Przez jakieś dwa lata prostowałam włosy, niestety teraz mam tego efekty
wypadają, są strasznie suche, łamliwe, zniszczone na maxa
maseczki, szampony, suplementy diety nie za bardzo pomagają
co mogę z nimi zrobić, żeby je odbudować? bardzo powoli rosną, ścięłam na krótkie, ale w takim tempie to wyłysieję zanim odrosną
czy fryzjer coś pomoże?
mam ten sam problem, z tym, ze ja mam bardzo dlugie wlosy, bo az do pasa... tez sa slabe, lamliwwe, bez obletosci. Poki co stosowalam tylko odzywki, skrzypovite itp. ale moze wlasnie by zasiegnoc pomocy u fryzjera ? moze jakies zabiegi na wlosy ?
3 2012-03-09 19:47:05 Ostatnio edytowany przez Rebeca1982 (2012-03-09 19:48:19)
Przez jakieś dwa lata prostowałam włosy, niestety teraz mam tego efekty
wypadają, są strasznie suche, łamliwe, zniszczone na maxa
maseczki, szampony, suplementy diety nie za bardzo pomagają
co mogę z nimi zrobić, żeby je odbudować? bardzo powoli rosną, ścięłam na krótkie, ale w takim tempie to wyłysieję zanim odrosną
czy fryzjer coś pomoże?
Myślę, że możesz udać się do fryzjera . Jeśli jesteś z Warszawy polecam Ci salon Doroty Wodzińskiej przy ul. Zimnej 2. Posiadają oni specjalny sprzęt który pokazuje w jakim stanie są Twoje włosy na podstawie tego dobierze odpowiednie kosmetyki do Twoich włosów i zastosuje odpowiednią kurację.
Wejdź na stronę tego salonu, wpisz adres Dorota Wodzińska i powinna się odnaleźć strona. Po wejściu na stronę pod banerem jest okienko zatytułowane "Studio fryzur i Stylizacji" tam znajdziesz pełną ofertę co i jak wykonują oraz jakiego sprzętu używają. (podałbym Ci link do strony ale może to zostać potraktowane jako spam) ![]()
Jeśli zaś chodzi o kosmetyki od siebie mogę Ci polecić OMO BERBER OIL - kuracja do włosów z olejkiem arganowym. Jak dla mnie rewelacja.:)

Spróbujcie dziewczyny oleju kokosowego na początek. Albo jako odżywkę, albo w formie maseczki (aplikacja zarówno na skórę głowy i na włosy)
A Tobie, oeparol dodatkowo proponuję podcięcie włosów, lub ich wycieniowanie (dla zwiększenia objętości).
Dzisiaj słyszałam w tv ze można zrobic jakis zabieg kreatynowy, oczywiscie u fryzjera. Tam myją ci włosy, nastepnie pasmami (tak jak farbę) nakładają kreatynę. Potem fryzjer układa i prostuje włosy. Podczas prostowania kreatyna pod wpływam temp wnika we włos. Tak ułożone włosy musisz nosić 48 h bez mycia.
louve14, masz może na myśli kauteryzację termiczną? Jestem właśnie po takim zabiegu, bo też miałam straszny problem z włosami po intensywnym stosowaniu prostownicy. Odżywki nie pomagały niestety, nawet te profesjonalne polecone przez moją fryzjerkę. Kauteryzacja odbudowuje zniszczone i osłabione włosy, używa się do niej kosmetyków z wyciągiem ze szpiku bambusa. Teraz mam piękne lśniące włosy, gładkie i elastyczne, wyglądają naprawdę zdrowo. Efekt utrzymuje sie ok. 3-4 tygodnie, prostownica poszła w odstawkę, włosy same ładnie sie układają i nie wymagają prostowania.
