Islamofobia w Anglii - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Islamofobia w Anglii

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 468 ]

326

Odp: Islamofobia w Anglii

To ja jeszcze wrzucę ciekawostkę w temacie rzekomej równości pomiędzy kobietą a mężczyzną:

Rozwód w islamie
Mimo że prawo europejskie, choćby patrząc na Hiszpanię, pozwoliło znacznie uprościć procedurę rozwodową, daleko mu do muzułmańskiego. Jeszcze do niedawna w państwach islamskich mężczyzna mógł rozwieść się jednostronnie przez trzykrotne wypowiedzenie jednego słowa, czyli przez tak zwany potrójny talak (talaq). Nie musiał przy tym informować o swej decyzji żony, przez co niejedna kobieta żyła długo w nieświadomości. Później prawo nakazywało przekazywać żonie wiadomość – wystarczyło poinformować ją przez SMS, mail, WhatsApp lub Skype. Obecnie natychmiastowy rozwód jest zakazany w 20 krajach muzułmańskich, w tym w ultrakonserwatywnej Arabii Saudyjskiej, co nie znaczy, że mężczyźnie nie wolno tam więcej, niż kobiecie.
(onet.pl)

Zobacz podobne tematy :

327

Priscilla napisał/a:

To ja jeszcze wrzucę ciekawostkę w temacie rzekomej równości pomiędzy kobietą a mężczyzną:

Rozwód w islamie
Mimo że prawo europejskie, choćby patrząc na Hiszpanię, pozwoliło znacznie uprościć procedurę rozwodową, daleko mu do muzułmańskiego. Jeszcze do niedawna w państwach islamskich mężczyzna mógł rozwieść się jednostronnie przez trzykrotne wypowiedzenie jednego słowa, czyli przez tak zwany potrójny talak (talaq). Nie musiał przy tym informować o swej decyzji żony, przez co niejedna kobieta żyła długo w nieświadomości. Później prawo nakazywało przekazywać żonie wiadomość – wystarczyło poinformować ją przez SMS, mail, WhatsApp lub Skype. Obecnie natychmiastowy rozwód jest zakazany w 20 krajach muzułmańskich, w tym w ultrakonserwatywnej Arabii Saudyjskiej, co nie znaczy, że mężczyźnie nie wolno tam więcej, niż kobiecie.
(onet.pl)

No i super, trzy smsy o tej samej treści rozwiązują ślub muzułmański.

328

Tamiraa napisał/a:

Trzeba przy tym podkreślić, że takie uprawnienie ma wyłącznie mężczyzna, a Julek prawem jest wiernie trwać przy panu mężu i władcy.

329

Faceci się ustawili w tym islamie, nie ma co tongue
Ale, żeby Polka mieszkająca w Europie dała się namówić...skoro inny się nie trafiał...na bezrybiu i rak ryba.

330

wieka napisał/a:

Ale, żeby Polka mieszkająca w Europie dała się namówić...skoro inny się nie trafiał...na bezrybiu i rak ryba.

I jeszcze cieszyć się, że dobry i że razem z pierwszą (!) żoną i jej potomstwem będą sobie żyć w przyjaźni jak jedna, wielka rodzina.
Ja rozumiem desperację, ale żeby aż tak? wink

331

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

I jeszcze cieszyć się, że dobry i że razem z pierwszą (!) żoną i jej potomstwem będą sobie żyć w przyjaźni jak jedna, wielka rodzina.

Julki boją się pracy jak diabeł święconej wody, lepiej żeby ktoś inny zarabiał na życie.

332

Priscilla napisał/a:

czy Julka dokonała apostazji z KK. Bo to też jest ciekawa sytuacja wejść do islamu, a równocześnie być członkiem KK.

Haha dobre, sam jestem teraz tego ciekawy big_smile

Tamiraa napisał/a:

Widzieliście kiedykolwiek muzułmankę na rowerze? W jednej z fatw zabroniono dziewczynkom powyżej 13 roku życia jazdy na rowerze (natemat).

wieka napisał/a:

Dlatego już wspominałem wcześniej.
Jakby Arabka chciała wyjść za Europejczyka i przejść na Chrześcijaństwo, to jej bracia i ojciec tak by ją oblali kwasem, że już nigdy nikogo by sobie nie znalazła.

Ale białe Europejki robią sobie usta, zakładają miniówy, biorą pieska i cyk, mamy ,,rodzinkę".

Pakistańczycy robią po 5 dzieci.

Oni przejmą Europę bez wypowiadania jakiejkolwiek wojny, to jest... Straszne.

A Julka im w tym pomaga (biała Polka)

333

Tamiraa napisał/a:
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Julki boją się pracy jak diabeł święconej wody, lepiej żeby ktoś inny zarabiał na życie.

O to głównie jej chodziło, przekalkulowała, że się opłaci islam tongue
Sprzedała się, jednym słowem ze stratą, a myśli, że z zyskiem.

334

wieka napisał/a:

Nie to, żebym była złośliwa, ale Julcia wiele razy udowadniała, że myślenie nie jest niestety jej mocną stroną roll

335

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Nie to, żebym była złośliwa, ale Julcia wiele razy udowadniała, że myślenie nie jest niestety jej mocną stroną roll

Bo wierze w Jednego Jedynego Boga, wszystkich prorokow,ze byli tylko poslancami Boga, a nie w trojce - no ale dobrze moge nie myslec wedlug Ciebie big_smile

336

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Priscilla napisał/a:

O to głównie jej chodziło, przekalkulowała, że się opłaci islam tongue

Z jaka strata? Wybralam Islam, bo jest to droga Boga Jedynego.  Islam oznacza poddanie sie woli Boga po arabsku. Wybierajac Islam stalam sie sluga Boga podobnie jak kazdy Muzulmanin i Muzulmanka oraz kazdy prorok(pokoj niech bedzie z nimi wszystkimi) nie czuje sie przez to zniewolona, ani tym bardziej przegrana. Tak naprawde kazdy jest czyms zniewolony np koncumpjonizmem, praca,  uzywkami itp.

337

Rumunski_Zolnierz napisał/a:
Priscilla napisał/a:

czy Julka dokonała apostazji z KK. Bo to też jest ciekawa sytuacja wejść do islamu, a równocześnie być członkiem KK.

Haha dobre, sam jestem teraz tego ciekawy big_smile

Tamiraa napisał/a:

Widzieliście kiedykolwiek muzułmankę na rowerze? W jednej z fatw zabroniono dziewczynkom powyżej 13 roku życia jazdy na rowerze (natemat).

wieka napisał/a:

Dlatego już wspominałem wcześniej.
Jakby Arabka chciała wyjść za Europejczyka i przejść na Chrześcijaństwo, to jej bracia i ojciec tak by ją oblali kwasem, że już nigdy nikogo by sobie nie znalazła.

Ale białe Europejki robią sobie usta, zakładają miniówy, biorą pieska i cyk, mamy ,,rodzinkę".

Pakistańczycy robią po 5 dzieci.

Oni przejmą Europę bez wypowiadania jakiejkolwiek wojny, to jest... Straszne.

