Temat: Pomadki do popękanych, suchych ust - które najlepsze według Was?

Jak w temacie. Które preferujecie? Jakie używacie w czasie popękanych i suchych ust? Czy pomagają?

Jakie są wasze ulubione pod względem smakowym i kolorystycznym?

Moimi ulubionymi pomadkami do ust są pomadki Nivei, obecnie używam truskawkową. Ale miałam też zwykłą produkcji Rossmann za parę złotych wiśniową i też byłam zadowolona. Co do Nivei, to super nawilża, daje delikatny kolorek i nie smakują chemią, tylko jak w przypadku mojej mają odpowiedni smak np. truskawki.

Jakie są Wasze opinie i ulubione produkty w tym temacie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomadki do popękanych, suchych ust - które najlepsze według Was?

Ja używam z Nivea i teraz jakąś kupiłam 2 w cenie jednej w Rosmanie aloesowe Laura Conti extra care for dry lips.

3

Jak dla mnie chyba na pierwszym miejscu zawsze będzie NIVEA! Bardzo dobrze nawilża usta, ostatnio też miałam "bebe" nie pamiętam dokładnie nazwy, też była ok!

4

Też miałam Bebe i fajnie pielęgnuje usta. Nie stają się one wysuszone, są wiecznie zdrowe i usta stają się gładsze. Ale również i u mnie Nivea zajmuje zawsze miejsce pierwsze.

5

Ja mam Nivea Classic. Ale kiedyś używałam takiej białej, tzn w białym opakowaniu - med repair - czy jakoś tak, była lepsza, jednak nigdzie jej nie ma. A co do BEBE, to ja czułam się tak jakbym sobie usta jakimś pudrem posypała.

6

Jakoś nie przykładam większej wagi do tego jaką mam pomadkę.
Może to być nivea, zwykła 'no name' z rossmana  czy nawet wazelina.
Mnie wystarczy zwykła pomadka,aczkolwiek kiedyś miałam taki 'miodzik' w pudełeczku z oriflame i byłam bardzo zadowolona.Minusem była cena i to,że kosmetyk nakłada się palcami.

7

Juliette, też kiedyś miałam ten produkt z Oriflame ale nie przypadł mi do gustu. Niesmaczny, drogi i bardzo niewygodny. Wygodniejsze są zwykłe wazeliny w pudełeczkach, bo w tamtym to trzeba było po bokach jeszcze "dłubać".

8

aktualnie używam pomadek Nivei Classic i jestem w niebo wzięta smile nawilża tak jak powinna i moje usta są mięciutkie jak żelka tak mówi mój chłopak he he wink

9

Jesli chodzi o popekane usta to swietna jest neutrogena do ust swietnie nawilza smak i zapach jest boski nprawde polecam sprawuje sie bardzo dobrze:)

10

ja na popękane usta od lat już używam wazeliny kosmetycznej-teraz jestem zaopatrzona w poziomkową polskiej firmy floslek-kosztuje grosze, starcza na bardzo długo, bardzo dobrze pielęgnuje usta i pięknie pachnie!

11

Używam teraz też takiej z Avonu i muszę powiedzieć, że też jest niezła a kosztuje mniej niż ta z Nivei.

12 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-04-01 23:48:42)

Najbardziej dla ochrony lubie nivea - kazdy rodzaj smile
bebe - nie lubiem, za tlusta dla mnie

ale i tak rzadko uzywam pomadki, naprawde. chyba tylko jak mam popekane usta,

13

Ja używam jak już czuję że mnie piecze, albo mam z lekka suche. Muszę nawilżyć. Czuję się wtedy o wiele lepiej. Lepiej zapobiegać, niż leczyć. smile

14

CupraFR napisał/a:

Ja używam jak już czuję że mnie piecze, albo mam z lekka suche. Muszę nawilżyć. Czuję się wtedy o wiele lepiej. Lepiej zapobiegać, niż leczyć. smile

Masz racje, ale ja mam takie szczescie, ze bardzo rzadko mam popekane usta mimo ze nie stosuje zbyt czesto pomadek, chyba tylko w zimie sa popekane czasem wink

15

N.:) ja mam z BEBE jest super, te z NIVEA classic i nawilżająca super.
Teraz będę próbować jeszcze z neutrogeny tylko minus taki, że dość droga jest.

16

Ooo witam koleżankę. big_smile W ogóle produkty neutrogeny są przerażająco drogie.

Jest coś na czym się przejechałam i to bardzo. Balsam kokosowy do ust Ziaji. Lubię tą firmę, ale to i krem do depilacji to totalna porażka.