W takim razie ja marzę o takim zabiegu!!Prostuję włosy prawie codziennie.I szczerze mam już dość moich suchych,łamliwych włosów.Jedwab na włosy,wszelkie odżywki ile to ja pieniędzy na to tracę.A taki zabieg jest bezpieczny?Wszystko jest dla ludzi,ale wolę zapytać:)
fajny zabieg i z tego co opowiadacie to widac rezultaty. ale wiecie ile za taki zabieg bym zaplacila w stolicy ? tak mniej wiecej ?
mam strasznie popalone włosy od malowania i prostownicy,ale ratuje je skutecznie jedwabiem z joanny:)
stosowalam tez jebwab, ale juz mi niestety nie pomaga, takze jebwab skreslam z mojej listy ratunkowej ;p czekam az mi powiecie dziewczyny ile by mnie taki zabieg kosztowal w stolicy
szczerze mowiac pytam o taka najnizsza cene, bo nie mam za bardzo kasy ;/
oj włosy to ciężki temat jak dla mnie. ja od jakichś 15 lat farbuję, wiecznie je prostuję, w naszych kosmetykach typu szampony, odżywki jest tyle chemii że szok. dlatego skorzystałam z kauteryzacji termicznej. Wszyscy wiemy że problem tkwi wewnątrz i żadne odzywki czy maseczki nie zregenerują nam włosa. byłam już na zabiegu 3 razy, chodze raz na miesiąc. nie kosztuje dużo, a włosy odżyły i są świetne, choc nie ukrywam że dalej je prostuję. zauwazylam tez ze mniej mi sie przetłuszczają.
12 2012-03-11 17:34:30 Ostatnio edytowany przez louve14 (2012-03-11 17:43:04)
louve14, masz może na myśli kauteryzację termiczną? Jestem właśnie po takim zabiegu, bo też miałam straszny problem z włosami po intensywnym stosowaniu prostownicy. Odżywki nie pomagały niestety, nawet te profesjonalne polecone przez moją fryzjerkę. Kauteryzacja odbudowuje zniszczone i osłabione włosy, używa się do niej kosmetyków z wyciągiem ze szpiku bambusa. Teraz mam piękne lśniące włosy, gładkie i elastyczne, wyglądają naprawdę zdrowo. Efekt utrzymuje sie ok. 3-4 tygodnie, prostownica poszła w odstawkę, włosy same ładnie sie układają i nie wymagają prostowania.
Nie laurko, to coś zupełnie innego. Moja wina bo źle napisałam, chodzi o keratyne, czyli substancję budulcową włosów. Wpisz keratynowe prostowanie włosów w wyszukiwarce, znajdziesz informacje. Jest to kuracja dająca efekty na 3, 4 miesiące. Sama nie robiłam, jedynie słyszałam, do tego ponoć włosy pozostają po tym zabiegu proste, choc pewnie zależy to od stopnia ich kręcenia się ![]()
Teraz zresztą patrze że można takie maski keratynowe kupić na allegro i samodzielnie sobie taką kurację przy pomocy prostownicy zrobić ![]()
A oprócz tego do zniszczonych włosów polecam jeszcze maski z WAXa, dostępne w aptece. Można je wykonywać raz w tyg. są do różnych rodzajów włosów no i są niedrogie a bardzo wydajne. Nakłada się je na włosy i skórę głowy, nie obciążają włosów i nie sprawiają że się szybko przetłuszczają. Włosy są po tym miękkie i puszyste.
louve14, juz doczytałam, rzeczywiście piszemy o dwóch różnych zabiegach. Ten mój to raczej taki regenerujący, odbudowujący zniszczone włosy a to, o czym Ty piszesz, to po prostu prostowanie, ale takie bardziej bezpieczne niż to tradycyjne ![]()
oeparol, ja robiłam w Chantal'u na Karolkowej, to jest chyba róg Wolskiej, nawet stronkę znalazłam spam i widzę, ze mają teraz fajną promocję 70 zł tylko, wiec warto skorzystać.
