TIPSY, AKRYLE, ŻELE... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » TIPSY, AKRYLE, ŻELE...

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 91 ]

Temat: TIPSY, AKRYLE, ŻELE...

Co o nich sądzicie? Jakie są wasze typy, jakie wzorki się wam podobają? A może wolicie swoje, naturalne?

Mi się podobają w takim stylu:

http://www.paznokcie.e-marysia.com/galeria_paznokcie_wzorki/Image16.jpg
http://www.paznokcie.e-marysia.com/galeria_paznokcie_wzorki/Image14.jpg
http://www.paznokcie.e-marysia.com/galeria_paznokcie/Image130.jpg

A takie zdecydowanie NIE big_smile
http://www.obrazky.pl/obrazky/tipsy-438-OBRAZKY.PL.jpg

haha.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: TIPSY, AKRYLE, ŻELE...

mi sie podobaja pierwsze, ale sobie bym zrobiła bez kwiatków

3

ja tak samo jak Ewel.

jednak póki co nie robie, bo płytki sobie zniszczyłam sad

4

ja mam aktualnie żele. białe końcówki, fioletowe kropeczki i kwiatuszek maleńki. smile
a z tych pierwsze są najlepsze. smile

5

Tak te pierwsze wyglądają naturalnie- to fakt smile

Ja mam teraz french (białe końcówki) i taki cieniutki paseczek ze srebrnego brokatu wzdłuż tam gdzie się zaczynają białe- oddziela je te pasek od paznokci. Nie mogę nigdzie znaleźć a ciężko wytłumaczyć lol

A co powiecie na to?
http://paznokcie.lubi.pl/0,paznokcie.jpeg

nie wiem czy mogę to tu umieścić jakiś dziwny napis ma na dole... jak coś to przepraszam.

6

Mi bardzo podoaja sie te pierwsze smile moja kolezanka miala tipsy na pol roku i jak je zdjela miala paznokcie jak u trupa  hmm nie mogla doprowadzic ich do porzadku i dlatego zrezygnowalam ... ale to bylo dosc dawno moze teraz juz sa jakies preparaty ktore nie niszcza tak paznokci...

7

ja niestety obgryzałam paznokcie. 5 lat temu przestałam ale  nadal czybko się rozdwajają, piękają itd. Ostatnio niestety znów podgryzałam. udało się, powiedziałam nie i zapuściłam, ładne i długie... ale ścięłam i znów się rozdwajają. przez to zawsze nie chciałam robić sobie tipsów, bo jak widziałam jakie koleżanki mają czasem paznokcie po nich to mi się odechciało. niedawno zauważyłam, że jak odpowiednio się je ściągnie ( a nie jak koleżanki po prostu je zgryzały), to wcale nie jest tak źle. i zdecydowałam się smile w piątek robię żelki. z tych które pokazała impresja pierwsze chyba najładniejsze smile

8

czym sie roznia tipsy od tych żeli?

9

wiem tylko tyle ze paznokcie zelowe nie sa tak trwale jak akryle. tipsa pokrywa sie żelem albo akrylem. taka moja wiedza o.

na wikipedii przeczytalam ze..

Paznokieć zbudowany jest z ok. 150 warstw spłaszczonych komórek - korneocytów, z których w procesie matowienia płytki usuwanych jest ok. 5 warstw. Zabieg przeprowadzony poprawnie nie powinien uszkodzić naturalnego paznokcia.

w sumie duzo te 5 warstw.

10

Hmmm.. a wiecej jest glosow za czy przeciw temu ?

11

No ja też obgryzam paznokcie niestety więc akryle i żele są mą ostatnią deską ratunku wink Kiedyś też je źle zdejmowałam i były zniszczone ale teraz wiem, że wystarczy je namoczyć porządnie w acetonie (zwykły zmywacz do paznokci np) i schodzą nieźle;)

A czym się różnią?

Zaraz poszperam gdzieś bo dokładnie nie wiem...

Znalazłam to:
Różnice między żelem a akrylem

Akryl
- Akryl jest mocniejszy
- Paznokcie akrylowe są zawsze trochę grubsze od żelowych.
- Akryl jest bardziej sprężysty od żelu i trudniej ulega złamaniom

Żel
- Metoda żelowa jest mniej inwazyjna
- Przyczepność masy żelowej jest mniejsza
- Tipsy żelowe łatwiej jest złamać
- Żel należy nakładać  tylko na zdrowe, gładkie paznokcie
- Przy paznokciach "problemowych? wskazany jest akryl !

