Witam! Parę postów niżej był topic związany z dietetyką, dużo się dowiedziałam, ale nie do końca.
Po pierwsze chciałam się dowiedzieć, czy ktoś uczył się na uczelni KWSPZ, bo nie ukrywam, że to dość trudny wybór. Szkoła jest płatna, czesne ok. 480 zł na msc. Wybór padł na tą uczelnię, bo jako jedyna, nie wymaga żadnych przedmiotów maturalnych, a moje niezdecydownie doprowadziło do tego, że "obudziłam się z ręką w nocniku" po oddaniu ostatecznej deklaracji maturalnej. Ciekawi mnie, czy są tu studenci tej uczelni, bo nie chcę wydać ciężko zarobionych pieniędzy w coś co może mnie nieźle rozczarować.
Po drugie, chciałam poszukać jakiejś porady dotyczącej spersonalizowania tego kierunku. Mój nick nie jest taki bez powodu, nie należę do 'najszczuplejszych', ani do tych z 'lekką nadwagą', mam problem z jedzeniem i postrzeganiem samej siebie, borykam się z dodatkowymi kilogramami, paradoks jest taki, że pasjonuje się tematami diet ale tylko teoretycznie, w 3 dniu jakiejkolwiek diety pożeram całą lodówkę, drugi paradoks jest taki, że sport przynosi mi radość i lubie to robić, a oczami wyobraźni najczęściej widzę się w roli trenera personalnego, ale w realu widzę w lustrze masę ruszającego się tłuszczu i po tygodniu treningów odpuszczam. Czy taka osoba jak ja nadaję się wgl. na studiowanie takiego kierunku?
Niestety nic innego mnie nie interesuję. Jedyne co, to właśnie dietetyka i jakieś zarządzanie, mam dość władczy charakter, lubie kierować grupą, być liderem, radość przynosi mi tworzenie jakiś prezentacji, wykresów, planów biznesowych i tyle, to wszystko. Dobrze idzie mi też pisanie tekstów literackich i opróżnianie lodówki, to jedyne moje umiejętnośći
Proszę o jakieś porady i z góry dziękuję