Yasminelle - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 118 z 118 ]

66

Odp: Yasminelle

Miałam problemy z cerą i ginekolog bez żadnych badań krwi itp. chciał mi je kiedyś od ręki przepisać, że są tak dobre. 
Było to hmmm... ok. 2 lata temu.... i w tym czasie szukałam w wyszukiwarce coś na temat tych tabletek antykoncepcyjnych.
Zanotowano w tedy właśnie po tych tabletkach jakies zgody, czy przypadek nastolatki, która skończyła na wózku inwalidzkim.

Ja ich nigdy nie zaczęłam stosować.
Poza tym mam problemy z krążeniem.
Byłam bardzo rozczarowana i rozgorzyczona podejściem lekarza, który w ciemno wciskał mi tabletki, nie wiedząc nic na temat mojego zdrowia.

Zobacz podobne tematy :

67

pingwinek napisał/a:

u mnie początkowo super, żadnych skutków ubocznych.. ale po kilku miesiącach zeczęły mnie strasznie bolec nogi,wiec pobiegłam do lekarza i uświadomił mnie, że właśnie Yasminelle na układ kwionośny są cieżkie.. i wszyskie inne zaczynające sie na "Y" , ale nie pamietam co to za hormon nie dobry jest...

Nie wiedziałam, że Yasminelle wpływa niekorzystnie na układ krwionośny. Biore te tabletki od prawie 2 lat i ogolnie czuję się bardzo dobrze, nie przytyłam, cera bez zmian, żadnych plamień a libido calkiem ok. Jedyne co zauważyłam ( co prawda juz okolo dwa lata temu) pojawiły się tzw. pajączki na lewym udzie od zewnętrznej strony ( dosyć gęsto ), ale nie sądziłam, że to tabletki mogą być przyczyną. Ciężko mi powiedzieć, ponieważ zauważyłam to juz dawno a wczesniej brałam Harmonet, po którym też mi nic nie było. Czy to możliwe, że to od tabletek? Ogolnie biore tabletki od okolo 5 lat z jedną 3 miesięczną przerwą. Jeżeli tak to chyba bede musiala je zmienić.

68

Brałam Yasminelle przez kilka miesięcy przed ślubem, nie miałam żadnych złych objawów oprócz tego, że moje libido spadło do zera i miałam duży problem z osiągnięciem orgazmu. Dlatego też je odstawiłam. Wcześniej brałam kilka lat microgynon, po nim nic mi nie dolegało.
Jestem z tymi środkami antykoncepcyjnymi dobrze doświadczona więc udzielę kilku wskazówek.
Po 1 - pierwszy miesiąc brania tabletek jest jeszcze miesiącem w którym powinno się dodatkowo zabezpieczać prezerwatywą. Organizm musi się przyzwyczaić do zmiany hormonów więc istnieje jeszcze ryzyko zajścia w ciążę w czasie dni płodnych.
Po 2 - Tabletki trzeba brać o w miarę stałej porze, nie może być tak że np w poniedziałek weźmiemy o 8 rano a we wtorek o 8 wieczorem.
Po 3 - Najlepiej tabletki brać wieczorem, wtedy prześpimy wszystkie nieprzyjemne dolegliwości. Ja przy początkach brania źle się czułam (brałam rano) więc od razu pobiegłam do gina że jest coś nie tak. Kazała mi delikatnie zmienić porę na branie wieczorem i bardzo dużo mi to pomogło.
Po 4 - jeśli chodź raz zapomni się o zażyciu tabletki powinno się ją bezzwłocznie zażyć niezależnie od pory (kolejną zażywamy już standardowo tak jak zawsze, czyli jeśli nie weźmiemy wieczorem a przypomnimy sobie rano to od razu zażywamy, a kolejną standardowo bierzemy wieczór czyli w tym przykładzie po 12 godzinach) i dodatkowo się wtedy zabezpieczamy prezerwatywą. A i jeśli przypomnimy sobie kolejnego dnia wieczorem że wczoraj nie wzięłyśmy to bierzemy wtedy 2 - wczorajszą i dzisiejszą i też się dodatkowo zabezpieczamy.