Ale ja ostatnio wolę żele bo moim zdaniem naturalniej wyglądają (chociaż teraz mam akryle)

12

a swoje paznokcie masz ladne ? nie myslalas isc do kosmetyczki zeby Twoim naturalnym paznokciom nadala ladny ksztal pomalowala itd?

13

No tak oczywiście tylko jak już mówiłam zjadam swoje paznokcie i nic oprócz akryli i żeli mnie przed tym nie powstrzyma ;P Nawet gorzki lakier po jakimś czasie nieźle smakuje ;]

14 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-01-06 22:51:59)

koleżance robiła kosmetyczka, wcale nie tak drogo i trzymaly sie jej ponad 2 miesiace... normalnie myla naczynia, na wfie grala w siatke itd, sprzatala.. a dodam ze byly dosc dlugie.

wiec wg tego co piszesz impresja,powinnam akryle zrobic... ale na pierwszy raz wole chyba zele. sa slabsze a chce zobaczyc co i jak smile

15

ja tez kiedys obgryzalam paznokcie ale oduczylam sie ,niestety do teraz zostalo mi skubanie skórek i nie wiem jak je powstrztymac swoje paznokcie mam ladne tylko skorki hmm nawet jakbym zrobila tipsy to nie beda ladnie wygladaly przy takich skorkach sad

16

kosmetyczka powinna Cie ich pozbawic:)

17

Zobaczcie kobietę z najdłuższymi paznokciami na świecie :
http://www.obrazky.pl/obrazky/nadluzsze-paznokcie-410-OBRAZKY.PL.jpg

18

ansja... to obrzydliwe. Ty paskudo tongue

19 Ostatnio edytowany przez Ansja (2009-01-06 23:26:48)

A mnie się podobają następujące wzory :
http://ikf.com.pl/paznokcie/fryzura90780.htm
http://ikf.com.pl/paznokcie/fryzura89378.htm
http://ikf.com.pl/paznokcie/fryzura92461.htm
http://ikf.com.pl/paznokcie/fryzura92716.htm
http://ikf.com.pl/paznokcie/fryzura90850.htm
http://ikf.com.pl/paznokcie/fryzura92190.htm

20

wszystko jest ladne.. ale kuuurdee... ja co drugi dzien musze gary myc hmm i nie wiem..d wa dni te paznokcie wytrzymaja?

dodam ze ta dziewczyna sie uczy i wiadomo.. jak profesjonalistka nie zrobi.

21

CookieBitch napisał/a:

ansja... to obrzydliwe. Ty paskudo tongue

No co ? tongue Ładne, zadbane pazurki big_smile

22

zadbane na pewno, ale czy ładne?

23

Ciekawe jak sobie np dłubie w.... uchu ? big_smile

24 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-01-06 23:40:47)

to za proste, moze jakis patyk w dlon wziasc.. a jak ona sobie tylek podciera?! no nie wierze ze ktos to za nia robi..

25

pewnie po troszku paznokciami jakoś big_smile

Ja chcę sobie teraz zrobić żelki ale ja chcę takie dość długie (bez przesady, ale dotychczas miałam krótkie) i nie wiem jak ja będę funkcjonować. W domu jak w domu, ale w pracy... lol

Ansja mi się te co pokazałaś wszystkie podobają... Może coś ściagnę sobie smile

Karina77 jak masz ładne swoje własne to nie ma co ich niszczyć sztucznymi tongue

26

Ja lubię mieć długie, ale swoje paznokcie. Najlepiej malowane przezroczystą odżywką;)

27

Nie wiem dlaczego, ale niezbyt podobają mi się paznokcie z tipsami....
chyba, że są bardzo ale to bardzo delikatne....
ale często widzę jak koleżanki mają takie tandetne....wygląda to strasznie sztucznie....
Jak w ogóle radzicie sobie z tymi tipsami w pracach domowych?
Ja dużo czasu spędzam w kuchni - zmywanie, sprzątanie....Czy to Wam nie przeszkadza???

