kupował mi mleko i z Lidla wycofują Hippa, wziął ostatnią puszkę.

Uciekam bo Na dobre i na złe się zaczyna.

Dobrej nocki!

1,440

Asienka U nas masakra była z tą ciemieniucha walczyłam z nią codziennie oliwkowalam główkę rano i wieczorem i to w ilościach naprawdę dużych aż pomogło dopiero jak zamiast wyczesywanie delikatnie paznokciami ściągalam te dosłownie łuski nie wiem dlaczego się one porobiło bo Hubert był cały oliwkowany od urodzenia włącznie z główką a mimo to ciemieniucha wyszła, nie wiem od czego to zależy bo w tej chwili nie smaruje niczym główki i ciemieniucha nie ma. U mnie z tym mlekiem to masakra jest... w najbliższym mieście Hipp jest tylko w dwóch sklepach :-/ w lidlu i w rossmanie, myślałam że w Tesco dostanę ale nie ma nawet małej puszki, a co do Lidla to tam i tak nigdy nie mogłam dostać 1 wszystkie były tylko zawsze musiało brakować 1 jak na złość.
Kiniak mi się aż marzy jedna jedyna całkowicie przespania noc i właśnie czekam aż mąż przyjedzie żeby zajmował się trochę synem bo ja już powoli wysiadam, strasznie dają mi się we znaki pobudki w nocy A do tego Hubert po wypiciu mleka nawet nie myśli o spaniu bawić mu się chce, taj nocy jak wstał przed 3 to spać poszłam jak widniec się zaczęło za oknem. O południu jak tylko się położyłam to w tri miga się obudził, jak słowo daje to dziecko chyba czujnik ma ze jak mama się kładzie to musi akurat się budzić albo wstawac. Ja kupiłam specjalny olejek na ciemieniuche ale nie pamiętam nazwy, jutro sprawdzę to napisZę, wg mnie dobry ten olejek szybko likwiduje cienieniuche,
My dzisiaj na eeg bylismy wynik za tydzień, mam nadzieję że dobrZe wyszedł. Nie Bledzewie rozpisywać bo padam na twarz, jutro może skrobne coś więcej.
Dobranoc kochane smile

1,441

kiniak, moja Lila ostatnio dostała wysypki na udach i pielęgniarka powiedziała mi, że to od proszku właśnie .A ja myslę, że to po kiwi ta wysypka. Na ciemieniuche to oliwka wyczesywałam i przechodziło.
Co do świat to powiem Ci, że ja uwielbiam je spedzać w gronie najblizszych, z mężem z dziecmi ale nie w UK!! Boże Narodzenie w Anglii to masakra sad w niczym nie przypominają tych polskich które pamietam. Nie potrafię tutaj , sama stworzyc tej polskiej atmosfery świąt bo nie potrafie gotować i w ogóle tutaj nie da sie ich przeżyć tak jak przezywa sie swięta na ojczyznie sad

1,442 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-12-04 21:47:59)

Tą główkę mam smarować oliwką i czesać, już lepiej, ale białe łuski są.

Asienka lekarka powiedziała, że to raczej pralka nie jest wypłukana po naszych ciuchach, cos tam zostaje. Nie zmieniałam jej proszku, a lovela raczej jej nie uczuliła, tak lekarka powiedziała, mała ma krostki tylko na brzuszku, spróbuje wyprać w rękach i wypłukać jak zwykle w samej wodzie. A miałam zacząć płynu używać. Kosmetyku też nie zmieniałam, ma balsam. Od dłuższego czasu robi ok 5 kupek, nieraz takie wodniste. Nie jest chora, ale kicha trochę, nie chce za bardzo mleka, może gardło, choć wczoraj miała ok. Czyli w lidlu nie będzie mleka. Moja jest cały czas na hippie. Jeśli chodzi o rozszerzenie diety, jak skończy 4 miesiące mam podać jej warzywa najpierw, potem owoce i zupę. Jak u gina? Dał coś na okres czy kazał czekać? Będziesz jakieś tabletki brała?

Kati nie wiem jak duże masz tesco, ale u mnie jest hipp w tym sklepie. Ale ja kupuję w Rossmannie bo mam najbliżej. Kati oby mąż pomógł, w końcu święta więc może rodzina pomoże przy małym, ale jakie są nocki to tylko my wiemy. Moja wczoraj poszła spać o 24.

Julia nie wiem czy proszek. Wiadomo, że jak święta to najlepiej z rodziną i w domu rodzinnym. No ale jeśli możliwości nie masz, to musisz zrobić wszystko żeby spędzić je miło i przytulnie. Najważniejsze, że z mężem i dziećmi będziesz.

Mała spała długo, kaszle, także nie wiem o której teraz zaśnie, ale nieprędko. Syrop mam jej dawać, ale ona pluje i jest ryk.

Dobranoc.

1,443 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-12-04 22:45:11)

Kiniak no spore jest to Tesco ale nie to największe,to niewielkie miasto ale hipermarketów jest sporo i w żadnym hippa nie ma jedynie w lidlu i rossmanoe, jeszcze aldika muszę sprawdzić czy tam nie ma, u mnie w najgorszym wypadku jak nie będzie mleka ani w rossmanie ani w lidlu będę musiała jechać ponad 50km po mleko ale jakby mi tak przyszło jeździć to bym chyba zapas na miesiąc robiła smile u nas też łuski były i dluuugo trwało pozbycie się ciemieniuchy. To co jest Laurze? Przeziębienie czy grypa? Jak Hubert był przeziebiony  to zdawałam mu Paracetamol i przeszło, tylko kataru nie mogłam się pozbyć jeszcze przez kilka dni. Czytałam gdzieś na innym forum wypowiedz mamy ze dziecko było jakby przeziebione, zakatarzone i ogólnie objawy choroby miało a ostatecznie okazało się ze to ząbki wychodziły smile może i u nas tak będzie, bo Hubert strasznie marudny się zrobił do tego pcha do buzi wszystko gryzaka jakby mógł to by ugryzl i strasznie dziąsła zaciska jakby chciał sobie ulzyc, no a do tego wydaje mi się ze dziaselka się czerwone robią.
A jak u was się sprawy zabkowania mają? Już coś się dzieje?

1,444

Kati, jak masz mdłości, to marzysz, żeby zwymiotować, bo myślisz, że pomoże. Ja przez ponad I trymestr miałam i jedno i drugie. Powiem Ci, że pawie wcale ulgi nie przynoszą, bo zostawiają tylko podrażnione gardło, a mdłości i tak wracają.
Trzeba to przetrwać. Dzielna bądź!

Asienka, u mnie też okresu brak. Dostałam tylko jednego dnia plamienia, ale się nic nie rozkręciło. Tylko ja karmię, więc podobno tak może być bezokresowo. Lekarz na pewno coś podpowie.

Kiniak, no to może być od proszku, pod warunkiem, że go zmieniałaś. Co do kupki, to nam już od dłuższego czasu Olek robi kupę gigant raz na 2,3 dni wink

Misiak, ale przecież karmisz piersią, więc częściej na pewno niż dziewczyny mm. Więc pewno jednorazowo mniej.

Julia, karmię piersią, ale spirali jeszcze nie mam. Jestem zdecydowana, bo moja lekarz powiedziała, że założy taką, która jest przy karmieniu bezpieczna. Tylko nie wiem, kiedy to będzie, bo ona przyjmuje 1 na 2 tygodnie, a ja nie mam czasu na wizytę, bo ciągle coś w ciągu dnia jest do zrobienia.

