związki "na próbę" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » związki "na próbę"

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: związki "na próbę"

Witam serdecznie smile Wiem, że temat wałkowany był milion razy... Zastanawiam się nad sprawą związków "na próbę". Oczywiście w mniejszym lub większym stopniu z góry zakładamy, że może się nie udać i nie dajemy mu szans na rozwój aczkolwiek znam kilka par w swoim otoczeniu, którym udało się przez to przebrnąć smile Co o tym myślicie? Pozdrawiam cieplutko smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: związki "na próbę"

Co to znaczy "na próbę" ?

3

Pochodzimy ze sobą bo np. pierwsze spotkanie było średni i zobaczymy czy coś z tego będzie potem. Powiem Ci z doświadczenia że to działa i chyba najbardziej udane związki takie miałem gdzie motyle pojawiały się potem, utrzymywały się długo a nie jak, w tych co były na poczatku, szybko przyszły szybko poszły "odleciały" ja jestem na tak.

4 Ostatnio edytowany przez kooralik (2016-01-18 23:33:39)

Elle88 napisał/a:

Co to znaczy "na próbę" ?

No nie, Elizabeth! Ty nie wiesz?
No ja też nie wiem, ale chyba chodzi o jazdę próbną.

5

Elle88 związek "na próbę" to tzw test, na przykład czy będzie nam ze sobą dobrze

6

Yena315 napisał/a:

Elle88 związek "na próbę" to tzw test, na przykład czy będzie nam ze sobą dobrze

Ha, czyli zgadłem!

7

Yena315 napisał/a:

Zrozumiałam, dzięki.

Wobec tego moje zdanie i podejście w tym temacie jest takie, że zamiast "Związku na próbę" wolę dłuższą "próbę" spotykania się ze sobą BEZ związku, a wejście w związek gdy będę pewna, że tego chcę smile

8

Racja. Miałam kiedyś taką sytuację z pewnym znajomym. Spotykaliśmy się dłuższy czas aż któregoś dnia oznajmił, że chce spróbować być ze mną. W pierwszym momencie nie wiedziałam co odpowiedzieć smile

9

Dokładnie, trzeba się poznać a nie oceniać na początku. Powodzenia.

10

<zapisuje w kajecie sylabizując>
"na-pró-bę czyli związek z założeniem, że może się nie udać" OK

Yena, takie pytanie mam- jak się przedstawia na przykład rodzicom (albo babci) takiego partnera?
Normalnie czy mówi się że jest "próbny" (czy coś takiego)

11

A "kliknęło" choć na początku? smile.

12

Naprędce czemu pytasz?

13

Ponieważ nie spotkałem się z tym zjawiskiem, a jestem ciekawy nowych trendów.
Zresztą może i mi się przyda kiedyś tego rodzaju wiedza.

14

Po prostu to każdego indywidualna sprawa smile

15

W podstawówce było takie coś.  Nam nie wyszło tongue

16

Dla mnie to nie ta kolejność. Najpierw ktos nam się podoba i jestesmy znajomymi, kolegami itp a dopiero jak cos zaczyna się dziać i czujemy do siebie cos więcej to jest związek.
Takie na próbę to nie dla mnie, nie lubię niepewności.

17

Na próbę czyli koleżeństwo. Zawsze tak powinno być. W ten sposób można się zaprzyjaźnić.

Dziewczyny robią bardzo nierozsądnie i unikają takiej możliwości. Albo wchodzą pełną parą i się sparzają albo w ogóle nie chcę rozmawiać.

18

Yena315 napisał/a:

Naprędce czemu pytasz?

Właściwie to uzmysłowiełem sobie, że ja też chyba byłem w takim związku. Po tym jak się rozszedłem z dziewczyną, moja Mama powiedziała mi, że Ex ( obie szybko się polubiły) zapytała ją kiedyś czy będzie mogła się z nią dalej kontaktować nawet jeśli nam się nie uda.
Dla mnie to dośc osobliwe podejście, żeby wiązać się z kimś z wyraźnie wyartykułowanym komunikatem
"To się może nie udać". Z tym, że moją Ex trochę rozumiem. Miała kilka nieudanych związków za sobą i przechodziła dość poważną terapię.
Ale młodzi ludzie?

19

Czasami bywa tak, że jedna ze stron zaangażuje się zbyt emocjonalnie w taki "związek". Natomiast ta druga osoba nie podchodzi do sprawy poważnie/nie jest do końca pewna. W pewnym momencie uzna, że jej uczucia nie rozwinęły się i czas zakończyć "próbę".

20

Nie ma osobnego zjawiska, jak "związek na próbę", bo każdy jest na próbę. Jedne się udają, inne nie i tyle. Nie ma co filozofować.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » związki "na próbę"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024