Też miałam taki problem , gdzie prostowałam przez okres jakiś 3 lat codziennie praktycznie włosy czasami było tak ,że kilka razy dziennie.. Były bardzo zniszczone podcinałam końcówki i nic to nie dawało.. chciałam żeby urosły no , ale gdy je tak często prostowałam w ogóle mi nie rosły.. aż pewnego dnia rzuciłam prostownice i zaczęłam dbać o te włosy (w końcu ) . Moja rada : 2 razy w tygodniu stosuje naftę kosmetyczną (można ją zakupić w aptece cena ok 8 zł ) zaś jak nie stosuje nafty to po każdym umyciu włosów stosuje jedwab - bardzo mi pomaga , noi najważniejsze nie prostuje włosów jedynie raz na tydz. jak wychodzę na jakąś imprezę itp. a jak już prostuje włosy to stosuje spray termoochronny pomaga
i przed suszeniem również. Podstawą też jest dobrze dobrany szampon , Ja stosuje z avonu ( 2 w1 z odżywką ) . Powiem Wam szczerze , że moje włosy są całkiem inne nie są już tak bardzo zniszczone są miekkie w dotyku i co najważniejsze rosną i są coraz dłuższe i objętość ich też jest coraz większa
:) Polecam ![]()
Ja dużo czytam o pielęgnacji włosów szukam ratunku bo mam ten sam problem. Często maluje włosy i niestety są tego skutki. Proponuje ci użycie olejku rycynowego w aptece kupisz go za ok 3zł. Trudno się zmywa ale efekty są widoczne. Tego oleju możesz użyć także na rzesy żeby były dłuższe:) do tego raz w tygodniu nakładam na włosy naftę kosmetyczna zmieszana z żółtkiem i jestem naprawdę zadowolona. Na noc też związuje włosy tak mi doradzil fryzjer
Grunt to wzmocnić włosy od wewnątrz. Włosy nie będą piękne, jeżeli nie będą zdrowe. Będą również wypadać na potęgę jeżeli cebulki nie będą odżywione. Dla tego całą kurację najlepiej zacząć od wybrania najlepszego suplementu diety stworzonego pod kątem zdrowia włosów. Regularne przyjmowanie sprawdzonego preparatu, gwarantuje efekty.
Ja prostowałam co dziennie przez 3 lata do tego przez rok przed prostowaniem suszyłam szczotką obrotową...bez tego wszystkiego wyglądały jak siano, suche, spalone, trgicznie, więc nie mogłam przestać bo tak z domu nie mogłam wyjść do tego bardzo wypadały. Zaczęłam coraz rzadziej je modelować, spinałam w kucyk. Jedwab przestałam używać po miesiącu bo przetłuściłam tym włosy. Jak już prostowałam to spryskiwałam je Syoss Head protect. Zaczęłam stosować szampon loreal expert (nie do dziennego stosowania), stosowałam również szampon, odżywkę, maskę Pantene na zmianę do włosów słabych, suchych, cienkich. Na efekty oczywiście trzeba czasu, ale po 2 miesiącach już było lepiej.Teraz prostuję tylko grzywkę, są grubsze.Jest ich więcej, mogę je rozczesać, są lśniące ![]()
No niestety używając prostownic, lokówek i innych tego typu sprzętów trzeba sie liczyć ze zniszczeniem włosów. W związku z tym trzeba zabezpieczać włosy od samego początku. Najlepiej zadbać o ich prawidłową strukturę, bo tylko włosy zdrowe od podstaw będą lepiej znosić te wszystkie zabiegi. Dlatego najlepiej sięgnąć po kompleksowy preparat zawierający witaminy, minerały i wyciągi roślinne dobrane specjalnie pod kątem zdrowia włosów. Czyli Ha-Pantoten.