A ta ciemieniucha to jeszcze teraz się może pokazać? Nas chyba ominęło. Ja od urodzin Olka, masuję mu główkę podczas kąpieli myjką i nawilżam, może to pomogło.

My kąpiemy się w płynie z oliwką i ciała już niczym potem nie smaruje. Też wychodzę z założenia, że nie ma co przesadzać z kosmetykami. Niedawno jednak Olkowi się policzki zaczęły przesuszać, więc smaruję kremem i jest poprawa.

Ja na nocki nie narzekam. Olek śpi jak zaczarowany. Dziś ustanowił kolejny rekord od 20:30 do 6:20, a potem do 8:20.

Mieliśmy dziś rehabilitacje. Napięcie ustępuje. Mamy kolejny zestaw ćwiczeń, żeby jeszcze bardziej mu pomóc. Ale oprócz tego, że czasem wygina się w pałąk, to reszta symptomów już coraz rzadziej występuje.

1,445

Kati Rossmannie jest hipp, a tak to szkoda że daleko sklepy, trzeba by było faktycznie zapas mleka robić większy, jeśli jest naraz pieniędzy tyle. Nie wiem co jej jest, bo tylko kaszle, gorączki nie ma, kataru też nie. We wrześniu miała katar, to tydzień miała, a wtedy odciąganie, zakrapianie, przeczekać trzeba bo nic nie zrobisz. Moja się nie ślini, ząbki raczej nie idą, syn miał po 9 miesiącu pierwszego, ale ślinił się okropnie. Może u was to to, niedługo się rozstrzygnie.

Dorota, proszku nie zmieniałam, lovela od początku. Kupki robiła też już raz dziennie, a teraz dużo ich jest, nawet wodniste, bałam się, że jakaś biegunka. Moja też tak się wygina, na boku nie poleży. Powiem lekarce za tydzień. teraz ma te łuski większe, wcześniej też były ale nie takie widoczne. Olek śpi pięknie. Moja także, chwilo trwaj smile Dla mnie to aż nie do wiary, bo syn budził się i budził.

1,446

Halo, a gdzie wszyscy Mikołaje dziś? smile

Chłopaki pojechali na mecz, Krzyś gra. Mała śpi więc mam chwilę, a tu cisza..
Laura nadal kaszle, trochę marudna, ale nie jest źle.
Syn nie dostał wszystkiego co chciał, ale ucieszył się, bo już myślał, że nic nie dostanie smile

1,447

Ja jestem ale tylko na chwilkę bo gości mamy na 18.
Misia dalej katarek męczy odciagamy codziennie,  szczepienie mamy dopiero jak mu przejdzie.

kiniak dostałam tabletki na wywołanie okresu. Fajnie,  że synek cieszył się z prezentu.

dorotka ale Ci fajnie że Olek tak pięknie śpi.

Buziaki

1,448

Hej, hej mamuśki smile
Cisza coraz bardziej się tu robi smile ja tak na szybkości, Hubert coraz bardziej marudny no i niegrzeczny, budzi mi się w nocy po 2-3 razy zamiast spać to bawić się chce powoli zaczynam wysiadać, po południu to już pół przytomna chodzę z niewyspania, no a w dzień ciężko się położyć bo Hubert nie nardzo chce spać, spanie w dzień przypomina bardziej drzemki trzydziesto minutowe a czasem krótsze... ale teraz ma mnie kto wyręczać w nocnym wstawaniu smile smile smile mąż wczoraj wrócił i zostaje na miesiąc przynajmniej smile ja się czuje źle, czasami baaaardzo źle, mdłości, zgaga, zawroty głowy, bóle głow itp itd już wiem że gorzej tą ciążę znoszę niż z Hubertem, przynajmniej początki są dużo gorsze....
Hubert dostał jakiegoś uczulenia (chyba) od piątku ma krostki na ramionach się najpierw pojawiły potem na policzkach i teraz na szyji się pokazują, nie są czerwono są zlane z kolorem skóry, ostatnio podałam mu nowe danie a mianowicie kaszkę podałam mu dwa razy malinową, oczywiście w minimalnych ilościach i nie wiem czy to ni kaszka zadziałała uczulająco, jutro mam zamiar do pediatry się z nim wybrać bo to napewno nie od prania, bo od urodzenia piorę w loveli.
Wybaczcie że nie odnoszę się do Waszych postów ale padam na twarz.
Miłej nocki, dobranoc smile

1,449

Hej smile

Kati a to nie za szybko na kaszkę z malinami? ja bym jakąś zwykłą podała bez żadnych owoców, być może te maliny uczuliły Huberta. Ja kupiłam kleik kukurydziany i spróbuję dodać do mleka, może wtedy Michaś w nocy przestanie się budzić na jedzenie.
Fajnie, że masz męża przy sobie trochę Cię odciąży i zajmie się synkiem. Pocieszę Cię,że Michaś też ma krótkie drzemki w dzień, dopiero po południu załapie jedną dłuższą i to pod warunkiem,że pilnuje jak smoka wypluje to zaraz muszę mu go włożyć.

kiniak podpytałam mamy i oliwka na ciemieniuszkę najlepiej jak jest ciepła, można podgrzać w kąpieli wodnej albo wlać do rondelka i troszkę podgrzać wtedy lepiej zmiękcza tą łuskę i potem ładnie schodzi, u nas nie ma śladu.
Mój też się ślini na potęgę, wszyscy twierdzą, że na zęby, ale ja w to nie wierzę.
Dawałaś jakąś zupkę Laurze? ja od jutra zaczynam rozszerzanie diety, ciekawe jak będzie.

Dorotka co u Ciebie? Olek robi postępy w rehabilitacji więc super oby tak dalej smile

Misiak co porabiasz?

Julia a Ty?

Ja dziś dostałam okresu, brzuch nie boli zobaczymy jak będzie dalej.

Wstawiam wam zdjęcia mojego szkraba smile Pochwalcie się i Wy swoimi pociechami.

http://images68.fotosik.pl/435/d10f411710d56244m.jpg

Pochwalę się czym się zajmuję w wolnej chwili smile

http://images67.fotosik.pl/438/fe466131b5144f6am.jpg

1,450 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-12-08 21:23:48)

Asienka ja też nie wiem czy zaszczepię małą, bo kaszle dalej, więc pewnie znowu się przesunie. Syn się cieszył, jeszcze tata kupił mu grę, choć ja stwierdziłam, że to za dużo smile Dziękuję za rady na ciemieniuchę, miło, jak ktoś mi odpisuje smile Nic jeszcze nie dawałam małej, a u was już 4 miesiące więc napisz jak po wprowadzeniu czegoś nowego smile Ja na początku dam warzywo same ze słoiczka chyba żeby miało konsystencję wodną, tak radziła lekarka, potem zupki. To pierwszy okres jest i znowu tak co miesiąc już smile Piękny Michaś smile I choinki robisz:) A z czego te choinki? smile Mamy chyba taką samą matę, moja dostała na mikołaja.

Kati to super, pomoc przybyła smile Teraz jeszcze czas zimowy, więc spać się chce wcześniej, a ty odpoczywaj przed świętami. Moja też od urodzenia ciuchy ma prane w loveli, ale coś teraz jej wyszły na brzuszku krostki.