A Julka im w tym pomaga (biała Polka)

Oceniaj sobie mnie jak chcesz zupelnie mnie to nie interesuje

338

Tamiraa napisał/a:
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Twoja opinia malo mnie interesuje... a tak poza tym to w Islamie kobieta ma pelne prawo nie pracowac, a jezeli idzie do pracy to nie dlatego,ze musi tylko dlatego,ze chce i cala wyplata kobiety nalezy do niej ona nie ma obowiazku do rachunkow wylozyc nawet jednego pensa nawet jezeli zarabia wiecej od meza. A wy piszecie "ze Islam zniewala kobiety" blahaha ciekawe czym

339 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-18 11:21:04)

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Zupelnie mnie to nie nie interesuje, ale ciesze sie,ze podzielias sie ta bezuzyteczna opinia o mnie,bo ja nie jestem w zadnej desperacji tylko przestrzegam zasad Islamu. I tak bedziemy wszyscy zyc jak rodzina w zgodzie jak nakazuje Islam.  Wczoraj bylam u Salmy z partnerem ugoscila nas  bardzo dobrze, mam z nia super kontakt,lubimy sie

340

wieka napisał/a:

Tak sie dobrze ustawili, ze maja obowiazek utrzymania calej rodziny, w dodatku czesc wyplaty musza oddawac zonie(zonom) i to uwaga nie na takiej zasadzie co w Polsce "masz kase zrob zakupy i rachunki zaplac" NIE. Pieniadze dane zonie sa dla niej na jej potrzeby i przyjemnosci. Maz placi rachunki i robi zakupy z osobnej czesci pieniedzy, a reszte kasy ma dla siebie.. oprocz tego kobieta ma pelne prawo do mahr,ktory ja zabezpieczy finansowo w razie rozwodu lub innych nieszczesc np smierci meza itp, tak naprawde to bez mahr slub jest niewazny, a ZADEN Imam nie udzieli slubu bez mahr. Ale tak masz racje faceci ustawili sie w Islamie najlepiej big_smile

341

Przecież w Koranie jest napisane, że ludzie Księgi (Chrześcijanie i Żydzi), dostaną ,,nagrodę" u swojego Boga, więc po jaki chuj próbujesz nawracać nas na Islam?

342 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-08-18 12:18:20)

Julka jak Ciebie nie interesują opinie innych, to po co w ogóle piszesz o sobie, rozbierając się do rosołu!?

343

Priscilla napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Trzeba przy tym podkreślić, że takie uprawnienie ma wyłącznie mężczyzna, a Julek prawem jest wiernie trwać przy panu mężu i władcy.

: D big_smile big_smile .... serio nie znasz sie na Islamie jedynie co wiesz co to gdzie ktos Ci kiedys cos powiedzial albo to co wyczytalas w jakims artykule.  Otoz kobieta w Islamie tez ma pelne prawo do rozwodu i wbrew pozorom facet nie uzyskuje rozwodu latwo poprzez tylko slowa czy sms, bo kazda sprawe rozwodowa ustala sad islamski I jezeli rozwod byl z winy meza to on ma obowiazek dodatkowo finansowo wspierac ex zone i dzieci.... pan maz i wladca blahaha to juz jest nawet smieszne, bo jak mozna nazwac kogos wladca kto ciezko zapierdziela na utrzymanie calej rodziny, a to,ze ja tam ugotuje mezowi obiad (a przepraszam nie mezowi, bo ugotuje tez dla siebie i dzieci i przy okazji dla meza) oraz zrobie kilka rzeczy ktore on bedzie chcial to jest dla mnie drobnostka, a nie zadno uslugiwanie mu. Dla was to moze byc zniewolenie i pan i wladca big_smile

344 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-18 12:02:40)

Przecież w Koranie jest napisane, że ludzie Księgi (Chrześcijanie i Żydzi), dostaną ,,nagrodę" u swojego Boga, więc po jaki chuj próbujesz nawracać nas na Islam?

Gdybys studiowal Koran to bys wiedzial o co chodzi. Pierwsi Chrzescijanie nie wierzyli w Trojce(bo dogmat Trojcy pojawil sie dopiero na soborze nicejskim). Tak naprawde trinitarianie przesladowali przez dlugi czas Chrzescijan,ktorzy nie uznali trojcy( mozesz sobie poczytac o tym) i to wlasnie Ci Chrzescijanie, ktorzy wierzyli w Jednego Jedynego Boga oraz Zydzi,ktorzy nie pojda za falszywym Mesjaszem dostana nagrode u Boga w Raju. Koran w innych miejscach mowi "ze Ci Chrzescijanie oraz Zydzi ktorzy dodaja Bogu rownych beda w piekle"

345

"Wraz z przybyciem cesarza Konstantyna Wielkiego i przyjęciem przez niego chrześcijaństwa chrześcijanie mogli swobodnie egzystować w świecie rzymskim. Wolność ta dotyczyła jednak tylko osób wyznających wersję chrześcijaństwa zatwierdzoną przez Konstantyna i jego następców. Ten ważny fakt można dostrzec po Soborze Nicejskim. Biskupi, którzy odmówili głosowania zgodnie z ustaleniami soboru, czynili to pod groźbą wygnania przez cesarza. W rzeczywistości przywódca partii mniejszościowej został obalony i zesłany do Illyricum. Później Konstantyn zmienił zdanie; wygnać przywódcę pierwszej partii i sprowadzić z powrotem przywódcę partii mniejszościowej. Jeszcze później ponownie sprowadził przywódcę pierwotnej partii. Ceną pokoju dla chrześcijan była utrata kontroli nad tym, w co będą wierzyć i co praktykować. Ostatecznie władza w sprawach wiary spoczywała teraz w rękach cesarzy.[1] Kiedy dzisiaj ludzie czasami wychwalają Konstantyna i jego następców za położenie kresu prześladowaniom chrześcijan, zapominają, że odbyło się to kosztem innych chrześcijan, którzy nie zgodzili się z nową, obowiązującą teologią. Następcy Konstantyna w dalszym ciągu zadawali cierpienia mężczyznom i kobietom, którzy ośmielili się różnić. Około 55 lat po Nicei cesarze Gracjan, Walentynian II i Teodozjusz I wydali dekret obywatelom Konstantynopola, że wszyscy, którzy przyjmą naukę o Trójcy, będą cieszyć się ich przychylnością."

Koran mial na mysli tych Chrzescijan i tych Zydow, ktorzy wierza w Jednego Jedynego Boga,nie w trojce.  Modla sie tylko do Boga oraz pelnia dobre uczynki. Tacy dostana nagrode u Boga.

346

wieka napisał/a:

Julka jak Ciebie interesują opinie innych, to po co w ogóle piszesz o sobie, rozbierając się do rosołu!?

Julki cię nie rozumieją, bo nie wiedzą co to rozbierać się do rosołu, do nich się pisze prosto, wtedy strzelą ci Koranem między oczy dla niepoznaki  smile

347

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Julka jak Ciebie interesują opinie innych, to po co w ogóle piszesz o sobie, rozbierając się do rosołu!?

Julki cię nie rozumieją, bo nie wiedzą co to rozbierać się do rosołu, do nich się pisze prosto, wtedy strzelą ci Koranem między oczy dla niepoznaki  smile

Miało być, nie interesują.

348

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Mysl sobie co chcesz. Ja wiem,ze Islam jest Prawda. Tylko Muzulmanie wierza i oddaja czesc Bogu.  Zydzi poleza za dajjalem (falszywym Mesjaszem) a Chrzescijanie beda klepac paciorki na rozancu do figurek Maryji... Islam jest droga Boga Jedynego. Bylam w ciemnosciach poganizmu, gdy modlilam sie do Maryji na rozancu oraz kleczalam przed obrazem papieza, a Bog poprowadzil mnie do swiatla i teraz czesc i modlitwe oddaje tylko Bogu Jedynemu

349 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2024-08-18 12:50:30)

Tylko, że w religii Chrześcijańskiej Jezus nie jest ,,na równi z Bogiem", on jest obrazem Boga niewidzialnego.

