Sierpniowe Mamusie 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 716 do 780 z 2,151 ]

716

Odp: Sierpniowe Mamusie 2014

Kiniak ja też nie ściągałam pierścionków i boję się, że nie zejdą no ale będę próbować po weselu w poniedziałek ;P odpukać na razie bardzo nie puchnie mi nic także oby tak do końca smile

Kati nam na szkole rodzenia  właśnie Babeczka rozradzała wywoływanie porodu, że nie jest to dobre ani dla nas gdzie szyjka jest nieprzygotowana ani dla dziecka bo ma mega mało miejsca żeby przejść przez kanał rodny. Za to Lekarz mówił, że na wywołanie najlepszy jest seks 3 razy dziennie, (podobno sperma działa jakoś wspomagająco) a jak nie ma Męża w okolicy to trzeba bardzo dużo chodzić. Względnie jakieś ćwiczenia na piłce delikatne czy coś tongue a moja sąsiadka za to mówi, że ona umyła 2 okna w południe i wieczorem pojechała na porodówkę więc sposobów jest multum wink) a czy działają to nie wiem bo nie sprawdzałam wink)

Zobacz podobne tematy :

717

hehe widzę że schiza na porodówkę na naszym forum jest big_smile !

Położna mówiła że niepokoić mają mnie wody płodowe w kolorze zielonym lub brunatnym, albo czysta krew jak przy okresie wtedy trzeba jechać do szpitala na już.
A tak jeśli wypadnie czop śluzowy  (może mieć kolor szklisty lub lekko zabarwiony, coś jakby drobne "niteczki" krwi) i skurcze ale takie co są częste i coraz bardziej bolesne. Bóle mogą tez być krzyżowe, i tu ponoć rwie dolna część pleców.

kiniak, misiak ja obrączki, pierścionków nie nosze bo sensu nie ma, i tak po chwili muszę iść zdejmować na mydło...

Dziś na nogach powyłaziły mi fiolety (same pająki - żyłki) smaruję żelami i kremami, ale efektu za bardzo nie ma sad moja mama ma żylaki więc pewnie mnie też to czeka!

U nas dziś pada prawie cały dzień, powietrze jest duszne ale o niebo lepsze niż wtedy gdy słońce daje za oknem.

718

W końcu ja się zacznę bać tego porodu smile Kiedy, jak i co robić..

Kangurek ja miałam 2 pierścionki od dawna i stwierdziłam, że muszę zdjąć póki mogę. Jeden zdjęłam, ale drugi już nie dam rady, spuchły mi ręce i nie wiem co teraz.

Misiak jak nie masz spuchniętych rąk to będzie ok ze zdjęciem ich.

719

Asienka wózek zamówiliśmy w niedzielę i czekamy, fotelik do odebrania w każdym momencie. Będą dzwonić jak tylko dostaną bo na zamówieniu wpisali na cito. Ja jeszcze torby nie spakowałam, czekam aż przyjdzie, ale dopiero wczoraj zamówiłam bo tak nawet nie miał kto odebrać. A o Manie staraliśmy się 7 miesięcy i jak powiedziałam że odpuszczamy i zdecydowałam się przyjąć awans to się 2 kreski pokazały. Ale u mnie dopiero po 10 dniach opóźnienia się 2 kreski pokazaly a ja potrzebowałam czasu żeby zacząć się cieszyć.

kati, śliczny brzusio. Za nim się obejrzysz to już będziesz miała synka przy sobie smile

dorota.f ja też w poniedziałek robiłam badania i po wyjściu z gabinetu od razu przegryzłam banana, czekając przykazane 5 minut po pobraniu. Co do psa to pomyśl sobie że on się może ochładzać tylko przez łapki (jedyne miejsce gdzie się poci) i język. Ja w Warszawie to moich futrzaków jak jest gorąco to nie ciągam za dużo, takie absolutne minimum, a potem zabawa w domu. Na wsi wiadomo cały dzień na dworzu, ale mają otwartą piwnice gdzie jest zimno, i jeszcze je polewam wodą żeby miały mokre plecki i łapki, a i tak sapią ostro. Co do ochladzania się to sprawdza się pomoczony ręcznik połżyc na sobie.

kangurek, a lekarz zaleca 100% celibat? U nas był 2 razy przykazany celibat, a potem nawet dr nam zalecała, bo to wpływa na poprawę naszego humoru i wtedy i maluszkowi jest lepiej smile Niestety nie pamiętam w którym tygodniu ciąży jesteś, ale od skończonego 36tc jest to dobry sposób na poród smile

Kiniak to dobrze jak macie fotelik z zaufanego źródła smile Syn pewnie się wyszaleje na wsi. Brzuszek zgrabniutki. A te leginsy to są takie z panelem na brzuch? Ja też w ciązy leginsy zaczełam nosić.

Misiak czekam na zdjęcie smile Ja nie nosze obrączki i pierścionka, z tydzien temu zdjęłam do kąpieli bo głowe myłam i koniec znaleźć nie mogę:/ Gdzieś dobrze schowałam, a jeszcze tego dnia wcześniej myślałam że to już chyba czas się z nimi pożegnać do porodu.

Dziś wróciliśmy od teściów (wczoraj mecz za dlugo trwał i stwierdziliśmy że już nam się nie chce jechać). Trochę słońca złapałam, nad rzeką byłam (ale taka głeboka że aż do kolan się zmoczyłam jak na drugi brzeg przechodziłam), a tak to leżałam głównie na hamaku i nic nie robiłam smile Gotowała teściowa. No i dziś miałam wizytę, szyjka mi się skróciła, Mania ją uciska bo już się wpasowała główką w miednicę. A na skurcze mam brać no spę jak się pojawią, bo teraz dodatkowo będą wzmagać skracanie się szyjki, a że lekarz był na zastępstwo to miałam wrażenie że trochę spanikował. Powiedział że w sumie i tak już nie wiele czasu zostało, bo tylko 2 tygodnie i mogę spokojnie rodzić bo to już będzie w terminie, ale właśnie przykazał celibat i duuużo leżenia. No i kazał nic nie sprzątać.

720

Hejka!

kulka jesteś wreszcie! a na kiedy masz termin z OM? chyba pisałaś,  ale nie pamiętam,  mówisz,  że lekarz trochę spanikował, mój chyba też big_smile fajnie, że wózek zamowiony smile

kiniak ja noszę i pierścionek i obrączkę i nie mogę się z nim rozstać!  jak je zdejmę to się czuje jaby mi coś brakowało! z tym, że mi nic nie puchnie więc nie mam problemu, nie wiem jak na porodówkę pojadę bez moich błyskotek big_smile Ty to już zaprawiona w bojach, jeden poród masz za sobą,  teraz też dasz radę! z resztą WSZYSTKIE DAMY RADĘ!

misiak mówisz, że seksik wskazany na wywołanie porodu ? hihi trzeba będzie wypróbować smile

dorotka jak po wizycie u endo?

kangurek o tym czopie coś słyszałam,  u Ciebie pada a u mnie 30 st i można plażing i smażing  uprawiać smile

kati jak po spacerku? mąż się odezwał?

Po wizycie hmmm lekarz wyliczył, że mam skończone 36 tygodni i usg też potwierdza taką wielkość Synka, wagi nie podał bo ma nienajlepszej jakości sprzęt,  na jego oko około 3 kg,

szyjka mocno skrócona! doktorek chyba nawet trochę spanikował,  powiedział, że powinnam jeszcze conajmniej z tydzień wytrzymać, (co nie wylkuczone, że z taką szyjką mogę dotrwać nawet do terminu)  mam zalecenie oszczędzać się i odpoczywać, mamie jak powiedziałam to też już trochę spanikowała, a ja mam jakiś totalny spokój smile hihi
czyżby to cisza przed burzą? (porodem)
mąż też raczej spokojny a może tylko udaje hihi
no więc leżę i odpoczywam, dostałam jeszcze skierowanie na mocz i krew i pobrał mi ten Gbs, kolejna wizyta za 2 tyg, gdyby coś to do szpitala. Dziewczynki ja tam czuje,  że jeszcze odwiedzę swojego doktorka smile ale szczerze to po tym weselichu mogę jechać rodzić.

721

Kulka witaj! Fotelik jest, także nie ma sensu kupować. Oj tak, syn się tam wyszaleje, ma kuzynostwo smile Legginsy z panelem, bo wcześniej nie nosiłam w ogóle, mam 3 pary takich ciążowych, ale 2 pary się już zdarły między nogami- mam grubiutkie smile Szyjka się już skraca, to seks nie wskazany jeśli chcesz ponosić jeszcze dzidziusia smile Ty chyba masz termin jak ja ? Ja z okresu mam na 16, ale cykle miałam długie i ciąża jest młodsza o tydzień, więc 23.