Witam! Mogę polecić dla zniszczonych włosów bardzo mocną regeneracje joico,też miałam taki problem i mi się udało bez strzyżenia na krótko,po pierwszym takim zabiegu widać efekty włosy są zupełnie inne,byłam w salonie summaprada na Kurdwanowie,do tego bardzo miła i profesjonalna obsługa. Polecam :-)
oj niestety tak to jest, że nasze włosy narażone są na uszkodzenia, właśnie ze względu na prostowanie, używanie suszarki. Ratunkiem w pewnym stopniu jest to, żeby kupować sprzęty , które mają zabezpieczenia przed uszkodzeniem włosów. Ważne też jest, żeby używać odpowiednich kosmetyków, a może od czasu do czasu jakiś zabieg w salonie fryzjerskim?? Ostatnio widziałam na profilu na facebooku Akademii Stylizacji M.P. Babicz, że można wygrać zabieg, który ma na celu między innymi wzmocnienie cienkich włosów. Fajna sprawa, a wy korzystacie z zabiegów u fryzjera?
Witam opowiem wam moja historie z włosami mam je bardzo długie ale że zachciało mi się je zmieniać strasznie na tym ucierpiałam a zaczęło się od farbowania prostowania lokowania a nawet od przedłużania i własnie z tym przedłużaniem był to największy błąd owszem wyglądały to bardzo ładnie ale kiedy przyszło to ściągnąć to była tragedia jak wiedzę włosy przedłuża się na takich zgrzewach a do ściągania jest przystosowany płyn który śmierdzi i strasznie wysusza włosy no ale co w tym najgorsze kiedy przy ściąganiu połowę włosów mi powypadało to był koszmar aż w końcu znalazłam dla nich ratunek czyli odbudowa przestałam używać prostownicy myje je w szamponie który zawiera kreatynie nazywa się SALON można go kupić w rosmanie kosztuje on 12 zł do tego używam serum wzmacniające na końcówki BIOVAX można go kupić w aptece kosztuje on 10 zł ma 15 ml ale wystarczy dać go tylko trochę mi on starcza na 2 miesiące a czasem nawet dłużej zastosowałam też maseczkę z oleju RYCYNOWEGO jedna łyżeczka olejku i 2 żółtka wymieszać i nałożyc po umyciu głowy i trzymać ok 2 godzin stosować raz na trzy-cztery dni używam tez odzywki w spreju z ISANA tez można kupić ją w rosmanie kosztuje ona 8 zł, używam również masek w takiej małych flakonikach one są jedno razowe firmy GLISS KUR
są bardzo fajnie super wygładzają włosy wystarczy pozostawić ją na mokrych włosach przez minute później dokładnie spłukać. Powiem wam naprawdę to wszystko co wam napisałam naprawdę bardzo mi pomogło nareszcie odzyskałam swoje włosy a do tego jeszcze zyskałam na tym mam ich o wiele więcej i już nie są wysuszone i nie wyglądają na zniszczone fakt trwało to wszystko za nim doszły do siebie ale naprawdę było warto. Może się komuś przyda to co napisałam a wiec życzę powodzenia i zachęcam do spróbowania moich rad pozdrawiam.
Udaj się do fryzjera na regenerację włosów, pomaga po takim katowaniu ich.
Do tego jedz witaminy, po dłuższym czasie zauważysz efekty ich spożywania.
Delikatnie masuj skórę głowy to je pobudzi do wzrostu ![]()
kupiłam w rossmannie szampon i odżywkę do włosów suchych i zniszczonych toni&guy, póki co tylko raz użyłam, ale powiem Wam, że włosy są miłe w dotyku i gładkie, zobaczymy jak będzie po dłuższym używaniu, bo po podwójnej dekoloryzacji moje włosy są dosyć mocno wysuszone i szorstkie
Może to doprowadzi je do porządku.
Witam,
włosy niszczą się od prostowania, suszenia, lokowania, ale również od wody!