Byliśmy wczoraj na wsi z małą pierwszy raz. W aucie pięknie spała, a na miejscu narobiła krzyku i tak płakała cały czas, łzy wielkie, zasnęła na 10 minut i potem znowu to samo. Brzuch ją bolał, bo nie mogła kupki zrobić, ale też chyba nowe miejsce bo się rozglądała i płakała, tylko u mnie na rękach była spokojna w miarę. W domu wieczorem zrobiła swoje do pampersa, widziała swój pokój i spokój był smile

1,451

Kiniak, jak zdrówko Laurki? Dalej śpi bez zarzutów? Olek juz rekordu nie chce powtórzyć, ale dość regularnie sypia od ok 20 do 4:00,wiec nie narzekam.
Mój Olek też czasami ma jakieś lęki, jak jest w nowym miejscu, ale myślę, że to przejdzie z wiekiem.

Kati, świetnie, że masz pomoc. Teraz będzie Ci lżej, więc może lepiej się poczujesz.
Jak tam uczulenie?

Asienka, jaki piękny Miś! A te choiny to z czego się robi? Fajowe smile
U nas tez ślina litrami się leje i tez mi mówią, że to żeby, ale dziąsła nie są czerwone i opuchnięte, więc moim zdaniem to nie to.

U nas drzemki za dnia tez zdecydowanie krótsze niż kiedyś. To taka chyba kolej rzeczy. Udało nam się jednak wypracować regularnosc, więc przynajmniej mogę jakoś dzień zaplanować wiedząc, kiedy i mniej więcej ile będzie spał.

Dobrze, że u nas na razie tylko cyc, bo w temacie jedzenia dla maluchów jestem raczej zielona.
Kiedyś będę Was podpytywać wink

1,452

kiniak ja też  nie wiem kiedy będę szczepić bo niby katar minął, ale też coś mi pokasłuje więc muszę poczekać aż minie. A choinki z makaronu są robione, na stożku styropianowym albo normalnym z kartonu potem sprayem malowane i ozdabiane według swpjego pomysłu. Polecam na stożku kartonowym bo jak się je maluje sprayem to wchodzi w reakcję  ze styropianem i jakby go "zjada" i są takie brzydkie dziury a przy jartonowym nie ma takiego problemu. Okres jest a już myślałam, że nie będzie, więc chyba wszystko wraca do normy, jak się skończy to i tak do gina muszę się  wybrać bo kazał mi przyjść.

Ja też ciuszki w loveli piorę i mam zamiar do pół roczku prać potem może na vizir sensitive się przerzucę.
Kiniak może faktycznie Laura się wystraszyła nowego miejsca, nie ma jak w domu smile

Dobrej nocki.

1,453

Dorota dziękujemy, zdrówko ok, tylko kaszle trochę ale brzydko. Moja też śpi dalej ładnie, tylko późno chodzi spać, tak ok 23, ale potem śpi 8, 9 godzin. To Olek też najedzony pewnie, skoro śpi długo smile A jak u Was? Wystraszyła się, ale potem płakała cały czas, nic nie pomagało.. Dla małego super, że karmisz piersią, oby jak najdłużej smile

Asienka tak myślałam, że z makaronu te cuda smile Pewnie się wystraszyła, ale nie uspokajała się, wyła i wyła. Przeszło w samochodzie jak zasnęła ze zmęczenia.

Kati zajęta mężem smile Odpoczywasz?

Dobranoc mamuśki smile

1,454

Witam Mamuśki nocną porą.
Własnie udało mi się po 3 dniach prób wymalować dziś paznokcie więc susząc mogę coś naskrobać.
U nas po staremu. Aga kochane dziecko. W miarę grzeczna, prócz czasu gdy nie może zasnąć bo wtedy bardzo płacze. Jutro wstawię jakieś zdjęcie jak urosła. Dziś ją ważyłam to ma już ok 6600g tongue Niestety nie mogę pochwalić się jak dorotka aż tak długą nocą bo moja Aga chodzi spać nadal koło 22 , 23. Je raz albo 2 razy w ciągu nocy. Ale wciąż jesteśmy na piersi i oby tak jeszcze ze 2 miesiące:)
Co do karmienia to ja jeszcze nie wiem co będę pierwsze podawać ale już wkrótce pasuje zacząć tongue więc pewnie będę Was podpytywać co i jak i się szkolić z tych materiałów co dostałam........ o ile znajdę na nie czas od pojutrza dochodzą mi kolejne 2 lekcje tygodniowo...
Kiniak , Asieńka dużo zdrowia dla Maluszków.
Asienka podziwiam spokój przy robieniu takich cudeniek, ja bym nerwów nie miała.
Tak apropo super ten Twój Michaś może być kawaler dla mojej Agi tongue hihihi
Kiniak ja też piorę od początku w loveli i nigdy się nic mi nie przytrafiło złego. Choć parę ciuszków miałam wyprane w dzidziusiu i w proszku dla dorosłych i też jej nic nie było, więc może Twój Szkrab bardziej delikatny smile
Ja idę pobuczeć trochę laktatorem puki Mała i Mąż śpi a Wam życzę miłej nocki smile

1,455

Misiak duża Aga smile Nie wiem od czego, ale wątpię, żeby po 3 miesiącach wyszło jej od proszku nagle i to tylko na brzuszku ma.

Krostek już nie ma, tylko suchą, twardą skórę na brzuszku.
Wieczorami nie chce spać, tylko płacze, tak po prostu, spać nie może i tak ją huśtam do 24 nawet.. Potem śpi całą noc.
Jutro szczepienia nie będzie, tylko chora strona, bo dalej kaszle. Syropem pluje i ryk jest.

Ja się zdenerwowałam na mojego, nie o to, że się napił, ale o to,że się nie przyznał na początku i na następny dzień nie pamiętał rozmowy ze mną, a wcale taki pijany nie był.. Normalnie szok..
Okazja niby była, koniec roboty w jednym miejscu.

Dziewczyny gdzie jesteście, czasu brak przy maluchach? Asienka, co tam? Kati jak z mężem i synkiem? Dorota? Reszta to zapomniała o sierpniowych mamach smile ?
Zastanawiam się czasem, co u mamusiek, które były tu kiedyś, ale po porodzie już nie pisały..

1,456

Halo dziewczyny, czasu brak??

Asienka jak nowe posiłki, dawałaś już coś?

Dorota jak w Wawie pogoda?

Kati nadal dolegliwości ciążowe? Ja całą ciążę wymiotowałam..

Ze szczepienia nici, mała ma zapalenie oskrzeli sad Nie kaszle tak dużo, ale jednak brzydko. Nie ma kataru, gorączki, gardło ok, więc może być wirusowe. Dostała antybiotyk, flegaminę, za tydzień do kontroli. Mogę jej robić inhalacje, ale nie mam skąd inhalatora wziąć, lekarka mówiła, że niekonieczne, żeby nie kupować.

1,457

Kiniak współczuje, że Mała choruję ja to żyję w marzeniach, że moja będzie zdrowa cały czas:P hihihi
Myśmy właśnie wrócili o lekarza znów od nowa mam podawać z 3,4 tygodnie debridat bo wciąż mi Maluch kupki nie robi. A za tydzień wprowadzać owoce i warzywa. o tego dopajać z 3 razy ziennie troszkę i ma pomóc tongue
Rano ze sobą też byłam na badaniach bo mnie mega stawy bolą i nie wiem czy grypa poszła mi na stawy czy to już ze starości. Kostki mam spuchnięte u nóg masakra;/ chyba już butów do trumny trzeba szukać:P
A teraz obiadek i na korepetycje wink) ja to chyba nie mogę na tyłku usiedzieć albo co:P a jak u Was? jak Pociechy Kochane? też tak wariują wszędzie wrzeszczą i się cieszą?? big_smile jak się ciepluśko wszytkim robi jak Dzieciątko nie płaczę tylko się wygłupia i się cieszy big_smile prawda?? big_smile

1,458 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-12-11 16:48:42)

Misiak no niestety, prędzej czy później zawsze coś dopadnie. Mój syn też długo nie chorował, dopiero potem często łapał zapalenie oskrzeli, odkąd poszedł do szkoły to przestał, czasem jakieś przeziębienia i oczywiście ospa była jak byłam w ciąży, miał syn i mąż.. Ile ty lat masz, że tak staro się czujesz ? smile Moja i tak jest bardzo grzeczna teraz, nie myślałam, że oskrzela złapała.