28

tipsy lubię tylko delikatnee...
a mogłybyście daĆ jakieś linki do stron z pokazanymi paznokciami żelowymi i akrylowymi (jak wyglądają) bo jeszcze nigdy nie miłam x]

29

ja mam żele. na początku trzeba się kilka dni do nich przyzwyczaić, ale później wszystko idzie dobrze. i prace domowe i wszystkie inne czynności.
ja robię w nich wszystko, zmywam naczynia, sprzątam i już się miesiąc trzymają, a nie robiłam ich w profesjonalnym salonie.

30

fuj fuj...phi!Żadne tam akryle czy żele...natura górą!ja nigdy w życiu nie zrobiłam ani nie zrobie sobie akryli czy żeli...bo na starość to zostaną tylko rękawiczki do nakładania!Lepiej jest wymodelować swoją własną płytkę paznokcia i ją odżywić(mówię też o diecie..tak,tak)niż nakładać na nią sztuczne świństwa..Wiem że to trudne i zabiera dużo czasu ale warto bo po 10 latach nakładania "przedłużaczy" z płytki zostaje wiór..wybór należy do was kochane:)

31

zgadzam się.
ale szczerze powiedziaszy, to jeszcze u nikogo z ludzi, których znam nie widziałam ani tipsów, ani akrylów wink

32

diabeł_w_mini napisał/a:

fuj fuj...phi!Żadne tam akryle czy żele...natura górą!ja nigdy w życiu nie zrobiłam ani nie zrobie sobie akryli czy żeli...bo na starość to zostaną tylko rękawiczki do nakładania!Lepiej jest wymodelować swoją własną płytkę paznokcia i ją odżywić(mówię też o diecie..tak,tak)niż nakładać na nią sztuczne świństwa..Wiem że to trudne i zabiera dużo czasu ale warto bo po 10 latach nakładania "przedłużaczy" z płytki zostaje wiór..wybór należy do was kochane:)

Nie mamy jednej płytki na całe życie...Ona odrasta smile Owszem jest teraz dużo amatorek które za niewielka kasę tworzą różne cudeńka...a później żal spojrzeć na takiego paznokcia gdy odpadnie tips...Ale są tez dziewczyny,które przechodzą kolejne szkolenia w dziedzinie zdobienia paznokci...(moja bratowa) i zapewniam Cię,że po jej akrylach....moje paznokcie nie różnią sie od tych z "przed".

33

a wie ktos jak dobierac kształt paznokcia do dłoni? kwadratowe czy okragłe? mi bardzo sie podobaja kwadratowe ale cieżko mi spilowac tak paznokcia sad

34

karina77 napisał/a:

a wie ktos jak dobierac kształt paznokcia do dłoni? kwadratowe czy okragłe? mi bardzo sie podobaja kwadratowe ale cieżko mi spilowac tak paznokcia sad

mam to samo. obgryzałam i mam za swoje.

35

Chyba jak są np krótkie palce to lepiej mieć długie i kwadratowe- o ile dłoń nie jest kwadratowa (jeśli jest- to lepiej okrągłe) No a krótkie to do długich palców i najlepiej okrągłe...

Ale ja mam długie palce i zawsze prawie robię kwadratowe big_smile

36

witajcie kobietki smile .... widzę, że macie tutaj kilka zagadek dotyczących modelowania paznokci smile
w miarę możliwości będę starała się dzielić moją wiedzą.

Odnośnie doboru kształtu paznokcia należy wziąć pod uwagę kilka czynników, mianowicie:
-kształt dłoni
-kształt i długość palców
-kształt i długość łoża paznokcia

Najczęściej spotykamy 3 typy paznokcia:
- paznokcie standardowe- długość łożyska i szerokość płytki są proporcjonalne * możemy modelować paznokcie na dowolny kształt, jeśli malujemy french może mieć głęboki uśmiech

- paznokcie szerokie o krótkim łożu * jeśli paznokcie są bardzo szerokie , dopasować odpowiednią długość wolnego brzegu(paznokieć, który wystaje za opuszek) oraz modelować w migdał aby zapobiec efektu tzw. łopaty;french powinien przebiegać po bardziej łagodnym łuku

- płytka paznokcia długa i wąska * możemy ją modelować dowolnie

Najważniejsze aby paznokcie po wymodelowaniu zdobiły naszą dłoń, były smukłe i estetyczne

Co do tipsów to profesjonalne produkty do przedłużania   nie niszczą paznokci,  - robią to źle wyuczone  pseudo-stylistki albo same kobietki, które osobiście zgryzają sobie lub odrywają wraz ze swoim naturalnym paznokciem założone tipsy... zdjęciem tipsów również niech się zajmie fachowiec ..