Jak mi się jeszcze coś istotnego przypomni to dopiszę wink

69

BlackPearl napisał/a:

Po 1 - pierwszy miesiąc brania tabletek jest jeszcze miesiącem w którym powinno się dodatkowo zabezpieczać prezerwatywą. Organizm musi się przyzwyczaić do zmiany hormonów więc istnieje jeszcze ryzyko zajścia w ciążę w czasie dni płodnych.

Właśnie to mnie intryguje - na ulotce Yasminelle jest napisane, że jeżeli się wcześniej nie stosowało tabletek to wraz z rozpoczęciem ich stosowania od pierwszego dnia cyklu występuje pełna ochrona antykoncepcyjna...No wiadomo, że niby nie ma tej 100 % pewności, ale dlaczego wszyscy dookoła radzą jeszcze stosować przez ten pierwszy miesiąc prezerwatywy? Czy to nie jest jakiś mit? Czy może ginekolodzy też się mylą?

70

BlackPearl, nie wiem, skąd wzięłaś radę nr 1, ale jest nieprawdziwa. Już przy pierwszym opakowaniu hormonów nie dochodzi do owulacji, więc prezerwatywa jest niepotrzebna.

Aż z ciekawości zapytałam swojego ginekologa - jednego z lepszych w mieście i oczywiście się pośmiał, bo z medycznego punktu widzenia takie postępowanie nie ma uzasadnienia. Pierwszą tabletkę przyjmuje się przed wystąpieniem owulacji, więc się ją uprzedza, a dni płodnych nie ma.

71

Otóż to...przecież to wszystko bardzo logiczne jest, więc nie wiem skąd się biorą takie pomysły smile Ale dziękuję za upewnienie mnie w moich przekonaniach.

72

ja przytylam 8 kilo i ciężko mi zgubić, a jak zgubię to znow wracam do wagi sprzed odchudzania 62kg/168...
no tak troszkę okragło się czuję;?
co na plus piersi mi urosly, ale potem wrocily do pierwotnego rozmiaru

73

Wszystko zależy od organizmu kobiety tak na prawdę... I z tego co wiem to w porównaniu za przykład do cilest yasminelle jest o wiele droższy.

74

witam Was:)mam maly problem.zabezpieczam sie tabletkami yasminelle od 7 miesiecy.ostatnio je odstawilam na dwa miesiace.teraz spowrotem je zaczelam brac,problem w tym ze zapomnialam dwoch tabletek a dzis dostalam krwawienia:(czy to normalne??i czy moge wziasc zalegle tabletki czy juz mam je odstawic?prosze o pomoc:)
dodam tez ze w ostatnim dniu miesiaczki wspolzylam z partnerem bez zabepieczenia a on skonczyl we mnie,

75 Ostatnio edytowany przez nitka 24 (2010-07-15 20:44:19)

hej, niunka19,

a nie wyczytalas nic w ulotce? 
tutaj masz, ale radza skonsultowac sie z lekarzem...

pamietam, ze moja kolezanka kiedys przyszla na uczelnie "zamroczona" tongue bo zapomniala tabletek i wziela zalegle tez 2 czy 3. ale lykala dalej, nie przerywala opakowania. ale nie wiem, jakie ona stosowala tabletki.

wiec moze nie odstawiaj ich, zazyj je jak najszybciej, a kolejna juz o stalej porze. krwawiienie to zapewne efekt odstawienia. ale lepiej zabezpieczaj sie porzadnie przez cale to opakowanie, bo to jednak sa 2 tabletki.

ale jesli masz taka mozliwosc, lepiej zapytaj lekarza. ja mowie tylko, co ja bym zrobila...

ps. czekam na odpowiedz w moim watku albo na mailu smile

pozdrawiam

Proszę o niepodawanie linków do obcych stron. Jest to łamanie regulaminu.

edit: przepraszam, noelle. chcialam tylko pomoc, podajac ulotke smile

76

problem z tym ze tu kupuje tabletki gdzie ulotki sa w jezyku greckim a nie jestem az taka zdolna i jezyka czytac nie umiem:)ale dziekuje za odp:)napisalam do Ciebie

77

dziekuje za maila, juz przeczytalam. i co z tymi tabletkami? bierzesz je dalej (tzn 2 zalegle plus dzisiejsza czy odstawilas?wyslalam ci linka z ulotka, ale moderatorka ja usunela niestety sad

78

niunka, a czemu odstawilas je na 2 miesiace? O ile wiem organizmowi nie wolno fundowac takich szokow, jak juz odstawiac to na CO NAJMNIEJ 3 miesiace..