Asienka ja obrączki od dawna nie noszę, tzn. od kilku lat bo się nie mieszczę w nią, 10 lat temu  byłam o wiele szczuplejsza. Pierścionka nie zdejmę, przegapiłam moment gdy palce spuchły. A na porodówce nie będzie ci jej brakować, bo będziesz miała coś ważniejszego do roboty smile Jeśli o poród naturalny chodzi to zaprawiona nie jestem smile Albo będzie pierwszy, albo znowu cesarka. Ty też już gotowa do porodu smile U ciebie to już 37 tydzień, więc nie ma problemu. 3 kg, to już może być dzidziuś na świecie smile Także nie szalej na weselu i odpoczywaj, a i tak niebawem się coś zacznie.

Dziewczyny mam problem z łóżeczkiem, narazie nie mam gdzie wstawić, jesteśmy z synem w pokoju nie myślałam gdzie postawię. Ale i tak kupić będzie w końcu trzeba i teraz nie wiem, bo są takie tanie na allegro razem z pościelą i materacem. Co o tym sądzicie?

722 Ostatnio edytowany przez kangurek (2014-07-10 21:27:26)

asienka plażing smażing chmieling big_smile tęsknie za tym !!! co ja bym dala za chłodne, owocowe piwko na plaży o zachodzie słońca....mmm

kulka lekarz po wyjściu ze szpitala nie mówił że nie wskazane, przeciwnie mamy się cieszyć...ale mój wystraszył się akcją ze szpitala (mówił że nie chce żeby dzidzi i mi się coś stało)

Wszelka biżuteria mnie drażni, bransoletki, pierścionki a nawet wisiorki sad najwygodniej mi bez niej.

kati jak mężuś?

Dziewczyny pasuje mi piosenka której refren jest dla wszystkich NAS !!!  BO JAK NIE MY..... big_smile
https://www.youtube.com/watch?v=FG1c7NeofXU

723

Ja już chyba całkowicie jestem nastawiona na ten poród, albo zwariowałam smile siostrze dałam się namówić na jagody smile Ale coś ruszyło bo brzuch boli, więc coś się dzieje, ale padam normalnie z nóg, idę zaraz wziąć kąpiel i zmykam spać bo oczy same się prawie zamykają.
Kiniak ja ręce też mam spuchnięte, obrączkę z pierścionkiem ściągnęłam już jakiś czas temu bo zaczęły mi ręce puchnąć tak bardzo że palec sztywniał. Mąż się łaskawie odezwał, ale tylko mnie zdenerwował bo oznajmił mi że to z mojej winy się nie odzywał bo go denerwuję i znowu się nie bardzo odzywa zadzwonił wcześniej na chwilę i tyle go było hmm
Misiak podejrzewam że po dzisiajszym zbieraniu jagód wywoływanie jednak nie będzie potrzebne smile chodzić starm się dużo żeby właśnie wywołać skurcze. No i ja właśnie męża nie mam pod ręką, przyjedzie dopiero jak się na porodówce znajdę smile więc zostaje mycie okien smile
Jutro wracam do domu i tak sobie pomyślałam że może jutro albo w sobotę wezmę się za okna jak teściowej w domu nie będzie (bo nie pozwoli mi myć okien smile )
Kulka dziękuję smile brzuszek ładny, kształtny, ale reszta ciała a szczególnie nogi i biodra to aż patrzeć mi się nie chce...
Asienka właśnie w 37 tyg to już w terminie poród dlatego lekarz mi już "pozwolił" rodzić smile To teraz zostaje Ci leżeć i czekać na TEN czas smile jeszcze może wyjdzie tak że szybciej ode mnie urodzisz smile JA jutro jade na ktg i mam się po tym zgłosić do lekarza, będzie chyba sprawdzał czy rozwarcie się robi i czy szyjka się skraca, tak rozmawiałam sobie z mamą że jak coś się zadzieje to może zechce mnie już zostawić smile A po spacerku czułam takie jakby ciągnięcie w dole brzucha, ale przeszło mi, nie wiem czy to skurcz czy coś innego, ale za to zbieranie jagód odczuwam dość mocno bo jeszcze bardziej mi spuchły nogi a w sumie to same stopy hmm
Kangurek tak jak pisałam wyżej mężuś strzelił focha i znowu się nie odzywa...

724

kati Ty to nie możliwa jesteś! hehe szalona normalnie! weź zapodaj tych jagódek big_smile i melduj się jak bedziesz rodzić!

kiniak masz racje dziecko będzie najważniejsze smile dużo dałaś za te legginsy z panelem? ja to kurde mam takie normalne w lidlu kupiłam, ale zawsze muszę dłuższą bluzkę zakładać,  pokaż linka do łóżeczka jak możesz albo na maila, a nie myślałaś o takim łóżeczku turystycznym? ja widziałam ostatnio w ulotce z biedronki tz. z towaroteki -  to taki sklep z rzeczami z biedronki z artykułami AGD, RTV, meblami i innymi itp. tam właśnie po 65 zł chyba te łóżeczka mają, nie wiem tylko czy u Ciebie taki sklep jest.

kangurek dobra nuta! aż mam banana na buzi big_smile będę to w myślach śpiewała jak na porodówkę będę jechać big_smile

a dziś chciałam mojego wykorzystać, ale chyba sobie odpuszczę ehh wogóle to chyba go trochę jednak ruszyło bo mieliśmy  plan w niedziele jechać do Giżycka,  pozwiedzać, popływać rowerkiem wodnym itd. ale zapowiedział, że zostajemy w domu... w sumie to ma rację...

Dobrej nocki!

725

Kati ty to masz z tym mężem. Jak się tak męczysz to może spróbuj z tymi oknami smile Ja synka miałam w 37 tygodniu, ale on mały był przez cukrzycę- 2700.

Asienka my byliśmy w Giżycku, jak byliśmy na Mazurach smile za leginsy dałam 14 zł, a te z lidla 17 zł, z panelem. Łóżeczko turystyczne mam po synku, ale jest nisko, więc nie chce się na początku schylać do maleństwa cały czas. a o tej towarotece pierwsze słyszę, u nas chyba nie ma czegoś takiego. Prześlę ci mail smile

726

asienka jagod co prawda wiecej zjadlam jak uzbieralam ale zawsze to jakis wysilek. a na porod czekam jak na zlitowanie jakies. malemu sie zbieranie chyba nie bardzo podobalo bo sie wypinal i wiercil siostra sie smiala ze pewnie chce dac mi do zrozumienia ze mu zle tak jest jak sie schylam hihi.
kiniak maz to czasami sie ostatnio zachowuje jak baba w ciazy z tymi jego humorami.  nieraz mam chec go pozadnie opieprzyc za te jego fochy bez powodu. teraz mam w nosie jak sie odezwie to pogadamy jak nie to wtedy bede myslec czy sie odezwac bo ostatbnio ja przez caly czas wychodze z inicjatywa pogodzenia sie. ach te chlopy... brak slow czasmi do nich...
milej i spokojnej nocki zycze

727

Asienka z OM to mi wychodzi na 9.08, ale było wiadomo że Mania młodsza o 2 tygodnie, 1 tydzień dodatkowy za długość cykli i jeden za przesunięcie owulacji i tak termin na każdym usg wychodzi na 23.08. Czyli nie tylko u mnie lekarz sieje zamęt tongue U mnie się w 2 tygodnie szyjka skróciła o 1cm. Ja tam się niczym nie stresuje, dwa tygodnie to zlecą ani się obejrzę, zrobimy usg odwiedzimy moją dr a potem już mogę przeć tongue Ale i tak o wszystkim zdecyduje Mania tongue Co do obrączek i w ogóle biżuterii to do porodu nie można nic mieć, a jak nie mogą ściągnąć to rozcinają. U mnie w szpitalu na IP od razu się całą biżuterię zdaje.

O widzisz Kiniak to mamy podobnie z tymi cyklami smile No u mnie lekarz za donoszoną uznaje skończony 36tc i nawet wspominała że przy moich gabarytach to lepiej jakby się urodziła przed 40 tygodniem i że nie da mi przenosić ciąży. Jasne że nie ma co kupować jak jest smile Kiniak podeślij mi link do łóżeczka smile

Kangurek to musisz wziąć męża na męską rozmowę do lekarza do gabinetu żeby wszystko wytłumaczył smile Mój też się bał z początku, ale rozmowa z lekarzem go uspokoiła.