Właśnie wcina piąstki smile Dziś skończyła 4 miesiące i waży już 7 kg smile

1,459

Kiniak, zdrówka dla Małej! Oby szybko się wyleczyła!
Najlepsze życzonka na 4 miesiące!

Misiak, zaczynasz wprowadzanie od warzyw i owoców? Ja myślałam, że na początku to gluten... Ehh, nie znam się totalnie. Muszę poczytać, bo niedługo i nas pierwsze dokarmianie czeka wink

Co u reszty?
Jak maluchy?

1,460

Hej

Jestem jestem tylko czasu mi na pisanie brak.

Kiniak zdrówka dla Laury! podawałam Misiowi soczek z hippa jabłkowo marchewkowy i troszkę zupki z marchewki i ryżu, soczek mu smakował i z chęcią pił zupka mniej mu smakowała ale też troszkę zjadł. Jak z ciemieniuszką? ile twoja zjada mleka? a tą suchą  skórę na brzuszku czymś smarujesz?

Misiak a jak karmisz piersią to nie po 6 miesiącu się dopiero dietę rozszerza? masz rację jak dziecko się śmieje to cały świat się śmieje smile ja kocham jeszcze patrzeć jak sobie mój mały  szkrab śpi i uwielbiam się z nim przytulać rano po przebudzeniu i wtedy dajemy sobue buziaczki na dzień dobry. Moja siostra jest najlepsza dzwoni do mnie i robi video konferencję żeby sobie na swojego chrześniaka popatrzeć bo mówi że wtedy ma lepszy humor jak sobie popatrzy i pogada z nim.
Kochana Ty to zapracowana jesteś. Dajesz korki z matmy? dobrze pamiętam? może faktycznie stawy bolą Cię na grypę.

dorotka ja tam też na rozszerzaniu diety za bardzo się nie znam, ale poczytam coś w necie coś  na forum doradzą i jakoś damy radę.  A jak Olek? zdrowy?

kati a Ty jak tam? mąż jest to  czasu nie masz.

My wczoraj byliśmy u znajomych niecałe 2 tygodnie temu urodził im się  synek z wagą ponad 4kg ale przy moim 8 kg klusku to był malutki.
Dziewczyny pamiętacie jak malutkie były nasze dzieciaki jak się urodziły, bo ja to już ledwo ledwo, ten czas tak szybko leci, dobrze że mam zdjęcia. Niedawno  co urodziłyśmy a tu już praktycznie 4 miesiące zleciały.

Jak przygotowania do świąt? Ja jeszcze nie czuję tej atmosfery chyba dlatego, że u nas śniegu brak. Nie żebym tęskniła za śniegiem, ale jak troszkę go napada to fajnie jest.
W sobotę wybieram się z siostrą po prezenty świąteczne dla chrzesniaków, tylo nie mam pomysłu co kupić.

Dobrej nocki!

1,461

kati jak wczorajsza wizyta? Siedzę jak na szpilkach i sprawdzam czy już coś napisałaś.

Julka wyzdrowiałaś już?

Asienka ubieram mała w pokoju na przewijaku, wcześniej ubieraliśmy ją w łazience ale tam nie bardzo gdzie mam ją położyć tylko na takim koszu na pranie a już za duża jest więc w pokoju wygodniej mi się ją ubiera. Rozszerzasz już dietę Michała?

kiniak my mamy spore problemy ze skórą na pupce po przygodzie z pieluchami i w domu przemywam jej pupkę wacikami moczonymi w przegotowanej wodzie a do smarowania używamy Linomag i Bepanthen. Jak musimy użyć chusteczek np u lekarza, albo w gościach to na obecną chwilę tylko po Huggies nie ma żadnych wysypek ani zaczerwienień ani odparzeń. Wypróbowałam już chyba wszystkie dostępne które finalnie wędrowały do kuzynki mojego męża jak tylko u Mani się pojawiały problemy z pupką.
A jak brzmi ten kaszel?Zdrówka dla Laury. Pytam bo Mania pokasłuje trochę, ma suchy kaszel, byliśmy w zeszłym tygodniu u lekarza i powiedział że osłuchowo czysto i to suche powietrze pewnie i kazał dawać prewencyjnie wit c. Chociaż czasem wiem że robi to celowo np jak w kuchni coś robię i się odwrócę do niej plecami, ale jednak i tak prawdziwie dalej pokasłuje.

misiak u mnie Mania nie robi sobie takich długich przerw w dzień max 1,5h tylko w nocy mogłabym odciągać a szczerze nie potrzebuje i wole spać smile Mój rekord to 120ml 30 minut po karmieniu, ale to było jak rozkręcałam laktacje laktatorem po porodzie smile

dorota.f rozszerzanie diety przy karmieniu piersią zaczyna się w 5 miesiącu od glutenu, a potem w 6 miesiącu warzywa i owoce, a przy karmieniu mm w 4 miesiącu od warzyw, potem owoce a gluten dopiero w 6 miesiącu. Sporo o tym czytałam, jak znajdę czas to postaram się podesłać Ci artykuły z gazet z nowymi wytycznymi smile Co do smarowania to używamy tylko parafiny ciekłej przy okazji masujemy się bo daje przyjemny poślizg smile I pampersy białe się sprawdziły, są w promocji w makro teraz smile

Mania nie chce się smiać na głos, ze dwa razy jej się zdarzyło (raz jak obsikała skarpetki to się zaśmiewała), czasem zapiszczy, czasem coś tam poguga ale zdecydowanie więcej czasu spędza obserwując w milczeniu  i się uśmiechając.
A tu moja panienka:
http://www.fotosik.pl/u/wikkul/zdjecie/19/album/1668010

1,462

Kiniak to ładnie też przybiera Twoja Panna big_smile
moja kończy 4 miesiące za tydzień równiutki... ale już wczoraj podałam 2 łyżeczki jabłuszka tongue hihihi nawet jej smakowało pomijając małą umiejętność zjedzenia i jedna łyżeczka wylądowała na bluzeczce a druga w brzuszku tongue hihihi
Dorota mi lekarka kazała od warzyw i owoców zacząć po troszkę .Koleżanki lekarz też jej tak zlecał więc tak będę wprowadzać puki co.
A co do wieku to ja mam 29 lat tongue ale wiesz jak cię wszystko boli to czujesz się jak babcia:P
Asieńka przy karmieniu piersią dokłąnie tak samo się w 5 miesiącu zaczyna rozszerzać dietę.
Tak udzielam korepetycji z matematyki. Ale nawet spoko nowi uczniowie:P
Co do stawów wyszło mi podwyższone dosyć dużo obi crp więc mam jakis stan zapalny. Dziś muszę popytać lekarza co i jak.
Kulka podziwiam że dajesz raę karmić tak często mi na szczęście teraz maluch się przestawił na co 3 godziny w nocy 1 raz je także da się przezyć wink)
Faaajniusia ta Twoja MAnia smile
Pozdrawiam neistety w kiepskim humorze po kłutni z Mężem ;//
AAAaa jak wogóle u Was przygotowania do świąt? bo ja tego kompletnie nei czuję i nic jeszcze nie zrobiłam...