Najlepiej od razu zainwestować w jakiś dobry szampon, wiadomo, że jeśli masz mocno zniszczone włosy to się odratuje się ich w czasie miesiąca.
Ja prostuje i myje włosy codziennie (!) dlatego są one w trochę słabej kondycji ![]()
Jakiś czas temu byłam w sklepie z profesjonalnymi kosmetykami i pani poleciła mi szampon z serii Koxidil, firma kosswell.
Muszę stwierdzić, że całkiem całkiem, niby jest to szampon przeciw wypadaniu włosów, ale również je odbudowuje! Po jednym opakowaniu (a jest 0,5l) poszłam kupić drugi a do tego wzięłam ampułki.
Z czystym sumieniem mogę go Wam polecić! Jak dla mnie nic lepszego nie wymyślili.
Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie Odżywka do włosów zniszczonych Toni &Guy. Odbudowuje strukturę włosa, sprawia że są one gładkie, lśniące i zdrowe ![]()
Witam,
włosy niszczą się od prostowania, suszenia, lokowania, ale również od wody!
Najlepiej od razu zainwestować w jakiś dobry szampon, wiadomo, że jeśli masz mocno zniszczone włosy to się odratuje się ich w czasie miesiąca.
Ja prostuje i myje włosy codziennie (!) dlatego są one w trochę słabej kondycji
Jakiś czas temu byłam w sklepie z profesjonalnymi kosmetykami i pani poleciła mi szampon z serii Koxidil, firma kosswell.
Muszę stwierdzić, że całkiem całkiem, niby jest to szampon przeciw wypadaniu włosów, ale również je odbudowuje! Po jednym opakowaniu (a jest 0,5l) poszłam kupić drugi a do tego wzięłam ampułki.
Z czystym sumieniem mogę go Wam polecić! Jak dla mnie nic lepszego nie wymyślili.
Kasiulka a w jakiej cenie ten szampon?
Ja ostatni okupiłam maskę do włosów Biowax i choć użyłam jej dopiero 2 razy to już jestem zadowolona..
ja mam bardzo zniszczone włosy od rozjaśniania. Od jakiegoś czasu stosuje olej sezamowy na włosy (nie od nasady) i ciało. Robię tak raz w tyg i efekty widać, bo są bardziej gładkie a skóra jędrna. Może ktoś z was zna jeszcze jakieś domowe maseczki na suche włosy? Chętnie bym wypróbowała! Pozdrawiam ![]()
no jest olejowanie o którym mowa w innym wątku ale także np maseczka z majonezu;)
eh te majonezy... toć to smród nie do wytrzymania (nienawidzę majonezu)
Już wolę którąś z tych pachnących odżywek od toni:) no i zawsze można troszkę się zasuplementować, wspomóc od wewnątrz
tak zniszczonym włosom już nic nie pomoże ,pozostało obciąć i odstawić całkowicie malowanie prostowanie,lokowanie itp ,włosy w tym czasie regenerować ,zapuszczać a później tylko od szczególnej okazji sięgać po prostownice ,niestety jeśli się doprowadza do takiego stanu to nie ma zmiłuj ,żadne odżywki maski i inne wam nie pomogą jak dalej będziecie prostowały.
slyszalam o myciu glowy piwem, jajkiem, troublemaker ale majonezem?! do czego to kobiety sa zdolne:D mi szkoda by bylo scinac moje dlugie wlosy, wolalabym jeszcze powalczy z jakimis maseczkami lub odzywkami podobnie jak Aster05.
no właśnie tego zapuszczania szkoda.
Trochę można podciąć ale na więcej to bym się nie zdecydowała:)
Zawsze można szukać ratunku w tych bardziej profesjonalnych firmach od tych co są w zwykłych sklepach.
bardziej profesjonalnych tzn. jakich? droższych?
Droga autorko, stosujesz maski, suplementy i nie ma żadnych efektów? Niemożliwe... Może twój problem tkwi w silikonach zawartych w szamponach lub maskach które używasz?