Kati ja we wtorek pomagałam mężowi kosić, tzn stałam sobie w cieniu i przerzucałam kabel żeby go nie uszkodził, a całe podwórko u teściów załatwiliśmy ze 4 godziny się zeszło to mi spuchły stopy, ale pojechaliśmy nad rzeke i weszłam stopami do wody i postałam trochę to przeszło elegancko smile Taka płynąca woda ma zbawienny wpływ. No i oczywiście potem jeszcze był masaż stópek podczas meczu. Ja jagód osobiście nie zaliczyłam bo mam problemy z kucaniem przez tą główkę, ale pojadłam sporo bo teściowa się wybrała własnie w zamian za skoszenie trawy wink

728 Ostatnio edytowany przez amika0510 (2014-07-11 10:25:41)

Witam Mamuśki! Pisze do was bo wychodzi na to że wszystkie wnet urodzimy. Ja zaczęlam 37 tc. I mam pewne obawy.. Od paru dni mam wodnistą wydzieline, widoczna gołym okiem jako biała, ale na wkładce kolor żółty. Naczytałam sie ze to moze wody plodowe itd.. Przy pierwszym dziecku wody ze mnie chlusnęły, dlatego nie wiem jak wygląda sączenie się wód..?? Oczywiscie u mnie ta wydzielina nie cieknie mi az po nogach, jest poprostu jej dosc duzo.. Niepotrzebnie się chyba oczytałam tego wszystkiego ale leżalam z objawami porodu przedwczesnego i dlatego teraz strasznie panikuje..Nawet nie wiem jak powinien wygladac czop sluzowy bo przy pierwszym nic takiego nie mialam. Poprostu odeszly mi wody (zielone) nie mialam zadnych skurczy. Normalnie Tragedyiiiaaa, końcówka i taka panika

729

Cześć!

Amika jak się denerwujesz to podjedz na IP i tam Ci sprawdzą czy to wody się sącza, ja Ci nie doradzę bo się nie znam, a co będzie syn czy córka? zostań z Nami na wątku zapraszamy!

kati jak tam szorujesz już okna ? hihi czy jutro zaczynasz? mój też dziś coś się strasznie wierci, moje biedne żebra ehh jeszcze trochę muszą wytrzymać,  jak powiesz mężowi, że rodzisz to w sekundę mu foszek przejdzie!

Kulka to Tobie z usg jeszcze trochę czasu zostało, oszczędzaj się!

kiniak zaraz oblukam to łóżeczko,  no u mnie właśnie jest ta towaroteka otworzyli z jakieś 2 miesiące temu i powiem Ci, ze czasem tam można tanio kupić rzeczy z biedronki, są poprostu przecenione, sama się zastanawiam i chyba kupię też te turystyczne i dam do rodziców, a później jako kojec do zabawy może służyć.

Dorka a Ty gdzie?

730

asienka mialam zamiar okna szorowac ale wyladowalam w szpitalu. lekarz po ktg chcial sprawdzic szyjke i jak zobaczyl moje nogi powiedzial ze pod zadnym pozorem nie wypusci mnie do domu wiec takim oto sposobem zostalam przyjeta juz na blok porodowy na sale przedporodowa. mialam drugi raz robione ktg na oddziale i polozna mowila ze skurcze sie zaczely. co prawda delikatne ale sa. mezowi foch juz przeszedl swoje widzi mi sie pokazal i sie uspokoil narazie teraz ja powinnam byc nieugieta i focha strzelic ale nie chce sie juz klocic tym bardziej dlatego ze lada dzien moze pojawic sie maluszek.

731 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-07-11 15:06:49)

Kulka ja miałam cykle 35 dniowe, nie krótsze, przez tarczycę chyba. Więc ciąża o tydzień młodsza niż z okresu. Skończony 36 tydzień i początek 37 to niby donoszona, ale mój syn mały był w 37 tygodniu. To ty się szykujesz na wcześniej, a ja nie mam pojęcia jak będzie u mnie. To mi chyba będą musieli przeciąć ten pierścionek, bo teraz nie zdejmę.. Nogi jak banie już od tygodnia, a upału nie ma, bo pada.

Amika witaj Nie pomogę, pierwszą miałam cesarkę, teraz sama nie wiem jak to będzie wyglądało. Jak pisze Asienka lepiej jechać i sprawdzić, a pewnie cię uspokoją i wyślą do domu, lub zostawią.

Asienka mój syn potem spał w tym łóżeczku turystycznym jak był większy,a jak byliśmy u teściowej to też braliśmy.

Kati to już?? Powodzenia, mąż zrozumie jak się urodzi dziecko, że nie ma wyjścia i odzywać się musi:) Kati lekarz zostawił się przez nogi? A masz ciśnienie? Kurczę, bo ja mam nogi jak banie cały czas i teraz palce u rąk spuchnięte.. ale ciśnienia nie ma.

732

kiniak moje nogi to teraz jedna wielka masakra spuchniete z kolanami wlacznie. cisnienie mam w normie ale kwas moczowy zawyzony chya. jutro beda powtarzac badania i bedzie widac co dalej. nie martw sie na zapas to ze ja trafilam przez opuchlizne nie znaczy ze ty tez musisz ja juz nogi mam tak strasznie spuchniete ze nie widac praktycznie wogole kostek i haluksow kltore niestety mam kolano jest prawie dwa razy grubsze niz bylo no a po za tym mowilam lekarzowi ze bole sie zaczely.
ale szpital dobrze dziala na spanie hihi

733

Kati jeju to już miałaś bóle? Czyli coś się dzieje u ciebie do przodu. Śpij śpij jeśli możesz. No nie musi u mnie tak być oczywiście, ja dopiero 34 tydzień, ale ta opuchlizna mnie martwi, choć pytam o ciśnienie, bo moja doktor mówiła, że jak ciśnienia nie ma to ok. Tylko mi z nóg nie schodzi nic.. Dawaj znać co u ciebie.

734

Do asienka88 - ma byc dziewczynka aczkolwiek przy pierwszym dziecku wychodzila tez do konca dziewczynka a urodzilam chlopca big_smile

735

Kati to obyś jak najszybciej urodziła! dawaj znać jak tylko będziesz mogła.
A nie wiesz czy przez te opuchnięcie nie mogą Ci przyśpieszyć trochę porodu? sama masz czekać aż się zacznie?
A te bóle/skurcze to mocne? czy do przeżycia? smile jak się wyśpisz to napisz smile

kiniak odpisałam na maila! Nie stresuj się! u Ciebie ciśnienie jest dobre! wszysto dobrze będzie,  odpoczywaj dużo. 

Ja się rano chyba o 3 na siku obudziłam i na jakieś 2 h koniec spania, oczy dosłownie jak 5 zł rano siostra do mnie dzwoni, a ja mówię,  że chyba oszalała bo o 7 rano dzwoni a to 9 była! haha   
teraz też zasnęłam i spałam od 13 do 15 ! chyba przez pogodę,  bo się ochłodziło i lekka mżawka popadała. Ciekawe co z tym moim spaniem w nocy będzie...

736

Amika, ale numer! i dopiero przy porodzie Ci powiedzieli,  że syn? 
Byłaś na IP? imię wybrane? z jakiej części Polski jesteś? na kiedy masz dokładnie termin? 
ja dziś też tak rozmawiałam z teściową i się pyta a co jak córka będzie? a ja na to, że najwyżej Michalina będzie big_smile

737

Wiem tylko zevrano mam miec robione znowu badania ja zatrucie ciazowe, polozna mowila ze zalecone jest ktg 3razy dziennie chyba i cisnienie tak samo akbo czesciej. Jak wyniki bda zle to bedzie wywolywany porod albo cesarka, konkretnie cos bede wiedziala dopiero jutro. A bole jeszcze nie byly TYMI bolami wiec do wytrzymania :-) jak narazie to  boli takich mocniejszych nie mam wiec naraz ie akcji porodowej raczej nie bedzie :-)

738

Kati jakby ciśnienie było i nie mogli obniżyć, to chyba cesarka, tak u mnie było. Więc czekamy do badań jutrzejszych.

Asienka dzięki za odpowiedź. Łóżeczka konkretnego nie mam na oku, jakieś w miarę tanie na pewno. Dzięki za linki smile Przepatrzę sobie jeszcze i coś wybiorę. Ja też w nocy nie mogłam spać, właściwie nad ranem i potem spałam długo, tak już chyba będzie. Potem długo chodzę z bólem głowy albo niedobrze mi.. Albo Michaś albo Michalina- ktoś będzie, a kto to się okaże smile
U mnie ma być Laura raczej smile

739

Witam!

U mnie od rana pada deszcz, w sumie to nawet w nocy już padało, standardowo pobudka na siku i koniec spania na 2 godzinki. 