W Piśmie Świętym jest trochę wzmianek o tym jak działa trójca (bez używania tego słowa). Dopiero potem opisali to zjawisko nadając mu słowa ,,Trójca", aby lud mógł to lepiej zrozumieć.

Dyskusje religijne na linii Chrześcijaństwo - Islam, to tak jak dyskusje wegetarianina z miłośnikiem McDonalda, bez sensu.

350

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Miało być, nie interesują.

Wiem.

351

Tylko, że w religii Chrześcijańskiej Jezus nie jest ,,na równi z Bogiem", on jest obrazem Boga niewidzialnego.

W Piśmie Świętym jest trochę wzmianek o tym jak działa trójca (bez używania tego słowa). Dopiero potem opisali to zjawisko nadając mu słowa ,,Trójca", aby lud mógł to lepiej zrozumieć.

Dyskusje religijne na linii Chrześcijaństwo - Islam, to tak jak dyskusje wegetarianina z miłośnikiem McDonalda, bez sensu.

No, właśnie.

352 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2024-08-18 12:56:44)

P.S.

Islam powstał po Chrześcijaństwie, aby negować tę drugą religię.
Moim zdaniem Islam to religia złego ducha, takiego ,,wilka w owczej skórze", no bo zobaczcie.

Chrześcijaństwo - Jezus jest synem Boga
Islam - Nikt nie może być synem Boga (W sensie, że Jezus nim nie jest)

Chrześcijaństwo - Jezus umarł za nasze grzechy, abyśmy mogli dostąpić do raju.
Islam - Jezus nie umarł za nasze grzechy, każdy kto tak twierdzi jest kłamcą.

Chrześcijaństwo - do Boga można dotrzeć tylko przez Jezusa
Islam - Powyższe to kłamstwo.

Chrześcijaństwo - Jezus jest ostatnim prorokiem
Islam - Jezus nie jest ostatnim prorokiem, bo ostatni był Mahomet.

Oczywiście Islam ukazuje Jezusa w Koranie jako ,,mocnego gościa", żeby nie było podejrzeń, że chcą go zdyskredytować na maksa.
Ale Islam odbiera Jezusowi najważniejsze cechy - syn Boga / śmierć za nasze grzechy / dojście do Boga tylko przez niego.
A całą ,,resztę" mu zostawia, że był prorokiem i takie tam.

Islam to religia, która powstała po to, aby odebrać bóstwo Jezusowi, żeby ludzie nie modlili się do niego, przez co realnie nie mogą dotrzeć do Boga.

Religia złego ducha.

Wilk w owczej skórze.

353

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Mysl sobie co chcesz. Ja wiem,ze Islam jest Prawda.

Gó*no prawda tongue

354

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Mysl sobie co chcesz. Ja wiem,ze Islam jest Prawda.

Gó*no prawda tongue

Co wymagać od Julek, które nie wiedzą, co to jest islam i wklejają z forum muzułmańskiego agitacyjne wstawki.

355 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-18 13:24:27)

P.S.

Moim zdaniem Islam to religia złego ducha, takiego ,,wilka w owczej skórze", no bo zobaczcie.

Oczywiście Islam ukazuje Jezusa w Koranie jako ,,mocnego gościa", żeby nie było podejrzeń, że chcą go zdyskredytować na maksa.
Ale Islam odbiera Jezusowi najważniejsze cechy - syn Boga / śmierć za nasze grzechy / dojście do Boga tylko przez niego.

Islam to religia, która powstała po to, aby odebrać bóstwo Jezusowi, żeby ludzie nie modlili się do niego, przez co realnie nie mogą dotrzeć do Boga.

Religia złego ducha.

Wilk w owczej skórze.

Chrzescijanstwo powstalo po judaizmie wiec idac Twoim tokiem myslenia Chrzescijanstwo jest falszywe, bo powstalo po innej religii. Judaizm powstal dopiero od Mojszesza,gdy zapisana byla Tora, a wiec przed Mojszeszem Jakub,Izaak,Ismail, Abraham, Noe,Enoch, Abel oraz Adam nie wyznawali judaizmu.  Co wyznawali? Wiare w Jednego Jedynego Boga. O tym samym uczy Islam-wiary w Jednego Jedynego Boga. Wiec idac Twoim tokiem myslenia tak Islam jest prawdziwy,bo wierzy w to co wierzono na poczatku. 

W Islamie w kazdej modlitwie modlimy sie do Boga o ochrone przed szatanem. Koran mowi o szatanie "ze jest najwiekszym wrogiem ludzkosci" . Jezus w Biblii sam powiedzial "krolestwo nie moze powstac przeciwko sobie same.  Jezeli wiec szatan wygania szatana to jego krolestwo sie nie ostoi ". Nie uwazasz wiec,ze gdyby Islam byl religia szatana to nakazal by Muzulmanom szukac schronienia u szatana przed Bogiem a nie na odwrot.  Twoim tokiem myslenia szatan powiedzial Muzulmanom "macie mnie nienawidziec, uwazac za swojego wroga, brzydzic sie zlych uczynkow i modlic tylko i wylacznie do Boga" blahaha dobre sobie

W Islamie mamy duzy szacunek do Jezusa(pokoj niech bedzie z nim) wierzymy, ze byl poslancem Boga,wierzymy,ze Bog go uratowal od haniebnej smierci na krzyzu. Jak pisze w Starym Testamencie "przeklety ten kto wisi na drzewie". Bog wzial Jezusa do siebie do Nieba,  tam Jezus jest wyrozniony,ale nie jest rownym Bogu. To Chrzescijanie zhanbili Jesusa wieszajac go na krzyzu, ktory dla Zydow byl oznaka hanby, wiec mnie szacunku do Jezusa uczyc nie musisz. Po za tym bluznicie Bogu ,bo uwazacie,ze Sprawiedliwy Bog obarczyl grzechem caly swiat ,ktory popelnili pierwsi ludze

Najbardziej szatan nienawidzi Boga za to,ze on wygonil go z Raju on powiedzial Bogu "ze uczyni wszystko,by ludzie przestali oddawac Bogu czesc " I jak widac dopial swego niestety. Na szczescie Bog Jedyny prowadzi wielu droga prosta

356

JuliaUK33 napisał/a:

P.S.

Religia złego ducha.

Wilk w owczej skórze.

Chrzescijanstwo powstalo po judaizmie wiec idac Twoim tokiem myslenia Chrzescijanstwo jest falszywe, bo powstalo po innej religii. Judaizm powstal dopiero od Mojszesza,gdy zapisana byla Tora, a wiec przed Mojszeszem Jakub,Izaak,Ismail, Abraham, Noe,Enoch, Abel oraz Adam nie wyznawali judaizmu.  Co wyznawali? Wiare w Jednego Jedynego Boga. O tym samym uczy Islam-wiary w Jednego Jedynego Boga. Wiec idac Twoim tokiem myslenia tak Islam jest prawdziwy,bo wierzy w to co wierzono na poczatku. 