Większosc szamponów ma w składzie silikony. Te silikony to taki składnik który ma za zadanie "oblepic" podczas mycia nasze włosy, wygładzic je i dzięki temu wydaje nam się że są takie gładkie i zdrowe. Niestety tylko na chwilę, bo pod warstwą silikonów nadal jest zniszczony włos. Dlatego zacznij od szamponu bez silikonów. Polecam szampony Joanna Naturia z miodem i cytryną. Myjesz takim szamponem włosy i dzięki temu zmywasz te wszystkie silikony. I teraz możesz zastosowac jakąś maskę odżywczą. Np. Maska Wax Latte z proteinami mlecznymi. I teraz masz pewnosc że ona zadziała bo maska ma dostęp do czystego włosa, a po silikonach nic odżywczego z maski nie dostaje się do włosa. Maskę trzymasz 30 minut pod folią i ręcznikiem. Warto również 30 minut przed myciem włosów nacierac skórę głowy oraz włosy nafta kosmetyczną. I oczywiście suplementy też się przydadzą, np. Vitapil.
I przede wszystkim - ograniczyc prostowanie!!! Raz na jakiś czas oczywiście nie zaszkodzi tak bardzo, ale na razie musisz dac włosom odetchnąc.
moim zdaniem to czy kosmetyki działają czy nie w dużej mierze zależy od naszego wyboru, lepsze kosmetyki = lepsze efekty
Polecam nowość z Glisskura! Nowa pianka - używamy jej zamiast odzywki do włosów! Włosy są odżywione, zdrowe i nie przetłuszczają się! Możemy spokojnie używać lokówki, suszarki i prostownicy ![]()
dzięki spróbuje na pewno, jestem już w fazie testów nawet
Polecam olejki i oleje wszelkiego rodzaju (np. jojoba, argan, amla), zabiegi regenerujące u fryzjera, laminowanie włosów żelatyną, a w celu "profilaktyki" niszczenia - zakup szczotki ułatwiającej łatwe rozczesywanie (np. Tangle Teezer, Detangler)
dzięki, na pewno skorzystam
szczotki itp. ok, ale wizyty u fryzjera to droga zabawa ![]()
tylko, że czasem bez fryzjera nie da rady ![]()
najlepiej podciąć włoski przecież żaden nawet najlepszy kosmetyk nie sklei ci rozdwojonych zniszczonych końcówek...
43 2013-02-14 16:16:23 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-02-26 14:19:46)
ja osobiscIE uzywalam kiedys waxy ale obciaza wlosy . lepsza jest maska ochronna do wlosow farbowanych z spam jest lekka i bardzo dobrze regenreuje wlosy i chroni je, albo MASCARILLA STRUCTURE REPAIR to też doskonała maska która świetnie odzywia zniszczone wlosy.
próbowałabym wspomóc je jakoś od wewnątrz... dieta, suplementy diety... i przede wszystkim czas na odbudowanie...
45 2013-02-27 23:53:04 Ostatnio edytowany przez chemicznyswiat (2013-02-27 23:55:35)
Miałam ten problem gdy zeszłam z czarnych włosów do brązu.. niestety, dwa miesiące minęły ale moja włosy wyglądały koszmarnie.. Zapuszałam je strasznie długo, wręcz ze łzami w oczach patrzałam gdy fryzjerka ucięła mi co najmniej 10 cm. Ale cóż, doszłam do wniosku że odrosną
stwierdziłam,że to było jednak konieczne.. Co gorsza kobietka powiedziała mi, że jeżeli chce mieć zdrowe włosy będę musiała ściąć w końcu całe te włosy.. ehh. Miałam straszny problem z rozczesywaniem, łamaniem końcówek, wypadaniem i suchymi końcówkami. Ale gdy je podciełam sa efekty
używam szamponu z Timoteia do włosów zniszczonych, odżywke z Pantene, i raz w tygodniu maske do włosów ze słonecznikiem, no i oczywiście Skrzypovita heh, ale przy tych specyfikach i podciętych włosach, widze efekty! włosy są miękkie, i nie ma mowy o problemie z rozczesaniem. Teraz tylko trzeba poczekać aż włoski odrosną
ale stanowczo mówie NIE rozjaśniaczom.. ![]()
a czy któraś z Was używala może kosmetyków do włosów firmy OSMO? nie są to tanie produkty, ale w akcie desperacji moglabym się pokusić i spróbować.