A teraz może jeszcze zaproponuję takie małe  VADEMECUM ? zanim pójdziesz do stylistki

Oto kilka rad dla Pań, które po raz pierwszy zamierzają przedłużyć sobie paznokcie i chciałyby trafić  do stylistki a  zdecydowanie  chcą uniknąć spotkania z ?pseudostylistka - rzeźniczką?

Kilka wskazówek, dzięki którym uda się ustrzec przed błędnie przeprowadzonym zabiegiem stylizacji.

ˇ       Zapytaj stylistkę o jej karierę zawodową związaną ze stylizacją , w jakiej firmie się szkoliła, jak długo pracuje w zawodzie , czy wciąż doskonali swoje umiejętności na wszelkich branżowych spotkaniach, warsztatach ? czy po prosty nie spoczęła na Laurach ?jakimś marnym mało ambitnym kursie , co prawda papier jeszcze o niczym nie świadczy ale im większa ilość certyfikatów i dyplomów ? tym większe szanse, że traficie w ręce profesjonalistki

ˇ       Powinnaś uzyskać informację na jakich produktach stylistka pracuje ? nie jest to żadną tajemnicą państwową, oraz to jakim sposobem przedłuża paznokcie- żel?? akryl? Na tipsie czy szablonie?? Najlepiej jak oferuje pełen zakres usług wówczas każdy wybierze coś dla siebie smile

ˇ       Bardzo dobrze jeśli umiejętności stylistki będziesz mogła zobaczyć chociażby na foto , wówczas zorientujesz  się co do umiejętności naszej stylistki i będziesz od razu mogła określi co chciałabyś na swoich paznokciach , świetnie jeśli dysponuje wzornikiem

ˇ       Stosowanie zasad higieny - umożliwia przeprowadzenie zabiegu bez najmniejszego uszczerbku dla naturalnych paznokci; na co powinnaś zwrócić uwagę ?? podstawa ?jakimi pilnikami pracuje. Czy każda klientka ma swój pilnik-idealnie!! ( tak jest u mnie smile ), czy pilniki są jednorazowe a może stylistka piłuje jednym pilnikiem wszystkie panie (niestety ale bardzo często praktykowane) . Kolejny znak , że trafiłaś do profesjonalistki to dezynfekcja ?dezynfekcja rąk stylistki i Twoich

ˇ       Nie należy się bać mówić, że czujemy jakiś dyskomfort lub nawet ból ? o zgrozo!!!! Boleć nie powinno-jeśli powiemy o tym stylistce wówczas zmniejszy nacisk pilnika czy frezarki (ałć) ..zmasakrowane skórki w trakcie zabiegu ? to już wielka zbrodnia !! Natomiast jeśli skórki już wcześniej były poszarpane i wysuszone niestety ale takie przypadki mogą się zdarzyć,

ˇ       Zapamiętać sobie, że każde paznokcie nawet te z najszerszą naturalną płytką da się wymodelować tak aby były smukłe !!!!!!!

Pozdrawiam Nysza smile

37

Umówiłam się na czwartek na zrobienie żeli... Mam lekkie obawy, bo mam dość nietypowe dwa paznokcie. Są bardzo szerokie, ale mam nadzieję, że moja stylistka sobie poradzi smile

Długo nosiłam swoje paznokcie. Miałam naprawdę ładne, zadbane i przede wszytkim długie paznokcie. Niejednokrotnie znajome pytały gdzie robiłam paznokcie ;-)) Ale zaczęły się łamać i rozdwajać. Nie pomogły odżywki, tabletki, więc teraz czas na żele smile Ciekawa jestem efektu.