17 Ostatnio edytowany przez Berries (2011-04-05 16:52:05)

Ani Nivea, ani Bebe- obie krótko sie trzymają. Najlepsze pomadki ma Celia- polska firma, od lat specjalizująca się w temacie. Mają wspaniałe szminki zarówno kolorowe jak i ochronne- Lavita- o różnych zapachach. Nivea/bebe- mogą się schować.
Świetnie nawilżają, długo się utrzymują, nie kleją ust, tanie- po prostu najlepsze:)

18

Nigdy się z nimi nie spotkałam. Można je dostać w jakiejś popularnej drogerii czy sklepie? W jakiej cenie mniej więcej występują?

19

Czesc Koniara big_smile

ja też nie słyszałam o tej firmie

20

W niektórych drogeriach- u nas w Rzeszowie są drogerie Vispol- nie wiem czy to jest sieć sklepów na podkarpaciu czy w całej Polsce. W Naturze/Rossmanie nie są dostępne. Najlepiej sprawdzić w małych, rodzinnych drogeriach- często mają tam duży wybór. Są też od kupienia na allegro i w drogeriach internetowych- np. Esentia. Na prawdę serdecznie wam polecam- będziecie zachwycone! świetnie szczególnie wersje z makadamią i zieloną herbatą:)

21

Dla mnie numerem jeden są pomadki Nivea i Bebe. Za tymi nadającymi kolor nie przepadam - od tego są błyszczyki i szminki. Ale te naturalne, albo chroniące przed słońcem (Nivea ma taką w żółtym opakowaniu, idealna na opalanie, daje grubą warstwę ochronną, usta się nie przesuszają)

22

Żółta Nivea też mi odpowiada właśnie na okres letni. Ja ostatnio robię tak, ze nakładam warstwę pomadki a na to jakąś ładną szminkę z Avonu np. Usta po szmince u mnie są strasznie suche, a jak nakładam najpierw pomadkę, to szminka lepiej się rozprowadza i usta nie są przesuszone.

23

zdecydowanie nivea classic, taka granatowa wink
bebe trochę się "zepsuły" jak dla mnie, kiedyś były lepsze, a teraz zbierają się w kącikach ust.. Niefajnie smile

24

A co uważacie o pomadkach z Avonu? Korzystała kiedyś któraś z Was?

25

ja ogólnie nie jestem przekonana do AVonu kiedyś byłam liderem sprzedaży i ogólnie nie jestem fanką ich kosmetyków.
Jedyne co bardzo mi się podoba to kuleczki różu i żele do kąpieli.

26

Ja od czasu do czasu korzystam z ich kosmetyków by wspomóc też koleżankę-konsultantkę. smile Dlatego tez zastanawiam się nad tymi pomadkami, by nie wyrzucić pieniędzy w błoto szukam opinii na ten temat.

27

Może nie tyle jest to pomadka co błyszczyk, ale moim ulubionym jest z serii Avon Care "Sheer lip gloss" z olejkiem z jojoby.
Pachnie cudownie, smakuje jeszcze lepiej tongue Usta mam po nim nawilżone, miękkie. Pięknie się błyszczą. Nie nadaje koloru, tylko jest neutralny.

Z czystym sumieniem mogę polecić smile

28

A ja sobie ostatnio kupiłam całą paletkę pomadek Danni oi codziennie mam inny kolor na ustach smile Na pomadkę nakładam bezbarwny błyszczyk i efekt jest bajeczny!

29

Używam pomadki NIVEA Shine. Jak dla mnie jest ok, chociaż chciałabym wyprobować też inne.

30

Nivea Hydro:]

31

Dziewczyny, ostatnio odkryłam rewelacyjną pomadkę za 1.69zł! Jest bezbarwna, ale ma różne zapachy - truskawka, brzoskiwnia, wanilia i poziomka. Nie wiem czy w Waszej miejscowości też jest sklep POLO, coś jak Lidl smile i to właśnie tam od razu kilka sztuk, bo za taką cene nigdzie nie kupie żadnych pomadek. Nie byłam tak do konca przekonana co do nich, ale po ich pierwszym uzyciu była wrecz w szoku, ze daja taki efekt - nawilzone usta przez długi czas, i w sumie są takie same jak te pomadki z nivei tylko troszkę mniejsze, ale i tak za taką cenę się naprawde oplaca:)

32

Ja na suche usta używam zawsze tego miodziku z oriflame, o którym pisały dziewczyny. Fakt, trochę niewygodne jest użycie, ale efekty są super, nie tylko na przesuszone usta... smile

33

Wedlug mnie najlepiej sie sprawdzila Nivea Natural

34

A ja używam CARMEXu smile

35

Używam klasycznej niebieskiej pomadki z Bebe najczęściej. Bardzo fajnie nawilża usta i je pielęgnuje.
Na zmianę kupuję jakąś z pomadek z Nivea (znowu ta Nivea tongue). Mają podobne działanie i przy tym ładnie pachną.
Obydwóch używam naprzemiennie i jestem bardzo zadowolona.
Pięknie pachną i dobrze działają.
Poza tym najczęściej używam bezbarwnych pomadek, czasem błyszczyków, także sprawują się bardzo dobrze.