Autorko:
Bardzo dobrze Cię rozumiem. Mam taki rodzaj włosów , że nie są ani proste ani kręcone. Bylejakie jednym słowem i musiałam je codziennie prostować a tym samym doprowadziłam je do złego stanu. Ale w końcu znalazłam coś co poprawiło ich stan. Firma garnier ma takie fajne serum tzn opatrunek na rozdwojone końcówki. Sprawdził się bardzo fajnie, włosy są w lepsym stanie, lśniące i mają coraz to lepszą strukturę. Widać to gołym okiem.
selene pierwsze słyszę o takie firmie.
Tez mialam taki problem...
Ale od kilku miesiecy stosuje szampon i maske firmy BIOVAX i jestem bardzo zadowolona
Wlosy sa miekkie, nie pusza sie i wgl ich kondycja sie poprawila ... POLECAM! No i oczywiscie stosowanie prostowanie tylko minimalnie. Tez mam krecone wlosy i prostuje je tylko raz w tygodniu po umyciu. Widac efekty...
Sprobuj!
Mam zamiar kupić sobie kurację ekspresową lub odżywkę z Garnier goodbye damage. znacie tę nową serię, linię kosmetyków do włosów zniszczonych? takie pomarańczowe opakowania.
sylfka ja pisałam wyżej o tej serii, ale jak narazie mam serum i szampon. Czekam tylko na wypłatę i kupię reszte, bo tamte dobrze sie sprawdzają.
51 2013-07-04 13:31:49 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-07-04 17:47:16)
Właśnie przeczytałam artykuł na takim nowym portalu spam, jak zrobić maseczkę z awokado, banana, jogurtu greckiego, miodu, oliwy z oliwek i oleju kokosowego... Zamierzam ją zastosować dzisiaj i mam nadzieję, że mi pomoże. Wiele osób chwali ją sobie. Wiecie coś o niej, stosowałyście? Będę wdzięczna za wszystkie opinie, bo boję się, że zniszczę sobie włosy;/
Oleje są bardzo dobre na włosy, więc coraz częściej można je spotkać jako składnik szamponu czy odżywki, głównie kokosowy, sezamowy, orzechowy czy z awokado. Włosy są bardziej nawilżone.
Mam podobny problem, prostuję włosy od kilku lat, wszelkie maski do włosów, które należy spłukać zupełnie nie działają. Włosy są suche, łamliwe a ich rozczesanie prawie niemożliwe
polecicie jakąś odżywkę bez spłukiwania, ułatwiająca rozczesywanie? ale taką, która nie obciąża włosów, bo szybko się prztłuszczają
Prostujesz prostownicą w domu czy u fryzjera raz na jakiś czas? Są specjalne odżywki do włosów prostowanych, chronią przed nadmierną temperaturą. Jak takie zwykłe ci nie pasują, to poradź się w salonie. Mi wystarczy odżywka timotei. Ale też muszę chwilę poświęcić na rozczesanie. Odpowiednia szczotka czy grzebień sporo dają.