38

... jeśli stylistka jest dobra to powinna tak wymodelować te dwa szerokie aby wizualnie nie różniły się od pozostałych i wszystkie były zgrabne i smukłe ... jeśli jest to twoja pierwsza wizyta zwróć koniecznie uwagę na higienę tzn. czy wyciąga nowe pilniki - powinna tak zrobić  , dezynfekcja stolika i dłoni zarówno Twoich jak i jej , czystość na stoliku (czy nie walają się tony pyłu po poprzedniej klientce ) ... czystość i higiena wskazuje iż Twoje zdrowie nie będzie narażone ...

wklej zdjęcia jak będziesz mieć już wystylizowane paznokcie - lubię oglądać ładnie wymodelowane paznokcie

pozdrawiam smile

39

Zdjęcia napewno wkleję smile
Mam nadzieję, że łądnie to wyjdzie i nie będę żałować wydanych pieniędzy. Jest to moja znajoma, w domu ma specjalny kąt w którym zajmuje się stylizacją paznokci. Widziałam zdjęcia już zrobionych paznokci, Na stoliku tylko najpotrzebniejsze przedmioty, ogólnie jest czysto, na pilniki zwrócę uwagę, dziękuję za podpowiedź:*

40 Ostatnio edytowany przez Nysza (2009-02-20 13:20:17)

prosim bardzo piegusku - sama jestem stylistką i boli mnie bardzo jak trafia do mnie pani, która po wizycie u amatorki szuka ratunku bo paznokcie zniszczone że aż od patrzenia boli ...

pozdrawiam

41

mi się bardzo podobają akryle...bo żele jednak słabiej trzymają...akryli nie robię sobie bardzo często bo uważam, że bardzo niszczą paznoklcie i czasem trzeba swoje nmaturalne doprowadzić do dobrego stanu...ale wzór franuskiego ładnie wygląda z delikatnym wzorkiem może kwiatowym smile

42

slonko2123 a skąd masz taką  informację, ze żel się słabiej trzyma a akryl niszczy paznokcie ????  ... pamiętaj jeśli usługę przeprowadzasz u profesjonalnej stylistki, która pracuje na renomowanych produktach a nie kupionych na allegro to nic Twoim paznokciom sie nie dzieje. Ja osobiście noszę paznokcie żelowe non stop i swoje mam zdrowe ...

to w jakim stanie są naturalne paznokcie w 99% zależy od stylistki czy nie za mocno je zmatowi, czy używa bezkwasowych produktów, czy produkty są wzbogacone o pierwiastki wzmacniające płytkę naturalną a przede wszystkim czy ściągając produkt z paznokci nie ściąga przy okazji również twoje naturalne paznokcie - a to się zdarza najczęściej i stąd pokutuje przekonanie o niszczycielskiej sile tipsów a to TYLKO  źle wykonana usługa niszczy nasze paznokcie

kilka lat temu rzeczywiście było tak że akryl był mocniejszym materiałem ale to już przeszłość technika poszła na przód ... obecnie wykonuję jednak więcej żelowych paznokci ponieważ również są bardzo trwałe a przy wykonywaniu ich nie musimy znosić tego dość męczącego zapaszku wink akryl zostawiam do robienia cudnych kwiatuszków

francuski- mówisz o klasycznych paznokciach biznesowych , gdzie króluje właśnie french i delikatne zdobienie (może być akrylowe ) np. takie jak poniżej

http://images48.fotosik.pl/32/192af2dc7f9bfb02.jpg
http://images31.fotosik.pl/403/21504fbcf079381e.jpg

43

ja mialam ładne długie paznokcie, ale wiecie jak to u kobiet na studniowce chcialam ladnie wygladac to pomyslalam ze zrobie żelowe
i to był moj blad, od tamtej pory pazokcie bardzo latwo mi sie lamia, nie moge juz ich tak ladnie zapuscic
a co do roznicy pomiedzy zelem a akrylem to mnie bardziej przypadly do gustu te pierwsze, gdyz naturalniej wygladaja

44

hmmm to powiem tobie , że dziewczyna, której robiłam paznokcie była świecie przekonana że ja mam naturalne , a to były moje żelowe haha ... jeśli paznokieć jest poprawnie zbudowany z zachowaniem wszystkich krzywych a przede wszystkim linii włosa to nie zauważysz że to tipsy, a tym bardziej czy akryl czy żel ...

asiulka090 a powiedz mi kiedy robiłaś te paznokcie , jak długo nosiłaś je i kiedy ściągnęłaś - czyli od kiedy masz tylko swoje .. podejrzewam że za stan twoich paznokci odpowiada inny współczynnik niż to że miałaś tipsy smile

45

miałam je ponad tydzien, w sumie to same sie ściagnely ;p a swoje mam juz hmm z 3 tyg i niestetynie wygladaja najlepiej, chociaz dobrze ze sie nie rozdwajaja ;/

46

tipsy bardzo ładne i takie delikatne.