79

mialam problemy zdrowotne i lekarz tu gdzie teraz przebywam stwierdzil ze nie moge brac tych antybiotykow ktore mi przep[isuje z tabletkami i kazal odrzucic na dwa miesiace:(
niteczko ulotke czytalam:)dziekuje za pomoc:)
tak wczoraj wzielam dwie zalegli i tzrecia poprawnie.ale krwawienie nie ustapilo:(

80

witam. mam pytanie w zwiazku z pominieciem tabletki
w drugim tygodniu. w czwartek wzielam tabletke okolo 23 a nastepna dopiero w sobote ( zapomnialam tej piatkowej). w soborte wzielam okolo godziny 9 rano. czy tabletki moga miec teraz slabsze dzialanie?

81

Witaj welasnowboard!
Tabletki powinny byc brane regularniejeżeli chodzi o yasminelle,to nie jest typem tabletki "co do godziny",ale reguła musi byc zachowana(co dzień jedną nallepiej o jednej porze)wtedy mówimy o antykoncepcji 100%,bo tabletki naprawdę chronią doskonale,lecz tylko wtedy,kiedy są brane regularnie.Wtwoim przypadku radziłabym uważac,bo działanie moze byc osłabione.Pozdrawiam

82

a ja dalej stosuje stary i sprawdzony Cilest. Mój ginekolog w płocku twierdzi, że jak cosik jest ok to nie należy kombinować. Kupuję leki w za grosze, płacę za mój cileścik jakies 10zł to co mi więcej potrzeba? jest skuteczny i ok.

83

izulka, no tak 100% pewnosci to nigdy sie nie ma:) bo zaden producent nie daje 100% pewnosci, bo gdyby ona zawiodla to bylyby podejrzewam problemy:) chociaz tabletki maja 99,9% skutecznosci a to jest bardzo duzo i trzeba miec naprawde cholernego pecha, zeby wpasc biorac je regularnie i zgodnie z ulotka. Ja bralam juz Cilest, Yasminelle i teraz biore Naraye (to samo co Yasminelle tylko, ze 10zł tansze) i jak na razie ejstem zadowolona. Mam tylko problemy z zoladkiem ale do tego idzie sie przyzywczaic, cos za cos.
Tabletki dobiera sie metoda prob i bledow, nie dla kazdej dziewczyny rozne tabletki beda odpowiednie. Kazda ma inny organizm i musi miec idnwydualne podejscie do tego, ale pewnie kazda z nas znajdzie dla siebie odpowiednia antykkoncepcje:)

84

Gdzieś była nagonka na ciążę po Cilleście. Moje dwie siostry brały je i nic im nie jest. Jedna łyka je już parę lat, a ogólnie bierze pigułki 9. Druga 4, ale zrezygnowała z Yasminu i jest 'czysta'.
Ja bardzo bałam się przejścia na coś lżejszego - jak Yasminelle, ale jest ok. Bo ekscesach z Yasminem przez 3 lata, Yasminelle leci już z lekka  rok. Zwłaszcza, że moje życie seksualne przez ponad 1,5 roku było martwą pustynią - do teraz. Bałam się, że lżejsza dawka hormonu trochę nastroiła mój organizm na inne tory, ale jest ok. Nic mi się nie trafiło, a biorę je co do minuty niemalże, chociaż zawsze jest strach. Przez te anonimowe wypociny o ciążach podczas brania.

Osobiście robię wszystko, żeby nic mi się takiego nie zdarzyło. Przez patologię w rodzinie nie chcę mieć dzieci, bo boję się, że przeniosę część wzorców na potomka. Wierzę, że po prostu macierzyństwo samo się odwoła do mojego umysłu i wtedy - why not. Zero soku grejpfrutowego, mleko nigdy po wzięciu tabletki. Zero antybiotyków i witaminy C. Nie mówiąc już o paracetamolu. Popalam trochę, ale od niedawna, a to nie zmniejsza skuteczności jedynie samą płodność.