Kati jak się czujesz? jak po badaniach? co lekarze poeiedzieli?

kiniak Laura bardzo mi się podoba smile

co dziś porabiacie?

Pozdrawiam

740

kiniak cisnienie mam w normie przez caly czas.
A z badaniami nie wiem co wyszlo bo ieszcze wynikow nie ma ale podejrzewam zenajwiecej sie dowiem jutro jak moj lekarz na dyzurze bedzie. Cos z katg wyszlo nie tak chyba, sama zauwazylam ze czasami puls dziecka skacze.

741

Ja na dwa słowa, bo czasu mało.

Kati, kciuki za szybkie i bezbolesne oczekiwania.

Dziewuszki, dbajcie o siebie, bo to już prawie wszystkie jesteśmy na ostatniej proste! wink

Ja byłam wczoraj w szpitalu, miałam KTG. Wszystko ok.
Mam lekkie zawroty głowy i dalej sikam częściej niż ustawa przewiduje tongue

Wczoraj miałam sesję brzuszkową.
A dziś kupiliśmy wózek. Używka, ale ma 3 koła i jest pomarańczowy! Nasz wymarzony smile

Ściski.
Wpadnę, jak doba zacznie mieć więcej niż 24 godziny tongue

742

Amika, myślę tak jak dziewczyny że najlepiej pojechać na IP mają tam takie testy to sprawdzą od ręki. Ale pewnie już odpisuje po ptakach i byłaś sprawdzić smile O matko jakby mi się Mania w syna zmieniła to i tak sukienki by nosic musiał tongue Ale 3 lekarzy niezależnie powiedziało że córka więc jakoś spokojna jestem tongue No i mam na filmiku nagrane warg sromowe więc już nie będzie zaskoczenia smile

Asienka no jeszcze 2 tygodnie do skończenia 36tc musimy wytrzymać:P Ja prowadzę w ogóle oszczędny tryb życia, sprzątać już nie mam co, to tylko leżeć i czytać mi zostało tongue Wczoraj przyszły torby i dziś je spakowałam. Jakbym w reku pieluchy i rożek i kocyk wzięła to w jednej torbie bysmy się zmieściły, a tak zmontowałam 2. Tylko dopakować klapki, kosmetyki moje i staniki.

Kati to czekam na wieści że już urodziłaś smile

Kiniak to miałaś cykle jak ja:) U mnie się zrobily dluższe po odstawieniu tabletek anty. Ja się mogę szykować, ale i tak w sumie nie wiem kiedy to nastąpi bo zadecyduje Mania smile Opiekowałam się kiedyś dziewczynką o imieniu Laura i mam miłe wspomnienia.

Mnie dziś w nocy siku obudziło, a potem się zgaga przyplątała i do 4 spać nie mogłam tylko się kręciłam, rano wstałam uszykowałam obiad, dobrze że szykuje zawsze ciut więcej bo niezapowiedziany gość sie u nas pojawił to spokojnie starczyło, a teraz leżakuje. Dziś się ze znajomymi spotykam po 17 i juz nie mogę się doczekać smile

743

Jeszcze nie rodze :-) synkowi chyba dobrze w brzuchu bo sie narazie nie pcha na swiat :-) Jutro moj lekarz ma dyzur wiec jego mam zamiar pytac co dalej czy mam lezec czy wywolywac bedzie porod... wyniki wyszly podobno dobre tylko hemoglobiny troche sa malo jest i zelazo mam brac no i chyba bialko calkowite za niskie i diete mam wysokbialkowa :-/
Jak wam kobietki sobota mija? Ja sama na sali jestem i na zmiane spie leze i do toalety chodze :-) p

744

kati korzystaj póki możesz,  obyś się jutro konkretnie wszystkiego dowiedziała. Trochę lipa, że sama na sali jesteś bo nie ma z kim pogadać,  z drugiej strony nikt Ci nie chrapie nad uchem big_smile

dorotka dobrze, że się odezwałaś! Ty też dbaj o siebie! fajnie, że Olek ma już swoją brykę big_smile

kulka u mnie to już wszyscy tz. moi rodzice w szczególności zaczynają drobną panike siać smile ja tam jakoś na spokojnie staram się podchodzić, nie przemeczam się ale nie dam rady cały dzień w łóżku leżeć!

Ja większość dnia odpoczywałam, byłam z mężem na małych zakupach, kupiliśmy mm na wszelki wypadek - małą puszkę.  Zjedliśmy pizzę i teraz znów leżakuje, pomogę mu troszkę  sprzątać bo panele dziś ukladał u swojej siostry w pokoju i trzeba posprzątać,  potem kąpiel i może mecz poglądam.

Buziaki

745

asienka ilez mozna lezec:-) ja to juz powoli szlu jakiegos doastaje. mam nadzieje ze jutro lesarz konkretnie mi powie czy moge wyjsc a jak nie to czy wywolywany bedzie porod czy co innego. do domu za daleko zeby ktos mial przyjezdzac wiec siedze tak sama i malo brakuje do zeswirowania :-)

746 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-07-13 15:01:59)

Hej kobietki :-)
Jak wam niedziela mija? Ja wlasnie czekam na gosci :-)
Rozmawialam r ano z lekarzem i wyniki z bialka calkowitego wyszky niezbyt zadowalajace i mam robione takie badanie z calodobowego moczu jesli wyjdzie zle to prawdopodobnie cesarka bedzie a jak w normie to jeszcze do domu bede mogla wyjsc no i hemoglobina spadla juz ponizej 10 i zelazo w tabletkach przyjmuje.
Mi lego popoludnia :-)

747

Asienka, ja też dbam o siebie. Tylko tak w biegu, między tysiącem zajęć wink
No ale póki co aktywność mi bardzo służy, a jak siadam to od razu wszystko zaczyna mnie boleć tongue

Kati, czyli wszystko się normuje. Super wieści! A ta ewentualna cesarka to kiedy może się odbyć?

Ja weekend mam dość intensywny (żeby z wprawy nie wyjść tongue ). Trzeba było trochę po znajomych pojeździć, co by towarzysko się nie opuszczać wink No a dziś trochę porządków z mężem robimy, bo miejsce na wózek będzie potrzebne. A i kołyska do nas lada chwila przyjedzie, więc gotowość musi być.
W tygodniu robimy jeszcze kilka przesunięć mebli, malujemy ściany no i będzie gotowe.

Mam jeszcze na liście zakupowej wanienkę ze stojakiem i przewijak i cały czas to nade mną wisi. Może w tygodniu i to uda się załatwić.

Buźki dla wszystkich Sierpnióweczek.
Meldować się jak tam zdrówko!

748

Asienka a kto by dał rade cały dzień w łóżku leżeć smile Ja sobie leżakuje jak już nie mam co robić i coś czytam.

Kati to już jutro może będziesz znała datę porodu smile

Jak wczoraj poszłam po 16 tak po 1 w nocy wróciłam dopiero, nawet nie wiedziałam że tak późno. Mąż mi smsa po północy z pracy przysłał jak się spotkanie udało a ja jeszcze dalej się spotykałam tongue Ludzie się mi przyglądali, pewnie zastanawiali się co ta baba w ciąży o tej porze jeszcze tu robi, ale spędziłam miło czas smile

749

właśnie chyba nie do końca się normuje bo lekarz cos wspomniał o lekkiim zatruciu hmm i jeśli jutro wyjdzie z tego dobowego moczu że 500mg (chyba) ubywa białka to będzie robiona cesarka, tak myślę że jutro ewentualnie pojutrze, daty dokładnie w razie W nie znam, w każdym bądź razie jeśłi to białko w normie będzie to wtedy wyjdę jeszcze do domu.

750

Hej

Dorotka ja to nie wiem kiedy Ty odpoczywasz tongue

Kati to obyś się jutro wszystkiego dowiedziała i melduj się jak dasz radę smile

Kulka i bardzo dobrze korzystaj póki możesz! ja też się na początku zastanawiałam co ludzie mogą pomyśleć widząc kobietę w zaawansowanej ciąży w jakimś pubie, barze czy knajpie ze znajomymi którzy na dodatek piją piwo o 1 w nocy, a teraz mam to gdzieś... to nie ich sprawa, skoro dobrze się czuję to mam prawo wyjść i spędzić miło czas, przecież nie zamknę się na 9 miesięcy w domu.

Misiak jak po weselu? dawaj tą obiecaną fotę tongue

Kangurek, kiniak co u Was ?

U mnie dziś bardzo leniwa niedziela, byliśmy na spacerku i rodzinka nas odwiedziła.

Dobrej nocki!

751

Witam po weekendzie!

Dorota, zapracowana? Ja wózek przywiozłam ze wsi, umyć go trzeba smile Wanienkę jeszcze nie planuje kupować, za to łóżeczko za jakieś 2 tygodnie..

Asienka, dziewczyny jak tam smile? Asienka ja byłam na wsi u synka smile

Kulka ja ostatnio budzę się bladym świtem i koniec spania, a zgaga wieczorem jest nie do zniesienia. Dzięki za odpowiedź na maila:)

Asienka jakie mleko kupiłaś?

Amika gratuluję córeczki smile U mnie też dziewczynka smile

Kati jak tam, już?? To białko jest wysokie?

Czekam na wieści od Kati przez weekend, ale pewnie dziś coś będzie wiadomo smile
Ja byłam na wsi z mężem u synka- został jeszcze tam smile Nogi mega spuchnięte, nawet trochę bolą.. Mąż już wyjechał, ja mam w planach w tym tygodniu zrobić to badanie gbs. Wózek przywieziony ze wsi. Łóżeczko planuję zamówić za ok 2 tygodnie.
Mecz wczoraj oglądałam, Niemcy dali radę:) Szkoda Argentyny, ale ktoś musiał smile

752

Hejka

Kiniak kupiłam hippa bio combiotik, taką małą puszkę na wszelki wypadek, podczytywałam majówki i one te mleko chwalą, chociaż chciałabym karmić piersią. 
Widać wypad na wieś się udał i wózek już masz! hihi mi ten gbs na ostatniej wizycie pobierał, a Ty bedziesz robić prywatnie?

Kati jak po badaniach? wychodzisz do domu czy zostajesz? jak się czujesz?

Reszta co u Was?

753

hej mamuśki, weekend był przyjemny, wczoraj byłam z chrześniakiem i mężem w kinie na gangu wiewióra smile fajna bajka.

Dziś idę do położnej na kolejne pogaduchy.

Zaczyna mnie pobolewć brzuch, więc staram się dużo odpoczywać i pić, wolę żeby mój bąbelek przyszedł na świat jak najbliżej terminu.

Kati jak tam? mam nadzieję że wszystko dobrze !:)

Jak jest tak gorąco, i słoneczko daje to widzę że synek mniej się rusza, ale za to jak się chłodniej robi...synek świruje smile

754

Do domu jesli wyjde to jutro bo dopiero kolo 15 beda wyniki a wypisy sa do 14 narazie nie wiem jak wyszlo to badanie. Pewnie dopiero n a wieczornej wizycie bede wiedziec. Samopoczucie dzisiaj to masakra jakiegos dolka lapie. Sama na sali ani sie do kogo odezwac, z oddziapu wychodzic nie moge normalnie jak w wiezieniu :-/

755 Ostatnio edytowany przez asienka88 (2014-07-14 14:52:55)

kangurek ja też mam chrześniaka, ale pójście z nim do kina to za duże ryzyko,  nie wysiedziałby na bank całej bajki,  pewnie z 10 min i koniec oglądania, miłych pogaduszek z położną! i odpoczywaj! ja też jak tylko mnie trochę brzuch zaboli to odrazu do łóżka.

kati rodzisz? big_smile co jakiś czas sprawdzam forum a tu cisza....

edit: pisałyśmy posta w tym samym czasie.

No musisz być cierpliwa,  może wieczorem po obchodzie więcej się dowiesz, a wolałabyś już do domu czy jednak tą cesarkę?

756

Asienka, gbs prywatnie mam zrobić. Jak ci pobierał, to jest wymaz z pochwy? Skierowanie mam na hbs Wózek już jest na miejscu, tylko wyprać go trzeba. Ja też na pewno jakieś mleko zakupię, bo wiem jak moje karmienie się skończyło- już w szpitalu, tylko nie wiem jakie jeszcze. Wypad się udał, choć gorąco, a nogi jak banie. A ty jak po weekendzie?

Kangurek, ja jeszcze chcę się z mężem przed porodem wybrać do kina, tak blisko, a nie ma kiedy. A moja mała ma często czkawkę smile

Kati to już jutro może będziesz w domu, głowa do góry. Najważniejsze, że mogą cię puścić, jak wyniki będą dobre smile

Ja już też będę sprawdzała jak Asienka, bo Kati u ciebie nie wiadomo smile

Miałam poodpoczywać dziś, ale sobie coś wymyśliłam i teraz dopiero obudziłam się z popołudniowej drzemki. Co ja będę robić w nocy? Jeszcze taki zaduch za oknem. A jeszcze coś kaszle po weekendzie.

757

Cześć Dziewuszki smile

Odebraliśmy dzisiaj wózek bo przyszedł, jestem bardzo zadowolona smile Mąż popatrzył na wózek i stwierdził że może w tym tygodniu łóżeczko rozstawimy, żeby już wszytsko było gotowe.

Asienka na racja. A siedzieliśmy w strefie dla niepalących i ja piłam tylko soczek. Pewnie ostatnie takie wyjście bo potem już z Manią na zewnątrz będę chodzić. Nawet patrzyłam dziś w Rossmanie na to mleko ale mieli u mnie tylko gigantyczne puchy i z 2.

Kiniak ja się budzę w nocy, jaką mąż wraca a potem mogę spać i spać nawet i do 11. Ja też miałam gbs teraz pobierany. Jedzie Ci tym patyczkiem najpierw po wargach sromowych a potem odbyt (bez żadnego wkładani do środka) w sumie takie maźnięcie trwa 1-2 sekundy i po wszystkim. Mania też ma często czkawkę i najbardziej dokazuje jak tata ją dotyka. Wierci się jak szalona żeby się tylko do ręki przytulić.

Kati daj znać jak wyniki.

758

Z tym lekarzem co dzisiaj jest na dyżurze nie za bardzo idzie się dogadać hmm jutro rano mój lekarz nznowu zaczyna dyżur więc myślę że ran o będę wszystko wiedziała, lekarz dyżurujący wynik określił jako "może być" a na pytanie czy jutro wyjde stwierdził "to nie moja sala, nie moja decyzja"!!! brak słów normalnie, tak więc jak widzicie dzisiaj nie bardzo coś szczegółowo mogę powiedzieć bo sama nie wiem nic konkretnego ani czy wyniki dobre ani czy wyjdę do domu...
Asienka ja juz sama nie wiem co bym wolała... z jednej strony już bym chciała synka wziąć na ręce ale z drugiej strony cesarka nie za bardzo mi się widzi, no ale zrobię tak jak mój lekarz będzie uważał za słuszne, to on wie co jest lepsze dla dziecka i dla mnie, będzie chciał robić cesarkę to pójdę... A tak po za tym to wiecie co, chyba zaczęły mi się skurcze coś mi się wydaje, brzuch boli coraz mocniej i takie niby kłucie co jakiś czas czuję.
Chiałabym juz mieć to wszystko za sobą, leżę dopiero albo aż czwarty dzień a już mało nie zawriuję, niemal cały dzień nie odzywam się do nikogo bo jak to pielęgniarki każda ma swoje zajęcie, zostaja mi tylko telefony do mamy, która już chyba ma mnie serdecznie dość smile żartuję, nie dzwonię aż tyle. A tak poważnie to mam wieeelką nadzieję że jutro zostanie podjęta konkretna decyzja albo do domu albo na poród/cesarkę. trzymajcie kciuki kobietki smile

759

Kati czyli nie jest tak źle, skoro powiedział, może być. Pewnie się boi decydować o tobie, skoro nie twój lekarz. Przynajmniej masz internet także czekamy na wieści i kciuki trzymamy. Wiedzą co robić i jakby coś było nie tak to by cię nie puścili.

Kulka to fajnie, wózek z głowy smile Pytam o to badanie, bo babka przez telefon mnie pytała skąd mam mieć pobrane to? A mi lekarka nic nie mówiła. Ja męża nie mam cały tydzień i więcej miejsca niby, ale nie śpie dobrze.

Ja mam zgagę znowu. A rano mega mdłości po tabletce na tarczycę, a potem śniadanie od razu poszło do wc. Czuję się jak w zimie, na początku ciąży..

