Dietetyka na KWSPZ w Krakowie? Kierunek dla mnie, czy wybrać inny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Dietetyka na KWSPZ w Krakowie? Kierunek dla mnie, czy wybrać inny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Dietetyka na KWSPZ w Krakowie? Kierunek dla mnie, czy wybrać inny?

Witam! Parę postów niżej był topic związany z dietetyką, dużo się dowiedziałam, ale nie do końca.

Po pierwsze chciałam się dowiedzieć, czy ktoś uczył się na uczelni KWSPZ, bo nie ukrywam, że to dość trudny wybór. Szkoła jest płatna, czesne ok. 480 zł na msc. Wybór padł na tą uczelnię, bo jako jedyna, nie wymaga żadnych przedmiotów maturalnych, a moje niezdecydownie doprowadziło do tego, że "obudziłam się z ręką w nocniku" po oddaniu ostatecznej deklaracji maturalnej. Ciekawi mnie, czy są tu studenci tej uczelni, bo nie chcę wydać ciężko zarobionych pieniędzy w coś co może mnie nieźle rozczarować.

Po drugie, chciałam poszukać jakiejś porady dotyczącej spersonalizowania tego kierunku. Mój nick nie jest taki bez powodu, nie należę do 'najszczuplejszych', ani do tych z 'lekką nadwagą', mam problem z jedzeniem i postrzeganiem samej siebie, borykam się z dodatkowymi kilogramami, paradoks jest taki, że pasjonuje się tematami diet ale tylko teoretycznie, w 3 dniu jakiejkolwiek diety pożeram całą lodówkę, drugi paradoks jest taki, że sport przynosi mi radość i lubie to robić, a oczami wyobraźni najczęściej widzę się w roli trenera personalnego, ale w realu widzę w lustrze masę ruszającego się tłuszczu i po tygodniu treningów odpuszczam. Czy taka osoba jak ja nadaję się wgl. na studiowanie takiego kierunku?
Niestety nic innego mnie nie interesuję. Jedyne co, to właśnie dietetyka i jakieś zarządzanie, mam dość władczy charakter, lubie kierować grupą, być liderem, radość przynosi mi tworzenie jakiś prezentacji, wykresów, planów biznesowych i tyle, to wszystko. Dobrze idzie mi też pisanie tekstów literackich i opróżnianie lodówki, to jedyne moje umiejętnośći smile

Proszę o jakieś porady i z góry dziękuję wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dietetyka na KWSPZ w Krakowie? Kierunek dla mnie, czy wybrać inny?

Myślę, że dobra figura jest ważna w zawodzie dietetyka, może nie wymóg, ale jest to Twoją wizytówką. To tak jakby literat sprzedawał książki z błędami ortograficznymi.

3

Odp: Dietetyka na KWSPZ w Krakowie? Kierunek dla mnie, czy wybrać inny?

Podejrzewam, że kształcąc się na kierunku dietetyka dostrzeżesz błędy, które mogłaś popełniać stosując rozmaite diety. Przede wszystkim nauczysz się odpowiednio personalizować dietę, szukać składników odżywczych w pożywieniu, których mogło zabraknąć stąd te pochłanianie zawartości lodówki. Kiedy nasz organizm ma braki, a motywacja jest zbyt słaba sam doskonale znajdzie słabość i nie będziesz miała skrupułów złamać zaprzysiężenie walki o szczupłą sylwetkę. Nie dopinaj sobie etykiety, kiedy w pierwszej kolejności pomożesz samej sobie będzie prościej Ci pomagać innym, bo będziesz bogatsza o doświadczenie. Trzymam kciuki i w kwestii wyboru warto zapoznać się z uczelnią Dietla, jestem na kosmetologii, aczkolwiek dużo znajomych wybrało dietetykę. Nie wiem jak w kwestii przedmiotów, ale miło się zajmować tym co człowiek lubi. Powodzenia.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Dietetyka na KWSPZ w Krakowie? Kierunek dla mnie, czy wybrać inny?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024