W Islamie w kazdej modlitwie modlimy sie do Boga o ochrone przed szatanem. Koran mowi o szatanie "ze jest najwiekszym wrogiem ludzkosci" . Jezus w Biblii sam powiedzial "krolestwo nie moze powstac przeciwko sobie same.  Jezeli wiec szatan wygania szatana to jego krolestwo sie nie ostoi ". Nie uwazasz wiec,ze gdyby Islam byl religia szatana to nakazal by Muzulmanom szukac schronienia u szatana przed Bogiem a nie na odwrot.  Twoim tokiem myslenia szatan powiedzial Muzulmanom "macie mnie nienawidziec, uwazac za swojego wroga, brzydzic sie zlych uczynkow i modlic tylko i wylacznie do Boga" blahaha dobre sobie

W Islamie mamy duzy szacunek do Jezusa(pokoj niech bedzie z nim) wierzymy, ze byl poslancem Boga,wierzymy,ze Bog go uratowal od haniebnej smierci na krzyzu. Jak pisze w Starym Testamencie "przeklety ten kto wsi na drzewie". Bog wzial Jezusa do siebie do Nieba,  tam Jezus jest wyrozniony,ale nie jest rownym Bogu. To Chrzescijanie zhanbili Jesusa wieszajac go na krzyzu, ktory dla Zydow byl oznaka hanby, wiec mnie szacunku do Jezusa uczyc nie musisz. Po za tym bluznicie Bogu ,bo uwazacie,ze Sprawiedliwy Bog obarczyl grzechem caly swiat ,ktory popelnili pierwsi ludze

Najbardziej szatan nienawidzi Boga za to,ze on wygonil go z Raju on powiedzial Bogu "ze uczyni wszystko,by ludzie przestali oddawac Bogu czesc " I jak widac dopial swego niestety. Na szczescie Bog Jedyny prowadzi wielu droga prosta

Julki w to wierzą.

357

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

P.S.

Religia złego ducha.

Wilk w owczej skórze.

W Islamie mamy duzy szacunek do Jezusa(pokoj niech bedzie z nim) wierzymy, ze byl poslancem Boga,wierzymy,ze Bog go uratowal od haniebnej smierci na krzyzu. Jak pisze w Starym Testamencie "przeklety ten kto wsi na drzewie". Bog wzial Jezusa do siebie do Nieba,  tam Jezus jest wyrozniony,ale nie jest rownym Bogu. To Chrzescijanie zhanbili Jesusa wieszajac go na krzyzu, ktory dla Zydow byl oznaka hanby, wiec mnie szacunku do Jezusa uczyc nie musisz. Po za tym bluznicie Bogu ,bo uwazacie,ze Sprawiedliwy Bog obarczyl grzechem caly swiat ,ktory popelnili pierwsi ludze

Julki w to wierzą.

Tak ,a wy wierzycie ,ze to sa slowa szatana
" Bog zaswiadcza, ze nie ma innego Boga niz On sam, Aniolowie oddaja Mu chwale"
" sluchajcie Boga,a jezeli sie od niego odwrocicie to on was pokara wiecznym ogniem"
"Nie idzcie sladami szatana on jest dla was wrogiem jawnym"
"CI ktorzy uwierzyli i pelnili dobre uczynki takich czeka nagroda wielka" 

Blahahaha bluzniercy

358 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-08-18 13:37:11)

JuliaUK33 napisał/a:

Blahahaha bluzniercy

Po co piszecie do "bluźnierców", Julki?

359 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-18 13:58:15)

Biblia " A Jezus wygonil zlego ducha z czlowieka.  Widac to uczeni rzekli "moca belzebuba wygania zle duchy". Na to Jezus im odrzekl "Nie moze krolestwo postac przeciwko sobie same. Nie moze wiec szatan wyganiac szatana, bo jego krolestwo sie nie ostoi.... zaprawde powiadam wam kazdy grzech zostanie ludziom wybaczony, lecz bliznierstwo przeciwko Duchowi Swietemu nie zostanie wam wybaczone ".
Jezus wyganial zlego ducha moca Swietego Ducha,a sadyceusze uwazali "ze wygania moca zlego ducha" zbluznili Duchowi Swietemu
Wy tez bluznicie  bo uwazacie, ze szatan sam jest przeciwko sam sobie w Islamie
W Islamie tez wierzymy w Ducha Swietego ktory jest Duchen Boga, jako,ze Bog jest niewidzialnym Doskonalym Duchem. Bliznierstwo przeciwko Duchowi Swietemu jest wiec bluznierstwem przeciwko Bogu. Wy bluznicie, bo twierdzicie, ze Koran,ktory jawnie uczy wiary w Jednego Boga oraz czynienia dobra oraz uznaje szatana za wroga za slowa szatana to uwazacie. Po za tym wasza dokrytna Trojcy tez was tego uczy,bo wy wierzycie ,ze jest Jeden Bog w Trzech Osobach, a wiec Bog jest takze w Duchu Swietym, wiec bluzniac Duchowi Swietemu bluznicie tez Bogu.

360

JuliaUK33 napisał/a:

Chrzescijanstwo powstalo po judaizmie wiec idac Twoim tokiem myslenia Chrzescijanstwo jest falszywe, bo powstalo po innej religii. Judaizm powstal dopiero od Mojszesza,gdy zapisana byla Tora, a wiec przed Mojszeszem Jakub,Izaak,Ismail, Abraham, Noe,Enoch, Abel oraz Adam nie wyznawali judaizmu.

Co? big_smile
Ale ja nie napisałem, że jakaś religia jest fałszywa, bo powstała w jakiejś tam innej kolejności.
Islam dla mnie nie jest fałszywy, bo powstał jako trzeci.
Mi chodziło o to, że Islam powstał po to, aby odebrać Bóstwo Jezusowi i dlatego uważam, że Islam jest religią fałszywą.

JuliaUK33 napisał/a:

Co wyznawali? Wiare w Jednego Jedynego Boga. O tym samym uczy Islam-wiary w Jednego Jedynego Boga. Wiec idac Twoim tokiem myslenia tak Islam jest prawdziwy,bo wierzy w to co wierzono na poczatku.

Chrześcijanie tak samo, zobacz:
,,Wierzę w jednego Boga, Ojca wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych.[...]"

JuliaUK33 napisał/a:

To jest właśnie logika Julki.

Coś Ci się pomieszało, ja nie pisałem, że w Islamie Szatan jest sam przeciwko samemu sobie.
Ja pisałem, że Szatan za pomocą Islamu odebrał bóstwo Jezusowi, więc gdzie tutaj niby Szatan występuje przeciwko sobie? Przecież właśnie Szatan takim podejściem dodaje punkty swojemu imperium, bo za pomocą tej sztuczki ludzie nie wierzą w Boskość Jezusa, dlatego też nie zostaną zbawieni, czyli pójdą do Piekła, więc Szatan wygrywa, a skoro Szatan wygrywa tym trikiem, to jak występuje sam przeciwko sobie?