1,463

Asienka śliczny Michaś smile ja kasze już dawalam tyle że bananowa ale tamtej jeść nie chciał a ta je, z tego co wiem to nie jest za wcześnie na kaszki bo ja wcześniej zaczęłam rozszerzać dietę Huberta.
Dorota to raczej nie uczulenie jednak bo kaszy nie podawałam przez kilka dni i dalej krostki były, nie wiem od czego się to zrobiło.
Kiniak odpoczywam w miarę możliwości mąż pomaga mi bardzo dużo przy małym, nawet za kapanie się wziął smile dolegliwości ciążowe są i doszło do tego jeszcze jakieś zatrucie albo grypa zoladkowa masakra dosłownie, wczoraj pół dnia spędziłam przytulajac kibelek smile dobrze ze męża mam w domu bo byłam tak osłabiona ze brak słów nie miałam siły na nic.
Kulka wizyta dobrze, serduszko bije więc ciąża żywa, 7 tydzień teraz mam na 5 stycznia wizyte. Śliczna pannica z Mani smile
Wybaczcie że nie rozpisalam się za bardzo ale jeszcze kiepsko się dzisiaj czuje, dopadła mnie grypa zoladkowa i tak męczy mnie od wczoraj, chociaż dzisiaj to o niebo lepiej jest.
Hubert zaszczepiony w końcu i waży 8600 smile kawał już z niego klocka jest dobrze ze męża mam w domu to go dźwiga smile następne szczepienie jak będzie zdrowy mamy 29 stycznia.
Zdjęcia dodam jak się lepiej poczuje bo jak narazie jeszcze jest kiepsko.
U lekarza wszystko w porządku, serduszko bije, ciąża zywa, 7 tydzień I mierzy 9 mm smile następna wizyta 5 stycznia.
Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia smile

1,464

Asienka, Olek odpukać nic na razie nie łapie. Zdrowiusieńki. Oby tak zostało wink
Ja to chyba najbardziej lubię, gdy Olek się rano budzi i sobie gaworzy, a jak się nachylam nad kołyską, to sprzedaje mi tak rozbrajający uśmiech na dzień dobry, że wymiękam.
Oj, ja też wspominam mojego krasnoludka, jak był malusi. A teraz kawał chłopa.

Kulka, zerknęłam właśnie do materiałów, które dała mi pediatra. Też mam podane, żeby zacząć od glutenu, najwcześniej w 5, najpóźniej w 6 miesiącu. Czyli już niedługo. Ale czas leci! smile
Mania to w dalszym ciągu pięknota!

Misiak, a co ten mąż przeskrobał?

Kati, świetne wieści! Super, że z ciążą ok. No i bardzo dobrze, że mąż się wziął ostro od pomocy. Odpoczywaj na zapas! wink

Kiniak, jak zdrówko Malutkiej?

A mój Olek dziś znów pobił rekord; spał od 20:00 do 6:20. Śpioch. Po mamusi tongue

Dziewczyny, jak u Was wygląda zasypianie? Tulicie, bujacie? Czy dzieci odłożone do łóżeczka same zasypiają?
Olek kiedyś sam zasypiał, ale od kiedy mieliśmy zjazd po szczepieniu, to teraz muszę go lulać. Kręgosłup mi trochę nawala, choć nie powiem, przyjemne to, gdy on się wtula i powoli odpływa wink

1,465

Napisała długiego posta na tablecie i mi się nie dodał i muszę od początku wszystko pisać.

Kulka jesteś smile Mania jest przesłodka! jeśli możesz to i ja poproszę materiały o rozszerzaniu diety na maila. Ja podawałam Michasiowi na razie soczek jabłkowo marchewkowy i trochę zupki marchewkowej z ryżem, jutro chce mu podać deserek jabłuszko z gruszką. My ma szczęście nie mamy problemów z pampersami, obecnie używamy pampersów i chusteczek z dady i jest ok.

kati super wieści! życzę Zuzi tym razem i spokojnej ciąży! Twój Hubert też ładnie waży, mój Michaś ostatnio jak byłam na wizycie to ważył 8kg 300g, czytam, że grypa żołądkowa Cię dopadła Zdrówka! dobrze że mąż jest to Cię trochę odciąży!

Misiak jak wysokie masz te CRP? dostałaś leki? U nas z jedzeniem tak samo połowa na ubraniu wylądowała big_smile ja atmosfery świąt jeszcze nie czuję, pewnie dopiero jak choinkę ubierzemy i zaczniemy świąteczne potrawy gotować.

dorotka u nas ze spaniem jest różnie. Z reguły po butli, daniu smoczka i położeniu do łóżeczka po około 15 min sam zasypia. Oczywiście siedzę albo ja albo mąż na fotelu obok łóżeczka i pilnujemy jak smoczek wypadnie i dajemy znowu i tak kilka razy, potem zasypia, tylko musi dobrze smoka zassać, chyba że ma mega marudny dzień to daję go do naszego łóżka, kładę na boczek daję smoka przytulam i tak zasypia a potem myk i do łóżeczka, czasem też jak jesteśmy w gościach albo u rodziców i wracamy późno to jak zaśnie w foteliku to nawet rozbieranie nie jest go w stanie obudzić big_smile powiedz mi jak to jest z tym napięciem mięśniowym, czym się to objawia? bo Michaś ciągle głowę na prawą stronę układa, we wtorek mam wizytę u pediatry to niech go dobrze obejrzy, może potrzebna będzie rehabilitacja, albo jakieś ćwiczenia.

Spadam spać o ile zasnę, aaaa Mój syn uwielbia za moje okulary łapać, mam szkła wyświnione jego słodkimi łapkami big_smile ale jak tu się gniewać na takiego szkraba smile

1,466

Dorota odkąd Hubert jest z nami jeszcze takiej pomocy nie miałam ze strony męża, zawsze jakąś wymówka była a to że za mały i się boi a to co innego ma do zrobienia itp A teraz to robi wszystko nawet kupki przebiera smile odpoczywam ile się da muszę magazynowac siły przed drugim brzdacem smile pewnie tak jak i z Hubertem te kilka miesięcy smignie tylko zagra smile u nas spania nie ma bez kolysania w łóżeczku i obowiązkowo musi grać pozytywka od karuzeli, Hubert też usypialam bez kolysania ale po szpitalu nie było mowy o uspieniu bez kolysania, łóżeczko mam dosłownie 10cm od swojego łóżka i muszę kolysac jak tylko zaczyna się kręcić. W ciągu dnia to samo i nie ważne czy jestem w sypialni czy na dole i czy to łóżeczko czy wózek kolysaniem musi być.
Asienka no ja mam nadzieję że teraz będzie Zuzia smile ale to czy to będzie chłopiec czy dziewczynka nie jest tak ważne jak to żeby było zdrowe. Na szczęście grypa już przeszła ale przedwczoraj to się wymeczylam okropnie. Aż ci chyba pozazdroszcze ze Michaś usypiac sam i ciągnie smoka, Hubert za żadne skarby nie chce smoka no a usypianie czasami trwa nawet do 2 godz szczególnie jak się obudzi w nocy albo nad ranem to wtedy gadać mu się chce i śmiać A nie spać smile

1,467

kati mój w nocy nie ma ochoty na guganie, jest butla smoczek i dosłownie w 30 sekund zasypia, prawie  na spiąco je mleko  za to nad ranem jest bardzo rozgadany.
Dziś  nawet ładnie zjadł kleik kukurydziany na mleku, jak będzie dobrze to podam mu na noc to może przestanie się budzić na mleko w nocy. Powiedz mi Ty dawałaś Hubertowi  taka kaszę co się robi na wodzie? smakowało mu?

