Marian Kociniak :-( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Marian Kociniak :-(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-03-17 14:03:20)

Temat: Marian Kociniak :-(

Dzisiaj przeczytalam, ze odszedl niezapomniany Franek Dolas. Moj drugi, zaraz po Wojciechu Pokorze, ulubiony aktor, ktory potrafil rozbawic mnie do lez. Aktor legenda. Genialny i niedoceniany.
Miesiac temu pan Marian pozegnal ukochana zone. Gdy wtedy o tym czytalam od razu naszla mnie smutna mysl, ze wkrotce do niej dolaczy. Czesto jest tak, w pewnym wieku, ze po stracie ukochanej osoby, czlowiek traci motywacje do zycia. A on tak kochal zone. W wywiadach zawsze z taka czuloscia i wrazliwoscia  o niej mowil...
Przypomnialo mi sie, gdy kiedys, w dawnej pracy, zmarla zona starszego pana, ktory z nami pracowal. Byl zawsze wesolym czlowiekiem, czesto dowcipkowal ze swojej zony, ze stara maruda i zrzedzi. Ale  widac bylo, ze dalby sie pokroic za te swoja zrzede. Kiedy wiec odeszla do krainy wiecznosci, nie zdziwilo nas, ze 2 miesiace pozniej juz go nie bylo...Gasnal w oczach i choc sie usmiechal, to jego oczy byly martwe.

Smutno mi tym bardziej, ze zaledwie miesiac temu ogladalam Franka Dolasa w niezapomnianej trylogii, do ktorej  uwielbiam  wracac, bo zawsze swietnie sie bawie, i tym razem tez tak bylo. Dzieki niemu. Moge ogladac go bez konca w tej roli. Moze to niesprawiedliwe, bo mial wiele innych, wspanialych rol, ale zdobyl moje serce jako Franek Dolas.
Poza tym, ze mial wielki talent, jako aktor, to posiadal urok i jakis niesamowity magnetyzm, cos, co sprawialo, ze byl cholernie pociagajacym mezczyzna.  Coraz mniej takich...
Franek, wroć! :-(
https://mysza11.files.wordpress.com/2013/02/stop.jpg

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Marian Kociniak :-(

Franek Dolas to rzeczywiście jego rola życia. Rola ponadczasowa, bawi do dziś, co nie zawsze się udaje komediom.Też wracam do tego filmu co jakiś czas.
Uwielbiałam też programy radiowe w "sześćdziesiątce" (ktoś pamięta?) np. "kulisy srebrnego ekranu" z Andrzejem Zaorskim (też świetny i zapomniany aktor).
Z ról teatralnych najbardziej zapamiętam "Igraszki z diabłem".

3

Bardzo smutna wiadomość sad Adiaphora masz racje, ja też znałam pewne małżeństwo, zawsze chodzące ze sobą za rękę aż do późnej starości. Gdy mężczyzna umarł, jego żona zmarła kilka miesięcy później, nie była w stanie przeżyć bez niego

4 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-03-17 22:45:32)

Igraszki tak. Rewelacyjny Murgrabia z Janosika też.
A Trojkąt bermudzki pamiętacie?

Mazer, z drugiej strony jakie to piękne, taka miłość w tym wieku. Czasem widuję starszych ludzi idących ulicą i z czułością trzymających się za rękę, jak nastolatki. Wzruszający i rozczulający widok. Zawsze mi się serducho raduje :-)
Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie...

5

adiaphora napisał/a:

Igraszki tak. Rewelacyjny Murgrabia z Janosika też.
A Trojkąt bermudzki pamiętacie?

Mazer, z drugiej strony jakie to piękne, taka miłość w tym wieku. Czasem widuję starszych ludzi idących ulicą i z czułością trzymających się za rękę, jak nastolatki. Wzruszający i rozczulający widok. Zawsze mi się serducho raduje :-)
Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie...

Odpowiem  na kilka Twoich tematów:

coś siedzi na mnie, tak miałem to, tylko że ja mogłem się ruszać, ale jednak się nie ruszyłem, być może sen, tylko zdawałem sobie sprawę, że jak otworzę oczy to... więc najpierw krzyknąłem na całe mieszkanie, potem otworzyłem oczy.

podejrzenie białaczki, nie czytałem. Po raz pierwszy jakiś miesiąc temu Jej białe krwinki stanęły na poziomie 4 - czyli norma, ma cięty w wieku lat 13 kręgosłup od szyi do prawie kości ogonowej - skolioza, pół roku mogła nosić tylko kubek z kawą - faktycznie nic nie wie o życiu. I podobno znowu jest coś nie tak.

Energetyczny kawałek, zarzuciłem trochę wyżej. Tak chcę Ją tylko zaciągnąć do łóżka smile żenada kobieto, oceniasz wszystkich swoją miarą?

6

exelece, nie gorączkuj się tak. Jak chcesz mi nawrzucać to kontynuuj to w swoim wątku zamiast wylewać żółć tutaj. Tu jest watek ku pamięci pana Kociniaka. Ale wybaczam Ci to ciśnienie i przytulam, bo bardzo niedopieszczony jesteś  smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Marian Kociniak :-(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024