47

asiulka090 napisał/a:

miałam je ponad tydzien, w sumie to same sie ściagnely ;p a swoje mam juz hmm z 3 tyg i niestetynie wygladaja najlepiej, chociaz dobrze ze sie nie rozdwajaja ;/

no widzisz kochana i mam już odpowiedź .... tipsy nigdy nie powinny się "same ściągać " , profesjonalnie wymodelowane paznokcie trzymają się do kolejne wizyty u stylistki (3-6 tyg. ) bez zarzutu, i mają wyglądać tak jak w pierwszym dniu po wykonaniu ...  a to że tipsy same się ściągnęły to odrywając się albo też pomagałaś im się oderwać , naruszona została Twoja płytka naturalna, która teraz jest nieco cieńsza i dlatego mniej wytrzymała na urazy w życiu codziennym i podatniejsza na złamanie.. musi teraz odrosnąć ...

piszesz, że masz swoje piękne i długie paznokcie - mogłaś się zdecydować na zażelowanie swojej naturalnej płytki paznokcia ...

ale moja rada zmień stylistkę, bo z tego co piszesz to potwierdza się to, co już pisałam wcześniej , profesjonalne produkty nie niszczą paznokci robią to źle wyszkolone "pseudo-stylistki"i allegrowe żele  a w dodatku tipsy, które odpadają po tygodniu???? - MASAKRA

wcieraj w paznokcie witaminy capivit A+E w elastycznych kapsułkach - zamiast połykać wcieraj płyn w płytkę paznokcia i skórki - przyspieszysz regenerację paznokci

pozdrawiam smile

wiktoria86 miło mi że Ci się podobają - tipsy powinny wyglądać jak najbardziej naturalnie i nie mówię tutaj o zdobieniu tylko o kształcie smile pozdrawiam

48

ja lubię tipsy ale zrezygnowałam z nich ze względu na koszta bo naszło mnie ostatnio wiele wydatków;/ ale powiem Wam że odpowiadaja mi moje krótkie pazurki:) wygodniej jest big_smile a poza tym bardzo zniszczyły mi się pazurki przez długi okres noszenia.. no i nie podoba mi się jak odrastają;p ale generalnie jestem za:D

49

ja miałam tipsy kilka razy.
i powiem tak : raz robiła mi je koleżanka, znaczy się znajoma i odpadło mi kilka na drugi dzień, łamały się i byłam zrozpaczona ich wygladem po jakiś trzech dniach.

natomiast innym razem zrobiła mi je znajoma mojej mamy, która tipsy robi w domu, ale już pięc lat praktyki..

i tipsy trzymały mi się ponad miesiąc i cały czas wygladały ślicznie smile

50

bo najważniejsze kobietki to oddać się w ręce fachowca a wówczas nie będziecie żałować tylko cieszyć się zadbanymi dłońmi smile

51

ja mam pytanie też zastanawiam się nad tipsami ale nie wiem czy one są dla mnie.. kiedyś miałam silne i piekne swoje paznokcie ale od jakiegoś czasu strasznie mi się łamią i rozdwajają.. teraz doszło do tego ,że musiałam je strasznie krótko ściąć,z skórkami też zaczełam mieć problemy.. nie wiem czy powinnam się bawić w tipsy wogole.. moje paznokcie wyglądają okropnie dłonie tak samo przez to ,że mam takie brzydkie paznokcie ;( ja zawsze nosiłam długie paznokcie i nie moge funkcjonować w krótkich.. dziwinie się też czuje przez to.. poradzcie mi czy moge robić tipsy..

52 Ostatnio edytowany przez LoLcIa_nS (2009-02-26 13:14:03)

a jeszcze o jedno chciałam zapytać nie bardzo znam się na tych sztucznych paznokciach ale ciekawi mnie czym się różni przedłóżanie płytki paznokcia metodą żelową a przedłóżanie paznokcia tipsem.. bo w jednym z moich osiedlowych gabinetów stylizacji paznokci jest taka oferta..

