Gendery w Sporcie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Gendery w Sporcie

Wygrany w biegu na 800 m (podający się za kobietę) nie ma macicy - za to ma w pełni wykształcone i sprawne... jądra.

Wysoki poziom testosteronu powoduje lepszą pracę mięśni, układu oddechowo-krążeniowego. Podawanie go kobietom powoduje, że są bardziej wydolne w sensie sportowym - uważa dr Jacek Magnucki, ginekolog z Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Katowicach.

- Są jednak kobiety, mające naturalnie wysoki poziom tego hormonu - dodał. Testosteron stał się "bohaterem" medialnych doniesień z igrzysk w Rio de Janeiro po finałowym biegu na 800 m. Medalistki pochodzą z Afryki i wyglądem przypominają bardziej… mężczyzn. Piąta na mecie Polka Joanna Jóźwik przyznała, że czuje się jak wicemistrzyni olimpijska.

- Trzy zawodniczki, które były na podium wzbudzają bardzo dużo kontrowersji. Nie ukrywam, że dla mnie to też jest trochę dziwne, że władze nic z tym nie robią. Koleżanki mają po prostu bardzo wysoki poziom testosteronu, podobny do męskiego, dlatego wyglądają jak wyglądają i biegają tak jak biegają. Semenya (Caster Semenya z RPA, wygrała - PAP) jest nie do pobicia w tym sezonie i myślę, że jeśli nic z tym światowe władze nie zrobią, będzie do końca nie do pobicia – oceniła Jóźwik.

Jako Bonus komentarz youtubera z USA, poruszający oprócz olimpiady również kwestie zawodnika walki w klatkach, który podając się za kobietę (odciął sobie męskie narządy i udał się na terapię hormonalną) brutalnie znokautował 3 zawodniczki na 5 swoich ogólnych walk.

: https://www.youtube.com/watch?v=l9j-TJdJRmM

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gendery w Sporcie

Z tego co ja wiem ten wygrany w biegu jest kobietą, jak rozumiem zaglądałeś i wiesz?

3

Małpa69 - Taaak, oczywiście, Anna Grodzka też jest kobietą. A ja jestem rosomakiem.

4

powinni stworzyc oddzielna kategorie dla takich mieszanych plci.
Podobnie jak dla chorych na astme wink
Fair play w sporcie zamiera. Prawie wszyscy sie szprycuja i kombinuja, jak wykiwac przeciwnika.

5

Albo pozwolić (jak za czasów zimnej wojny) - na dowolną chemię i wszyscy startują w jednej kategorii.
Kategorie w sporcie bywają głupie - są kategorię wagowe np. w boksie, czy innych takich dyscyplinach, a czemu nie ma kategorii wzrostowych np. koszykówce? Można byłoby oglądać drużyny kurdupli do 1,65m, średniaków dajmy na to do 1,9m i długich powżej. W pływaniu też chyba miałoby to uzasadnienie, bo jak ktoś ma dłuższe płetwy, albo lepsze skrzela wink
Po co robić paraolimpiadę, skoro na zwykłych olimpiadach startują ciężko chorzy np. na astmę, poza tym po co ping-pongście lewa ręka, jeśli gra prawą? co to za taryfa ulgowa?

Co za poświęcenie dla sportu - uciąć sobie męskość i u startować w kobiecej kategorii big_smile

6 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-09-21 13:34:01)

no taki wyczyn to  bezapelacyjnie zasluguje na 1 miejsce w kategorii super brain big_smile

7

adiaphora napisał/a:

powinni stworzyc oddzielna kategorie dla takich mieszanych plci.
Podobnie jak dla chorych na astme wink
Fair play w sporcie zamiera. Prawie wszyscy sie szprycuja i kombinuja, jak wykiwac przeciwnika.

Pomijam że wielu z nich nie ma astmy, ale jeśli ktoś na prawdę ma...
Zapewniam, że moja wydolność, nawet po zaaplikowaniu sobie wszystkich leków jakie tylko biorę w dawce maksymalnej dopuszczalnej jest beznadziejna i nie jestem w stanie wejść dwóch pięter po schodach bez totalnej zadyszki z powodu astmy co prawda sklasyfikowanej jako ciężka i połączonej z anemią która też obniża moje osiągi, ale jednak.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024