Uspokoić się ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Uspokoić się ?

Witam, chodzi o to, że 13 marca kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia, troszkę nas poniosło dlatego też 14 marca wzięłam ellaone jakos 12/13h po stosunku. Od 4 marca  biorę tabletki naraya plus. 15 marca zaczął mi się okres, czyli 10 dni wcześniej niż powinnam, wiem o tym, ze ta tabletka + antykoncepcyjne to meeeega dawka hormonów i to rozregulowuje cały organizm. To był okres, ponieważ był obfity i trwał tyle co zazwyczaj miesiączka u mnie. Mam obolałe piersi. A wczoraj wykonałam test ciążowy i wyszedł negatywnie. Chcę go wykonać jeszcze dla pewności 25-tego. Jak myślicie tabletka podziałała ? Mogę troszkę się uspokoić?
Pozdrawiam i dziękuje za każdą odpowiedź. Uszanujcie moje obawy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Uspokoić się ?

Po co wzięłaś Ellaone, skoro przyjmujesz pigułki antykoncepcyjne?

Ponieważ biorę je od 4 marca i zdarzyło mi sie wymiotować po zażyciu jednej jakies 5h po, nie ze względów medycznych. smile  dla pewnosci wolalam wziac ella.

4

naznaczonamalpa napisał/a:

Ponieważ biorę je od 4 marca i zdarzyło mi sie wymiotować po zażyciu jednej jakies 5h po, nie ze względów medycznych. smile  dla pewnosci wolalam wziac ella.

Zrobiłaś głupio - wystarczyło przeczytać ulotkę. Pigułka potrzebuje ok 4 godzin, by się wchłonąć.
Niepotrzebnie przyjęłaś mega dawkę hormonów, jaką jest Ellaone.
Rozregulowałaś sobie organizm.

Nie chciałam ryzykować sad czyli nie mam się czym martwić tak?

6

naznaczonamalpa napisał/a:

Nie chciałam ryzykować sad czyli nie mam się czym martwić tak?

Ciążą nie, ale przestawieniem lub kompletnym rozregulowaniem cyklu już tak.

7

Moim zdaniem taka jednorazowa dawka hormonów nie spowodowała aż takich spustoszeń w systemie hormonalnym, żeby się tym umartwiać. Warto na pewno porozmawiać z lekarzem, ale bez paniki. Nasz organizm ma bardzo duże zdolności samoregulujące. Jestem pewna, że dał sobie radę z jednorazową tak dużą dawką hormonów, co nie znaczy, że częste powtarzanie takich rozwiązań nie skończy się na przykrych konsekwencjach. Warto dbać o swój organizm, ale nie można też popadać w skrajności. Naznaczonamalpa - na pewno nie jesteś w ciąży, tutaj możesz odetchnąć z ulgą. Twój system hormonalny też na pewno nie upadł na kolana, może tylko odrobinę się zachwiał, ale dla pewności - porozmawiaj z lekarzem smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024