JuliaUK33 napisał/a:

I właśnie o to mi chodziło smile
Cała sztuczka Szatana polegała na tym, aby odebrać Jezusowi Bóstwo, jednocześnie tworząc religię opartą na ,,wierze w Boga." (Która nie może działać, no bo w niej Jezus nie jest Bóstwem)
(Czyli Panie, co prawda samochód bity 20 razy ale dalej możesz nim jeździć)

Tylko zobacz, Jezus jest jedyną ,,bramą" do Boga, więc odbierając Bóstwo Jezusowi, tak naprawdę nie możesz dojść do Boga smile

Więc Szatan tworząc nową religię zrobił to bardzo sprytnie, spójrz - powiedział, że jedzenie znajdziesz w sklepie, ale wcześniej zaryglował drzwi do tego sklepu tak, że nie możesz do tego sklepu wejść, więc mimo iż tam jest jedzenie, to sobie nie pojesz, rozumiesz juz? smile

Czyli Szatan mówi Ci, że w sklepie jest jedzenie, masz wierzyć, że jest tam żywność, bo ona naprawdę tam jest, zobacz przez szyby sklepowe, ludzie patrzą i widzą to jedzenie, wierzą w nie ale nie mogą wejść przez bramę (Bramą jest tylko Jezus no ale on nie ma Boskiej mocy, więc nie wejdziesz do sklepu) smile

Wiem, że porównanie bardzo debilne ale napisałem je tylko dlatego, aby w prymitywny sposób wyjaśnić, na jakiej zasadzie to działa.

JuliaUK33 napisał/a:

W Islamie mamy duzy szacunek do Jezusa(pokoj niech bedzie z nim) wierzymy, ze byl poslancem Boga,wierzymy,ze Bog go uratowal od haniebnej smierci na krzyzu. Jak pisze w Starym Testamencie "przeklety ten kto wisi na drzewie". Bog wzial Jezusa do siebie do Nieba,  tam Jezus jest wyrozniony,ale nie jest rownym Bogu. To Chrzescijanie zhanbili Jesusa wieszajac go na krzyzu, ktory dla Zydow byl oznaka hanby, wiec mnie szacunku do Jezusa uczyc nie musisz. Po za tym bluznicie Bogu ,bo uwazacie,ze Sprawiedliwy Bog obarczyl grzechem caly swiat ,ktory popelnili pierwsi ludze

No no no no tak tak tak. Islam: wierzymy, że istniał Jezus, wierzymy, że był fajny, wierzymy, że był posłańcem Boga, wierzymy, że Bóg go wziął do siebie, wierzymy, że miał fajne nauki, ogólnie był zajebisty ALE NIE WIERZYMY, ŻE BYŁ SYNEM BOGA I NIE WIERZYMY ŻE ZMARŁ ZA NASZE GRZECHY - I TUTAJ ISLAM TO WILK W OWCZEJ SKÓRZE.

W tym momencie kończę dyskusję - wszystko już wyjaśniłem.

Jest lato, niedziela, fajna pogoda, a ja zamiast jeździć na rowerze, to wykłócam się z jakąś Julką na forum, szkoda dnia, pozdrawiam.

361

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Bo wierze w Jednego Jedynego Boga, wszystkich prorokow,ze byli tylko poslancami Boga, a nie w trojce - no ale dobrze moge nie myslec wedlug Ciebie big_smile

I tu właśnie po raz kolejny udowadniasz, że myślenie nie jest Twoją mocną stroną, bo przecież ta wymiana zdań dotyczyła zupełnie czegoś innego.

A to przecież tylko jeden post, bo czytając kolejne, nawet tylko te, które dziś wypociłaś, aż trudno uwierzyć, że można mieć tak ogromny problem z czytaniem ze zrozumieniem. Równocześnie przekręcanie myśli, odwracanie kota ogonem lub udawanie, że coś nie zostało napisane, to Twój styl czegoś, co normalnie nazwałabym rozmową, ale w tym wydaniu obok rozmowy nawet nie stało.

362 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-18 14:50:27)

JuliaUK33 napisał/a:

Chrzescijanstwo powstalo po judaizmie wiec idac Twoim tokiem myslenia Chrzescijanstwo jest falszywe, bo powstalo po innej religii. Judaizm powstal dopiero od Mojszesza,gdy zapisana byla Tora, a wiec przed Mojszeszem Jakub,Izaak,Ismail, Abraham, Noe,Enoch, Abel oraz Adam nie wyznawali judaizmu.

Co? big_smile
Ale ja nie napisałem, że jakaś religia jest fałszywa, bo powstała w jakiejś tam innej kolejności.
Islam dla mnie nie jest fałszywy, bo powstał jako trzeci.
Mi chodziło o to, że Islam powstał po to, aby odebrać Bóstwo Jezusowi i dlatego uważam, że Islam jest religią fałszywą.

JuliaUK33 napisał/a:

Co wyznawali? Wiare w Jednego Jedynego Boga. O tym samym uczy Islam-wiary w Jednego Jedynego Boga. Wiec idac Twoim tokiem myslenia tak Islam jest prawdziwy,bo wierzy w to co wierzono na poczatku.

Chrześcijanie tak samo, zobacz:
,,Wierzę w jednego Boga, Ojca wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych.[...]"

JuliaUK33 napisał/a:

To jest właśnie logika Julki.

Coś Ci się pomieszało, ja nie pisałem, że w Islamie Szatan jest sam przeciwko samemu sobie.
Ja pisałem, że Szatan za pomocą Islamu odebrał bóstwo Jezusowi, więc gdzie tutaj niby Szatan występuje przeciwko sobie? Przecież właśnie Szatan takim podejściem dodaje punkty swojemu imperium, bo za pomocą tej sztuczki ludzie nie wierzą w Boskość Jezusa, dlatego też nie zostaną zbawieni, czyli pójdą do Piekła, więc Szatan wygrywa, a skoro Szatan wygrywa tym trikiem, to jak występuje sam przeciwko sobie?

JuliaUK33 napisał/a:

I właśnie o to mi chodziło smile
Cała sztuczka Szatana polegała na tym, aby odebrać Jezusowi Bóstwo, jednocześnie tworząc religię opartą na ,,wierze w Boga." (Która nie może działać, no bo w niej Jezus nie jest Bóstwem)
(Czyli Panie, co prawda samochód bity 20 razy ale dalej możesz nim jeździć)

Tylko zobacz, Jezus jest jedyną ,,bramą" do Boga, więc odbierając Bóstwo Jezusowi, tak naprawdę nie możesz dojść do Boga smile

Więc Szatan tworząc nową religię zrobił to bardzo sprytnie, spójrz - powiedział, że jedzenie znajdziesz w sklepie, ale wcześniej zaryglował drzwi do tego sklepu tak, że nie możesz do tego sklepu wejść, więc mimo iż tam jest jedzenie, to sobie nie pojesz, rozumiesz juz? smile

Czyli Szatan mówi Ci, że w sklepie jest jedzenie, masz wierzyć, że jest tam żywność, bo ona naprawdę tam jest, zobacz przez szyby sklepowe, ludzie patrzą i widzą to jedzenie, wierzą w nie ale nie mogą wejść przez bramę (Bramą jest tylko Jezus no ale on nie ma Boskiej mocy, więc nie wejdziesz do sklepu) smile

Wiem, że porównanie bardzo debilne ale napisałem je tylko dlatego, aby w prymitywny sposób wyjaśnić, na jakiej zasadzie to działa.

JuliaUK33 napisał/a:

No no no no tak tak tak. Islam: wierzymy, że istniał Jezus, wierzymy, że był fajny, wierzymy, że był posłańcem Boga, wierzymy, że Bóg go wziął do siebie, wierzymy, że miał fajne nauki, ogólnie był zajebisty ALE NIE WIERZYMY, ŻE BYŁ SYNEM BOGA I NIE WIERZYMY ŻE ZMARŁ ZA NASZE GRZECHY - I TUTAJ ISLAM TO WILK W OWCZEJ SKÓRZE.

W tym momencie kończę dyskusję - wszystko już wyjaśniłem.