53 Ostatnio edytowany przez Nysza (2009-02-26 17:46:53)

LoLcIa_nS napisał/a:

ja mam pytanie też zastanawiam się nad tipsami ale nie wiem czy one są dla mnie.. kiedyś miałam silne i piekne swoje paznokcie ale od jakiegoś czasu strasznie mi się łamią i rozdwajają.. teraz doszło do tego ,że musiałam je strasznie krótko ściąć,z skórkami też zaczełam mieć problemy.. nie wiem czy powinnam się bawić w tipsy wogole.. moje paznokcie wyglądają okropnie dłonie tak samo przez to ,że mam takie brzydkie paznokcie ;( ja zawsze nosiłam długie paznokcie i nie moge funkcjonować w krótkich.. dziwinie się też czuje przez to.. poradzcie mi czy moge robić tipsy..

tipsy owszem ale znajdź dobra stylistkę , ale na prawdę dobrą, która pracuje na wysokiej jakości materiałach i posiada duże doświadczenie w pracy z paznokciami problematycznymi ... jeśli preparaty są dobrej jakości to pomogą w regeneracji paznokci, przy okazji zabezpieczą naturalną płytkę paznokcia ale to nie zwalnia Ciebie z obowiązku dostarczenia swojemu organizmowi dawki witamin aby pomóc regenerować się skórze oraz paznokciom.

Istnieją dwie metody na to, żeby dostarczyć organizmowi składników, których odpowiednią ilość skutkuje posiadaniem silnych, zdrowych i pięknych paznokci - metody naturalne i metody oparte na suplementach diety.

Nie może zabraknąć w twojej diecie magnezu, żelaza, wapnia, krzemu, witamin z grupy B, siarki, potasu, cynku;
spróbuj z cukierkami żelowymi, galaretką wink - czasami pomaga

poniżej suplementy - bez recepty wraz z orientacyjną ceną
- Silica - 50 tabletek - 15 PLN
- Skrzypovita - 80 kapsułek - 14 PLN
- Vitapil - 60 tabletek - 34 PLN
- Revalid - 30 kapsułek - 17 PLN
- Radical Preparat Wielowitaminowy - 32 kapsułki - 20 PLN
- Silkan - 40 tabletek - 25 PLN
- H-Pantotén - 48 tabletek - 23 PLN
- OLIMP Bio-Silica - 60 kapsułek - 25 PLN
- Merz Spezial Dragees - 60 drażetek - 40 PLN
- Belissa - 50 drażetek - 20 PLN
- Skrzyp Max Naturkaps Witaminy i składniki mineralne - 48 kapsułek - 13 PLN

dobry krem do rąk to nieodzowny kosmetyk oraz wieczorem oliwka do skórek smile oraz możesz spróbować - już podawałam tutaj na forum capivit A+E w kapsułkach - jednak nie połykaj tylko wcieraj płyn w skórki- przyspiesza regenerację

a co do drugiego pytania
"czym się różni przedłóżanie płytki paznokcia metodą żelową a przedłóżanie paznokcia tipsem.. bo w jednym z moich osiedlowych gabinetów stylizacji paznokci jest taka oferta.."
to nieźle się ubawiłam jeśli rzeczywiście tak piszą hahahahaha ... hmm mogę tylko domniemywać o co im chodzi i to już świadczy o pełnym "pseudo" profesjonaliźmie ... hmmm zarówno czy robisz przedłużenie paznokcia na szablonie (na specjalnym srebrnym papierku), czy tipsie (czyli doklejasz tipsa) bądź też żeluje naturalną płytkę  do wszystkich tych czynności używasz żelu bądź akrylu lub tego i tego ... może chodziło im o przedłużanie na tipsie i na formie ... hmmmm tylko teraz nasuwa się pytanie ... skoro nie potrafią poprawnie napisać jakie usługi oferują bo brakuje im fachowej terminologii to jaki poziom oni reprezentują - no chyba nie profesjonalny ...  omijałabym takie gabinety chyba że szukasz przygód wink 
szkoda, że  mieszkasz daleko bo zaprosiłabym Ciebie do mnie na pazurki  smile

pozdrawiam

54

Dzięki za rade bo właśnie tam chciałam się udać.. ale nie bede się pchała w takie coś jak mogłoby mi to pogorszyć tylko sytuacje z paznokciami, ja chce by moje dłonie wyglądały tak jak kiedyś.. może narazie zrezygnuje z sztucznych paznokci a wzmocnie je poprzez witaminki wink no a za jakiś czas jak znajde jakąś dobrą stylistyke to zrobie sobie żelki wink Jeszcze raz wielkie dzięki za rade , bardzo mi pomogłaś wink)