1,468

Tak na wodzie kaszka, bananowa nie bardzo mu podchodzila ale malinowa bardzo mu smakowała tyle że z butelki chciałam mu dac rzadsza to nie chce pić ale jak zrobię w miseczce gestsza to wycina aż mu się uszy trzęsą smile teraz kupiłam waniliową więc zobaczymy czy ta będzie mu smakować, tyle że nie daje mu kaszki codziennie żeby mieć możliwość sprawdzać reakcję ale jak do tej pory wszystko wcina co mu daje i nic niepokojącego się nie dzieje. A ty Michasiowi wprowadzasz jakieś nowosci? Jak reaguje?

1,469

kati dawałam soczek jabłkowo  marchewkowy z hippa  i bardzo mu smakował i dziś też go kupiłam dobrze na niego reaguje i z chęcią  pije, dawałam też zupkę marchewkowa  z ryżem ale średnio mu smakowała, dziś dostał deserek jabłko z dynią i mu smakowało, kleik kukurydziany bezglutenowy też wcinał, tak myślę żeby mu dać na noc któregoś dnia i może wtedy by dłużej pospał. Też wprowadzam po jednej rzeczy i obserwuje jak reaguje.

A dziś drinkuje ze szwagierkami a mąż się opiekuje synkiem.

Buziaki

1,470 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-12-14 09:54:12)

Asienka proponowałbym ci może najpierw podac ten kleik w dzień przed spaniem, ty do mleka do butelki chcesz go dodać tak? Żeby nie wyszło że źle zareaguje.

No i Hubert chory,katar okropny go złapał i to już chyba 3 raz w ciągu miesiąca, zastanawiam się czy to aby nie alergia... mamuśki czy któraś z was używa nebulizatora? Jakie są wasze opinie na jego stosowanie? Wydatek co prawda nie mały ale ważniejsze zdrowie dziecka i chyba go kupię bo w Internecie opinii tyle ile osób ale przy tak nawracajacy katarku to chyba najlepsze rozwiązanie. Jak myslicie?

1,471

kati podawałam w dzień i było ok więc może któregoś dnia podam na noc bo jestem ciekawa czy dłużej go nasyci.
Moja mama mu zrobiła taki gęstszy w miseczce i dawała łyżeczką, ja bym chciała do butelki tylko nie wiem czy przez dziurkę pójdzie, zrobię taki mniej gęsty zobaczymy jak to wyjdzie.
Ja mam inhalator (w spadku po babci dostałam) i mały chętnie tą parę wciągał jak miał katar to mu właśnie inhalację robiłam, czytałam też w necie o nebulizatorze i jest bardzo wiele pozytywnych opinii (działa troszkę inaczej niż inhalator), może podpytaj lekarza co by Ci doradził, może faktycznie to jakaś alergia skoro tak często łapie katar.

1,472

dorota.f u nas usypianie polega na głaskaniu po rączce lub głowce lub siedzeniu przy łózeczku. To jej wystarcza do zaśnięcia, często jak zasypia to się uśmiecha i oczka jej opadają słodko wtedy wygląda smile uśmiech po obudzeniu obowiązkowy.

Mania od 3 dni marudna strasznie, nic jej się nie podoba, ale to chyba znowu skok rozwojowy bo i gorzej w nocy śpi. Byliśmy dziś na szczepieniu waży 6100 i ma 61cm smile Ooo już oczy otwarte całe 15 minut się zdrzemneła

1,473

Ja też  byłam dziś na szczepieniu Michaś waży 8,900 kg i ma 72 cm. Potem pojechaliśmy do mojej siostry w odwiedziny trochę pospacerowalismy po miescie Miś oczywiście cały  czas słodko spał.

Kulka twoja też ładnie waży smile

Reszta mamusiek co u Was?

1,474

Ja też  byłam dziś na szczepieniu Michaś waży 8,900 kg i ma 72 cm. Potem pojechaliśmy do mojej siostry w odwiedziny trochę pospacerowalismy po miescie Miś oczywiście cały  czas słodko spał.

Kulka twoja też ładnie waży smile

Reszta mamusiek co u Was?

1,475

Asienka i jak tam idzie karmienie kleikiem? Probowalas dawać na noc? Wielki ten Twój chłopak, Hubert się cięższy urodził ale Michaś go już przegonił z wagą smile czym Ty co karnisze ze tak na wadze przybiera? smile
Kulka Mania też ładnie przybiera na wadze smile
A my wczoraj z Hubertem byliśmy u drugiej babci, tara miał zajęcie w domu to my się wybraliśmy na pół dnia do moich rodziców, pospacerowalysmy trochę z siostra, pogoda dopisała więc mogłabym chodzić i chodzić smile
A reszta mam gdzie się podziewa? Zajęte maluchami czy zapracowane?

Miłego dnia smile

1,476

Cześć Dziewczyny.
Przepraszam, ale ja tak tylko w skrócie bo nie mam siły nawet myśleć za wiele...
U nas z kupkami Małej ciut lepiej od kąd jabłuszka dostaje. Jutro Jej dam może marchewkę zobaczymy jak zareaguje.
Z moimi nogami niestety coraz gorzej. Lekarz kazał mi brac jedną tabletkę dziennie 250g apo napro ale się boję jak karmię i nie wiem co zrobić teraz on twierdzi , że nie powinna tak mała dawka Adze zaszkodzić a ja się trochę boję. Doradzcie co robić? Dłużej czekać nie mogę bo mam tak spuchnięte kostki że szok ;(((
Dorotka Mąż ostatnio nerwowy chodzi bo zimy nie ma a mnie te nogi bolą i ogólnie słaba jestem to się tak kłucimy o pierdoły sad
Asieńka jaki duzy ten Twój Michaś big_smile dłuuugi bardzo big_smile
Mania też łądnie przybiera big_smile
A co do spania to z reguły sama zasypia, ale musi ktoś przy niej być i trzymać za rączkę albo głaskać wink)
Choć zdarzają się i ni gdy trzeba bujać na rękach ale na szczęście nei bardzo często.
Pozdrawiam buzki :*

1,477

Kati kleiku jeszcze na noc nie dałam, wczoraj jak zasnął o 22 to do 6 spał może mu się już sen reguluje to poczekam z tym kleikem, a tak to daje mleko trochę deserku lub zupki i soczku dziś  kupiłam kaszkę ryżowo-mleczną o smaku bananowym, podam mu za kilka dni.
A Ty jak się czujesz? mdłości minęły?  Spacer dobra rzecz smile tymbardziej jak pogoda dopisuje.
Powiedziałaś już rodzince że jesteś w ciąży? 

Misiak moja lekarz mówi tak w sprawie brania tabletek: czy lekarz do którego chodzisz przepisał by te tabletki swojej żonie gdyby karmiła?  z drugiej strony jeśli ten stan zapalny będzie się powiększał to też to nie jest dobre, może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, a może jakieś okłady, masaże by pomogły, duże masz te CRP?

Mnie dziś głowa pęka chyba jakaś migrena, znikam spać.

Spokojnej nocy.

