Zdrowaś Maryjo, łaski pełna, Pan z Tobą. Błogosławionaś Ty między niewiastami i błogosławiony owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Maryjo, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi, teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen
Chwała Ojcu i Synowi, i Duchowi Świętemu, jak była na początku, teraz i zawsze, i na wieki wieków. Amen.
Dziecinnie proste,szybkie i latwe. Kto by się spodziewał.
Trójca Święta jest w najwyższej hierarchii Nieba- nie ma nikogo wyżej nad Trójcę Świętą. Najświętsza Maryja Panna jest Pierwsza po Trójcy Świętej w hierachii Nieba.
Połączenie modlitwy Trójcy Świętej z modlitwą do Matki Bożej jest najlepszym połączeniem modlitwnym, ponieważ oddaję chwale Bogu w Trójcy Świętej oraz czesc i szacunek dla Najswietszego Bożego Stworzenia-Matki Bożej.
Ja zaczynam te praktyke od jutra. Sobie wpisze wśród innych moich postanowień jak iść do Nieba. I będę tu też pisać swoje doświadczenia po tej modlitwie. Modlić się można ile chce się razy dziennie. To zajmuje 1 minutę czasu,a tyle ma w sobie Bożych blogoslawienstw. Będę tu pisac czego będę doświadczać po tych pięknych, prostych modlitwach razem ze sobą połączonych
"Najswietsza Maryja Panna choć nie jest równa Trójcy Swietej to najściślej z Nią współpracuje, tak więc połączenie modlitwy do Trójcy Świętej z modlitwą do Matki Bożej jest doskonałym uczczeniem tej wspolpracy" .
"W prostocie tej modlitwy, tak myślę, że Bóg zawarł najwieksze dary i człowiek je znajduje dopiero wtedy,gdy jego życie modlitewne jest rozwinięte poprzez inne modlitwy, dlatego bezbozni musza sie na poczatku duzo modlic, zeby poznali dary Boze w tej prostej modlitwie" cudownie ja już doszłam do tego etapu
To by było na tyle.
A tutaj będę wam pisać korzyści i błogosławieństwa z odmawiania tej modlitwy Zdrowaś Maryjo i Chwała Ojcu połączonych razem.
Oto one: