JuliaUK33 napisał/a:Chrzescijanstwo powstalo po judaizmie wiec idac Twoim tokiem myslenia Chrzescijanstwo jest falszywe, bo powstalo po innej religii. Judaizm powstal dopiero od Mojszesza,gdy zapisana byla Tora, a wiec przed Mojszeszem Jakub,Izaak,Ismail, Abraham, Noe,Enoch, Abel oraz Adam nie wyznawali judaizmu.
Co? 
Ale ja nie napisałem, że jakaś religia jest fałszywa, bo powstała w jakiejś tam innej kolejności.
Islam dla mnie nie jest fałszywy, bo powstał jako trzeci.
Mi chodziło o to, że Islam powstał po to, aby odebrać Bóstwo Jezusowi i dlatego uważam, że Islam jest religią fałszywą.
JuliaUK33 napisał/a:Co wyznawali? Wiare w Jednego Jedynego Boga. O tym samym uczy Islam-wiary w Jednego Jedynego Boga. Wiec idac Twoim tokiem myslenia tak Islam jest prawdziwy,bo wierzy w to co wierzono na poczatku.
Chrześcijanie tak samo, zobacz:
,,Wierzę w jednego Boga, Ojca wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych.[...]"
JuliaUK33 napisał/a:Wy tez bluznicie bo uwazacie, ze szatan sam jest przeciwko sam sobie w Islamie
To jest właśnie logika Julki.
Coś Ci się pomieszało, ja nie pisałem, że w Islamie Szatan jest sam przeciwko samemu sobie.
Ja pisałem, że Szatan za pomocą Islamu odebrał bóstwo Jezusowi, więc gdzie tutaj niby Szatan występuje przeciwko sobie? Przecież właśnie Szatan takim podejściem dodaje punkty swojemu imperium, bo za pomocą tej sztuczki ludzie nie wierzą w Boskość Jezusa, dlatego też nie zostaną zbawieni, czyli pójdą do Piekła, więc Szatan wygrywa, a skoro Szatan wygrywa tym trikiem, to jak występuje sam przeciwko sobie?
JuliaUK33 napisał/a:W Islamie w kazdej modlitwie modlimy sie do Boga o ochrone przed szatanem. Koran mowi o szatanie "ze jest najwiekszym wrogiem ludzkosci" . Jezus w Biblii sam powiedzial "krolestwo nie moze powstac przeciwko sobie same. Jezeli wiec szatan wygania szatana to jego krolestwo sie nie ostoi ". Nie uwazasz wiec,ze gdyby Islam byl religia szatana to nakazal by Muzulmanom szukac schronienia u szatana przed Bogiem a nie na odwrot. Twoim tokiem myslenia szatan powiedzial Muzulmanom "macie mnie nienawidziec, uwazac za swojego wroga, brzydzic sie zlych uczynkow i modlic tylko i wylacznie do Boga" blahaha dobre sobie
I właśnie o to mi chodziło 
Cała sztuczka Szatana polegała na tym, aby odebrać Jezusowi Bóstwo, jednocześnie tworząc religię opartą na ,,wierze w Boga." (Która nie może działać, no bo w niej Jezus nie jest Bóstwem)
(Czyli Panie, co prawda samochód bity 20 razy ale dalej możesz nim jeździć)
Tylko zobacz, Jezus jest jedyną ,,bramą" do Boga, więc odbierając Bóstwo Jezusowi, tak naprawdę nie możesz dojść do Boga 
Więc Szatan tworząc nową religię zrobił to bardzo sprytnie, spójrz - powiedział, że jedzenie znajdziesz w sklepie, ale wcześniej zaryglował drzwi do tego sklepu tak, że nie możesz do tego sklepu wejść, więc mimo iż tam jest jedzenie, to sobie nie pojesz, rozumiesz juz? 
Czyli Szatan mówi Ci, że w sklepie jest jedzenie, masz wierzyć, że jest tam żywność, bo ona naprawdę tam jest, zobacz przez szyby sklepowe, ludzie patrzą i widzą to jedzenie, wierzą w nie ale nie mogą wejść przez bramę (Bramą jest tylko Jezus no ale on nie ma Boskiej mocy, więc nie wejdziesz do sklepu) 
Wiem, że porównanie bardzo debilne ale napisałem je tylko dlatego, aby w prymitywny sposób wyjaśnić, na jakiej zasadzie to działa.
JuliaUK33 napisał/a:W Islamie mamy duzy szacunek do Jezusa(pokoj niech bedzie z nim) wierzymy, ze byl poslancem Boga,wierzymy,ze Bog go uratowal od haniebnej smierci na krzyzu. Jak pisze w Starym Testamencie "przeklety ten kto wisi na drzewie". Bog wzial Jezusa do siebie do Nieba, tam Jezus jest wyrozniony,ale nie jest rownym Bogu. To Chrzescijanie zhanbili Jesusa wieszajac go na krzyzu, ktory dla Zydow byl oznaka hanby, wiec mnie szacunku do Jezusa uczyc nie musisz. Po za tym bluznicie Bogu ,bo uwazacie,ze Sprawiedliwy Bog obarczyl grzechem caly swiat ,ktory popelnili pierwsi ludze
Najbardziej szatan nienawidzi Boga za to,ze on wygonil go z Raju on powiedzial Bogu "ze uczyni wszystko,by ludzie przestali oddawac Bogu czesc " I jak widac dopial swego niestety. Na szczescie Bog Jedyny prowadzi wielu droga prosta
No no no no tak tak tak. Islam: wierzymy, że istniał Jezus, wierzymy, że był fajny, wierzymy, że był posłańcem Boga, wierzymy, że Bóg go wziął do siebie, wierzymy, że miał fajne nauki, ogólnie był zajebisty ALE NIE WIERZYMY, ŻE BYŁ SYNEM BOGA I NIE WIERZYMY ŻE ZMARŁ ZA NASZE GRZECHY - I TUTAJ ISLAM TO WILK W OWCZEJ SKÓRZE.
W tym momencie kończę dyskusję - wszystko już wyjaśniłem.
Jest lato, niedziela, fajna pogoda, a ja zamiast jeździć na rowerze, to wykłócam się z jakąś Julką na forum, szkoda dnia, pozdrawiam.