Nie ma 100%, ale te 99,9% to też kwestia pecha - brzydko mówiąc - i skrupulatności. Naprawdę trzeba uważać. Nawet jedna niezauważalna wręcz sensacja żołądkowa potrafi namieszać. I zgadzam się z Miką. Każdy działa na nie inaczej. Są też takie kobiety, na które tabletki nie działają w ogóle.

85

Post przeniesiony

Lari napisał/a:

Witam, od niedawna zaczęłam stosować pigułki Yasminelle po pierwszym opakowaniu byłam zachwycona żadnych skutków ubocznych poza plamieniem i żadnych bóli przy krwawieniu w przerwie (zawsze męczyłam się bardzo dużymi bólami przy okresie). Gdy dostałam kolejną receptę pani magister w aptece zaproponowała mi tańszy Yasminelle w białym dodatkowym pudełku. Lek taki sam takie samo opakowanie gdy rozpakuje się białe pudełko tylko napisy w innym języku do tego naklejka z polskim tłumaczeniem na blistrze i polska ulotka. Tabletki kosztowały mnie 42 zł a za pierwsze opakowanie płaciłam 49.. skończyłam drugie opakowanie żadnych skutków ubocznych i nawet plamienia już nie miałam. Krwawienie z odstawienia dostałam dopiero w 5 dniu no ale wyczytałam na forach że to normalne że nic nie jest jak w zegarku. No właśnie ale tym razem w pierwszym dniu krwawienia a właściwie w nocy, znowu miałam dokuczliwy ból brzucha. Poza tym po pierwszym blistrze krwawienie było skromne ale było. Teraz mam dosyć obfity okres (też wyczytałam gdzieś że krwawienia zawsze są słabsze i mniej dokuczliwe i nie można ich nawet nazwać okresem).

Moje pytania to w tym wypadku :
Czy spotkałyście się z tym zagranicznym odpowiednikiem Yasminelle ?
Jeśli tak to czy te tabletki są skuteczne ?
I czy to normalne że mam tak mocne krwawienie i że wystąpił ten ból brzucha ?
A może kupiłam jakieś trefne tabletki ?

Dodam tylko że dodatkowo i tak zabezpieczamy się z chłopakiem prezerwatywą chcieliśmy mieć pewność że pigułki są dobrze dobrane. Teraz po rozpoczęciu 3 blistra, chciałam zaproponować chłopakowi żebyśmy zrezygnowali z prezerwatyw (durexy są drogie a tylko im ufamy). Ale czy jednak powinnam ?

Pozdrawiam

86

Nie powinnaś eksperymentować z tabletkami, to po pierwsze. 42 zł a 49 to niewielka różnica w cenie... Skoro uważasz, że tabletki to jednak duży wydatek, umów się z partnerem, że on kupuje co drugie opakowanie. W końcu on też z tego korzysta i niech się dołoży.

87

za eksperyment tego nie uważałam bo tabletki kupiłam w aptece i cale opakowanie jest to samo tylko dodatkowo ma biały kartonik. Pani magister zapewniała że jej znajome też kupują te tabletki w takim opakowaniu.

88

Witam, co do poprzednio poruszanego tematu upewniłam się już ze tabletki "zagraniczne" są dokładnie takie same jak te polskie.

Dziś chciałabym jednak poruszyć jeszcze inną kwestię.
Jestem własnie w trakcie 4 opakowania Yasminelle i od około 3 tygodni stwierdziłam straszne wypadanie włosów. W ulotce oczywiście pisze że jest to nieczęste ale się zdarza. Mam też coraz częstsze bóle głowy. Zaczęłam nawet brac reklamowaną tak ostatnio Asequrellę, choć poza wymienionymi wyżej skutkami po pigułkach czuję się dobrze. Niedługo wybieram się do mojej pani doktor i zastanawiam się czy spróbować zmianę tabletek. Wiem że wypadanie włosów może mieć wiele przyczyn, zaczęłam zażywać też porcje witamin, stosować odżywki do włosów itp. Włosy mam wszędzie w mieszkaniu, a że są długie to koszmar przy sprzątaniu (pomijając dyskomfort z ich utraty za każdym razem na szczotce). Wiem też że włosy mogą wypadać mi na przykład przez zmianę wody związana z przeprowadzka w zupełnie inny rejon polski. Jestem świadoma że przyczyn może być wiele. Co do bólu głowy podobnie. Ale może jednak warto spróbować zmianę pigułek ?   co sądzicie ?

