Czy w Waszej firmie działa kasa zapomogowo-pożyczkowa? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy w Waszej firmie działa kasa zapomogowo-pożyczkowa?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czy w Waszej firmie działa kasa zapomogowo-pożyczkowa?

I jakie są zasady jej działania?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy w Waszej firmie działa kasa zapomogowo-pożyczkowa?

U mojego męża działa. Zasady są takie, że co miesiąc wpłacasz tam jakąś składkę, około 40-50 zł. Ot tak. Możesz to wybrać w dowolnym momencie np. po pół roku, po 15 latach- tyle wybierzesz, ile wpłaciłaś, Z TYM, że nie masz już nigdy prawa wziąć żadnej pożyczki.

Co do samych pożyczek: składasz chyba księgowej prośbę o udzielenie pożyczki w takiej a takiej kwocie (najlepiej się dowiedzieć od razu czy możesz wziąć np. 15 tys. zł czy tylko 3 tys. zł) no i czekasz. U mojego męża czeka się zwykle (jeśli ktoś już ma takie konto i odkłada na nie pieniądze od dłuższego czasu) około 2-3 tyg. Jeśli konto dopiero zakładasz to czekasz dłużej, nawet kilka miesięcy.
Ale są i firmy, w których np. dziś składasz wniosek o pożyczkę, jutro dostajesz.
Pożyczki są dobre, bo nie są oprocentowane.

Dziękuję serdecznie za odpowiedź.A pytam o taką kasę dlatego,że niedawno urodził się w naszej firmie taki pomysł.Dostaliśmy wstępną zgodę dyrekcji,ale musimy sami to sobie zorganizować.Ludzie chcą takich pożyczek.Dostałam nawet propozycję zorganizowania takiej kasy,zbieram informacje na ten temat.Będę wdzięczna za każde Wasze podpowiedzi.Pozdrawiam smile

4

U mojego męża jest tak: jeśli ktoś się zdeklaruje, że chce odkładać na taką kasę, to potrąca się mu tę kwotę z wypłaty, no i oczywiście jak napisałam: nie gubi się to, a można wybrać w każdej chwili.
Jak dowiem się jeszcze czegoś na ten temat to napiszę smile

5

O kasach zapomogowo pożyczkowych piszą na stronie rady pracownikow, polecam artykul: KASY ZAPOMOGOWO - POŻYCZKOWE

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy w Waszej firmie działa kasa zapomogowo-pożyczkowa?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024