760

oj ten internet zostawia wiele do zyczenia, ale przynajmniej jakikolwiek kontakt ze swiatem mam no i z Wami smile
Jutro jest moj lekarz wiec sie martwie tak bardzo jak wczesniej, mi to sie wydaje ze oni tak mnie traktuja troche dlatego ze maja karte ciazy a tam pisze jak byk ze prywatnie chodze do doktora R.... a niewazne, najwazniejsze ze czuje sie dobrze pod opieka swojego lekarza smile
Milej nocy zycze smile

761

kati no się nie dziwię,  że się trochę wkurzyłaś, ale tak jak pisze kiniak lekarz pewnie boi się decydować o nie swojej pacientce i woli na twojego lekarza zaczekać, a on na pewno już konkretnie zadecyduje więc jeszcze chwilka cierpliwości,  a może nóż coś się samo ruszy.
Jak się nudzisz to pisz tu do Nas smile i oczywiście 3 mamy kciuki!

kiniak ja to nawet dokładnie nie wie wiem jak z tym wymazem, chyba z samej pochwy był, bo lekarz tylko raz maznął tą pałeczką i tyle.
A zgaga też mnie teraz zaczęła męczyć,  na szczęście nie jest taka mocna.

kulka jak się czujesz? kiedy teraz wizyta? ooo i wózek już jest fajne smile

Misiak jeszcze weselicho odsypiasz?  big_smile

kangurek jak po rozmowie z położną?

Spokojnej nocki!

762

Asienka jak się mnie zapytają skąd pobrać  to powiem, że z pochwy, bo tamtędy ma dzidziuś wyjść smile Ja musiałam wziąć rennie na zgagę, ale mało pomaga, ja mam bardzo często.

Kati nieważne, że prywatnie, ważne, że ty mu ufasz. On prowadzi twoją ciążę i oby tak zostało do końca.

Piję herbatę na kaszel z cytryną i miodem, ale jutro chyba muszę kupić syrop.

763

Juz po wizycie i... wyniki sa dobre wiec wychodze do domu, tylko usg jeszcze mammuec zrovione bo nie dopilnowano tego i nikt wczesniej nie pomyslal o tym a powinno byc zrobione przy przyjeciu do szpitala.
Jak wszystko bedzie dobrze to kolo poludnia powinnam w koncu byc w domu :-)

764

kati to suuuuper! w domku odpoczniesz i na spokojnie się do porodu przygotujesz, a ja myślałam,  że usg to już dawno Ci zrobili, dobrze, że masz tego swojego lekarza w tym szpitalu to wszystkiego dopilnuje! a wracasz do teściów czy do rodziców?

Kiniak i dobrze powiesz  smile z resztą Ci lekarze mogliby już konkretnie się wysławiać a nie się trzeba domyślać, albo dopytywać. Bo skąd My to niby mamy wiedzieć? w necie jest, że i z odbytu pobierają,  innie dziewczyny piszą,  że tylko z pochwy miały ten wymaz.
Ja pamiętam, że jak był ten doktorek na zastępstwo za mojego to on wszystko super mi tłumaczył - nawet z tym badaniem krzywej cukrowej, to kazał siedzieć i nigdzie nie chodzić bo to mogłoby zafałszowac wynik, bo wtedy jest wysiłek i spada cukier, na tego też nie mogę narzekać, ale tamten taki badziej ogarnięty może dlatego, że młody- na specjalizacji i się trochę bał o pacjenta i dlatego tak wszystko tłumaczył.

Zmykam na zakupy, może kupię arbuza i nektarynki to będzie wyżera big_smile

765 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-07-15 11:17:45)

Kati to bardzo dobrze smile W domu jeszcze posiedzisz i odpoczniesz, a dziecko ma jeszcze trochę czasu smile Specjalnie weszłam, żeby zobaczyć wieści od ciebie.

Asienka no właśnie nie wiadomo jak to badanie, lekarka nie powiedziała, albo nie dosłyszałam? Z tym cukrem to wiedziałam jak, żeby nie chodzić i nie pić nic, a któraś tu pisała, że mogła. Ale to wszystko rozcieńcza ten cukier. A tego badania hbs, gbs nie pamiętam w pierwszej ciąży, wtedy chodziłam prywatnie do lekarza i miałam hurtowo badania. Asienka widzę, że ty te owoce co ja- arbuz i nektarynki smile Ja teraz uwielbiam arbuza, brzoskwinie lub nektarynki smile

Ja się pomęczyłam w nocy, piłam herbatki, kaszel mnie męczy. Dziś leżę i potem do apteki muszę się udać.

Reszta nie ma czasu czy nas opuściła? Te dziewczyny, co nie piszą dłuższy czas..

766

kati super że do domku idziesz smile

kiniak na gardło jest dobry ciepły kisiel, mi zawsze pomaga (ból nie znika ale lepiej się przełyka!)

Dziewczyny wczoraj miałam MASAKRYCZNY dzień!!!!
byłam u położnej stwierdziła że jestem za bardzo zestresowana (no kuźwa za "chwile" będę rodziła) boje się że wody zaczną mi się sączyć a ja tego nie zakumam, mam problem z moczem, boję się że mogę tego nie rozpoznać sad
Ciśnienie jak mi mierzyła to miałam jak u wróbla 100/60!
Pod wieczór poszłam z mamą na małe zakupy i spacer przy okazji...jak wróciłyśmy tata mój stwierdził że miał wypadeczek!
Auto praktycznie nie opłaca się naprawiać, wjechał w słup. Niby jemu się nic nie stało (ale wiem że mi prawdy nie powie żebym się nie stresowała)
Oj mówię Wam...dopadły mnie tez wczoraj skurcze, chyba te przepowiadające, były nieregularne, ale odczuwalne.
Dziś tych skurczy nie czuję, mam w planie nerwy w konserwy przez 2 tygodnie najbliższe.
Mały się tak wierci że szok, uczucie jak by miał mi pępkiem wyskoczyć, położna stwierdziła że jest typowo głową w dół. Aha kazała mi liczyć ruchy małego w przeciągu 2 godzin powinno być ok 10 ruchów. Licząc dziś rano ruchy po 30 min naliczyłam ponad 10 smile-pocieszające!

767 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-07-15 13:48:14)

Nie ma to jak w domu :) Mam zamiar wziąć się za sortowanie i przenoszenie ciuszków małego do sypialni, bo w końcu wyjdzie tak że dziecko się urodzi a ja będę ganiać z pokoju do pokoju po ciuszki. Miałam jeszcze robione usg przed wyjściem i mały rośnie jak na drożdżach teraz już waży ponad 3800 :) chłop jak dąb będzie, tak to określił lekarz mniej więcej :) prawidłowo do porodu z OM zostało mi jeszcze ponad 2 tygodnie więc 4 kg napewno będzie miał przy porodzie jak się o czasie urodzi :) Lekarz przed wyjściem mówił żebym w ciągu dnia dużo chodziła, żeby już się w ten sposób przygotować do porodu a wieczorem wypoczywać z nogami uniesionymi do góry, nie wiem do końca jak będę tak leżeć bo jak za długo leżę na plecach to się ruszyć potem nie mogę bo kręgosłup mnie boli :/
No i w piątek znowu muszę jechać na ktg... jej u mnie to już 38 tydzień, ale ten czas leci :)
Wybaczcie że przez cały czas tak o sobie tylko ale w szpitalu pisałam z komórki i źle mi było czytać i pisać posty, ale na bieżąco z Waszymi sprawami jestem jak najbardziej :)
Co do badania gbs ja miałam robione na ostatniej wizycie i wynik ujemny czyli żadnych bakteri czy coś nie ma, a robione jest po to żeby było wiadomo czy przy porodzie będzie potrzebne podanie leku (jeśli wynik jest dodatni), lekarz jak pobierał wymaz z pochwy mówił że jeśli nawet wyjdzie wynik dodatni to nie ma co panikować bo właśnie po to są wskazane te badania żeby ewentualnie przy porodzie położna czy lekarz wiedzieli że mają podać na to lek żeby się na maluszka nie przenisło bo może mu to zagrażać.. Ja robiłam to badanie prywatnie ale nie płaciłam dużo 10 albo 12 zł nie pamiętam dokładnie, ja chodzę do leraza prywatnie więc wszystkie badania robię na własną rękę.
Mleko też już w razie W kupiłam dla maluszka ale nie szalałam bo kupiłam Bebiko, siostra od początku podaje i jest dobre, no i niedrogie, w szpitalu gdzie będę rodzić też właśnie podają Bebiko więc nie będę też ewentualnie narażać dziecka na jakieś uczulenie, zresztą szczerze mówiąc wg mnie jak i na mleko tak i na pampersy nie widzę sensu wydawać wielkich pieniędzy bo pampersy np Dady są niedrogie i dobre, a kwestia jest tego żeby dziecko uczulenia nie dostało, bo jakby nie było przecież t i tak idzie w ostateczności do wyrzucenia.
Kangurek jak u położnej?
Kiniak a coż to za choróbsko się Ciebie złapało? Ten syrop Prenalen (albo jakoś tak :) ) jest dobry, mi pomógł tyle że niezbyt wydajny jest i trochę kosztuje.