89

Hmmm ciężko powiedzieć... Może głowa i włosy to skutki stresu związanego z przeprowadzką? Ja biorę Yasminelle i dla mnie są idealne. Uważam, że są jednymi z lepszych, bo mają nie dużą dawkę hormonu i są już tymi "nowej generacji". Mi je dobrała lekarka po wcześniejszych badaniach także wiem, że dla mnie dobre smile Poczekaj jeszcze trochę może się uspokoisz i wszystko wróci do normy smile

90

Ja po Yasminelle czułam sie fatalnie i miałam większośc objawó które opisujecie. Przestałam je brac, lekarz przypisał mi Mercilon i jest wszytko oki.

91

Co by nie mówić to są hormony i naprawdę trzeba z nimi uważać. Źle dobrane mogą bardzo zaszkodzić. Najlepiej porozmawiać z lekarzem i nie dać sobie kitu wcisnąć z cyklu "nooo to jak te nie... to może te pani spróbuje?" tylko żądać odpowiednich badań i dopasowania, a nie uda się nie uda się.

92

Ja biorę Lesine, mogę wam polecić, też się źle czułam po Yasminelle i od 3 miesięcy biorę Lesine. To tabletki z małą dawką hormonów, niezbyt drogie. Nie przytyłam po nich i troche nawet poprawiła mi się cera. Warto spróbować

93

Dodam jeszcze, że moja siostra też zaczęła brać Lesine od miesiąca i sobie chwali. Po niej widzę zdecydowaną poprawę cery.

94

tola_ola napisał/a:

Dodam jeszcze, że moja siostra też zaczęła brać Lesine od miesiąca i sobie chwali. Po niej widzę zdecydowaną poprawę cery.

szukałam czegoś na tym forum, a trafiłam na Lesine, a ponieważ jestem zadowolona z tych pigułek, bo je biorę już dość długo, postanowiłam napisać; czuję się świetnie, nie przytyłam od marca ani kg :-) Szczerze polecam spróbować

95

Dziewczyny, jest taka sprawa - bralam tabletki przez 3 lata (novynette), ale postanowilam je zmienic na jakies nowsze, lepszej generacji i lekarz przepisal mi yasminelle - sprawa dotyczy okresu, poniewaz ginekolog zalecil mi, aby wziac 1 tabletke z 1 dniem okresu, i tak wlasnie zrobilam, tyle ze ten okres jest znacznie MNIEJ OBFITY niz bywal. Nie moge znalezc odpowiedzi na to pytanie, ale obilo mi sie o uszy, ze za pierwszym razem tak jest, a okres w przerwie jest juz normalny. A nie pamietam jak to juz bylo gdy zaczynalam brac 1 raz tabletki neutral

96

jlb91,krwawienie nie musi za kazdym razem byc taki sam, raz moze byc bardziej obfite, raz mniej. Jeszcze dodatkowo zmienilas tabletki, a to tez moglo sie przyczyic do tego, najwazniesze, ze dostalas w ogole krwawienie.

97

hej Dziewczyny... jestem tutaj nowa, a widzę, że temat tabletek yasminelle jest poruszony..mam do was pytanie, bo nurtuje mnie od kilku dni... Przez dwa miesiące brałam tabletki bez 7dniowej przerwy ( dwa opakowania) teraz mam dostać okres z odstawienia...Mam wszystkie objawy, ale okresu brak?! nigdy mi się to nie zdarzyło, bo na prawdę sobie cenie te tabletki. Robiłam test- wynik negatywny.a za dwa dni muszę zacząć nowe opakowanie. Powiedźcie mi jest jakaś możliwość aby nie mieć miesiączki z odstawienia ? Jeśli chodzi o systematyczność, to mega się pilnowałam przez te dwa miesiące, więc nie ma możliwości o zapomnięciu tabletki itp;/... no chyba nie jestem w ciąży;/.przecież to się zdarza 2 do 10000...

98

karolcia, ale czemu panikujesz? przerwa trwa 7 DNI a u Ciebie jest 5 dzien wiec krwawienie moze przyjsc. Ja zazwyczaj dostawalam w 4 dniu, a ostatnio mialam niespodzianke i dostalam w 6 dniu. Nawet jednorazowy brak krwawienia nie oznacza ciązy. Brałas dwa opakowania pod rzad, wiec organizm mógl troche się zbuntowac. Jesli bralas wszystkie tabletki zgodnie z ulotką, to w ciazy nie bedziesz

99

ehh no to mnie pocieszyłaś:) mam nadzieję, że Twoje przypuszczenia się sprawdzą, bo nie na widzę takiej bezradności ... Oby to tylko była kwestia zbuntowania, bo te tabletki mnie nie zawodziły a tu popatrz.... jeszcze raz dzięki

100

Emilia napisał/a:

Brałam już chyba wsystko: Diane-35, Novynette, Cilest, Tri-Regol, Microgynon, znowu Diane-35. Po wszystkich czułam się fatalnie. Skutki uboczne wszelkie możliwe. Koszmar. Teraz od kilku miesięcy biorę Yasminelle. Jedyny minus to to, że trochę mi się włosy przetłuszczają i czasem wyskoczy jakiś pryszcz. Na początku częściej latałam do toalety, ale przeszło.

Słyszałam o Yasminelle, że jest dobrze tolerowany, ale podobno to samo tylko tańszy jest Midiana, a i pomaga na cerę.

101

Witam:) mam pytanie do dziewczyn biorących Yasminelle..po jakim czasie brania mogą wystąpić jakieś skutki uboczne (zakładając, że na początku jakieś wystąpią)?

102

właściwie to zaczęłam brać yasminelle dopiero 2 tabletki i mam pierwszy, dziwny objaw..mianowicie lekkie mrowienie i drętwienie kończyn. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, bo miałam robiony układ krzepnięcia do tabletek i wyszło wszystko w normie, żadnej nigdy zakrzepicy..i nie bardzo wiem co robić, bo nie wiem czy to minie czy się pogorszy;/ oczywiście na początku tygodnia wybiorę się do ginekologa ale do tego czasu jeszcze wezmę tabletki. Czy ktoś może to miał? Jakieś sugestie?

103

Poczeekaj troche, daj organizmowi się przyzwyczaić. Jeśli objawy będą naprawdę niepokojące - pędź do lekarza. Ja po Midianie (możemy je porównać, gdyż mają identyczne składy) tylko przez moment miałam nieprzyjemne wejście (lekkie bóle głowy, piersi, delikatne osłabienie), jednak po kilku dniach wszystko się uspokoiło i teraz jestem z niej zadowolona jak nigdy smile

104

czy to normalne że po tych yasminelle okres mi się ciągnie już 10 dzień? trochę mnie to niepokoi..

105

Absolutnie normalne, bo to pewnie nie okres - tylko prawdopodobnie ciągnące się po okresie plamienie. Ja za każdym razem, kiedy zaczynałam brać tabletki (a było ich bodajże 3) miałam plamienia przez cały pierwszy miesiąc, mijało dopiero wraz z rozpoczęciem drugiego opakowania. Zresztą o takich skutkach ubocznych jest napisane w ulotce każdych tabletek wink

106

Dokładnie smile Mi się to akurat nie przytrafiło, ale pamiętam jak koleżanka jęczała mi że ma "okres słonia" big_smile przez właśnie pierwszy miesiąc

107

ja brałam kilka różnych tabletek ale właśnie yasminelle wspominam jak najlepiej
zero skutków ubocznych jak przy innych, zazwyczaj opuchnięcia i drętwienia
tylko że po dłuższym czasie straciłam zupełnie ochotę na sex
tylko spanie było mi w głowie

przyrzuciłam się na gumki i na sex zawsze mam ochotę

108

Jak ja brałam Yasm.to schudłam... potem lekarz zmienił mi na asubtella,po której nieznacznie przytyłam,albo raczej wróciła mi moja dawna waga.