55 2013-10-01 13:02:35 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-12-05 19:49:37)
hej,
miałam ten sam problem przez długi okres czasu moje włosy prostowałam dzień w dzień do tego częste farbowania bardzo je zniszczyły. Na szczęście moja fryzjerka poleciła mi UNA ETNICA COCONUT KURACJA firmy Rolland, który sama używa w salonie. Ale pojawił się problem gdzie go znaleźć. Niestety żaden ze sklepów nie oferuję profesjonalnych kosmetyków. Ale udało mi się znaleźć ten preparat pod adresem w sklepie internetowym spam. Preparat świetny odbudowuje włosy i pobudza ich regenerację. Naprawdę polecam na mocno zniszczone włosy.
Hej!
Polecam Joico K-Pak, dwa ostatnie produkty: rekonstruktor i hydrator, razem koszt ok. 200 zl.
Bardzo dlugo zastanawialam się nad tym zakupem, bardzo duzo czytałam na ten temat no i stwierdziłam, że warto. Miałam tandetne, blond odstające siano po kilku rozjaśniaczach! Co za debil ze mnie, żeby nakładać w ciągu jednego dnia 2 rozjaśniacze!
No i po roku używania mam zdrowe wlosy, co tydzien używałam prostownicy i niestety końcówki nie odbudowały się do końca. Włosy mam długie.
Mi nie pomagały żadne WAX, olejki, maski, odzywki. Ponoc JOICO rzeczywiście odbudowuje, ale jesli tylko nadaje zdrowy wyglad, to co z tego? Wlosy sa miekkie i blyszczace. Dzieki temu nie musiałam ich ścinać.
Ja ze swej strony polecam maseczki Biovax, zwłaszcza tą z proteinami mleka lub z miodem. Świetnie odżywiają włosy i wzmacniają włosy. Oprócz tego warto przeprowadzać olejowanie włosów np. olejkiem migdałowym, jojoba, arganowym, kokosowym czy z orzechów makadamia.
Maseczki miodowe ponoć są bardzo dobre na włosy. Im bardziej naturalne składniki i im mniej szkodliwych parabenów, tym lepsze są kosmetyki. Nie musza kosztować majątku.
Ja na zniszczone włosy bardzo polecam odżywkę silnie nawilżającą marki Biokap. Stosuję od jakiegoś czasu i zapomniałam co to suce i łamiące włosy. Do tego ważne jest też, żeby odstawić prostownicę i nie suszyć gorącym powietrzem, bo wysoka temperatura to największy wróg naszych włosów!
To prawda. Ja z prostownicy zrezygnowałam, gorzej z suszarką, bo człowiek żyje w biegu i potrzebuje szybkich rozwiązań. Warto przed takimi zabiegami nałożyć coś na włosy ochronnego. Odżywki będę się starała nakładać na noc, żeby bardziej wsiąknęły w strukturę włosa.
Ja bym podkombinowała z domowymi sposobami + zdrowe odrzywianie (witaminki jakieś)
A te szczotki ułatwiające rozczesywanie to faktycznie działają? Ja po kiepskim szamponie nawet palcami nie jestem w stanie rozplatać włosów, a widziałam, że są ostatnio popularne.
Może polecicie jakaś dobrą szczotkę do włosów długich i grubych? ![]()
Tangle teezer
Jest świetna,nie elektryzują się włosy,nie plączą,nie łamią,nie wypadają ![]()
Poczytaj więcej recenzji na jej temat w necie w sklepie mintishop kosztuje coś około 60zł (nie pamiętam dokładnie bo swoją kupiłam rok temu
) Na allegro dużo podróbek
Taka sama sytuacja jak z jajeczkiem Beauty Blender-swoją drogą też polecam ![]()
Fryzjer nie, lepiej już się przejść do lekarza. Bo to nie kwestia prostowania, skoro sciełaś. Możesz zacząć też sama - kup drożdże w aptece, spróbuj płukanki z kozieradki. Podstawą jest też dobry szampon. I odżywki najlepiej białkowe, w hurtowniach kosmetycznych możesz kupić profesjonalne i to czasami za śmieszne pieniądze. Szczególnie w porównaniu z tym za ile fryzjer by je nakładał ![]()