768

Kangurek pisałyśmy w tym samym czasie posta smile
No to miałaś dzionek pełen emocji smile ja też się właśnie boję tego że nie poznam że to już wody mi odchodzą hmm a skurcze o których pisałam to chyba też te przepowiadające bo lekarz powiedział że na ktg nie widać skurczów tych porodowych. A ruchów z tego co pamiętam co lekarz mówił to na godzinę powinno być minimum 10. Mój mały dzisiaj i wczoraj starjkował z ruchami przy robieniu ktg smile Jak tylko mnie podłączali on ani drgnął musiałam go trochę poszturchać żeby się ruszył smile Położna w szpitalu aż się przestraszyła jak widziała zapis bez ruchów dziecka, ale jak tylko mnie odpieła od pasów to mało z brzucha nie wyskoczył tak brykać zaczął smile

769

Asienka, nie mam czasu na odpoczynek. Pauzy od czynności wszelakich są przereklamowane tongue No i tak, jak już Wam tu pisałam, jak siadam  albo się kładę, to od razu mnie coś zaczyna boleć tongue

Kangurek, jak tam bóle brzucha? Lepiej już?
No i te nerwy, to faktycznie Ci teraz nie potrzebne!
Dbaj o siebie i zażywaj jak najwięcej spokoju wink
Mój Olek też rozrabia. No i również mam wrażenie, że się ma ochotę przez pępek wydostać tongue

Kiniak, a jak Twoje gardziołko?

Kulka, gratuluję bryki dla Mani. Do nas dziś ma dotrzeć nasz pojazd. Oby tylko nie był za bardzo rozklekotany tongue

Kati, super, że już w domku. No hodujesz niezłego wielkoluda wink
Tak sobie czytam o tych Twoich zaleceniach, że masz dużo chodzić i śmieję się sama do siebie, że ja to w takim razie jestem już super dobrze do porodu przygotowana big_smile tongue

Ja mam dziś tego GBS-a, ale nie wiem, czy mi się uda, bo już rano się odbiłam od laboratorium, a teraz mam wizytę u gina. Tak to niestety bywa w LuxMedzie, że potrafią tak namotać, że ludzie latają od placówki do placówki...Grrr

770

Hej Kobietki,bardzo przepraszam że was opusciłam na baaaardzo długo sad widzę,że sporo postów mnie odpusciło.. nie wiem jak to nadrobię hihi.

Kati,Ja boję się wszystkiego.. Tego,że nie poradzę sobie z małym również.. Ale muszę myślec pozytywnie.
Tak pozatym to widzę,że też masz buntownika w brzuchu big_smile ja jak byłam na ostatnim spotkaniu z położną,to jak mi mierzyła brzuch to tak zaczął skakac,kopac że zaczęła się śmiac smile ale powiedziała że to dobrze,bo jest zdrowy.
Mówiła jeszcze,że ma 36 cm i na oko gdzieś 3500 kg,ale nie chce mi się w to wierzyc troszeczke.. Okaże się dopiero po porodzie smile

Kangurek,wlasnie jak sie czujesz ??

W przyszłym tygodniu wielkie przygotowania u mnie na przyjscie małego wink wolę wcześniej wszystko przyszykowac niż na ostatni moment.. Torbe mam już spakowaną,jeszcze rozłożyc łóżeczko i wózek ale wózek nie koniecznie teraz tongue

Tak wg zauważyłam,że zaczął obniżac mi się brzuch,a nogi to mam wielkie jak słonica big_smile ... a zwłaszcza prawa strasznie mnie boli i puchnie ;( ale jeszcze troszeczke smile

771

Dorota przy Twoim bardzo pracowitym trybie życie to powinnaś raz, dwa urodzić smile Ja się oleżałam w szpitalu i stwierdziłam że teraz muszę nadrobić z chodzeniem, właśnie się wzięłam za wielkie porządkowanie ciuszków małego i chodzę w kółko z jednego pokoju do drugiego, w między czasie zejde po coś na dół i chyba w ciągu dwóch dni nadrobię szpital smile niestety co do Lux medu muszę Ci przyznać rację, organizacja u nich jest kiepska, a do tego kolejki są tak duże że nieraz czeka się nawet godzinę, co prawda dwie Panie pobierają krew ale ruchy mają co najmniej ślimacze hmm
Takajedna ja też mam wiele obaw czy dam radę, jak to będzie itp., ale liczę że zaraz po porodzie górę weźmie instynkt macierzyński smile najbardziej boję się kąpieli małego, już wiem po pobycie w szpitalu że położne są bardzo miłe i fajne i będę je prosić o to żeby mi pokazały jak mam to robić żeby krzywdy maluszkowi nie zrobić.
Wiecie tak teraz siedzę przy tych ciuszkach i myślę o porodzie, szpitalu i tym wszystkim co nas czeka i stwierdziłam że takiego personelu jaki jest w szpitalu w którym będę rodzić życzę każdej z Was smile pielęgniarki, położne a nawet Panie sprzątaczki są tak przyjemne że trudno to określić słowami, odnośnie lekarzy pozytywnie niestety mogę się odnieść tylko co do trzech (w tym mój prowadzący), bo reszta to tak brzydko mówiąc trochę chamy niestety hmm

772

Kangurek bólu gardła dużego nie mam, tylko ten kaszel i trochę boli w klatce piersiowej, kupiłam syrop prenalen, tylko to mi dała. Nie stresuj się tak, ja też powoli myślę, jak to będzie jak nie zauważę. Ja muszę wkładkę mieć cały czas bo mam takie jakby upławy.

Kati, w domu nareszcie smile To wielki ten twój chłop będzie smile Ja pierwsze ktg mam za tydzień. Czyli wyniki dobre i nie masz tej gestozy? Jak białko i ciśnienie? Wiadomo że w szpitalu źle byłoby ci odpisywać, ale my czekałyśmy tylko na wieści od ciebie smile
Co do tego gbs to czytałam, że dużo ciężarnych ma. U mnie to badanie kosztuje 25 zł. A jakiś kaszel mnie złapał po weekendzie i kupiłam dziś właśnie ten prenalen. Mówisz że 10 ruchów na godzinę? Moja się mało ostatnio rusza w dzień, albo nie czuję, wieczorem bardziej, ale nieraz kilka godzin nic. Nie wiem jak to jest. Fajni ludzie co się trafili w szpitalu, nie wiem jak u mnie będzie, nie byłam tam.

Dorota to ty w biegu musisz być już cały czas smile To dobrze, przy dziecku ci się przyda. Ja w ciągu dnia obowiązkowo 1, 2 drzemki, bo spać w nocy coś nie mogę, a popołudniami głowa boli. Gardło niby ok, ale kaszlę i muszę się tego pozbyć. Ty tez widzę robisz teraz to badanie gbs. Ja mam plany w czwartek lub piątek zrobić.

Takajedna witaj po przerwie, to ty też masz wielkie dzidzi smile

Ja poprasowałam rzeczy męża, synka i malutkiej smile Pot się leje ze mnie. Chcę sie wykurować, żeby to badanie zrobić w tym tygodniu, a w przyszłym czeka mnie krew, mocz, hbs.

773

Kati, liczę na to, że poród będzie w szybkim tempie wink
Personel jest super ważny, a szczególnie położne, bo to one się troszczą o przebieg porodu.

Jeszcze Was się nie chwaliłam, że ostatnio zakochałam się w jednej położnej, która mi KTG robiła w szpitalu. Tak mi przypadła do serca, że nie wyobrażam sobie nie rodzić przy jej asyście. I nawet nie przeszkadza mi, że szpital może nie topowy oraz, że mało tam nowocześnie. Ważne, że położna Celinka przytuli wink

Kiniak, to my mamy ten sam rozkład badań: teraz Gbs, a za tydzień morfologia i hbs oraz mocz wink

Dziś po lekkich zawirowaniach, ale w końcu pobrali mi ten gbs.
Dodatkowo miałam też badanie. Szyjka ok, główka Olka dalej w dobrym miejscu, a tętno prawidłowe.
Okazuje się, że te moje tempo na szczęście nie przyspiesza porodu, więc mogę hasać dalej wink

A i kurier przytachał wózek. Jest cudny! Na szczęście mało zniszczony, a obawa była, bo cena niska. Jaram się tą bryką jak dziecko tongue

774

Cześć mamuśki!