109

ja biore yasminelle juz 3.5 roku i czuje sie bardzo dobrze wczesniej bralam harmonet ale fatalnie sie czulam i tylem a yasminelle w ogole nie czuje ze je biore jesli o mnie chodzi to zdecydowanie polecam

110

ale nie macie tak że po dłuższym braniu tabletek mija wam ochota na sex?
bo może to ja jestem takim dziwadłem tylko he he

111

Dorim, z pewnością nie tylko Ty. I mnie to dopadło po trzech opakowaniach. Dokończę teraz czwarte i przestaję brać całkowicie, mianowicie dlatego, że dostrzegłam niepokojące objawy. Co prawda nie biorę Yasminelle lecz YAZ, mam nadzieję więc, że nie będziecie miały mi za złe, iż wypowiadam się w tym temacie. smile

112

ja myślałam ze zrobię sobie przerwę tylko na 3-4 miesiące i wrócę do tabletek bo to wygoda
ale jak sobie przypomnę jak myślałam o sexie to mi się tylko spać chciało.....
także już rok nie biorę i jestem zadowolona
dawno nie miałam takiej ochoty he he ale to tez może kwestia mego wieku bo mam 34 lata
a tabletki brałam z krótkimi przerwami ok 8 lat

113

No dokładnie, tylko SEN SEN i jeszcze raz SEN. Przechodzę właśnie przez to samo. No i stąd moja decyzja.

114

troche mija bo tabletki ponoc obniżają libido kupiłam sobie asekurellę zobaczymy czy to coś da, ale tak szczerze mówiąc to nie czuje jakiejś wielkiej różnicy że mi się mniej chce niż kiedyś, może minimalnie ale nie jakoś tak, żeby mój facet na tym ucierpiał wink)

115

hej dziewczyny pisze żeby z wami podzielić się pewnymi uwagami od 2 lat brałam qlaire tak jak pisałm w poprzednich listach lecz od pół roku miałam co 3 opakowanie krwawienie przez całość brania tabletek stało sie to uciążliwe  wiec dziś podjęłam ze tak powiem męska decyzje i poszłam do ginekologa przepisał mi nowe nie wypróbowane przeze mnie yasminelle sceptycznie do tego pod chodze bo przy  zwyczaiłam sie do brania 28 tabletek te sa po 21 .i 7 dni przerwy brałąm juz takie po 21 tabletek i nic nie pomagały min yasmin i cilest wiem ze to jest sprawa indywidualna lecz chciałabym wiedziec jak wy sie czułyscie po tych tabletkach ??

116

dorim napisał/a:

ale nie macie tak że po dłuższym braniu tabletek mija wam ochota na sex?
bo może to ja jestem takim dziwadłem tylko he he

Co ty, wiele kobiet ma ten problem. Ja np.na samym poczatku brania tabletek miala ochote prawie caly czas...a teraz po prawie trzech miesiacach ( i tak biore je wsumie krotko) ochota jest mniejsza, nie jest ona rowna zeru ale porownujac poczatek do teraz to tak mniej wiecej wtedy 100 a teraz 30 % jesli mozna to tak wyrazic wogole ;-)

117

Witam. Mam poważny problem. Brałam jasminelle ok 4 lat. Potem miałam ok 3 miesięczną przerwę, po czym ponownie zaczęłam je brać. W tej chwili przyjmuje je ok pół roku. Niestety pominęłam 2 tabletki (pod rząd) w pierwszym tygodniu (5 i 6 tabletkę). Jak się zorientowałam wzięłam te dwie zapomniane i jedną którą według dni miałam wziąć. Czyli 3 jednego dnia hmm. Nie wiem co robić. Dziś dziś jest 10dzień przyjmowania tabletek i zauważyłam delikatne plamienie. Współżyłam z partnerem, ale stosowaliśmy dodatkowo prezerwatywy. Miałyście taki przypadek? Co zrobić? Niepokoi mnie te plamienie oraz nie wiem jaki okres czasu mam stosować dodatkowe zabezpieczenie. POMOCY

Posty [ 66 do 118 z 118 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024