36

ja od stu lat używam pomadki artdeco nr 93 zamiennie z bezbarwną Nivea ! smile)

Hej ! Ja również najcześciej używam pomadek nivea , bardzo lubię tą miodową (honey) oraz jasnoniebieską nawilżającą chyba pisze na niej hydra  swojego czasu lubiłam też mandarynkowo-waniliową ale to była  chyba limitówka bo nigdzie jej  już nie widziałam a szkoda bo fajnie nawilżała i pielęgnowała usta i miała obłędny zapach big_smile

38

Polecam Carmex- najbardziej lubię w tubce,Ziaja- balsam oliwkowy- rewelacja i Vichy Aqualia Thermal- świetny na suche i popękane usta.Na pękające usta polecam też zwykłą maść witaminową:).Świetny jest balsam do ust Tisane w pudełeczku i moja ulubiona Biotherm Aquasource Levres SPF8

39

Nie no, Nivea, Bez dwóch zdań. Ostatnio testowałam Olive&Lemon- zapach tyłka nie urywa- jest świeży i przyjemny, ale za to superancko odżywia smile

40

Polecam bebe, na długo starcza, ma świetny posmak i jest nie droga. Usta są nawilżone.  Kupuję dla siebie i córki.

41

Jak dla mnie to Nivea Pearly Shine smile

42

kotoko napisał/a:

Ja na suche usta używam zawsze tego miodziku z oriflame, o którym pisały dziewczyny. Fakt, trochę niewygodne jest użycie, ale efekty są super, nie tylko na przesuszone usta... smile

dokładnie tego samego używam i nigdy mnie nie zawiódł!!!

43

Ja używam zamiennie:
Nivea Hydro http://makeupyourstyles.com.br/wp-content/uploads/2011/06/hydro.png
Wazelina z Ziai http://www.uhenryka.eu/1114-1291-large/ziaja-wazelina-biala-30ml.jpg
Carmex http://mycarmex.com/assets/Products/carmex-cherry-tube-detail.gif

44

A ja nie cierpię pomadek Nivea:D Uwielbiam Bebe z Johnson&Johnson.

45

moj ulubiony kosmetyk do ust to nie pomadka ale masełko do ust smile nadaje delikatny połysk bez nachalnego koloru czy blyszczenia sie smile i super nawilza smile mam takie z spam wisniowe i dla mnie jest mega swietne i smaczne : ) smile

46

Swego czasu kupiłam mleczko pszczele, malutkie - 30 ml za jakieś grosze. Dodaję do maseczki do włosów, do kremu oraz... smaruję nim usta przed snem. Naprawdę bomba! Oprócz tego mam jeszcze zwykłą wazelinę z Bielendy i też daje radę.

47

A ja uwielbiam Bebe. Niedawno zakupiłam Regenereum do ust i tez jestem zadowolona.

48

Ja też lubię pomadki Nivea- szczególnie czerwoną, ale ostatnio zgubiłam nową i nad tym ubolewam... Oprócz niej lubię jeszcze balsam do ust Bielendy - malinowy, jest w takiej tubce i wygląda trochę jak błyszczyk, ale się tak nie klei więc bardziej pasuje jako balsam smile

49

Baby Lips z Maybelline moje ostatnie odkrycie, jestem zadowolona, ślicznie pachnie, nabłyszcza i nawilża, ale moim numer jeden jest nivea, niebieska. Nie ma lepszej pomadki ochronnej, zwłaszcza na zimę big_smile

50

Ja na popękane usta stosuję  balsamik do ust taki wyciskany z ziaji kokoskowy. Ładnie pachnie a co do smaku to jak dla mnie jest bezsmakowy więc chyba w miarę ok, zawsze to lepsze niz chemiczny posmak w ustach smile
Bardzo popękane usta (takie że aż skórki odchodziły) doprowadził do normalnego stanu w dwa dni także myślę że jest dobry.
Wg mnie dobre są też te pomadki z Laura Conti czy jakoś tak. Miałam malinkową i była super, ładnie pachniała i dawała delikatny kolorek
Nivea też jest dobra ale raczej tej nie używam bo jest dość droga, chyba że uda mi sie na jakąś promocję trafić smile