Jest lato, niedziela, fajna pogoda, a ja zamiast jeździć na rowerze, to wykłócam się z jakąś Julką na forum, szkoda dnia, pozdrawiam.

Bog nie ma Syna.
Biblia Stary Testament
"Kogo innego mam w niebie? I na ziemi? Oprocz Ciebie w nikim innym nie mam upadobania "

" Dlatego jestes Wielki Panie Boze. Nie ma nikogo podobnego do Ciebie i nie ma Boga oprocz Ciebie"
"Ja jestem Pan Bog Twoj ktory Cie wywiodl a ziemi Egiptu... i nie ma innego Zbawiciela oprocz Mnie"

"Bog nie jest czlowiekiem aby mial klamac,ani synem czlowieczym aby mial zalowac"
Jak Jezus siebie nazywal?

"Sluchaj Izraelu Pan Bog nasz Pan jest Jeden"

"Ja jestem Pan i nie ma innego"

"Ty wierzysz, ze jeden jest Bog i dobrze czynisz-demony tez wierza i drza"

Zobacz ja sie modle tylko I wylacznie do Boga. Katolicy modla sie do pierdyliona swietych,wiec kto jest bardziej odciagniety od Boga?
Po za tym wy przeciez sami wierzycie,ze Bog jest Jeden w Trzech Osobach, wiec tak naprawde ja modlac sie do Boga to modle sie tym samym rowniez do Jezusa i Ducha Swietego nieprawdaz? Dziwi mnie wiec wasze oburzenie,ze brak modlitwy do Jezusa to jest cos zlego podczas gdy wasza dokrtyna trojcy sama naucza czegos innego. Jezeli Bog jest Jeden w Trzech Osobach to idac waszym tokiem myslenia wystarczy sie modlic do samego Boga by jednoczesnie modlic sie do Jezusa i Ducha Swietego.  Widzicie jak sami sobie zaprzeczacie blahahaha to juz trzeba sie osobno modlic do Boga i osobno do Jezusa  i osobno do Ducha Swietego ,bo juz wtedy nie ma Boga Jedynego w Trzech Osobach....
dziekuje Bogu za Islam on jest droga Boga Jednego Jedynego

-Kim jest Jezus
- Jezus jest Bogiem
- czy Bog poslal Jezusa
-tak
- kto jest Bog?
- Jezus
- czy Bog ma poczatek?
- nie Bog jest Wieczny
- kto sie narodzil?
- Jezus
- kim.jest Jezus?
- Synem Bozym
- kim.jest Syn Bozy
- Jedynym Bogiem w Trzech Osobach
- ile Bogow jest w Niebie
- tylko jeden Bog
- gdzie jest Jezus
- siedzi po prawicy Boga
- kim jest Jezus
- Synem Bozym
- kim jest Bog
- Bogiem w Trojcy Swietej
-czy Jezus jest Synem Bozym?
-tak
- czy Jezus jest Bogiem
- tak
-wiec jest dwoch bogow
- nie. Jezus NIE jest Bogiem jest Synem Bozym
-czy jest Jeden Bog w Trzech osobach
-tak
Wasza logika, sami sobie zaprzeczacie big_smile

Islam jest piekny. Tylko Jeden Bog. Tylko modlitwa do Boga. Swoja droga czy Jezus by sie obrazil, gdyby ludzie oddawali czesc Bogu? Moim zdaniem jezeli Jezus jest Synem Bozym jak to twierdzicie to Jezus bylby szczesliwy w Niebie, ze ludzie oddaja czesc i modlitwy Jego Ojcu. Po za tym Jezus rowniez by odbieral te czesc skoro Bog jest Jeden w Trzech Osobach... no widzicie jak pieknie debunkuje sie to klamstwo o trojcy sami siebie debunkujecie:D

363

Trójca, to jest ,,3 w 1", a Ty co robisz? Rozczłonkowujesz Trójcę na 3 podmioty i piszesz, że mamy dwóch Bogów i Ducha Świętego.

Po prostu nie rozumiesz idei Trójcy Świętej.

Wyrywasz jakieś cytaty z kontekstu i myślisz, że wiesz lepiej.

Nie rozumiesz idei, Bóg jest jeden, modląc się do Jezusa, tak naprawdę modlisz się do Boga, bo to Jezus jest drogą do Boga, a to dlatego, że on umarł za nasze grzechy.
Skoro Jezus umarł za nasze grzechy, to przez niego mamy kontakt z Bogiem ale Ty tego nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć.

Do Boga można przyjść tylko przez Jezusa. Żaden Papież ani inny ,,Święty" Ci tego nie da. Ludzie nie modlą się do Papieża żeby ,,wyczyścił" ich grzechy, a po to, aby się wstawiał u Boga za nimi. Ja tego nie praktykuję, bo nie rozumiem tej idei Katolicyzmu (bliżej mi do Protestantyzmu).

Dla Ciebie Trójca to są 3 pionki, które rozstawiasz sobie osobno na szachownicy i się dziwisz, że mamy jakichś 2 Bogów i duszka obok siebie...

Zrozum, że Jezus jest obrazem Boga niewidzialnego - jeżeli dalej nie rozumiesz co to oznacza, to po prostu nie widzę sensu dalszego pisania, sorki.

Szatan ma IQ 1500, nie widzisz tego?

Gdyby Szatan powiedział, że Jezus nie jest Synem Bożym, to każdy wiedziałby, że tylko Szatan może tak powiedzieć ALE jak Szatan tworzy nową religię, to już może lekko ,,przemycić" tego typu teorie - to jest największy jego trik, on ma IQ 1500, niestety.

364

JuliaUK33 napisał/a:

-Kim jest Jezus
- Jezus jest Bogiem
- czy Bog poslal Jezusa
-tak
- kto jest Bog?
- Jezus
- czy Bog ma poczatek?
- nie Bog jest Wieczny
- kto sie narodzil?
- Jezus
- kim.jest Jezus?
- Synem Bozym
- kim.jest Syn Bozy
- tylko jeden Bog
- gdzie jest Jezus
- siedzi po prawicy Boga
- kim jest Jezus
- Synem Bozym
- kim jest Bog
-tak
- czy Jezus jest Bogiem
- tak
-wiec jest dwoch bogow
-tak

Z czego to jest i na podstawie czego można uznać, że jest to jedyna słuszna prawda?
Tylko konkrety proszę, bo samo to, że ktoś tak napisał, to nie są żadne konkrety.

365

Trójca, to jest ,,3 w 1", a Ty co robisz? Rozczłonkowujesz Trójcę na 3 podmioty i piszesz, że mamy dwóch Bogów i Ducha Świętego.

Nie rozumiesz idei, Bóg jest jeden, modląc się do Jezusa, tak naprawdę modlisz się do Boga, bo to Jezus jest drogą do Boga, a to dlatego, że on umarł za nasze grzechy.
Skoro Jezus umarł za nasze grzechy, to przez niego mamy kontakt z Bogiem ale Ty tego nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć.

Do Boga można przyjść tylko przez Jezusa. Żaden Papież ani inny ,,Święty" Ci tego nie da. Ludzie nie modlą się do Papieża żeby ,,wyczyścił" ich grzechy, a po to, aby się wstawiał u Boga za nimi. Ja tego nie praktykuję, bo nie rozumiem tej idei Katolicyzmu (bliżej mi do Protestantyzmu).

Dla Ciebie Trójca to są 3 pionki, które rozstawiasz sobie osobno na szachownicy i się dziwisz, że mamy jakichś 2 Bogów i duszka obok siebie...

Zrozum, że Jezus jest obrazem Boga niewidzialnego - jeżeli dalej nie rozumiesz co to oznacza, to po prostu nie widzę sensu dalszego pisania, sorki.

Gdyby Szatan powiedział, że Jezus nie jest Synem Bożym, to każdy wiedziałby, że tylko Szatan może tak powiedzieć ALE jak Szatan tworzy nową religię, to już może lekko ,,przemycić" tego typu teorie - to jest największy jego trik, on ma IQ 1500, niestety.

Masakra.  Nic nie rozumiesz.  To wy wlasnie zaprzeczacie wlasnej dokrynie o Trojcy. 

Nie rozumiem. Nikt nie rozumie. Wasz Kosciol nazywa to tajemnica. Zapytaj sie 50 Chrzescijan kim jest Trojca to dostaniesz 50 roznych odpowiedzi big_smile. Wy sami nie rozumiecie

Jesus umarl za nasze grzechy? Gdzie w Biblii w Starym Testamencie jest jakakolwiek wzmianka o tym,ze Jezus umrze za grzech swiata? A najwazniejsze, bo na tym sie opiera podstawa Chrzescijanstwa- gdzie w Starym.Testamencie jest wzmianka o grzechu pierworodnym?

Do Boga mozna przyjsc bezposrednio do Niego w modlitwie... nawet nie wiesz czym jest modlitwa jezeli kleczysz przed obrazem papieza i modlidz sie do niego, zeby sie wstawil u Boga za Ciebie to modlisz sie do papieza i jestes  poganinem, bo wyznajesz politeizm...

Bog jest Jeden. On nie ma Syna. Nie ma zadnej Trojcy. Chrzescijanie,ktorzy nie wierzyli w Trojce byli przesladowani przez trynitarian,ktorzy trojce wymyslili na soborze

366

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

-Kim jest Jezus
- Jezus jest Bogiem
- czy Bog poslal Jezusa
-tak
- kto jest Bog?
- Jezus
- czy Bog ma poczatek?
- nie Bog jest Wieczny
- kto sie narodzil?
- Jezus
- kim.jest Jezus?
- Synem Bozym
- kim.jest Syn Bozy
- tylko jeden Bog
- gdzie jest Jezus
- siedzi po prawicy Boga
- kim jest Jezus
- Synem Bozym
- kim jest Bog
-tak
- czy Jezus jest Bogiem
- tak
-wiec jest dwoch bogow
-tak

Z czego to jest i na podstawie czego można uznać, że jest to jedyna słuszna prawda?
Tylko konkrety proszę, bo samo to, że ktoś tak napisał, to nie są żadne konkrety.

Adam modlil sie do Jednego Boga
Abel modlil sie do Jednego Boga
Enoch modlil sie do Jednego Boga
Noe modlil sie do Jednego Boga
Abraham modlil sie do Jednego Boga
Izaak modlil sie do Jednego Boga
Ismail modlil sie do Jednego Boga
Jakub modlil sie do Jednego Boga
Jozef modlil sie do Jednego Boga
Bracia Jozefa modlili sie do Jednego Boga
Mojzesz i Aaron modlili sie do Jednego Boga
Jozue modlil sie do Jednego Boga
Krol Dawid modlil sie do Jednego Boga
Salomon modlil sie do Jednego Boga
Prorok Samuel modlil sie do Jednego Boga
Izajasz modlik sie do Jednego Boga
Jeremiasz modlil sie do Jednego Boga
Elizeusz modlil sie do Jednego Boga
Eliasz modlil sie do Jednego Boga
Daniel modlil sie do Jednego Boga
Jonasz modlil sie do Jednego Boga
Zacharias modlil sie do Jednego Boga
Jan Chrzciciel modlil sie do Jednego Boga
JEZUS modlil sie do Jednego Boga
Apostolowie modlili sie do Jednego Boga
Mohamet modlil sie do Jednego Boga

Kobiety
Ewa modlila sie do Jednego Boga
Sara modlila sie do Jednego Boga
Hagar modlila sie do Jednego Boga
Ester modlila sie do Jednego Boga
Anna modlila sie do Jednego Boga
Krolowa Saby modlila sie do Jednego Boga
Maryja modlila sie do Jednego Boga

367

JuliaUK33 napisał/a:

Masakra.  Nic nie rozumiesz.  To wy wlasnie zaprzeczacie wlasnej dokrynie o Trojcy. 

Nie rozumiem. Nikt nie rozumie. Wasz Kosciol nazywa to tajemnica. Zapytaj sie 50 Chrzescijan kim jest Trojca to dostaniesz 50 roznych odpowiedzi big_smile. Wy sami nie rozumiecie

Jesus umarl za nasze grzechy? Gdzie w Biblii w Starym Testamencie jest jakakolwiek wzmianka o tym,ze Jezus umrze za grzech swiata? A najwazniejsze, bo na tym sie opiera podstawa Chrzescijanstwa- gdzie w Starym.Testamencie jest wzmianka o grzechu pierworodnym?

Do Boga mozna przyjsc bezposrednio do Niego w modlitwie... nawet nie wiesz czym jest modlitwa jezeli kleczysz przed obrazem papieza i modlidz sie do niego, zeby sie wstawil u Boga za Ciebie to modlisz sie do papieza i jestes  poganinem, bo wyznajesz politeizm...

Bog jest Jeden. On nie ma Syna. Nie ma zadnej Trojcy. Chrzescijanie,ktorzy nie wierzyli w Trojce byli przesladowani przez trynitarian,ktorzy trojce wymyslili na soborze

Julki, wkleiłam wam wcześniej cytaty z Biblii o Trójcy i Jezusie.

368 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-18 16:13:34)

Julka, a Ty zrozumiałaś w ogóle moje pytanie, bo ta "odpowiedź" ma się do niego bardzo nijak??

369

Julka, naucz się wklejać źródla tego, co piszesz.
Wszyscy wiemy, że nie piszesz tego sama.

370

Lady Loka napisał/a:

No patrz jakie cuda  bo to ja pisalam

371

Lady Loka napisał/a:

Julki cię nie rozumieją. Dla nich jak wystukają samodzielnie, to same piszą. Tak samo same napisały Koran smile

372

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

W życiu w coś takiego nie uwierzę.

Albo inaczej, uwierze, ale wtedy będę już na 100% wiedzieć, ze Julka jest kreacją kogoś innego smile

No i klops. Zamotałaś się za bardzo.

373

Priscilla napisał/a:

Julka, a Ty zrozumiałaś w ogóle moje pytanie, bo ta "odpowiedź" ma się do niego bardzo nijak??

Juz to zrobilam. Tylko Ty nie rozumiesz. 
Bog nie zostal stworzony,tylko istnial od zawsze. Bog jest niezaleznym bytem.  Nie rozumiesz Twoja sprawa

374

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

W życiu w coś takiego nie uwierzę.

Albo inaczej, uwierze, ale wtedy będę już na 100% wiedzieć, ze Julka jest kreacją kogoś innego smile

No i klops. Zamotałaś się za bardzo.