Kati no nareszcie w domu smile fajnie, że miałaś taką dobrą opiekę, powiem Ci, że przyjazny personel to już połowa sukcesu! jak pielęgniarki i położne są miłe to i rodząca ma łatwiej! Ładnego chłopa uhodowałaś smile i GBS masz ujemny! ciekawe jak mój wynik... kurde trochę się obawiam, że nie dotrwam do 24 lipca a wtedy mam wizytę, może zadzwonię wcześniej i się dowiem jaki ten wynik na wypadek W, ja mam badania na NFZ i nie dostaję wyniku do ręki tylko do lekarza idzie, tz. w jednym laboratorium mam możliwość podglądu, ale w tym drugim gdzie GBS poszedł już nie...

kiniak ten prenalen powinien pomóc, na sam ból gardła dobre są tabletki z tej samej serii! kuruj się i wracaj do zdrówka!
a co do wkładek to witaj w klubie! ja się nigdzie nie ruszam bez nich big_smile mi taki jakiś mleczny śluz ciągle leci, ale to chyba normalne, nic mnie nie piecze ani nie boli.

kangurek spokojnie! nerwy na bok! nie bój żaby z pewnością poznasz, że to wody! a nawet jak nie będziesz pewna to zawsze na IP można podjechać! nie martw się na zapas! to nie potrzebne ani Tobie ani tym bardziej bobaskowi.
I nie zazdroszczę sytuacji z tatą, najważniejsze, że jemu nic się nie stało!

dorotka Ty to w 5 min urodzisz mówię Ci! hihi zaprawiona w bojach jesteś jak nikt inny! kurde zazdraszczam takiej kondycji big_smile ale tak pozytywnie smile  i fajnie, że masz w szpitalu taką bratnią duszyczkę, obyś trafiła na tą Panią podczas porodu!

takajedna no nareszcie! wracaj tu szybko do Nas smile  jak się czujesz? podczytywałam wątek ciąża w Anglii i dziś trzymałam kciuki za Gee, pewnie już tuli swojego Synka i za Iskierkę też!  I Ty też masz już ładnego chłopa:) a czy to prawda, że w Anglii się nie mierzy dzieci po urodzeniu?? bo moja koleżanka urodziła w styczniu i do tej pory nie wie ile jej mała miała cm. 
A skąd położna wie ile dzidzia ma cm?? mierzy Ci obwód brzucha?

Mój Mały szaleje, dziś ledwo swoje żebra czuję, a mąż gada do brzucha i się cieszy tongue

Kobietki chyba już wszystkie lipcowe mamusie się już rozpakowały teraz kolej na Nas hihi tongue to która pierwsza?? big_smile

775

Dorota, to będziemy razem kłute. Ja sobie chce mocz zrobić jeszcze w tym tyg prywatnie, bo wizytę mam dopiero 30 lipca, a chce wcześniej mieć do lekarza prywatnego. Fajnie, że już wózek jest i taka położna smile Dobrze, że na wizycie ok, czyli jeszcze masz trochę czasu na pracę smile

Asienka dzięki, mam nadzieję, że się wykuruję, bo chce to badanie zrobić w tym tyg. Coś mnie rozkłada na wieczór, zobaczymy jutro. To teraz chyba Kati, ty, Kangurek .. smile Ja jeszcze chcę poczekać, zresztą termin późniejszy.

Mała się rozpycha tak fajnie smile
Dobrej nocy, ja mam nadzieję zasnąć bez męczącego kaszlu.

776

Kiniak na szczęście nie mam tej gestozy, białko wyszło dobrze ale muszę więcej nabiału jeść, ciśnienie też w normie, dwa czy trzy razy było trochę za niskie ale nie za wysokie. Nasze dzieciaczki już nie będą się tak dużo ruszać jak wcześniej bo mają mniej miejsca, więc nie masz się za bardzo czym martwić, ja jak zaczynam panikować że mały się nie rusza przez dłuższy czas to siadam wygodnie albo się kładę i próbuję go zmotywować do jakiegokolwiek ruchu porzez ruszanie, głaskanie brzucha zazwyczaj jakiegoś kopniaka mi zasadzi w rękę smile
Dorota ja tez mam dokladnie taka samą nadzieję jak Ty odnośnie porodu smile Ja to bym chciała rodzić przy położnej która była przy porodzie siostrzenicy, poznałam ją i naprawdę świetna babka i do tego z mojej rodzinnej miejscowości smile Pochwal się powozem dla Olka smile
Asienka naprawdę taki personel zdarza się nie często (niestety), położna o której pisałam wyżej jest naprwdę przyjemna, słyszałam wczoraj jak odbierała poród dziewczyny (sala porodowa była centralnie na przeciwko mojej sali) i muszę przyznać że żadnych głośnych krzyków nie było a poród trwał tak ok 2 godz więc wydaje mi się że szybko, ale podejście do dziewczyny miała jak do własnej córki, żeby to było można sobie wybierać personel do porodu to byłoby dobrze smile
Mój maluch dzisiaj nawet spokojny, jak wróciłam do domu to się trochę porozpychał a teraz grzeczny jest synio smile
Zrobiłam sobie dzisiaj ze szwagierką spacerek dość długi i czuję się jakbym zamiast nóg miała wielkie skały, ciężkie, obolałe no i standardowo- opuchnięte jak baniaki hmm a do tego gdzieś mnie znowu biodro zaczęło mnie boleć.

777

Kiniak,zdrowiej nam szybciutko!

O wlasnie nie jestem od poczatku w tym temacie,a wiec ktora idzie pierwsza rodzic ? tongue Na kiedy macie terminy Kobietki ? Ja 7 Sierpnia wink czasami sie boje,ze urodze wczesniej... Nie wiem dlaczego.

asienka, mierzy mi obwod brzucha dlatego do konca nie ma co wierzyc w to ile ma,bo to nie jest tak do konca pewne.
A co do tego mierzenia dziecka po urodzeniu to nie wiem,ale wydaje mi sie ze powinny podawac ile ma cm yikes przynajmniej w tv widzialam smile bo ogladam porody ang. big_smile zobaczymy smile dam wam znac co i jak.

Czuje sie dobrze smile moj malutki (raczej juz nie malutki) bo mam brzuch jak jakies jajko wielkie <lol> big_smile tez sie rozpycha i chyba wieczorem najbardziej jak leze na lewej stronie to cos mi wbija w zebra i nie moge spac/lezec.. Musze obracac sie na plecy sad

Dzisiaj mam strasznego pecha hmm

778

No właśnie, musimy tu stworzyć listę, która pierwsza w kolejce.
Ja mam termin na 15 sierpnia, więc jestem w środeczku stawki wink

Kati, trzeba wierzyć, że nam się dobrzy ludzie trafią i atmosfera będzie fajna. Wszystkim nam tego życzę. Na pewno będzie dobrze wink

Asienka, wynik GBS musisz mieć ze sobą do szpitala, więc chyba zdążysz wink Bo nawet jak wyjdzie dodatni, to nikt tego nie będzie leczyć. Ten dodatni wynik skutkuje tym, że przed porodem muszą podać leki.

Mój dzidziol też się nieźle kitrasi w brzuszku. Lubię to, ale czasami nieźle boli tongue

Jakie plany na dziś?
Ja mam na kompie sporo sesji z zeszłego tygodnia, więc dziś będę dłubać w zmarszczkach i upiększać ciała tongue

779

Witam słonecznie i baaaardzo ciepło smile

kiniak jak zdrowie? kaszel już przeszedł?

takajedna pierwsza jest kati ma termin chyba  na 2 sierpnia potem ja na 4 sierpnia a potem to Ty, dalej chyba kulka, dorotka, kangurek i kiniak ale pewna nie jestem! bo reszta to już bardzo zbliżone terminy ma!  co to za pech Cię spotkał?

kati jak tam sortujesz ciuszki?

kulka a Ciebie gdzie wcięło? a reszta to co porabia?

Kopniaczki od Michałka!

780

dorotka no właśnie wynik ten z GBS mi dopiero 24 lipca w kartę wpiszą, trochę się boję, że jak zacznę rodzić wcześniej, a wyniku nie będzie to co wtedy? w szpitalu jeszcze raz będą robić ? dlatego chyba zadzwonię i się dowiem chociaż telefonicznie, chociaż wiem, że oni wszystko na papierku potrzebują,  ale będę spokojniejsza.

Wczoraj miałam nalot mojej rodzinki tz. rodzice i babcia haha i to bez zapowiedzi! chyba już powoli paranoi dostają, że zaraz zacznę rodzić,  bo jak nie telefon od mamy, taty, siostry to odwiedziny hihi a kiedyś to raz na pół roku mnie odwiedzali! mi tam to nawet nie przeszkadza,  bo ja jakaś spokojna jestem i niech tak do końca zostanie smile

Dziś koleżanka z narzeczonym ma przyjechać w odwiedziny, muszę trochę dom ogarnąć i coś do jedzenia zrobić, a tak to odpoczywam smile

Posty [ 716 do 780 z 2,151 ]

Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024