Teraz mam pomadkę z TK MAXX . Jest bez zapachu bez koloru i smaku ale doskonale pielęgnuje usta i jestem zadowolona smile

51

Jeszcze polecam pomadkę Neutrogeny zwykłą, używam jej najczęściej w zimie, kiedy mam spierzchnięte usta, na lato wolę jakieś smakowe i bardziej kolorowe smile

52

Ja bardzo sobie chwalę balsam do ust Medic, ale ostatnio skusiłam się na Carmex i kurde żałuję jak nic.

53

Nie bede oryginalna, tylko i wyłącznie Nivea.

54

Krem z witaminą A - tani i dobry:)

55

Ostatnio oprócz ulubionej Isany intensywnie nawilżającej dodałabym też Alterrę rumiankową, świetna jest smile

56 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2015-04-18 23:11:14)

Laski, koniecznie wypróbujcie Carmex smile

RE-WE-LA-CJA!

57

Alterra bio-kamille w rossmanie , b.tania i bardzo dobra na suche usteczka

58

Kiedyś używałam nivea i w sumie nie przypadły mi do gustu. Od dawna używam Carmex i jest bardzo zadowolona. Nie jest droga, a za to bardzo wydajna. Starcza na długo nawet przy bardzo częstym używaniu. Do tego jest bardzo skuteczna i szybko regeneruje usta nawet gdy są bardzo suche i popękane. Ślicznie pachnie ( przynajmniej dla mnie). Dodatkowo są trzy formy aplikatorów - każda znajdzie coś dla siebie. Same plusy minusów szczerze mówiąc nie widzę.

59

Obecnie używam Farmona, Sun Balance, Pomadka ochronna do codziennej pielęgnacji SPF 10
bardzo dobra na lato, ma filtry UVA/UVB, bardzo ładnie pachnie.

60

Dla mnie najlepszy jest Carmex, ale lubię też masełka Nivea smile

61 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-04-27 01:14:52)

McMiodek napisał/a:

Laski, koniecznie wypróbujcie Carmex smile

RE-WE-LA-CJA!

Używałam, jednak nie przepadam za efektem chłodzenia i czułam jakby za bardzo usztywniał mi usta, nie wiem jak to opisać. Działał u mnie dobrze w kierunku bardzo dobrze, ale tego efektu nie lubię jaki daje, więc jka pisałam używam te pomadki co pisałam wyżej i są dla mnie świetne.

Co do masełek Nivea też czasem używam, wersji z makadamią, a kiedyś malinową. No, ale od czasu do czasu, bo dla mnie aż takie świetne już nie są, więc stosuję czasem, bo podoba mi się zapach i uczucie na ustach przyjemne i dlatego. Nie działa źle, ale też nie bardzo dobrze, więc używam masełka Nivei bardziej jako dodatek, a Alterry lub Isany intensywnie nawilżającej (obecnię Alterrę) używam na co dzień.

A zwykłe pomadki Nivea jak kiedyś chyba pisałam używałam, ale to na samym początku jak nie znałam Isany, Alterry i innych. Dla mnie są niezadowalające, działają średnio/nieźle co najwyżej i za krótko. Jedynie polubiłam Niveę Hydroi bardziej. No a Alterra i ta Isana intensywnie nawilżająca mają bogatszy skład, konsystecja bardziej tłusta na ustach, ale to dobrze, bo lepiej chronią moje usta, lepiej u mnie działają.

62

Dla mnie najlepsze jest czyste masło shea. Kupowalam sloiczek ze 5zl z allegro.

63

Ja lubię masełko z Nivea w takiej małej metalowej puszeczce i obowiązkowo Carmex. Nie lubię pomadek Bebe czy Nieva Perl Shine- jak dla mnie nie nawilżają dobrze.

64

Normalnie skaczę sobie - raz NIVEA, raz BEBE, raz NEUTROGENA. Ale jak jest hardcore i mega popękane usta to tylko Carmex. Kocham Carmexowy słoiczek - serio polecam. Wystarczy gruba porcja na noc i rano wszystko wraca do ładu..

65

Jeśli chodzi o popękane usta to mi najbardziej odpowiada pomadka Eos. Inne natłuszczają bardzo usta i za chwile się scieraja;/
Eos mimo swojej dużej ceny naprawde jest skuteczny a przy okazji ma fajne opakowanie i w smaku jest cudowny smile