1,478

Asienka Hubert też mi ostatnio ładnie śpi ja co kładę Tak o 20 Z minutami najpóźniej o 21 I śpi do 6-6.30 a nawet 7 więc też nie mam co narzekać. A co do kaszki to Ja już zdawałam bananowa ale mu nie smakowała, teraz dawałam malinowa ale źle na nią zareagował wczoraj, wcześniej mu dawałam  to było ok nie wiem co się wczoraj porobiło ale najprawdopodobniej po tej kaszce okropnie płakał jakby brzuch co bolał.
a czuje się nawet nieźle czasem dopadaja mdłości, senność i zgaga. Wie kilka osób moi rodzice i siostry męża mama i siostra no i moja ciotka, narazie nikogo więcej nie wtajemniczam w temat dowiedzą się w swoim czasie smile

1,479

Dziewczyny poradzcie cos... jakie mleka podajecie Waszym Maluchom? Ja w związku z wprowadzaniem tego mojego leku podaję co drugi raz teraz na próbę nan pro 1 bo takie miałam w domu ale Mała mi płakała wczoraj pół dnia. Myślicie że od mleka? Lekarka zalecała zmianę na enfamil. Czy któraś go stosowała? Wogóle jak przechoziłyście z karmienia naturalnego na mm? tak z nia na dzień? czy stopniowo? Jak teraz z tym podawaniem innych produktów przy zmienie żywienia?

1,480

misiak ja mogę polecić Hipp bio combiotik tymbardziej że pisałaś że Aga ma problemy z kupką a w tym mleku są pro i prebiotyki dzięki temu korzystnie wpływają na florę bakteryjną układu pokarmowego, u nas żadnych problemów z kupką nie było. A możesz przechodzić tak że raz dajesz pierś raz mm, albo odciagaj mleko i podaj przez butelkę to Mała się  szybciej przyzwyczai do butli. Co dzień zmniejszaj o jedno karmienie piersią aż zostaniesz na samym mm, ale wiem też że niektóre mamy odrazu dawały butlę i było ok, ja bym Ci jednak radziła stopniowe przechodzenie.

1,481

Misiak niestety muszę Cię zmartwic nan jest zawierającym mlekiem, wiem z własnego doświadczenia i doświadczenia innych mam. Ja tak jak Asienka mogę śmiało polecić hippa, odkąd co podaje Hubertowi skończyły się problemy z brzuszkiem i kupami. Ja niestety od początku musiałam dokarmiac Huberta mm więc nie bardzo ci doradze,  ale na pewno nie możesz zrobić tego nagle żeby dziecko szoku nie przeżyło ze nagle mama daje wyłącznie butle, jakby nie było maluszki potrzebują takiej bliskości dlatego jak już całkiem straciłam pokarm to obowiązkowo Huberta karmiła na rękach i przytulalam  go do siebie żeby "czuł" mamę.

Co tam u reszty mam, coraz się robi ciszej na wątku smile

1,482

Kati ja cały czas karmię na rękach i przytulam po karmieniu, szkoda mi było, że już nie mogłam karmić piersią ale co zrobić, najedzone i zadowolone dziecko jest najważniejsze, nieważne czy to butelka czy pierś.

Misiak tak jak Kati piszę najlepiej robić to stopniowo, żeby Aga miała czas na załapanie o co chodzi z butelką i wiadomo, że mleko mm inaczej smakuje niż mleko z piersi więc najlepiej jak te smaki wejdą w siebie, wtedy dziecku łatwiej zaakceptować mm.
Kiniak, ja i Kati wąłśnie Hippa dajemy.
Jakby co to pisz postaramy się doradzić.

Kati ja dziś ubierałam choinkę ze szwagierką a Michaś w bujaczku siedział i uważnie obserwował, chyba mu się podobało bo był bardzo zainteresowany i lampki choinkowe mu się spodobały. A od poniedziałku pewnie powoli za robienie jedzenia się weźmiemy, do tego czekamy na kolejnego dzidziusia w rodzinie bo szwagierka ma termin na 28 grudnia. Jakoś tych świąt jeszcze nie czuję to chyba dlatego, że śniegu nie ma. Jak sobie przypomnę to o tej porze rok temu byłyśmy na początku ciąży smile
Kati dobrze, że najbliższej rodzinie powiedziałaś to może Cię troszkę odciążą przy Hubercie a Ty będziesz miała czas odpocząć. A Wigilie gdzie spędzasz? U rodziców czy teściów, a może tu i tu?  My najpierw jedziemy na Wigilię do moich rodziców (mamy blisko 10 minut samochodem) a potem u teściów będziemy.

Dziewczyny święta już u Was pełną parą?  A jakie plany na Sylwestra? Jak się mamusie miewają i dzieciaki?
Kiniak, Dorotka, Misiak, Julia?

My na sylwestra chyba do tych naszych znajomych co im się synek niedawno urodził idziemy więc będzie kinderbal big_smile

1,483

Asienka Kati dziękuję za rady zaraz chyba pojadę o rossmanna i kupię Adze tego hippa. Na necie też ma bardzo dobre opinie.Miejmy nadzieję, że mojemu Dziecku też będzie służył.
Asienka gybym nie miała pokarmu pewnie łatwiej by mi było wyt łumaczyć dlaczego nie mogę karmić a tak ciężko mi się pzrestawić... no ale. Mus to mus. Od 3 dni daję jej 3 razy dziennie pierś i 3 razy mm. Jutro muszę coś zdecydować i jak coś to od wtorku zaczynam leczenie moich stawów.
Powiedzcie mi tylko jak zaczynałyście dawać mm to podawałyście tyle ile tam pisze? Na mleku pisze by dawać 180 a ja jak mojej wczoraj dałam pierwszy raz więcej tzn 120 to się biedactwo tak męczyło ze strawieniem tego że szok sad dlatego bedę jej dawać 3,5 miarki z ok 110 wody...  aha ile i jak często dopajacie dzieci wodą??
Co do Świąt u nas choinka jeszcze nie ubrana. My też pierw wybieramy się do Teściowej a póżniej do Mamy.
A na sylwestra to zobaczymy jak wyjzie planowałam tanecznego ale z tymi stawami chyba nam nie pójdzie.
aaa wiecie czym się martwię , czy Aga mi nie straci odporności jedząc mm, bo podobno na piersi ma moją odporność i puki co nie jest źle oby tak dalej big_smile::::D
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę wink))

1,484

misiak mój synek od drugiego miesiąca życia jest na mm i uważam, że odporność ma dobrą,  tylko raz katarek go złapał, wiadomo pierś jest lepsza, ale mleko mm też nie jest złe. Pamiętaj, że twoja choroba tz. chore stawy też mogą źle wpływać na cały organizm w tym na pokarm.
Co do ilości to ja podawałam tak jak jest na opakowaniu, ale mój synek to głodomorek i po ok 2,5h już  wolał jeść,  wszystko zależy od tego jakie też masz mleko - jakiej firmy, jaką ma kaloryczność, mój Hippa bardzo sobie upodobał, oby Adze też podpasowało.
Daj tyle ile będzie chciała zjeść, jeśli zauważysz że ma trudności ze strawieniem zjedzonej ilości pokarmu to zmniejsz ilość. Ja nie dopajam wodą bo Michaś się krztusi jak ją w buzi poczuje, co drugi dzień daje mu 30ml soczku jabłkowo marchewkowego.