55

miło że mogłam pomóc:)
na pewno musisz bardziej troszczyć się o pazurki - także witaminki w ruch i będzie dobrze smile pozdrawiam i życzę znalezienia super stylistki smile

56

Witam wink
Mam już zrobione paznokcie smile Ogólnie jestem zadowolona. Spędziłam u znajomej 3 godziny z hakiem ale uważam, że  warto było.

poniżej zdjęcie moich pazurków ;-)

http://img99.imageshack.us/my.php?image=s6000431.jpg

57

Czytałam o tym kiedyś artykuł,jeździ z nimi na rowerze. Długie,ale nie wyglądaja ładnie jak dla mnie.
Ja mam swoje dlugie jak tipsy i je maluje i jestem zadowolona.Nie przekonują mnie tipsy,niszczą płytke.

58

piegusek napisał/a:

Witam wink
Mam już zrobione paznokcie smile Ogólnie jestem zadowolona. Spędziłam u znajomej 3 godziny z hakiem ale uważam, że  warto było.

poniżej zdjęcie moich pazurków ;-)

http://img99.imageshack.us/my.php?image=s6000431.jpg

witaj piegusek smile
nie dziwię się Tobie że jesteś zadowolona, paznokcie prezentują się ładnie - troszku bym je jeszcze wysmukliła (to takie moje zboczenie) , ale jest ok ...
czas wykonania usługi też do przyjęcia- bo widzę że są równe bez żadnych gór i dolin i płytka nie przepiłowana - stylistka dokładna ... smile

pamiętaj teraz o codziennym oliwkowaniu skórek specjalną oliwką - paznokieć będzie bardziej elastyczny a przede wszystkim skórki odżywione i delikatniejsze

59

piegusek zazdroszcze paznokietków wink śliczne wink) oj też bym chciała takie mieć... ale bd musiała troche poczekać ..:(

60

Nysza, a mogłabyś mi jakąś oliwkę polecić?

61

piegusek napisał/a:

Nysza, a mogłabyś mi jakąś oliwkę polecić?

z takich godnych polecenia ogólnodostępnych to proponuję Inglot, Cuticle Oil (Olejek do pielęgnacji skórek);

Cuticle Oil ma za zadanie wygładzić i zmiękczyć skórki.
Olejek zawiera olej jojoba, olej z pestek winogron oraz witaminę E. Olejki z jojoby i pestek winogron nawilżają i uelastyczniają naskórek. Witamina E pielęgnuje i wzmacnia skórki i płytki paznokci.
Producent zaleca wmasowywać olejek dwa razy dziennie dla uzyskania najlepszego efektu.

Cena: 18zł/ 16ml -

oliwka jest bardzo wydajna smile

62

Nysza, ja mam pytanie.

co robic by moje paznokcie były bardziej białe ?

63

oazuu napisał/a:

Nysza, ja mam pytanie.

co robic by moje paznokcie były bardziej białe ?

aby paznokcie wybielić najlepiej do domestosa hahahahah - NIEEEEE ŻŻŻŻARTUJĘĘĘĘĘĘĘĘ  -sorki ale jakoś tak mam dziś głupawkę smile

aby wybielić paznokcie zafunduj im kąpiel w cytrynie smile , do miseczki z ciepłą wodą wyciśnij sok z cyrtyny, możesz dodać troszku oliwki i mocz tak dłonie ... albo po prostu weź cytrynę , przekrój i zanurz w niej paznokcie smile pomaga

a dlaczego masz taką potrzebę ??? , bo płytka paznokcia ciemnieje pod wpływem malowania jej w ciemnych kolorach i jeśli nie używasz bazy ...

64

w sumie to nie wiem dlaczego, ale moje paznokcie nie sa takie snieżnobiało, nawet nie są białe.
sa jakby szarawe.,
nie używam ciemnych lakierów.

65

oazuu jeśli miałaś tak od zawsze, to po prostu taka Twoja uroda ... to tak jak z kolorem zębów jedni mają śnieżnobiałe inni tą biel muszą sobie zafundować smile

spróbuj cytryny powinna rozjaśnić płytkę

Posty [ 1 do 65 z 91 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » TIPSY, AKRYLE, ŻELE...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024