ktorego rodzica wybrac ?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Bunny09 (2015-06-10 23:12:50)

Temat: ktorego rodzica wybrac ??

Witam wink
Jestem mloda osoba 19 lat.Jednak atmosfera w moim domu jest nie do zniesienia.Rodzice caly czas kloca sie.Ojciec kompletnie nie szanuje mamy a mama sobie na to pozwala.Teraz nagle probuje od niego odejsc i wyjechac za granice.Mam dwoje rodzenstwa."Zyjemy razem,ale osobno",klotnie,stres,wyzwiska to porzadek dzienny.Atmosfera w domu jest straszna.Mojemu tacie nie da sie nic powiedziec.kazdy sie boi bo to tylko on utrzymywal nas finansowo przez 19 lat.Gdy rodzice sie  klocili zawsze kazali mi miedzy soba wybierac to ja jestem lepsza niz on/ona.To ja mam racje.Z przyczyn logicznych powinnam wybrac moja mame bo ona zabierze moich braci.Tyle,ze jestem tak zmeczona ta sytuacja w domu,ze boje sie isc za mama sad ona tez przez to jak ojciec ja traktowal wyżywala sie na mnie.Czuje jakbym miala nerwice.W domu brak wsparcia.Problemy zamiatane pod dywan i duszenie w sobie emocji.Bede wdzieczna za kazda rade.

// Przeniosłam wątek do odpowiedniego działu. Anemonne

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ktorego rodzica wybrac ??

Jeżeli masz możliwość, to proponowałabym rozważenie samodzielnego zamieszkania bez żadnego z rodziców. I budowanie swojego własnego życia bez presji którejkolwiek ze stron. Co oczywiście nie oznacza zerwania kontaktów z rodziną, ale tylko możliwość odcięcia się od problemów rodziców - które to powinni rozwiązywać pomiędzy sobą bez wciągania w to dzieci).

3

bbasia napisał/a:

Jeżeli masz możliwość, to proponowałabym rozważenie samodzielnego zamieszkania bez żadnego z rodziców. I budowanie swojego własnego życia bez presji którejkolwiek ze stron. Co oczywiście nie oznacza zerwania kontaktów z rodziną, ale tylko możliwość odcięcia się od problemów rodziców - które to powinni rozwiązywać pomiędzy sobą bez wciągania w to dzieci).

Podpinam się.
Dąż do samodzielności, nie daj sobą dyrygować.

4

Ja też jestem za tym abyś zaczęła się usamodzielniać.
Zrób jakiś plan na życie, przeanalizuj możliwości swoje i rodziców. Może warto zostać, skończyć studia w Polsce.
A może wyjechać jeśli masz jakiś zawód i będzie możliwość pracy za granicą.
Warto mieć dobre stosunki z obydwojgiem rodziców, nie stawać po jednej stronie.
Jesteś dorosła, możesz sama zadecydować o swoim dalszym życiu, przekonać rodziców do takiej a nie innej decyzji gdyby byli przeciw.
I oni nie powinni mieć pretensji, że wybierasz kraj jednego z nich.
Wybierasz tak a nie inaczej bo realizujesz swój plan życiowy i muszą to zrozumieć.

Miedzy rodzicami nie da sie wybierac. Oboje sa tak samo wazni. Koniecznosc wyboru to chory absurd taki sam jak koniecznosc zabierania stanowiska wobec wczesniejszych klotni osob trzecich (twoich rodzicow). To tzw. sztuczny, wykreowany problem. Ew. problemy egzystencjalne mozna rozwiazac przez ustalenia kompromisowe z nimi, ew. dzialania alimentacyjne.

6

To najlepsza opcja,abym zamieszkala sama.Tyle boje sie tej samotnosci.Zaznalam w domu bicia,wyzywania.Nie chce tego wiecej sad

7

Bunny09 napisał/a:

Tyle boje sie tej samotnosci.Zaznalam w domu bicia,wyzywania.Nie chce tego wiecej sad

To się weź i zdecyduj czego chcesz.... Bo w domu Ci źle i mieszkanie samej tez źle... Zawsze możesz dołączyć do jakiejś komuny...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024