Buziaki

1,485

Asienka my Wigilię spędzamy u teściów w zeszłym roku byliśmy u moich rodziców, jakoś musimy to pogodzić żeby było sprawiedliwie, dlatego jednego roku u teściów drugiego u rodziców smile ja z hippa od samego początku jestem zadowolona, dobrze na niego zareagował, żadnych problemów nie było ze zmianą, pił ze smakiem od razu smile Asienka ja znowu w ciąży więc czuję się identycznie jak rok temu z taką różnicą że jednego bobasa już mam smile My sylwestra raczej w domu spędzimy z Hubertem smile może zrobimy jakąś małą domówkę o ile szwagierka z mężem nigdzie się nie będą wybierać, szczerze mówiąc nie bardzo mam nawet chęć na impreze poza domem, może dlatego że mąż mało w domu był w tym roku i chcę z nim spędzić jak najwięcej czasu.
Misiak ja od razu robiłam tyle ile pisało na opakowaniu, Hubert tak samo jak Asienki Michaś jest głodomorkiem i w tej chwili w ciągu dnia robię 150 a na noc zazwyczaj 180, czasem się zdarzy 210 smile Huberta przepajam dość często ale wode nie bardzo lubi więc podaję mu soczek bobovita z melisą i rumiankiem, herbatkę Humana na trawienie albo herbatkę bobovita jabłko z czymś ale nie pamiętam z czym ona jest smile w każdym bądź razie jest od 4 mż, misiak odnośnie odporności to jeśli masz wątpliwości to skonsultuj się z pediatrą i dopyta jak to z tym jest, ja niestety mam problem z odpornością Huberta ale to razcej nie przez mm, coraz łapie mi katar ale podejrzewam u niego alergię hmm jutro jadę z hubertem do lekarza więc będę wiedzieć więcej.

Podałam dzisiaj Hubertowi zupkę z Hippa ziemniaczki z dynią i niezbyt dobrze to przyjął, płakł chyba brzuszek źle to przyjął... z hippa niby te obiadki i deserki są delikatne ale jednak coś mu zaszkodziło na to wygląda, jutro popytam lekarza czego tak się dzieje, martwi mnie to bo ma prawie 5m a nie wiem co tak naprawdę mu mogę podawać hmm

1,486

Witajcie. Szukałam tematu w którym mogłabym napisać moje pytanko i niestety nie znalazłam a więc napisze tutaj. Wy jako młode mamy powinnyście mi coś poradzić.
Jestem mamą październikową. Moja Olka ma 2 miesiące. Problem mam taki że od ok dwóch tygodni nie robi mi kupki. Tzn. zrobiła w tym czasie dwa razy ale zawsze po czopku glicerynowym który jej dawałam po kilku dniach nie robienia kupki.
No i znowu mija 5 dzień od ostatniego czopka i nie wiem co robić czy go podać czy nie? Dziecko strasznie mi się męczy ale nie chciałabym jej przyzwyczaić do tego "sposobu" ? Czy mogłybyście mi coś doradzić?

1,487 Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-12-21 20:57:58)

Jeśli wcześniej było dobrze a teraz nie chyba że włączyłaś dodatkowe jedzonko z tąd te zaparcia. Lekarz pediatra powinnien Olę zbadać,

Skoro karmisz piersią może sama coś jadasz od kilku dni i s tąd te dolegliwości.

Przy bolacym brzuszku dobrze jest zaparzyć nasiona koperku resztę przeczytaj na necie      Zbyś.

1,488

Tak już teraz wiem że muszę pójść z nią do lekarza,zwlekałam bo miałam nadzieję że sytuacja się ustabilizuje.
Nic nowego nie dawałam bo karmię tylko piersią.

1,489

Gorka też swego czasu miałam problem z kupami U synka też podawałam czopki z tym że mój był już na mm, a przepajasz czym małą?  Polecam herbatkę bobovita na trawienie lub humana na brzuszek, rewelacja, mają składniki które pomagają strawić jedzonko dziecku, jeśli dokarmiasz Ole mm to polecam hippa po tym mleku synek robi kupki co drugi Max co trzeci dzien. A więcej TP ci mogę doradzić to co Zbys czyli wizyta u pediatry bo może się okazać ze Olka ma zaparcia a orientuję się czym to pachnie bo niespełna roczna siostrzenicy ma zaparcia i męczy kupkę co któryś dzien. Zdrówka dla Olci życzę smile

1,490

Ja też doradzam wizytę u lekarza,  mój Synek od samego początku nie ma problemów z kupką więc nie bardzo umiem co innego doradzić. 
Przepajanie też polecam, wodą,  herbatkami.  Może lekarz przepisze jakieś probiotyki i wtedy problemy miną.  ZDRÓWKA ŻYCZĘ OLI !

1,491 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-12-22 17:01:18)

Dziewczyny ja tylko na chwilę..

Jestem z małą w szpitalu już 8 dzień, ma zapalenie płuc obturacyjne, antybiotyk 12 dzień, inhalacje, sterydy. Wymiotowała przez wydzielinę, leżała pod kroplówką, kontaktu z nią nie było przez 1 dzień. Wpadłam na chwilę do domu umyć się i zjeść. Czasem mąż mnie zmienia. Nie jest ciekawie. Raczej nie wyjdziemy szybko. Jeszcze są zmiany, szmery. Wyników badań nie ma, coś złapała.

1,492

Kiniak dużo zdrówka dla Laury i dla Ciebie również. A wiadomo co się stało ze małą zapalenie płuc złapała?

U nas też nie jest dobrze, myślałam że hubertowi już przeszedł kaszel a tu psikus i dzisiaj znowu się pojawił nie ma już co czekać jadę jutro do lekarza z nim, dzisiaj już za późno bo do 17 tylko przyjmuje a i pogoda taka ze nie ma nawet jak wyjść z dzieckiem wieje, leje i tak cały dzien.
A wadze dzieciaki jak tam? Zdrowe?

1,493

A oto i mój skarbek smile w końcu się zebrałam żeby wrzucić fotki smile

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/287d24592770d672.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c8fdc4099bb36f71.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ea1d8731b48102c.html

1,494

kiniak, ale się zmartwiłam biedna Laura oby szybko wyzdrowiała, a Tobie dużo siły. Dobrze, że masz męża to chociaż na chwilkę odsapniesz, trzymajcie się kobietki, myślami jestem z Wami!

kati, ale ten twoj syn ma oczy piękne! a jaki duży! u nas też straszna zawierucha i deszcz leje cały dzień praktycznie. Na szczęście Miś zdrowy.

Spokojnej nocy.

1,495

Asienka ta pogoda to jak na Wielkanoc a nie na Boże Narodzenie smile deszcz to jakoś nie pasuje na te święta no ale nie mamy wpływu na pogodę, niestety. Dziękuję za komplementy odnośnie Huberta, oczy ma naprawdę piękne, a rzęsy cudo smile
U nas co prawda źle z hubertem nie jest, ale boję się że mi się na święta rozchoruje, a jak dzisiaj nie pojadę to lekarz ten jest dopiero w sobotę a potem aż za ok 1,5tygodnia bo wyjeżdża wolę żeby mi powiedział że na darmo panikuje niż żebym później miała sobie pluć w brodę że nic nie zrobiłam wcześniej. Teraz okres chorób się zaczął więc wolę na zimne dmuchać, zresztą sam z siebie kaszel się nie wziął do tego znowu katar no i znowu oczko ropnieje a to są objawy alergii (przynajmniej tak się ona objawiają na samym początku u mojej siostry najmłodszej), no a po za tym Hubert jest narażony na alergię bo w mojej rodzinie to tylko ja i mama nie mamy alergii a geny swoje robią. No zobaczymy co powie lekarz. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze smile
Miłego dnia życzę smile

Posty [ 1,431 do 1,495 z 2,151 ]

Strony Poprzednia 1 … 21 22 23 24 25 … 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024