Nie musisz wierzyc

375

Tamiraa napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Julki cię nie rozumieją. Dla nich jak wystukają samodzielnie, to same piszą. Tak samo same napisały Koran smile

Wiesz,ze Mohamet(saw) nie wymyslil Allaha jak wy sobie myslicie?. Jezyk arabski to jeden z najstarszych jezykow. Jest to takze jezyk semicki. Jezus oraz Zydzi mowili po aramejsku.  Bog po aramejsku to Elah, po hebrajsku((ktorego tez uzywali) to Elohim, a w arabskim Allah. Arabska Biblia ma w slowo Bog wpisane Allah. Gdy Arabscy Chrzescijanie sie modla to mowia do Boga Allah.

376

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Wiesz,ze Mohamet(saw) nie wymyslil Allaha jak wy sobie myslicie?. Jezyk arabski to jeden z najstarszych jezykow. Jest to takze jezyk semicki. Jezus oraz Zydzi mowili po aramejsku.  Bog po aramejsku to Elah, po hebrajsku((ktorego tez uzywali) to Elohim, a w arabskim Allah. Arabska Biblia ma w slowo Bog wpisane Allah. Gdy Arabscy Chrzescijanie sie modla to mowia do Boga Allah.

Jak się coś wkleja, to może by tak bez błędów? To była odp. na czyjeś pytania, bo nie wiem po co to.

377

JuliaUK33 napisał/a:

Bog nie zostal stworzony,tylko istnial od zawsze. Bog jest niezaleznym bytem.  Nie rozumiesz Twoja sprawa

Taaaak, na jedne slogany odpowiedziałaś innymi, choć ja zadałam bardzo konkretne pytanie, ale to ja nie rozumiem lol
To jeszcze raz: prosiłam o KONKRETY, czyli jakieś dowody, coś, co potwierdzi wiarygodność tego, co wrzuciłaś.
Ty NIE jesteś dla mnie wiarygodna w niczym, co piszesz, ale może jest coś, co w sposób przekonujący można zweryfikować? Podpowiem jednak, że NIE są to także zapisy Koranu ani żadnych hadisów czy innych islamskich wymysłów.

378

Tamiraa napisał/a:

Jak się coś wkleja, to może by tak bez błędów? To była odp. na czyjeś pytania, bo nie wiem po co to.

A Ty nie za dużo chcesz od Julek? big_smile

379

Priscilla napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

A Ty nie za dużo chcesz od Julek? big_smile

Racja, nie można wymagać, żeby wiedziały, po co to wklejają. big_smile

380 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-18 20:49:46)

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Taaaak, na jedne slogany odpowiedziałaś innymi, choć ja zadałam bardzo konkretne pytanie, ale to ja nie rozumiem lol
To jeszcze raz: prosiłam o KONKRETY, czyli jakieś dowody, coś, co potwierdzi wiarygodność tego, co wrzuciłaś.
Ty NIE jesteś dla mnie wiarygodna w niczym, co piszesz, ale może jest coś, co w sposób przekonujący można zweryfikować? Podpowiem jednak, że NIE są to także zapisy Koranu ani żadnych hadisów czy innych islamskich wymysłów.

Tak a czego jeszcze sa to zapisy?... co mam Ci udowodnic? Ze Islam.jest prawdziwy.  To jest wiara. Ty sobie wierz w co chcesz lub nie wierz wcale. To jakbym sie zapytala "daj mi dowody ,ze Chrzescijanstwo to prawda ,tylko ,zeby nie byly to dowody z Biblii" akurat Islam ma tylko jedna ksiege Koran Poza Koranem nie ma Islamu . Sa jeszcze Hadisy. Niewiem moze niedlugo kupie jakies ksiazki o Islamie I beda tam jakies dowody to napisze.  Poki co wiem,ze Bog jest Jeden, nie ma Trojcy i tyle

381

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Nic nie wklejam.  Gdybym wklejala to by bylo bez bledow wlasnie

382

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nic nie wklejam.  Gdybym wklejala to by bylo bez bledow wlasnie

Po co?

383

JuliaUK33 napisał/a:

Tak a czego jeszcze sa to zapisy?... co mam Ci udowodnic? Ze Islam.jest prawdziwy.  To jest wiara.

vs

JuliaUK33 napisał/a:

Poki co wiem, ze Bog jest Jeden, nie ma Trojcy i tyle

Dzizas! roll roll

Toż ja się właśnie pytam skąd to wiesz? big_smile
Przecież Ty nie piszesz, że wierzysz, że tak jest, ale że wiesz, a to jest zasadnicza różnica.

384

Tamiraa napisał/a:

Po co?

Moim skromnym zdaniem Julki mają kompulsywną potrzebę wklejania big_smile

385

Priscilla napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Po co?

Chyba tak, wszystko jedno co. Pytam o jedno, Julki wybierają losowo i pyk. Jest respons tylko, że nie na to pytanie.

386

Tamiraa napisał/a:
Priscilla napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Po co?

Chyba tak, wszystko jedno co. Pytam o jedno, Julki wybierają losowo i pyk. Jest respons tylko, że nie na to pytanie.

Ja wybieram dobrze. Islam jest droga Boga. To wiem na 100%. Nadal sie ucze. Ale juz niedlugo bede wszystko wiedziec, a wtedy bede zyc 100% po muzulmansku. "Islam dla tych co powiedzieli shahade to sa jak kroki dziecka nowonarodzonego"  tak mi powiedzial Imam.

387

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak a czego jeszcze sa to zapisy?... co mam Ci udowodnic? Ze Islam.jest prawdziwy.  To jest wiara.

vs

JuliaUK33 napisał/a:

Dzizas! roll roll

Przecież Ty nie piszesz, że wierzysz, że tak jest, ale że wiesz, a to jest zasadnicza różnica.

Na tym polega wiara. Gdyby wiara byla wiedza to nie byla by wiara. A jak Ci udowodnie Boga? No coz jak umrzesz tam kiedys to sama Go sobie zobaczysz wtedy nie bedziesz zadawac glupich pytan

388

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

vs

JuliaUK33 napisał/a:

Dzizas! roll roll

Na tym polega wiara. Gdyby wiara byla wiedza to nie byla by wiara. A jak Ci udowodnie Boga? No coz jak umrzesz tam kiedys to sama Go sobie zobaczysz wtedy nie bedziesz zadawac glupich pytan

Nie odpowiedziałaś ani na moje pytanie ani na pytanie Priscilli.

389

Tamiraa napisał/a:

Taaak, słuszne stwierdzenie! smile Pytania są konkretne, a odpowiedzi przypadkowe, a biorąc pod uwagę ograniczony zakres możliwości, to również często powtarzalne. 

JuliaUK33 napisał/a:

Nie, Julko, wiara polega na tym, że się wierzy, a Ty twierdzisz, że wiesz, dlatego proszę, żebyś tę rzekomą wiedzę poparła konkretami. Niech jednak zgadnę: NIE masz takich, bo niby skąd? cool

390

Priscilla napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Taaak, słuszne stwierdzenie! smile Pytania są konkretne, a odpowiedzi przypadkowe, a biorąc pod uwagę ograniczony zakres możliwości, to również często powtarzalne. 

JuliaUK33 napisał/a:

Nie, Julko, wiara polega na tym, że się wierzy, a Ty twierdzisz, że wiesz, dlatego proszę, żebyś tę rzekomą wiedzę poparła konkretami. Niech jednak zgadnę: NIE masz takich, bo niby skąd? cool

Juz duzo razy pisalam konkrety...Ty mozesz wierzyc w co chcesz (lub nie wierzyc wcale).

Posty [ 326 do 390 z 468 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Islamofobia w Anglii

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024